bluesunshine yazdı:
gelen grupları, izleyici kitlesini, organizasyonu yapan şirketi ne sevmek, ne de tasvip etmek gibi bir zorunluluğunuz var. lakin rock'n coke'a karşı fikriniz her ne olursa olsun, ortada gözardı edilemeyecek bir gerçek varki, o da türkiyeye festival kültürünü aşılamış olduğu. bu sene beşincisinin yapılacak olduğu göz önünde bulundurulursa, muhtemelen bir çoğunuz rock'n coke'tan önce müzik festivali nedir ne değildir pekte haberdar değildiniz. ilk önce bunu unutmamak gerek. (tabi, aranızda h2000'e yetişebilenler varsa, onları bu kapsamın dışında bırakıyorum.) beğenmiyor olduğunuz veya beğenmiyor gibi yaptığınız ama türkiyeye gelmesine hayal gözüyle bakılan bir çok grup bu sayede türkiyeye geldi ve katılan kitle organizatörleri yüreklendirmekle beraber, bir çok grubun ve sanatçının konserlerinin aynı zamanda başka festivallerin de yolunu açtı bizlere.
bunlar yadsınamaz gerçekler. rock'n coke gibi bir festivalin ülkemizdeki müzik kültürüne kattıkları tartışılmaz. sırf uyduruktan anti-kapitalist duruşunuz coca-cola'yı sevmenize engel diye, türkiyede yapılmış en büyük müzik festivalini "rockn bok" diyerek aşağıladığını zannetmek, veyahut "oh ne güzel yapılmıyo bu sene, sokağa çıkıp göbek atalım" vari tutumlar takınmak bilinçsizliğin önde gidenidir kanımca.
bunun festival kültürüyle pek bir alakası olduğunu zannetmiyorum o senin düşünce tabi ama oldukça gereksiz bir festival... öğrenci adamin gidiceği özellikle kamp vs. iş diil babanin cebinde para varsa tmm veya sen çalışıyorsan ve kıycaksan parana oda tamam ve verceğin paraya deymez bana göre + daha kaliteli ve rocnkboka verceğn parayla kral gibi daha çok eğleniceğin sağlam festlerde var.bu arada bir çok grup var yiyorsa redhotı getirsn