BlowJoe yazdı:
yerlikivi yazdı:
BlowJoe yazdı:
Gercek Emo'nun ne oldugunu bilmiyorsunuz, onun icin böyle konusuyosunuz, bu gruba iyi Emo grubu diyorsunuz.
emo denilince senin aklına emocore mu geliyor merak ettim?
senin emo anlayışını öğrenmek isterim valla.
örnek versene yabancı emo gruplarından bizde öğrenelim cahal kalmayalım dimi ama

Yavrucum, The Used, Panic At The Disco, My Chemical Romance falan filan hic biri Emo grubu degildir, gercek Emo Rites of Spring, Fugazi (Post-Punk demeyin bana), Moss Icon gibi gruplardir, allah bilir hic biriniz bu gruplari tanimiyorsunuzdur da yani.
Bir de benim "gelismis" ve yenilesen müzik dallarina karsi oldugumu, sadece Old School müzik türlerini savundugumu felan hic düsünmeyin, benim derdim sadece dinlediginiz müziklerin nerelerden geldiklerini bilmemenizdir, eskiden neymis simdi ne olmus, bunu anlamanizi istiyorum.
merak etme yavrum sen

rites of spring ve Moss Icon'i çok iyi biliyorum

hatta saydığın bu gruplara ilave bile yapabilirim;
samiam,
still life,
alkolinetrio,
saves the day,
bu grupların hepsi emonun babalarıdır, kurucularıdır ve dünyadaki en kral emo gruplarıdır. Ama seninde dediğin gibi çoğu kişi bilmez bu grupları... Yani bana sen emodan ne anlarsın gibi şeyler geçirme bile aklından =)
ama evet yani dediğin gibi The Used, Panic At The Disco, My Chemical Romance falana filana emo diolar ya kıl oluyorum hele hele Panic At The Disco'nun hiç ama hiç alakası yok emoyla
amk adamlar sadece saçlarını yana taradıkları için kendilerine emo diyolar hausdad
mal hiç bişeyden haberi olmayan özenti emo gençliğide hemen bu saydığımız 3gruba emo diyolar...
Ben emo değilim ama emo müziği severim, dinlerim ve iyi bilirim... Ve tarz konusunda neyin ne olduğunu iyi biliyorum... Fakat ben burda vanilla'nın yeni bişeyler yapmaya çalıştıkları ve kaliteli müzik yaptıkları için adamları destekliyorum.
Yani türkiye şartlarına göre vanillanın yaptığı tarz resmen emodur. Yani arkadaşlarında dediği gibi adamlar ön ayak oluyorlar emo kültürüne hemen bu adamlara karşı çıkıp emo değildir demek biraz saçma geliyor bana...
Yavaş yavaş gelişiyor bizim ülkemizde böyle şeyler mesela teoman sence rock mı yapıyor?
bence resmen pop yapıyor hatta bi kaç gaz şarkısını zorlarsak pop rock diyebiliriz ama kesinlikle teoman rock yapmıyor. Yani o yüzden aynı teoman gibi yavaş yavaş gelişecek emo kültürüde ülkemizde

ama The Used, Panic At The Disco, My Chemical Romance gibi dünyaca ünlü gruplara emo diyenlere kıl kapıyorum o ayrı bi konu tabi...