rainbow yazdı:
senden soyle bi yazi okudum ya artik gozum acik gitmem. neyse bu da benim sana takılmam,gırgırım. ahali yanlis anlamasin.
Benim konu hakkinda soyleyecek bi seyim yok cunku zaten "punk" denen olgu Türkiye'de hicbir zaman tam anlamiyla yasanmadi. Bizim kulturumuze ters. Yani olmayan bir sey ölemez. Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik. yuniti muniti fasa fiso isler. 2 sene sonra hepimiz ekmek parasi derdine dusunce, isler biraz daha ciddiyete binince; hayata farkli amaclar katinca eskiden "guzel zaman gecirmek icin" dahil oldugumuz bu oyuna bir son verecegiz. O zaman da farkli oyunlar bulacagiz kendimize. Onun adi ne olur bilemem..
bizim kültürümüze ters diye bir olay yok, ingilizin, amerikanın, isveçin, finin, japonun, bla bla kültürüne çok mu uygundu da punk oralarda 30 yıldır her alt dalıyla yaşanıyor.
Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik.bu dediğin doğru, ama kültürümüze uygun olmadığı için değil, bu hareketi bir gençlik heyecanı, bir piyasa ortamı, karı/erkek yeme artısı, marjinal görünmek, ve daha bir sürü şey yüzünden taklit ettik, yoksa şu forumda bile ne kadar düdük punk var, çok açık.
ha bir de punk olmak anarşist olmak, old school olmak vs değildir, var bi iki tip, dönüp dolaşıp "vov oldsukul, vov anarşist, hadi ırkımızdan nefret edelim" diyip akşam yataklarında ağlıyorlar.
kafanızı açın!
nedir pank bir açıklar mısın, bir de ingilizin kültürüne çok uygun değildi gibi birşey mi okudum biri taşak mı geçiyor