cibindiK yazdı:
olay müziğe dönsün değil abi demek istediğim. bunun ılımlı cıvık serbest bölgesi var,skate'sinden tut albüm paylaşımına kadar herbirşeyi var yani.
forum şu anda 2 bölüm bence:
-politika ve punk felsefesi
-konser forumu
misal bi yeni iletiler'e tıkladığımda iki gün önce ehemehe pankraka gönül verdim modunda olan insanları "hımm evet bencede türkiye çok fenalarda hımm zaten bor madenleri hımm" diye anlamsızca konuşurken görüyorum. bu sizi de rahatsız ediyor çünkü ne kadar laf anlatırsanız anlatın olmuyor,oldurulamıyor. şu forumdan gidenlerin kaçı "yea pank forumunda ağız tadıyla bi müzik muhabbeti edilemiyor" diye gitti allahüsen? hep politika bölümündeki tırt ve bilinçsiz nüfus yüzünden bezdi insanlar.
müzik muhabbetinden kastım da türkpunk gruplarına "süper" yazılsın değil. (aslında o da olucak yani 3 boş yorumun arasından bi tane elle tutulur eleştri çıkıyor eninde sonunda) Demek istediğim bildiğin müzik muhabbeti punk/ska/hardcore bölümünde yabancı gruplar bölümünde albüm mp3 bölümünde.
Bence forumdaki muhabbet yelpazesi genişleyince saçmalama oranları da azalıcak. "Akranlarım hep politika konuşuyor ben de onlara katılmalıyım ama ilk önce bakkaldan cumhuriyet gazetesi alayım da iki cümle okuyup ahkam keseyim"den arınsın istiyorum forum. Mantalitem budur vallahi
Öyle olmasına öyle batu'da forum ne kadar yelpazelenirse yelpazelensin. kaliteli bir forum olduğu ortadaki tartışmalar anlaşılır. bknz: sanal molotof . yani dönüp dolaşıp insanlar biraz daha ciddi konuları konuşmak zorunda kalacak. evet bu tartışmalar müzik bölümünde de yapılır oluyor da arada sırada ama arada sırada sadece.
mesela örnek karate kid konusu : insanların cevapları gitar kötü vokal güzel sevmedim anlamadım tarzında şeyler belki 10 yorum sonra daha yapıcı bir eleştri gelecektir ama 10 mesaj sonra. ama daha farklı konularda her mesajda bu olabilir daha alternatif cevaplar insanların kafalarında mevcut zaten.
neyse efendim uzattım ben. Sana da katılıyorum bir yerden ama.