Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 03 Aralık 2008 07:57

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 175 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Turkce Punk is Dead.Yorum yapacak olan ?
İletiTarih: 03 Temmuz 2008 23:41 
Minor Threat
 Profile bak

bence turkpunk ölmedi sokaklarda birsürü punk var,görüyorum.ama konserlere gelmiyorlar onların ilgisini çekmemiz lazım da... nasıl? belki tr gibi bi ülkede grupların biraz daha politik olması gerek.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Temmuz 2008 01:09 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Captain Oi! yazdı:
bence turkpunk ölmedi sokaklarda birsürü punk var,görüyorum.ama konserlere gelmiyorlar onların ilgisini çekmemiz lazım da... nasıl? belki tr gibi bi ülkede grupların biraz daha politik olması gerek.

dün burger kingte gördüm 4-5 tane punk mohikan yapmışlar da whopper menüyle de olmaz ki arkadaş

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Temmuz 2008 10:40 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

anti yazdı:
rainbow yazdı:
senden soyle bi yazi okudum ya artik gozum acik gitmem. neyse bu da benim sana takılmam,gırgırım. ahali yanlis anlamasin.

Benim konu hakkinda soyleyecek bi seyim yok cunku zaten "punk" denen olgu Türkiye'de hicbir zaman tam anlamiyla yasanmadi. Bizim kulturumuze ters. Yani olmayan bir sey ölemez. Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik. yuniti muniti fasa fiso isler. 2 sene sonra hepimiz ekmek parasi derdine dusunce, isler biraz daha ciddiyete binince; hayata farkli amaclar katinca eskiden "guzel zaman gecirmek icin" dahil oldugumuz bu oyuna bir son verecegiz. O zaman da farkli oyunlar bulacagiz kendimize. Onun adi ne olur bilemem..

bizim kültürümüze ters diye bir olay yok, ingilizin, amerikanın, isveçin, finin, japonun, bla bla kültürüne çok mu uygundu da punk oralarda 30 yıldır her alt dalıyla yaşanıyor.

Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik.

bu dediğin doğru, ama kültürümüze uygun olmadığı için değil, bu hareketi bir gençlik heyecanı, bir piyasa ortamı, karı/erkek yeme artısı, marjinal görünmek, ve daha bir sürü şey yüzünden taklit ettik, yoksa şu forumda bile ne kadar düdük punk var, çok açık.

ha bir de punk olmak anarşist olmak, old school olmak vs değildir, var bi iki tip, dönüp dolaşıp "vov oldsukul, vov anarşist, hadi ırkımızdan nefret edelim" diyip akşam yataklarında ağlıyorlar.

kafanızı açın!

nedir pank bir açıklar mısın, bir de ingilizin kültürüne çok uygun değildi gibi birşey mi okudum biri taşak mı geçiyor :)

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Temmuz 2008 12:38 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kültür olayını şundan dedim, sürekli denir ya, "punk bizim kültürümüze uygun değil" diye, hayır senin benim kültürüme ters de, onların kültürüne uygun mu da oralarda bu maya sonuç veriyor?

punk karşı duruştur en basit ve kısa şekilde, onu deme sebebim de dar görüşlülükten çıkabilmekti, o lafın hedefi başka yerdi ama vurduğum nokta yanlış oldu sanırım.

I got some other feelings that will cause much more trouble

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Temmuz 2008 15:34 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Türkiye geriden geliyor olay bundan ibaret.. Punk ingilterede amerikada doğdu battı.. Buraya geç geldi ve yine doğdu battı.. Olay bundan ibaret kafa yormanın alemi yok.Türkiyede müzik konusunda sürekli olan bişey bu sadece punk rock değil... Takip ediyoruz (üstelik baya geriden) bununla kalmayıp taklit ediyoruz...

Sayfa başı

İletiTarih: 21 Temmuz 2008 02:24 
Überpunk
 Profile bak

tamam madem icraat istiyoruz. bu turkpunk complication işini ben üstleniyorum. şimdi başlığı açıcam, ilgilenen gruplar gelsin cevaplasın başlığı. ayrıca çapulcular hala vokal arıyor sanırım, onlara da vokallik yapmaya hazırım. beni kabul etmezlerse yeni bir punk grubu kurup icraatlerimi onla devam ettirmeye de varım. ilanlarım forumun gerekli bölümünde duruyor, cevap yazabilirsiniz. hadi bakalım..

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Temmuz 2008 12:58 
General
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  YIM  Profile bak

bu konuyu bile s*kdnz ya helal olsnn.

http://www.myspace.com/pactotutuman

Sayfa başı

İletiTarih: 14 AÄŸustos 2008 16:58 
Dead Kennedy
 Profile bak

"punk is dead. Long live punk" 70 lerde duvarlara yazılmaya başlandıydı bu yazı. Punk ın yaşayabilmesi için onun ölmesi gerekiyordu. Yani aslında bu türkiyeye özgü bir durum değil. Punk medyatik oldu. Yakalandı, kafeslendi ve bir nevi altkültür müzesinde sergilenmeye başladı. Dikenleri söküldü. Kıyafet oldu. Moda oldu. Öldürüldü kapitalistlerce ve bir trend haline getirildi. Böylece yeni medyatik para kazandıran yaşantısı başladı. Bu dünyada böyle oldu. Punk ın sadece müzik olarak bitmesi çok ta mühim olmazdı punklar için. Felsefe olarak bitmesi asıl üzücü olandı.

"Türkçe punk is dead" dediğin zaman müzikten bahsettiğini düşünüyorum sadece ve açıkçası bu benim umrumda değil :) Haa punk altkültürü öldü tr de diyorsan buna da gülerim çünkü böyle birşey 80lerde vardı orada da öldü zaten. Şİmdi sen 20 yıl önce ölenin arkasından mı feryat ediyorsun?

Bırakın bu işleri. Siz yapın müziğinizi. Dinleyen dinler dinlemeyen dinlemez.

Sayfa başı

İletiTarih: 17 AÄŸustos 2008 01:39 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Resim

Punk'ı sisteme tehdit haline getirmek!!!

Sayfa başı

İletiTarih: 17 AÄŸustos 2008 09:34 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

olay tamamen zamanla alakalı. tüketilmişliklerle... kolay elede edebilme ve kolay harcamayla...türkiye gibi dejenere bi ülkede, pankın tam anlamıyla yaşanmasını beklemeyin..özellikle de bu vakitten sonra. ama asla pes etmemek gerekir.

Sayfa başı

İletiTarih: 18 AÄŸustos 2008 18:20 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

çok biliyon..

korkunccc.blogspot.com

Sayfa başı

İletiTarih: 18 AÄŸustos 2008 20:20 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

gambit yazdı:
çok biliyon..

kimseyi korumak ve ya aşağılamak gibi olmasın ama zannımca senden çok biliyodur

Sayfa başı

İletiTarih: 19 AÄŸustos 2008 01:37 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

biliyom

korkunccc.blogspot.com

Sayfa başı

İletiTarih: 20 AÄŸustos 2008 13:54 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yer litvanya, nüfus 3.5 milyon, 4. büyük şehri ısparta gibi bi yer (niye oraylar karşılaştırdın diye sormayın orda yaşadım, yüz ölçümü, insan sayısı gibisinden diyom)... çok değişink bi kültürleri var desem ne kadar değişik diye sorarsınız en iyisi gidin kendi gözünüzle görün... bunlar böle hep beraber yaşamaya alışık insanlar değiller... bütün ülkede ana yol olsun ara yol olsun toprak yol olsun her tarafta tek başına sik gibi duran evleri görüyosunuz ve içlerinde insanlar yaşıyo, hala bile pek anlayabilmiş değilim amaçları ne bunların... neyse işte bazen böle bi araya getirmeyi başarıyolar evleri... kursenia gibi bi kasabadan bilmem 500 kişilik nüfus de 2 punk grubu çıkarsa ben buna ne diyim... apartmanlarda büyüdük suçumuz bumu acaba...

Sayfa başı

İletiTarih: 22 AÄŸustos 2008 17:19 
Führer
 Profile bak

SeniorMad yazdı:
yer litvanya, nüfus 3.5 milyon, 4. büyük şehri ısparta gibi bi yer (niye oraylar karşılaştırdın diye sormayın orda yaşadım, yüz ölçümü, insan sayısı gibisinden diyom)... çok değişink bi kültürleri var desem ne kadar değişik diye sorarsınız en iyisi gidin kendi gözünüzle görün... bunlar böle hep beraber yaşamaya alışık insanlar değiller... bütün ülkede ana yol olsun ara yol olsun toprak yol olsun her tarafta tek başına sik gibi duran evleri görüyosunuz ve içlerinde insanlar yaşıyo, hala bile pek anlayabilmiş değilim amaçları ne bunların... neyse işte bazen böle bi araya getirmeyi başarıyolar evleri... kursenia gibi bi kasabadan bilmem 500 kişilik nüfus de 2 punk grubu çıkarsa ben buna ne diyim... apartmanlarda büyüdük suçumuz bumu acaba...

cok alakasız bi örnekleme yapmıssın..

Sayfa başı

İletiTarih: 23 AÄŸustos 2008 17:02 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

FlaGG yazdı:
anti yazdı:
rainbow yazdı:
senden soyle bi yazi okudum ya artik gozum acik gitmem. neyse bu da benim sana takılmam,gırgırım. ahali yanlis anlamasin.

Benim konu hakkinda soyleyecek bi seyim yok cunku zaten "punk" denen olgu Türkiye'de hicbir zaman tam anlamiyla yasanmadi. Bizim kulturumuze ters. Yani olmayan bir sey ölemez. Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik. yuniti muniti fasa fiso isler. 2 sene sonra hepimiz ekmek parasi derdine dusunce, isler biraz daha ciddiyete binince; hayata farkli amaclar katinca eskiden "guzel zaman gecirmek icin" dahil oldugumuz bu oyuna bir son verecegiz. O zaman da farkli oyunlar bulacagiz kendimize. Onun adi ne olur bilemem..

bizim kültürümüze ters diye bir olay yok, ingilizin, amerikanın, isveçin, finin, japonun, bla bla kültürüne çok mu uygundu da punk oralarda 30 yıldır her alt dalıyla yaşanıyor.

Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik.

bu dediğin doğru, ama kültürümüze uygun olmadığı için değil, bu hareketi bir gençlik heyecanı, bir piyasa ortamı, karı/erkek yeme artısı, marjinal görünmek, ve daha bir sürü şey yüzünden taklit ettik, yoksa şu forumda bile ne kadar düdük punk var, çok açık.

ha bir de punk olmak anarşist olmak, old school olmak vs değildir, var bi iki tip, dönüp dolaşıp "vov oldsukul, vov anarşist, hadi ırkımızdan nefret edelim" diyip akşam yataklarında ağlıyorlar.

kafanızı açın!

nedir pank bir açıklar mısın, bir de ingilizin kültürüne çok uygun değildi gibi birşey mi okudum biri taşak mı geçiyor :)

anlamsiz bi mesaj.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

İletiTarih: 23 AÄŸustos 2008 18:16 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anlamsız bi forum

I got some other feelings that will cause much more trouble

Sayfa başı

İletiTarih: 06 Eylül 2008 21:00 
Minor Threat
 Profile bak

ya artk özentilerde çoğaldı..alsancak punkları öldrüo ztn bni

Sayfa başı

İletiTarih: 07 Eylül 2008 15:06 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

herkese göre herkes özenti

Sayfa başı

İletiTarih: 07 Eylül 2008 23:00 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

iyi şeylere özenin

korkunccc.blogspot.com

Sayfa başı

İletiTarih: 08 Eylül 2008 22:59 
Sex Pistol
 Profile bak

türkçe punk siz ölmediğiniz sürece yaşamayacak zaten. onun yaşayabilmesi içn sizin ölmeniz gerekiyor. bunu kafanıza sokun,tabi bi kafanız warsa..

Sayfa başı

İletiTarih: 08 Eylül 2008 23:19 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Çorapsız Külot yazdı:
türkçe punk siz ölmediğiniz sürece yaşamayacak zaten. onun yaşayabilmesi içn sizin ölmeniz gerekiyor. bunu kafanıza sokun,tabi bi kafanız warsa..

dogru dıosun bılader yuru be :D

Sayfa başı

İletiTarih: 09 Eylül 2008 12:03 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

Çorapsız Külot yazdı:

gerçekten güzel akıl yürütmüşsün. artık çarpım tablosuna geçme vaktin gelmiş

Sayfa başı

İletiTarih: 09 Eylül 2008 12:37 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Çorapsız Külot yazdı:

"2.Apunk
kaçıncı üstün zeka bilmiyorum..."
senin yazdığına benzemiş mi?

şöyle triplere sokarak kendinizi söylemeyin şu lafları.
başka bi başlıkta yazdığın yazıyı cidden beğendim çünkü saldırgan bi havası ve gereksiz cümleleri yoktu ama bu şekilde rahatsız edici oluyo yazılar ve gereksiz tartışmalar başlıyo ok.

Sayfa başı

İletiTarih: 09 Eylül 2008 13:58 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bazen girip yazılanları okuyorum ve uzun zamandır bunlara yorum yapmayı tercih etmiyorum...
yapılan yorumların bi çoğu boşa gidiyor çünkü!türkçe punk öldü ölmedi konusu bi yana türkçe punk'ı şu forumda yapılan gereksiz muhabbetlerle bulunduğu seviyenin çok daha altına çekmeye yeltenen arkadaşları kınıyorum!
hergün yeni bir üye ile birlikte çığ gibi büyüyen saçmalıklara artık bi yerde dur denilebilmeli!türkpunk'ın bi nevi sağ kolu olan şu forumda alakasız iletilere ve ciddi anlamda "aptal" denilebilicek üyelere göz yumulmamalı!esasında herkesin birbirinin g*tünü kollaması gerekirken bu düşüncelerin bile ortaya çıkması çok acı!alakalı-alakasız bir sürü yeni üye ve beraberinde getirdiği,olur olmaz dengesiz muhabbetler!yeni üyeler tabiki olmalı olucaktır lakin bu kişilerde seviyesini bilen tartışmayı kavgaya olarak görmeyen aklı mantığı yerinde kişiler olmalıdır!özellikle kimseye b*k atmak gibi bi amacım yok zaten kim kimin ne olduğunu anlar!uzun lafın kısası,önce kendimizi sorgulayalım sonra gelip burda oturup konuşalım.belli amaçların dışına çıkıp da kendini ağa-paşa vb. gibi görmek ne kadar yanlış....
bi anlam çıkartabildiyseniz ve kısmen doğru buluyorsanız ne mutlu bana-bize .

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 175 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: