Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 03 Aralık 2008 07:49

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 37 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: SKINHEADS OF TURKEY
İletiTarih: 29 Temmuz 2004 17:34 
Tough-Guy
 WWW  Profile bak

arkadaşlar şimdi noizine forumuna önceden yazdığım birşey vardı ama kimseden herhangi bir yanıt gelmedi...noizine'den aynen copy paste ediyorum...

Posted - 07/16/2004 : 15:41:12
--------------------------------------------------------------------------------

ya bunlar hakkında uzun zaman önce duymuştum ama nedense yazmak şimdi nasip oldu :P ama sadece duymuşluktan ibaret...herhangi bir bilgisi olan var mı :?: şimdi ekşisözlükte yazan şeyleri aynen copy paste ediyorum..

1.türkiyede varlık gösteren ırkçı bir topluluk, sot.
2.sanirim dunyanin en komik isimli irkci toplulugu
3.madem ırkçısın, madem türkçüsün, madem köpeksin niye türkçe havlamıyosun bre zındık sorunsalı, daha en baştan kaybeden çelişkiler yumağı

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Aralık 2004 17:31 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 WWW  YIM  Profile bak

grubu bilmem ama skinhead in dünyanın heryerine yayıldığını sağlam ideoloji üzerine oturmuş yaşam şekli kültüre sahip olan bir olg olduğu üzerine konuşabilirim.
nazi s are not skinheads
oi

if u want i can fight

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Aralık 2004 21:00 
Hardliner
 Profile bak

aynen katılıorm. nazi demek değil skinhead ama insanlarda ön yargı oluşmuş(karizma yapıcam diye sıfıra vuran krolardan bahsetmiorm). bu ön yargıyı oluşturanların ve önyargısı olanlara burdan ebeveynlerine selam gönderiorm....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Aralık 2004 23:53 
Führer
 Profile bak

Turkiye'de skinhead muadili nedire cevap vermek zor. dazlaklar ırkçımıdır, yoksa ırkçılar mı dazlaktır sorusu bizi cevaba yönlendirebilir.

Çünkü ırkçılık ve faşizm korku salma ve güç gösterileri üzerine kurulu bir düzen olduğundan. Irkçılar sağlam bir duruşu olan skınheadların tarzını benimsemişlerdir.

Oysa skınheadler olsun punklar olsun bütün beyaz altkültürlerin en belirgin kaynağı zencilerin dışa dönük sokak kültürleridir.

Bu yüzden dazlaklar ırkçı değildir. Onları ırkçı tanıtan, ırkçıların sağlam bir imaj olarak skınheadları seçmesidir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Aralık 2004 02:48 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

waooaw

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Aralık 2004 03:06 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Oi!-Skin'ler apolitiktir. Redskin'ler komunist, S.H.A.R.P.-Skin'ler antirasist ve Bonehead'ler Nazi'dir. Fakat Oi!-Skin'ler de antirasisttir, ama öbürleri gibi aktif degildirler.

Manyak medya Skinhead'leri kötülüyo, olan bu iste...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Aralık 2004 14:19 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ooohaa aminakoyim lan nezamandir millet karizma olcam diyye skinhead oluyo lan olsa olsa emo cu yada kilabir olur :D abi bu nebiçim mantiktir eyer öle adamlar varsa m1nakoyim hepsinin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Aralık 2004 15:07 
Hardliner
 Profile bak

yok mu olm tvde çıkıolar keltoşlar onlar için dedim işte...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Aralık 2004 18:10 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yeni naziler, bizim "IrkcIlIga son" (cogunlugu nedense danimarkalIlar olu$turuyordu) protestomuzu sabote etmeye geldiklerinde...heriflerin 98% skinhead görünümündeydi...$erefsizler önce cocuklarI hedef almI$tI...

türkiye'de direk "dazlaklar" olarak anIlIyor ki bu azInlIk...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Aralık 2004 01:11 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 WWW  YIM  Profile bak

oFfodicoRse yazdı:
yeni naziler, bizim "IrkcIlIga son" (cogunlugu nedense danimarkalIlar olu$turuyordu) protestomuzu sabote etmeye geldiklerinde...heriflerin 98% skinhead görünümündeydi...$erefsizler önce cocuklarI hedef almI$tI...

türkiye'de direk "dazlaklar" olarak anIlIyor ki bu azInlIk...

benimde bahsetmek istediğim bu zaten belçikada hollandada almanyada aslında avrupada skinheads are not fuckin nazis dir.

if u want i can fight

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: stay rude !stay rebel! stay rebel! stay sharp(no sports)
İletiTarih: 07 Aralık 2004 00:52 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

...naziler daha neo olmadan imaj arıodu..sora gördüler skinleri ...
***baktılar kafalar cilalı pantalonlar dar..şiddet küfür hat saffada anında taklit ett,iler olayı..sora against rak mı ne çıktı..sikriw drayvır soradan faşist oldu...
..sora oi müzik iyice karıştı..konserlere gelen keller her götü eller oldular kim faşist kim skin anlaşılmaz oldu..sora 1 adam sharp ı buldu
**** dediki ey cemaat kimki skin şunu dikiversein biyerine(Sharp) ! o taksın bizde haaaa !bak bu skinhead ..böylece birazda olsun anlaşılıodu kim
bonehead kim dazlak....
......geçen sezon atlas pasajıda sinema film festivalinde dazlaklar die 1film oynamıştı...film de çok şahane anlattılar mevzuyu opressed grubunun vokaliyle bad mannersın vokali şey demişti...dazlaklar faşist olamaz çünkü trediyşınıl dazlaklar oi çok sevmez ska dub sever..ve ska da 2tone dur yani siyah beyaz ırkçı olan bunu sevmez dinnemez......belgeselde şey vardı los fastidios konserinde naziler sağ ellerini kaldırıp hayl mayl çekiolardı..sora kavga çıktı direk.......

***komik yav ilk konserimizde grubun hepsi dazlaktı ve futbol forması giymiştik..askı maskı.postal...tişörtte şey yazıodu anti faşişt ekşın skinhead againts faşism...
......çaldık sahneden indik...çıktığmız diğer grubun davulcusu gelip şey dedi abey siz hem anti faşistiz diosunuz hem skinhead dionuz ..ama nazisiniz nasıl oluo bu ..ben anlamadım ..gelde anlat sharp rashı...zaten anlamadı....
......www.theayilar.cjb.net

..............viva la brigada flores magon-les partisans kardeÅŸliÄŸi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Aralık 2004 17:21 
KuÅŸburnu
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

önyargılı beyine bişiyi kabul ettirmek için kafasını yarıp bilgiyi içine sokmak,önyargıyıya cımbızla çekip almak gerek..
önyargı da konu hakkındaki cehaletten oluşan bi zımbırtı zate..

gıcık olduum şeylerden biri bu,dieri saygısızlık.. bu da saygısızlık zate..

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Aralık 2004 18:51 
Hardliner
 Profile bak

o boktan hayallerine baa dokunmaya başladıkları anda sikerim alayını olmadı denerim. o ibnelerde(kurtçu puştlardan bahsediorm) anarşizm olayını dinleyince çok güzel diyolar ama öyle de ot gibi yaşanmaz diyolar bende dağılın amcıklar diyorum... olsun

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 Aralık 2004 15:15 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yeeeeeeteeeeeeeeeeeeeeeeerkiiiiii seeeen seeeev beeniiiiiiiiiiii
yeteeeeeeeeeeerkkiiiiüüüüüüüüüüü inan baneeaaaaaa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 Aralık 2004 15:57 
Führer
 Profile bak

Murat’cım ağzına sağlık iyi demişsin.

Ben de faşistlerin sadece imaj olarak skinhead tarzını benimsediğini anlatmaya çalıştım. Fakat biraz karışık oldu gibi. Ağız alışmış bi kere rapor ve toplantı diline.

Skinheadların geçmişine biraz bakınca (tabi ki bu sureç Türkiye’de kesinlikle yaşanmamıştır, okuduklarımızdan biliyoruz.) modlar, beatboylar... zamanları populer kültürden sıkılan modların eleştirel ve ironik bir bakış açısısı ile kafaları kazıtıp, işçi tulumları ve ucları demirli işçi postalları (-asker postalı değil-. Bilen bilir ayaklarına birşey düşünce parmakların kırılmaması demir korumalı) giymeleri ile bu imaj dogmuştur. Postalların ve askılı kıyafetler agırlıklı imajların kökeni budur. (Olay kısaca bu. İsteyen kardeşlerle müsait zamanlarda daha detaylı bilgi alışverişinde bulunabiliriz).

Bu biiiirrrr.

Şimdi kitapları bir yana bırakıp olayın Türkiye kısmına bakalım. 60’lar 70’ler uzun saç ve rock zamanı. Skinhead izleri henüz yok. Geçelim.

80’ler heavy metale geçiş dönemi: Moda, Fitaş, Fenerbahceburnu konserleri zamanı; (bilenlere ve hatırlayanlara selam ve sevgilerimi sunuyorum) müthiş bir birlik var ve konserler güzel geçmekte çoğu insan birbirini tanımakta ve desteklemektedir. Fakat hala punk, skin...ortalarda yok. Zaten ortamda tanınan insanların çoğu birbirlerini o ortamlarda tanımışlardır. (örneğin Aslı ve Timur’u metal konserinde tanımıştım. Pentagram anarchy in uk coverinde sahne önünde.). Megadethin sonra Pentagramın konserlerde anarchy in uk cover’ı çoğu adamı punka ısındırmıştır.(bence) Sonra headbanger, DAB, CMUK çıktı piyasaya.

İmaj meselesine gelince: İstiklal cd’sinin trafiğe açık olduğu, caddede kemancı dahil hiçbir rock ortamının olmadığı, sadece köprüaltının olduğu zamanlarda, ocakbaşına, meyhaneye, bilardoya, altılıya filan takılan, argo değişle entel alemleri sevmeyen, biraz arabesk, biraz tribün adamı, (furkan), (A.y.ı.l.a.r gibi), rockcılar ve henüz punk olduğunu bile bilmeyen punklar için kısa saç, deri ceket, askılar, uzun nazi adımları ile yürümek...sağlam bir duruş (bkz gonca, tarkan abi...ki gurbetçidirler kendileri)ve savunma imajı olmuştur. (yoksa kasımpaşada, dolapderede, taksimde ( o zamanki ile bugünkü taksim bir değildir. dikkat) barınmak zordur).

Çok uzattım, bağlıyayım. (yoksa sabaha kadar yazacağım)

1- Türkiye’de skinhead tarzına benzeyen fakat adına kesinlikle skinhead diyemeyeceğim bir tarz vardır. Bu doğal olarak ortamların gereği oluşmuştur.

2-Türkiye’de, Frenk ortamlarıdaki skinheadler ile bire bir örtüşen skinhedler yoktur. Olanlar ise bir imajı kopyalayanlardır. (anlatamadım ama burada anlatmak istediğim mesaj: “keller her götü eller” anlayana)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 11 Aralık 2004 01:25 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

acaba okan abi bu manifestonu kasımpaşada meyhanede 1 büyük açıp kutlasak mı)?yoksam 70ler partisine mi gitsek..ah o et şişler mezeler...bakir kabadayıbakışlar.....kasımpaşa vurdu taşa tarla başı salla başı al maaşı

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2004 17:25 
Führer
 Profile bak

içelim 75 lik güzelleşelim.

site elemanları ocakbaşında buluşsun kampanyası hesaaaaabı :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Aralık 2004 16:01 
Dead Kennedy
 Profile bak

Skinheadler kel olmanin yaninda fasisttirde.ilk skinhead kahraman bir alman askeridir.stalingrad'da ki basarilarindan dolayi hitler tarafindan mukafat olarak kafasi kazinan asker.hitler oldukten sonra depresyona girer ve sokaklara duser.buldugu diger depresif eski askerlerle dertlesir ve ardindan hepsi kafalarini kazitirlar.iste akim boyle dogmustur.sonrasinda kafa kazitmanin her insan evladi tarafindan yabilabilecek bi aktivite oldugu gercegi,gruplasma psikolojisinde yeni bir yaprak acmaktan geri kalmaz.evet olayin ozu budur...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Aralık 2004 17:44 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

chato yazdı:
Skinheadler kel olmanin yaninda fasisttirde.ilk skinhead kahraman bir alman askeridir.stalingrad'da ki basarilarindan dolayi hitler tarafindan mukafat olarak kafasi kazinan asker.hitler oldukten sonra depresyona girer ve sokaklara duser.buldugu diger depresif eski askerlerle dertlesir ve ardindan hepsi kafalarini kazitirlar.iste akim boyle dogmustur.sonrasinda kafa kazitmanin her insan evladi tarafindan yabilabilecek bi aktivite oldugu gercegi,gruplasma psikolojisinde yeni bir yaprak acmaktan geri kalmaz.evet olayin ozu budur...

Manyakmisin?

Lan oglum bilmeden konusuyon, agzimi actirma, küfür ettirme, sonra sari karti yerim bak!
Gel ben sana anlatiyim istersen Skinhead'in ne oldugunu... Konusuyon ortalikta...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Aralık 2004 18:12 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bu okan dead army boot okan abi mi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Aralık 2004 18:20 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

evet ta kendisi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Aralık 2004 19:31 
KuÅŸburnu
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi de utanmadan evet olayın özü budur demiş:) olayın özü o mudur?yöö..izah edin kardeşimize.. :twisted:

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Aralık 2004 20:34 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Götos özü de dememis "ozu" demis... ;)

Simdi iki saat yazamam buna ben, sorarsa yazarim özel mesaj.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Aralık 2004 09:43 
Dead Kennedy
 Profile bak

ozu ozzzzu boyle yazilir bu senin kafa nal sanirim o yuzden bi sacmaladin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Aralık 2004 17:44 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Lem bilip bilmeden Skinhead'ler üzerine konusuyon onun icin bulastim sana! Hayir yani, yanlis sey anlatmisin sinirlendim, sonra bi de öz möz yazmisin...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 37 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: