Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 00:32

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 53 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Mayıs 2004 22:34 
Bad Religious
 Profile bak

ama ben bir aptalım tabi.
konudaki soruya cevap vermeyi unuttum eheh

bütün bu anlattıklarım çerçevesinde new school punk mıdır? hem evet hem hayır.

new school gruplar arasında yukarıdaki anlayışa bağlı kalan insanlar da var. sadece müziğin şekli farklı. ama dediğim gibi mühim olan müzik değil içerik.

ancak new school gruplarının %35 kadarı özlerinde punk kalsalar bile geri kalan %65 punk'ın aldığı populist hali (ahanda punk rock, ahanda emo) benimsedikleri için New School %35 punktır, %65 değildir diyebiliriz.

aslında new school punk mıdır diye sormak bile hatalı çünkü punk'ı müzik ile değerlendirmek hatalı. New School yeni müzik, Old School eski müzik...bu kadar..

eeeh bi fikir sabitleyemedim...neyse budur (ya da değildir...asla çözülmez..yani çözülür ama zor)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2004 19:29 
Hardliner
 Profile bak

maximum rakınrol sen pek iyi değilsin bence....ne demek istediimide anlamayacak kadar sazansın...herhalde blinkle new york dollsu falan aynı kefeye koyacak değilim..şurda bi sonuca varacaktık gene rezil etiin çok yeteneklisin gerçekten

ha ben konuya döneyim....

1-senin o ilah saydıın adamlar fakirdi dimi büyükten eleştiri..müzikten hiç para yemediler..hep kıyıda köşede kaldılar..hiç meşur olmadılar..ama sen herşeyi kendi yaşamaına göre yorumladıın için anlayamassın bunları??? new york dollsda uk subs da bu işten para kazandılar blink182 de rancidde dead kennedys de bu işten para kazandı..kimin para için kendini sattığını bilemesssinnnn!!!!!!!!!!! gene söylüyorum hiçbirini tanıdığını zannetmiyorum..o zaman kim para için kendini satmış bu konuda ötüp durma

2-sorularıma cvp alamadım..çünkü cvp vermedin...bana neden uk subsun alkol şarkısı yazdıını anlatma...o şarkıyla blink in alkolla ilgili olası bir şarkısı arasındaki farklılıktan bahsetttt!!!!!!!!!! önce bunu açıkla sonra artizlik yap..artık umarım düzgün bi cvp verirsin...

3-new york dolsun a hard nights day albümünü dinlemişsindir..o albümde bu dünyaya karşı herhangi bir duruşu olan iki şarkı söylesenize?? gerçekten merak ediyorum..tamamı onu sikiiim bunu sikiim ben şÃ¶leyim ben böleyim den oluşan, karı gibi giyinen bir grup...evet seviyorum o başka...ama ben bir duruş göremiyorum..lütfen bunu açıkla..karı gibi giyinmek bir duruşmu oluyo??? bence sen nasıl "rancid sattı kendini" diye ahkam kesiyosan bende hepsi ipneydi götlerini verdiler firmalara albüm
yaptılar derim..sanmıyorumki hoşuna gitsin..nys bu soruyada cevap..ve biraz saygı

4-duruş duruş diye bağırıp duruyosunuz..old school grupların duruşu nedir??ne yaptılar bu dünya içinn??? neyi değiştirdiler??? çektikleri tek tepki neydi biliyomusunuz.."bu herifler niye böyle giyiniyor???" ben başka bi tepki olduunu sanmıyorum...bunuda açıkla büyükten eleştiri..maximum sen değil!!! büyükten eleştiri

ayrıca new york dolls ve blink i karşılaştırıken bahsettiğim tek şey şuydu: iki grupda zamanına göre farklı olmaya "çalışan" farklı olmak "isteyen" gruplar...anlatabildimmi?? ve farklı olan gruplar????ama söylüyorum bulundukları ortama ve zamana göre...bozuk para veya sandman gibi new schoolda dinleyen insanların daha anlayışlı olduuda anlaşıldı yani :) galiba sorun oldu schoolcu geçinenlerde...ki bence ööle bişey yok ama

nys umarım ne demek istediimi anlamıştır bu forumun old schoolcu tanrısal yeteneklere sahip dünyanın en büyük pankları

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2004 19:36 
Hardliner
 Profile bak

ayrıca kendi fikrimi açıklıım..
punk punktır...bu kadar basit..old school new school farkyapmaz.. değişen müzikdir giyim tarzdır, bence esas olan anlayıştır..
dar kafalılıktan kurtulmaktır..sürekli aynı müziği yapmak ve aynı şekilde giyinmek punk ın kaldırabileceği son şeydir..new york dolls o zaman farklıydı, özgündü..şimdiki anlayış farklı..müzik farklı sözler farklı çünkü zaman geçiyor..punk 1500 yıl boyunca aynı kalamaz...ama büyükten eleştiri 50 yıl aynı kalır:)
karı gibi giyinmek uzun saç farklılıkdı artk değil poison bitirid o işi:) glam sömürdü sattı o imajı artık o imaj kaypaklık...ama 68 de deiğildi belki...

bunu anlayın bence artık...punk değişti ve değişecek..uk subs favori gruplarımdandır new york dolls da, rancid de, casualties de dead kennedys de..hepsi benim için aynı..punk...yada punk rock ne derseniz..

ayrıca blinkden nefret ederim....orası ayrı...şu yavşak punk dan da nefret ediyorum..ama punk değil kendilerini sattılar diye ahkam kesmek bize düşmez

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2004 19:39 
Hardliner
 Profile bak

ha bu arada maximum rakınroll siz varsınız ama biz yokuzki?? old schoolcular var..new schol a durmadan bok atanlar var..yani siz varsınız.. peki ortada hiç old school a bok atan varmı??anlamanız gereken tek şey hepsinin bir bütün ve süreç olduğu..çok basit..farklılar ama ikiside punk..bi şunu anlasanız olay çözülecekte

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2004 20:08 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

maxwellmurder a katılıorum

http://www.myspace.com/kist34

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2004 20:15 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Maxwellmurder'ın sölediğine kelime kelime katılıyorum.Aynen bence de tebrik ederim ayrıca...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2004 23:26 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

maxwellmurder yazdı:
ayrıca kendi fikrimi açıklıım..
punk punktır...bu kadar basit..old school new school farkyapmaz.. değişen müzikdir giyim tarzdır, bence esas olan anlayıştır..
dar kafalılıktan kurtulmaktır..sürekli aynı müziği yapmak ve aynı şekilde giyinmek punk ın kaldırabileceği son şeydir..new york dolls o zaman farklıydı, özgündü..şimdiki anlayış farklı..müzik farklı sözler farklı çünkü zaman geçiyor..punk 1500 yıl boyunca aynı kalamaz...ama büyükten eleştiri 50 yıl aynı kalır:)

başka diyebilecek bişey bulamıyorum :wink:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 00:39 
Führer
 ICQ  Profile bak

maxwellmurder ın verdiği ayarlara sonuna kadar katılmakla beraber ayrıca burdan kendisine güçlü bir "fak yuuuuu" yolluyorum.. :D eheh..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 01:24 
Sex Pistol
 Profile bak

ya maxrnr veya buyuktenelstiri sizi etkiliyen 1980 yilindan kalma cok sevdiginiz birinin/grubun roportajimi veya "the great rock n roll swindle" da gorduunuz bi sahnemi bilmiorum ama o gordukleriniz veya okuduklarinizda o zamana ait kisitli kalmis dusunceler sadece... benim son bildiim kadariyla pankin kendi dogru bildiini uygulamak disinda herhangi bi kurali yoktu ... pankin dogrusu budur die burda ahkam keserek 1970 yilinda muhtemelen cok savunduun "oldskululcu" bi gerizekali amerikan/ingiliz evladinin babasinin cocuna dediklerinden farkli biseyde demiosun burda vaazini verirken....bu yazima herangi baglayici bi cumle filanda eklemiorum sadece hepinizi su tip seyleri tartistiginiz icin andaval sifatini hakediosunuz... bende burda sizin gibi uc gram beyni olmian mallara cevap yazdigim icin andaval sifatini hakediorum... hobarey yasasin andavallar yasasin beyinsizlerin bir araya gelmesi!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 07:24 
Tough-Guy
 Profile bak

...

En son Polly tarafından, 16 Temmuz 2004 15:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 12:13 
Bad Religious
 Profile bak

maxwellmurder yazdı:
1-senin o ilah saydıın adamlar fakirdi dimi büyükten eleştiri..müzikten hiç para yemediler..hep kıyıda köşede kaldılar..hiç meşur olmadılar..ama sen herşeyi kendi yaşamaına göre yorumladıın için anlayamassın bunları??? new york dollsda uk subs da bu işten para kazandılar blink182 de rancidde dead kennedys de bu işten para kazandı..kimin para için kendini sattığını bilemesssinnnn!!!!!!!!!!! gene söylüyorum hiçbirini tanıdığını zannetmiyorum..o zaman kim para için kendini satmış bu konuda ötüp durma

2-sorularıma cvp alamadım..çünkü cvp vermedin...bana neden uk subsun alkol şarkısı yazdıını anlatma...o şarkıyla blink in alkolla ilgili olası bir şarkısı arasındaki farklılıktan bahsetttt!!!!!!!!!! önce bunu açıkla sonra artizlik yap..artık umarım düzgün bi cvp verirsin...

3-new york dolsun a hard nights day albümünü dinlemişsindir..o albümde bu dünyaya karşı herhangi bir duruşu olan iki şarkı söylesenize?? gerçekten merak ediyorum..tamamı onu sikiiim bunu sikiim ben şÃ¶leyim ben böleyim den oluşan, karı gibi giyinen bir grup...evet seviyorum o başka...ama ben bir duruş göremiyorum..lütfen bunu açıkla..karı gibi giyinmek bir duruşmu oluyo??? bence sen nasıl "rancid sattı kendini" diye ahkam kesiyosan bende hepsi ipneydi götlerini verdiler firmalara albüm
yaptılar derim..sanmıyorumki hoşuna gitsin..nys bu soruyada cevap..ve biraz saygı

4-duruş duruş diye bağırıp duruyosunuz..old school grupların duruşu nedir??ne yaptılar bu dünya içinn??? neyi değiştirdiler??? çektikleri tek tepki neydi biliyomusunuz.."bu herifler niye böyle giyiniyor???" ben başka bi tepki olduunu sanmıyorum...bunuda açıkla büyükten eleştiri..maximum sen değil!!! büyükten eleştiri

1- Şu an ki parasal durumları beni ilgilendirmiyor. Ama bu adamlar ilk çıktıkları dönemde bazı şeyleri savunmak, bazı şeyleri protesto etmek için müzik sektörüne girmişlerdir. Bir şeyleri ifade etme yolu çoğu insanın bildiği gibi.. Ama blink 182 ve rancid gibi grupların böyle bir nedeni yoktu. Direk olarak büyük plak şirketlerinle anlaştılar, MTV de boy gösterdiler. 2 amaç arasındaki farkı çözebilcen mi? Punk underground bir müziktir. Not: Jello Biafra'nın bu piyasa muhabbetleri yüzünden gruptan ayrıldığını biliyorusundur umarım!

2- Şarkının sözlerinde bir fark olmayabilir. Ama müziğin kendi şekli çalınışı hiç bir şekilde punk ı anımsatmıyor. O zaman şÃ¶yle diyim ben sana madem sözler bu kadar önemli senin için: Blink 182 nin aşk şarkıları var, Britney spears ında aşk şarkıları var. O zaman blink 182 pop yapıyor. Zaten öyle pop-rock!

3- Bunun savunmasını yapmayacağın çünkü new york dolls punk grubu değildi, glam rock grubuydu!!! Punk'a sadece müzikal açıdan etkisi olmuştur, sözsel açıdan değil.

4- Birşey yapamadılar, ama en azından uğraştılar, moda ya karşıydılar, zengin kesime yeterince rahatsızlık verildi. Bu hayatta kimse politik açıdan bir şeyi düzeltemez ki, Atatürk dışında kimse başaramadı ki bunu bu ülkede. İlla birşey yapmak için onu başarmak mı gerekiyor. Punk olmadığı halde politik söz yazan bir şeyleri değiştirmeye çalışıp başaramayan bir sürü grup çıktı ortaya..

Not: Fazla gaza geldin, KENDİNE GEL! Konuşuyoruz burda adam gibi ortamın .mına koyma.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 15:18 
Bad Religious
 Profile bak

Büyükten_Eleştiri yazdı:
2- Şarkının sözlerinde bir fark olmayabilir. Ama müziğin kendi şekli çalınışı hiç bir şekilde punk ı anımsatmıyor. O zaman şÃ¶yle diyim ben sana madem sözler bu kadar önemli senin için: Blink 182 nin aşk şarkıları var, Britney spears ında aşk şarkıları var. O zaman blink 182 pop yapıyor. Zaten öyle pop-rock!

sanırım benim uzuuun yazdığım mesaj iplenmemiş bile. tekrar edeyim sonlardaki ana fikrimi.

punk'ın nasıl olması gerektiğine dair gereksiz bir tartışma oluyor. neden gereksiz? çünkü punk'ı punk yapan şeyin müzik olduğunu düşÃ¼nüyorsunuz. "müziğin kendi şekli ve çalınışı hiç bir şekilde punk ı anımsatmıyor" demişsin. ben ısrarla müziği değil içeriği savunuyorum. velvet underground müzik olarak nasıldı bir hatırlasanıza. içerik olarak nasıldı bir düşÃ¼nün?

blink 182 bana göre içerik olarak yeterince punk değil bunu da belirteyim. ama o ayrı bir konu.

bu arada punkların zamanında icra ettikleri müzik pop sınıfına girer bence çünkü o dönemin popüler müziği idi ve pop bir tarz değil "popüler" kelimesinin kısaltılmışıdır :)
artık punk yok müzik olarak...punk rock var..bunu kavramak çok faydalı olacaktır. zaten müzik olarak punk hiç bir zaman yoktu...sadece hızlı bir şekilde rock yapan (hep değil ama) bir grup punk vardı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 17:10 
Bad Religious
 Profile bak

Zortezurtek yazdı:
punk'ın nasıl olması gerektiğine dair gereksiz bir tartışma oluyor. neden gereksiz? çünkü punk'ı punk yapan şeyin müzik olduğunu düşÃ¼nüyorsunuz. "müziğin kendi şekli ve çalınışı hiç bir şekilde punk ı anımsatmıyor" demişsin. ben ısrarla müziği değil içeriği savunuyorum. velvet underground müzik olarak nasıldı bir hatırlasanıza. içerik olarak nasıldı bir düşÃ¼nün?

Ben bu konuya defalarca deyinmiştim. Hatta 1000 kere bob dylan örneği verdim. Bob Dylan nın da içeriği protest ama yaptığı müziğe punk denmiyor. Hepsi bir bütün bu konuştuklarımızın. O zaman neden punk gruplarının yaptığı müzik hemen hemen birbirinin aynı??????? O müzik neden o döneme ait??? Neden öncesinde öyle bir müzik yok???? Punk sözlerinin iğneleyici olması dışında, müziği de oldukça kirli ve sert bir yapıya sahip.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 17:29 
Führer
 ICQ  Profile bak

müzikal açıdan punk ın kendisine ait bir yapısı olduğunu kabul etmeliyiz bence de..çünkü gerçekten çok belli bir sound var çoğu punk grubunda..

ama sanırım punk ı punk yapan müzikten çok içerik..müzikaliteye pek önem verilmeyip daha çok, dikkat çekici, farklı sözler yazılmasından ( yani normal insanlara göre farklı) bunu farkedebiliriz yaklaşık 30 yıllık süreçte..

mesela anlatılanlardan anladığım kadarıyla new york dolls ta döneminin popüler müziğini yapıyorken içerik olarak alkol, eğlence gibi diğer türdaşlarına göre farklı konular seçip, görüntüyle de bu farklılığı tamamlamış..

En son Blackartmaker tarafından, 27 Mayıs 2004 17:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 17:31 
Hardliner
 Profile bak

büyükten eleştiri saygının ne olduğunu anlaman için sana saygısızlık yapmam lazımmış onu göstermiş oldun bana..nys

1-bahsettiğin eski gruplar bişeyleri anlatmak için yola çıktı evet..herkes zaten bişeyleri anlatmak için yola çıkar..ama seninde dediğin gibi sonra götünü satar..yoldan sapar..yani kendi dediğini isptlamış oldun..eski gruplar yola çıktı parayı ve karıları görünce yoldan çıktı...yeni gruplarda bişeyleri için yola çıkıyor rancid de dahil...rancid rancid albümüyle başlamadı müziğe dikkatini çekerim...yani burdan şunu anlıyoruz..seninde dediğin gibi old school gruplarıda new school gruplarıda kendini satabilir..arada bir fark yok...umarım anlamışsındır...ARADA BİR FARK YOK! kişiyle ilgilidir kendini satmak dönemle değil...artık anlamadıysan bir daha konuşmayacağım bu konuda...77de yaşayan herkes punktı 2003 dekiler değil nasıl denmesse buda böledir..

2-müziğin punk ı anımsatmasımı???? hala anlamadınmı canım karderşim aslan pankım!!! müzik değişir...bu yüzden büyükten eleştiri değişmez dedimya zaten..değişim mecburdur..bir adam 50 yıl aynı tarz müziği dinliyorsa ve yapıyorsa bir sorun vardır zaten..bilmiyorum david bowie diye bir adamdan haberin varmı???? hayatı boyunca değişti durdu..ama seviyesini ve tarzını korudu anladın...ve bu yüzden hala büyük...??? müzik değişir insanların 77deki punk ı yapmasını bekleme..the smiths-hand in glove ve uk subs-tomorrows girl..aralarında inan bana müizk açısından çok az alaka var..ama ikiside aynı dönemin punk grupları... kendi dönemi içinde bile fark varken 30 yılda punk ın içinde hiçbirşey değişmesinmi istiyosun??? bu arada yanlış anlama ben blink i savunmuyorum bok müizk+bok sözler eşittir blink..onu geçeyim en popülerinden rancid...yani uk subs dan tut buzzcocks a ordan cock sparerr a müzikler yapıldı..değişti ve bu haler geldi...müzikler ancak değişrse ve gelişirse varolur zatenn...ayrıca bencdede britney le blink arasında bi fark yok zaten!!! ama şunu anla müizk değişirrrr!!!! ve değişti..artık göz önündeki punk rock anlayışı bu..rancidler pennywise lar bad religionlar..ki bunlar hep kökleri 80 sonlarında olan gruplar..daha ne olsun..çokda yeni değiller yani...

3-yaa tamam geç new york dollsu..o grupların bilinen şarkıları..buzzcocks-what to i get, uk subs-tomorrows girl, the stranglers-golden brown, the damned-shadow of love vsvsvs...yani anlatmak istediğim şu..hoş bunu sizde savunuyosunuz ama anlamıyosunuz..sözlerin ne olduğu önemli değil..anlatabildimmi..illa politik bişe lazım değil...hiçbirşey lazım değil..sadecegerçek hayat hakkında gerçek sözler...gerçekten hissedilenler...old school diyon aşk, alkol, sex, isyan, politika, sokaklar hakkında yazı yazıyo işte ortada..e new school diyon aşk sex sokaklar alkol politika..bak dikkatini çektimi..aynı sözler...

4-ohh be anladınya bunuda itiraf ettin...şu an mohavk insanları rahatsız etmiyomu??? in bakayım o saçla ulusa...tabii şimdide dersinki türkiyeyi karıştırm a.olu..şu an moda olan hip hop rap falan..punk değil!!!! rancid değil!!! onlarda farklı.karşı..ama farkında olmadan -tıpkı old school gruplar da olduğu gibi- kendi modalarını oluşturtular...anladınmı??? gene fark yok arada..dönemine göre farklı olmak için uğraşırken moda olmaya başladılar..ki bence old school zamanına göre new scholdan çokkkkkk daha fazla moda olmuştu...bunu kabul ediyosundur umarım..

yaaa şuu anla artıkkk...bi fark yok ortadaaa...old schol veya new schoool..genelleme yapmaa...old scholda da punk olmayan ama olmaya çalışan yavşaklar vardı şimdide var..old scholda da çok sıkı punklr vardı new schoolda da olur..içerik bu..
müzik dersende şunu derim: müzik değişirrr...the stranglers 60 yıl durmadan aynı müziği yapabilirmi..yapmaz değişir..değişim mecburdur..

yani olay şu son iki paragrafdı işte..bence herşey ortada hala anlamadıysan gel alnından öpeyim daha ne diyim...

bide gaza gelmedim merak etme..sen biraz haddini aştın mesajların..yani sen ve maximum..bende nasıl olduğunu anlamaıızı istedim..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 19:16 
Bad Religious
 Profile bak

Peki bana şunu açıkla gelip bende senin alnından öpeceğim:
O punk dediğin o 'DURUŞ' dediğin olay neden hiç bir new school grubunda yok??? Neden bütün hayatları medya olmuş durumda???
Ayrıca eskisi gibi olmaz dediğin müziği hala yapan gruplar var, The Hives vs. ve de ilk ve ikinci jenerasyon punk gruplarının büyük bir çoğunluğu devam etmekte ve yeni albüm çıkarmaktalar. Bu grupların hiç biri eski müzik tarzlarından hiç bir şekilde ödün vermeden yapıyorlar bunu. Söyle bakalım neden şu an Vice Squad'ın müziği pennywise'e benzemiyor. Yeni albümleri çıktı bir dinle istersen! Stiff Little Fingers'ın ki neden nofx'e benzemiyor. 26 senelik gruplar 2.side, değişmesi gerekirdi o zaman. Paraları var ama hiç bir şekilde kendilerini medya ya satmıyorlar. Müzikleri ve görünüşleri değişmedi çünkü bu adamlar ve bunlar gibiler gerçek savunucular.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 22:34 
Hardliner
 Profile bak

yaa büyükten eleştiri...
abi anlamamakta niye inat ediyosun yaa
bak ben old school gruplarını suçlamıyorum..old school kötükaka pis demiyorum..yapan yapar gene aynı tip..eywallah..dinlerim severim... yani niye bana old schol düşmanı muamelesi yapıosun din kardeşim yaa..
yaa tamam eskilerde gerçek savunucudur..
sana şunu anlşatmaya çalışıyorum..duruşun hedenin hödönün old school la new school la alakası yokkkkk...yani o zamanik adamlarla bu zamanki adamlar başkamı..??old scoolcuda satar kendini new schoolcuda..onu anlatmaya çalışıyorum sana...fark yok iki insanın arasında..pennywise ne yaptıda sattı diyosun anlamıyorumki..sorun medyaya çıkmakmı..tamam o zaman gene bilindik bi örnek..casualties mesela...satmadılar kendilerini hiçbiryere bi araştır bak..yani satmakla kastin buysa..büyük firmalarlada anlaşmadılar..duruşlarıda hep aynı..yani daha ne diyim ben sana!?!!?! 30 yıl boyunca aynı müziği yapmakmı savunuculuk??? ayrıca neden müziğin hep aynı kalmasını istiyosun anlamaıyorum..senin ddiğin old schol gruplarıda iggyleri lou reedleri velvetlerin yaptığı müziği blues u rakınrolu alıp değiştirmedilermi?? müzike değişmeseydi punk a nasıl ulaşacaktık buna cevap ver hadi sende??? değişm olmadan punk gibi tamamen değişimden ve farklılıktan oluşan bir müzik nasıl oluşurdu..o gruplar zamanına göre yenilikçiydi...anladınmı..yenilik yaptılr işide yeni jeneraasyonlara bıraktılar..punk değişimdir farklılıktır..ama 30 yıl aynı müziği yaparsan dinlerse ve değişmesin diye bağırırsan punk hep aynı kalmazmı..e o zamanın farklı müzikleri duruşları sıradan olmazmı??? yani müizğin değişimine bu kadar kapalı bir insan ilk defa görüyorum..e bununda türkiyeden çıkması hiç garip değil zaten..sonra bağırır durusunuz bu ülkede niye bişey olmaz diye..e olmaz tabi 50 yıl aynı kalmaya çalışan adamlar olduğu sürece..açın kardeşim gençlerin önünü...
bide gruplama hastalığı var...bunuda anlamış değilim..punk ın karşı olduğu herşeyi punklar yapıyo yaa..yok bu old school yok bu zengin yok bu bööle..ne bu kardeşim..bırakın bööle işleri yaa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2004 23:07 
Bad Religious
 Profile bak

ya zaten casualties e dicem birşey yok, araştırmama da gerek yok (kendilerini gayet iyi bilirim). Onlar gibi gruplar farklı, adamların tavrını biliyorsundur. Tam bir savunucular. Konu o değil her neyse. Şu an dikkat edersen ki, müzikten anlayan biri olarak farkındasındır, pennywise gibi grupların müziği punk değil hardcore öğeleri taşımakta. Yaptıkları newschool değil yani. New school dediğin gruplar; blink182, sum 41, nofx, mxpx cart curt, bu gruplar bir bok değil..pennywise gibi grupların etkilendiği grupları incelersen; altından minor threat gibi 80'li yıllar hardcore grupları çıkar. Yani bi değişim yok bildiğin hardcore.
Şimdi diceksin, casualties de hardcore.
Ama adamların o dediğin 'duruş'ları farklı. Skate gruplarında o duruş yok.
Sadece liriksel açından bazı katkıları var okadar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2004 00:10 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

yazmıcam diyorum ama..
giriş: saygı çerçevesinden fln bahsetmişin hoş fln da..punk ska hardcore başlıındaki newsukul pank mı bölümünde bana yazdıklarını bi oku istersen..durup dururken olaya atlayıp hıyar mıyar diye hakaretler...nese eğer saygı konusunda ilerleme katettin galiba bu sevindirici bi durum
sonra....
gelişme: savunuculuk aynı müzii yapmak mı hep?
neyi savunuyosunuz anlamadım. vice squad 30 yıl aynı müzii yaptıda ne oldu alkışlıyalımmı..yaparsada yapsın, güzel olabilir, istedikleri o ise bizede bok yemek düşer..bilitzin, ancelik apsıtartsın, şam 69 un müzii nofx e hiç benzemiyo..eee ne olmuş. nofx bıraksın o zamn müzii.. o grupları bende severim sayarım dinlerim .ama şimdide illa pank olmaası için omüziin aynısının yapılması gerekmekte deil..30 yıl aynı müzii yapmak övünülcek bişey deil..utanılcak bişey de deil. müzii tartışmak komik oluyo yapılan tarz zevke göre deişir.imaj hiçbişeydir susuzluk herşeydir hatta.
damardan ana fikir: duruş...... herkes aynı olmak zorunda deil.herkes aynı deil..pank duruşu deyip bi genelleme kurallar koymayalım.. benim genel düşÃ¼ndüüm dogmatiğe karşı olmak..gerisini konuşmak gereksiz geliyo (dogmatiğe çözüm permatik)
sonuç: aynı şeyleri 10 kere yazıyoruz. komik oluyo valla

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2004 00:23 
Führer
 ICQ  Profile bak

Alıntı:
sonuç: aynı şeyleri 10 kere yazıyoruz. komik oluyo valla

haha hakkaten de öyle herkes bi 10-15 kere tekrarladı sööliceklerini ve de hala pek yol katedilememiş gibi geldi bana.. :lol:

bence bırakalım bu işleri de,
içelim güzelleşelim.. :beer

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2004 18:59 
Bad Religious
 Profile bak

abi ben ısrarla diyorum olay müziği eleştirmekten geliyor. yane bob dylan da protest yazıyordu falan bu iddialar benim anlaşılmadığımı gösteriyor.

diyorum ki: tabi punk'ların kendine has müzikleri var ama punk olgusunu tartışırken sadece müziği baz almak hata...bunu diyorum sadece yahu anlamak çok mu zor.

bir gerçek daha var

büyükten eleştiri old school tarzı müziği daha çok seviyor bu yüzden tartışma oluyor. maxwellmurder kişisine katılıyorum abi boktan punk iki dönemde de var, düzgün punk iki dönemde de var. e durum aynı olunca müzik farklı diye saldırmak çok saçma bence. ayrıca çok da abartı bir değişim yok müzikte..modernleşme var
değişim ile modernleşme arasındaki farkı da herkes bilsin lütfen.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2004 22:21 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

ah sizi baharatsız sucuklar ah...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Mayıs 2004 14:16 
Hardliner
 Profile bak

walla daha da bişey diyemiyorum...ne desem boş pompala coş...punk güzeldir hoştur..alaah da büyüktür

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 AÄŸustos 2004 16:13 
General
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

punk çok guzeldir......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 AÄŸustos 2004 18:24 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"when the circle runs well" muhaa...kIsIr döngü muhabbetleri...bitmez tükenmezz...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 53 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: