Türk Punk Forum

KaraşimşeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 23:16

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 118 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Kurban bayramımı, katliammı???
İletiTarih: 21 Ocak 2005 02:30 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Öncelikle Kuranı okumadım ama ilerde okumak istiyorum. Bu yüzden Kuranda kurban bayramıyla ilgili bişeyler varmı bilmiyorum. Olduğunuda pek sanmıyorum.

Bence günümüzde kutlanan kurban bayramı islamın hala yüzyıllar öncesine göre yorumlanmasından kaynaklanıyor. Olsa olsa bu bayramın o zamnki amacı senede birde olsa fakir fukaraya yardım etmek. o tarihlerde ne şekilde yardım etme şekli yiyecek vs. (çölün ortasında başka nasıl yardım edersin??) tabi bu yardım şeklide kurbandan geçiyor. zamanla bayramda kurban bayramına dönüşüyor. bu tabiki benim kafadan uydurduğum bişey ama mantıklı olan bu bence.

günümüzde ise kurban kesip konu komşuya dağıtacağımıza o kurbana verdiğimiz parayla daha hayırlı işler yapamazmıyız. hadi millet aç tamamda açlıktan önce milletin götüne giymeye donu yok, başını sokacak evi yok, madde bağımlısı bi dünya çocuk var, yardıma muhtaç geçinemeyen bi dünya aile var. o parayla onlara daha olumlu şekilde yardım etsek daha makbul olmazmı??? daha fazla sevap işlemezmiyiz. fakir adam normalde evine ekmek alamıyor bi ay et yese ona ne kadar faydası olacak?? bence kurban bayramının anlamı kurban kesip ona buna dağıtmak olmamalıydı...

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 02:46 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

herşeyde olduğu gibi kurban bayramınında amacı saptırılmış günümüzde.
babamlar bi okula paramı ne bağışlamışlar ordan et alıcaklarmış galiba bnd bilmiyorum tam olayı..
ama dışarı çıkınca etrafıma bakamıyorumm açıkçası korkunç manzaralar.
belki saçma gelebilir size ama hayvanlara hiç saygıları yok.

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 03:02 
Führer
 Profile bak

cheki senin kafandan uydurduğun bişey değil bu, işin aslı aynen böyle zaten. ama insanlara bunu anlatmak çok zor. insanlar anlamak yerine direk göt korkusundan kabul etmeyi tercih ediolar. ve ne yazıkki bunu değiştirmekte çok zor.. her yıl aynı katliamı izlemek zorundayız, kaçış yok çünkü beynimizi kullanmaktan aciz yaratıklarız :(

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 11:06 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bence de kurban kesmek yerine para yardimi yapmak daa mantikli.. yani her acidan kurban kesmek eziyetten ba$ka bi$ii diil.. en ba$ta hayvanlara sora $ehre sora da insanlara yazik... insanlar daa kesicekleri yeri dooru sec(e)miolar. bi de bissuru yaralanan olmu$ bu sene ya iice vah$ete dönmü$.. üstelik werilen etin paradan daa büyük bi yardim olucaina inanmiorm.. sonucta maddi acidan yardima ihtiyaci olanlarin tek eksigi yiyecek diildir ki. kaldi ki bi $ekilde daa uygun fiyatlara yiyecek de bulabilir.. eer o kesilen kurbana werilen para werilse o ki$iye bence daa büyük bi yardim olur sadece yemekle kalmaz ba$ka ihtiyaclarini da kar$ilar. :roll:

i think i'm cracking up
am i just paranoid?

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 14:52 
General
 Profile bak

kurban kelimesinin asıl anlamı allaha yakınlasma ve dua demek.bugün ki kurban kesme olayı sadece geleneksel bisey.kurban kesme olayı surdan geliyor.eskiden hac ibadetini yerine getiren fakir müslümanları doyurmak amacıyla zenginlere vacip kıllınan bisey kurban kesmek.amac itibariyle kötü bisey deil ama uygulama sekli cok kötü.zaten bi kac yıl öncesine kadar arabistanda kesilen kurbanlar fakire fukaraya dagıtılmadan direk gömülüyordu zaten bu olaya bakarak kurbanın amacından ne kadar saptıgını anlayabiliriz.ayrıca kurban kesmenin kuran da gectigini savunanlar bile bunun vacip deil sünnet oldugunu söylüyo .yani kurban kesmek diye bisey varsa bile dinde,kurban kesmiyince günahkar olmuyosun

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 15:11 
nikiniziyiyim
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

toplu katliam gibi

bencede onun yerıne para yardımı yada baska bır tur yardım etmek daha mantıklı.hıc deılse ıhjtıyacı neyse onu alabılır.

herkesın a.k bıze bısey olmasın

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 15:18 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bi kere o kestikleri etlerin bi çou steril diil.kur an da temizlik yokmu?
iyi bişeyler yaptıklarını sanırlarken aslında iğrençleşiyolar.
sevap mı yapmış oldu şimdi onlar?

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 15:56 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Yaw bu taa eskiye dayanır;

Bi gün Hz.Ibrahim galiba bi isteği olursa Allah için oğlunu kescekmiş!!! Sonra isteği gerçekleşmiş yıllar sonra yaşlandığında rüyasında bu sözü hatırlamış uyanınca oğlu Hz.Ismail'e anlatmış o da Allah için beni kesebilirsin demiş, tam kescekken gökten melek inmiş ve yanında bi kuzu varmış galiba, sonra demiş bunu kes oğlunu kesme sen sözünü tuttun falan demiş, o günden beri Allah'ın yüceliği için kurban kesmek adet olmuş aynı zamanda fakirlere yardım olsun diye.

Ama kuran'da açıkca kurban kesilmesini gerektiren bişey yazmıyo, galiba vacipmiş. yani Allah'ın tam olarak söylemediği ama insanların yorumuyla ortaya çıkan şeyler :)

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 16:14 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bide kesmeyi bilmeyen insanlar kesmeye kalkiyo.
geçen bayram,kesmiş haywanın boazının yarısını haywan hala yaşio,tepinio yerde.kusuodum ya!
gerçi güyya bu bayram özel yerler yapıldı fln ama onlarda çok pahalı.
millet çamurun içinde fln kesio gene...yerler kan gölüne dönmüş.

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2005 22:31 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

katliam bayrami daha doru bi isim olur
iskence cektire cektire kesmek bir hayvani ciddi ciddi bir katliamdir...baska bisi diil...belki amac itibariyle doru ama uygulama seklinin tamamen deismesi gerekio....hayvani once panige sokup sorada kafasini kesmek zaten o hayvan icin korkunc bi durum...bari vur kafasindan silahla bitsin aninda ama yok illa usulune gore...sora hayvan kesilene kadar adrenalin pompalio onu yiyen turk milletide hazir adrenalin hapi almis gibi saldirio saa sola...

Anarchia é Libertà!!

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 22 Ocak 2005 16:21 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

blink182'nin anlattIgInI din dersinden hatIrlIYorum (ben hIrIstiyan dinini islamiyetten ii bilirim aslInda :))...

maksat kurbanI kesip "fakir-fukaraya" dagItmak...ama günümüzde ne yapIlIyor --> kom$ulara dagItIlIyor...ben en cok sinirlendiren de...burada kurban kesenler...e be geri zekalIlar...hepiminiz deep freeze en az 20 kilo etle dolu...gözünüz doysun! hangi fukaraya dagItIyorlarsa...

islam dininde ki en mantIklI "ibadet" bu dur kanImca...birde fitre fln...dogru $ekilde yapIldIgI sürece tabi...

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 22 Ocak 2005 19:05 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tanıdıklardan biliyom adam 12 ay eve et almıyor kurban bayramında danaya ortak girip dolabını etle doldurduğu gibi kimseyede dağıtmıyor

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 22 Ocak 2005 19:22 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yaa bakın çok yanlış açıdan bakıyosunuz yalnız.aslında islam dinine bakılırsa orta gelir ile az gelirli aileler bütün alışverişlerini bütün hayallerini bütün isteklerini bu bayramlarda karşılarlar.çocuklar şeker yer.o aileler bizim yedgimiz gibi eti her zman yiyemez.öyle bayramdan bayrama et sahibi olurlar.o da onların lüksüdür.yani bu biraz yaşayış biçimi..ama bayramlar kutsaldır.katliam demek saçma.bende karşıyım hayvan kesimine ama et yiyorum aynı zamanda ve eminimki sizde yiyonuz..et şirketleride aynı şekilde hayvan katlediyolar.
işte fakir müminlere de dilenmek yerine zengin müminlerin verdikleri etleri yemek düşüyor.
haa birde sokaklarda kesim olayı var.ona karışmam o ayrı bi konu ona bende katılmıyorum biraz..

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 22 Ocak 2005 19:39 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

ha işte bisde onu dios!!
eti çoumuz yiodur ama bn kurban bayramında et yiyemiyorum walla..
insanlardan utaniyorum çünki..
bayramın kutsallığı fln kalmıyo ben ce!

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 22 Ocak 2005 22:42 
Punkrocker
 Profile bak

:evil: hz ıbrahimle olan hıkayeyı bende duymustum ınsanlar ALLAH için hayvanları kurban ediyo ve bunnarı yapanların çogu et için; sevap ya da fakırlere daıtmak ıcın kesmıo! eskiden insanların kafasından yarattı ve ınandıı tanrıları ıcın bırbırlerını kurban etmelerınden hıcbıfarkı yok. Benım ıcın hayvanın etını neyapttı onemlı deıl naaparsa yapsnlar(kı ola yapıolar)onemlı olan kesıp kesmemesı.bırılerı ıcın kımse kımseyı kurban etmemelı.hanı allahın verdıı canı allah alır derlerdı nerde kaldı ha? :got ınandıkları seylerde bıle celısebılıyorlarmıs demekkı. gercı kasaplardan aldıımız etlerde sonucta aynı sekılde gelıor bı sekılde hayvanlar kesılıyo ama bu toplu bıcımde yapılınca sanırım daha cok dıkkat cekıo!!! hadi bunuda gectık madem kesıosunuz madem bole bı ıse gırstınız, be dengsız mazoşist herıfler osaman kor bıcaklarla kesmeyın ya da elınızden kacan hayvanları korkunc emellerınızı uygulamak ıcın yakalarken orasına burasına bıcak darbelerı atmayın!!! gelenek halıne gelen bu sacmalıgı tamamen kınıyorum!!!! :wall

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 22 Ocak 2005 23:34 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

zangoc acikcasi kendi kendiyle celistigini bu bayramin sen soleyene kadar farketmemistim... o kadar haklisinki..
eti tabiki bi coumuz yiyoruz ama sonuc olarak uygulama sekli korkunc...tabikide mogrostan aldiimiz etin nasil kesildigini bilmioruz...belki ordada ciddi bi katliam yasanio ama bunun halka acik acik gosterilmesi genel anlamda ciddi bi psikolojik travma yasatiyordur insanlaraa...farkinda olsunlar yada olmasinlar...
ancak su bi gercekki kurban bayramlarinda yasanan rezaletin hadde hesabi yok...bunu kimse inkar edemez...ve bunun deismesi gerekio...hayvani kesiceksen bile o hayvana aci cektirmeden irtaligi rezil etmeden kes...vur kafasindan bi kursunla sora kes neresini kesceksen...

Anarchia é Libertà!!

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 23 Ocak 2005 18:02 
General
 Profile bak

kurban kesme islemi bazı kesimlerce insanın icindeki vahset duygusunu dindirdigi gerekcesiyle cok olumlu karsılanıyor ve kurbanın yardımlasma dısında,bu amacla da yapılması gerektigi söyleniyor.ayrıca bildigim kadarıyla büyük mezbahalarda hayvanlar profesyonel cellatlar tarfından minimum acıyla kesiliyor,gönül rahatlıgıyla yiyebilirsiniz.

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 21:22 
Punkrocker
 Profile bak

artık ole bı duruma geldıkkı az acıyla nası hayvan kesılır muabbetı yapıoruz...valla bu muabbetten sora vejateryan bıle olabılırım...ınsanlarıda catır cutur kesıolar!!! ıraktadkı soroflerın kafalarına sıkmaları kesmelerıde vahşice bı olay aslıda ama ıkısıde esıt derecede onemsız ınsanlar ıcın neyse konuyu saptırmayalım...

KISACASI İNFAZ BAYRAMINA HAYIIRRRRR!!!!!! :!: :evil:

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 21:38 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

olm zaten kurbanlar Allah tarafından insanların kesmesi için yaratılan varlıklar, dünyada zaten bu hayvanlar normalde de kesiliyo, yediğin etler nerden geliyo sanıyon, yani bi gün fakirler için kesilmiş çok mu :)

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 21:48 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bn daa bi ay et yiyemem heralde!bide o ortamlar sterilmi sizce?öle dienler war!

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 21:52 
Punkrocker
 Profile bak

blink182 yazdı:
olm zaten kurbanlar Allah tarafından insanların kesmesi için yaratılan varlıklar, dünyada zaten bu hayvanlar normalde de kesiliyo, yediğin etler nerden geliyo sanıyon, yani bi gün fakirler için kesilmiş çok mu :)

bızde bunu tartısıyoruz kedi etınden bıle sucuk yapıldııı gunumuzde aynı kedıler satanıstler tarafından da kesılebılıo onnar seytana kurban edıolar osaman aynı sey olmuomu mına koyım! bırılerı hayvanları ınandıkları sey ugruna kurban edıyo! sunada acıklık getırelımkı kurban bayramında kesılern hıc bı et fakırlere ulasmıyo zengınler kesıyo ve gosterıs olsun dıe tanıdıkalarına dagıtıyo genelı boyle ben hıc gormedım amacından saptırılmıs artık kurban kesme olayı kısacası :x

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 22:10 
hergün milyonlarca hayvan kesiliyo hiç birimizin umrunda bile olmuyo kurban bayramı gelio herkez katliam dio ben de hayvanların kesilmesinden yana diilim ama bi şeye karşıysanz neden her zaman aynı tepkiyi vermiyorsunuz eminim burda katliam diyennlerin bi çou hapur hupur etleri mideye götürüyodur o zaman kesilen hayvanlar akıllarına bile gelmiyodur
bu olaya bu kadar tepkiliyseniz yemeyin et ve bi şekilde tepkinizi belli etmiş olursunuz bööle konuşmakla olmuo maalesef

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 23:07 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bn basindada soledim insanlarin gozune sokulmasi bunlarin yanlis olanlardan biri...kesim sekilleri iskenceden farksiz yanlis olan selerden bir baskasi...kesilen yerler basli basina korkunc sokak ortgasi zart zurt...amacina girmeyelim bile yok artik ole bisi...millet ertesi gunu iskembelerini topluo parasizliktan corba yaparlar die...e taam fakir iste et versene yooook olmaz ole ona iskembe yeter...iskembeyide al kardesim corba yap die diil...fakir gidip copten topluo onu...

Anarchia é Libertà!!

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Ocak 2005 23:25 
General
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

walla bn yiyemiom o haywanları öle görünce!!

Sayfa başı

İleti başlığı:
İletiTarih: 17 Nisan 2005 22:19 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 ICQ  YIM  Profile bak

hoca katliam falan yapmam ben
kasaba minnet edeceðime keser skimi yerim yane.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 118 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: