Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 11 Ekim 2008 06:45

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 73 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Mayıs 2005 23:22 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

lan laf atmayin a.q.
gidipte yasanilacak yer iste o kadar!

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Mayıs 2005 01:19 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Git de agzinin payini al Nazilerden. Belki aklin basina gelir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Mayıs 2005 18:31 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sanmiyorum.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Mayıs 2005 22:32 
Tough-Guy
 WWW  Profile bak

nazi sempatizanlığı sadece iskandinavya'da baş gösteren birşey değil...

güney afrika cumhriyeti'nde de , brezilya'da da nazilerden ağzının payını alabilirsin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Mayıs 2005 23:05 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

nazilerin orda yogun oldugunu hiç sanmiyorum... sadece bu metal müzğin etkisiyle bu tarz hareketlenmeler var...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Ya cok safsiniz ya
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 00:12 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Birseyi sanmakla gidip yasamak arasinda feci fark var mankafalar.

Git yasa bakalim orada sana "karakafa" ve "camur burun" diye seslenildigini duymadikca kafadan atmak kolay. tak sen o pembe gozlukleri ve basini kuma sok.

Oralarda iki cesidi var bu isin: Sistematik irkcilik (mesela burs almani, borc almani, promosyon - bisey olmani engelleyen) bir de gelsiguzel allelade irckcilik (bakkaldan donerken onune atilan okkali tukmuklerden polis trafindan vebali muamelesi gormekten tut kafana binanin tepesinden gazete balyasi atilmasina veya ciddi dayak yemeye kadar).

Sizden biri soylediginde inanmak zor geliyor dimi.

Dedim ya . Odun kafalisiniz. Sarisn mavi goz deyince dizlerinizin bagi cozuluyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 00:54 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ırkcilik her yerde var.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 01:40 
Führer
 ICQ  Profile bak

hekate e katılıoyrum ırkçılık konusunda, gidip de yaşamak elbette çok daha farklıdır heralde, ki nitekim oralarda halk içinde de ırkçılığın yoğun olduğu biliniyo genel olarak...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 01:46 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

rainbow yazdı:
ırkcilik her yerde var.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 16:33 
Tough-Guy
 WWW  Profile bak

Hekate

seni tanımışlığım yok , hakkında da herhangi bir bilgiye sahip değilim...

fakat şunu söylemek isterim , konuşma tarzın bana pek de yabancı gelmedi...birçok milletten farklı insanla konuşma/tanışma fırsatım oldu , ve genelde senin yazdığın şekilde konuşan insanlar ; arkadaş çevresi edinememiş , herhangi bir ilgi alanı olmayan , sadece geldiği ülkeden insanlarla genel anlamda muhattap olmuş , sanki kendi geldikleri yerler çok kalkınmış yerlermiş gibi şuan bulundukları ülke hakkında saçma sapan yorumlar getiren kişiler..(yok bunun burası şöyle,bak burada böyle olmuş,niye böyle...vs kaldı ki sevmek zorunda kesinlikle değiller ama problemlerin her yerde olduğunu anlamaları gerekir....en azından geldikleri ülkelerdeki gibi 'yok adam yolda yürürken seken kurşundan öldür' , 'kırmızı ışıkta durmayan arabanın altında kaldı' vs.. tarzı osuruktan nedenlerle ölen kişi sayısı yok denecek kadar az..)

bu başlık altına yazan kişilerden de kimse zaten iskandinavya'da ırkçılığın olmadığını inkar etmiyor ama sen sanki ırkçılık sadece buraya mahsusmuş gibi konuşuyorsun...başına gelmiş olan şeyler tabi ki hoş değil , kimse öyle şeylerin olmasını istemez ama bunlar neredeyse her yerde olan şeyler...(forum'un adminlerinden almanya'da yaşayan Murat da nazilerden feci şekilde dayak yemişti..hatta hastaneden resimleri vardı...dayak yediği yer galiba italya'ydı emin değilim... blowjoe Emre de almanya'da yaşamakta ve nazilerin olaylarından bahsetmişti fakat hiç biri bu olayları sanki sadece oralara mahsusmuş gibi lanse etmedi...)..neyse

ha bu arada...kendi adıma konuşayım , hiçbir zaman sarışın-mavi gözlülere karşı özel bir sempatim olmadı...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Necrosis
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 21:31 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Necrosis

Ben de seni tanimiyorum ama tanimadigi insanlari kaliba koyma mekanizmasini Skandinavya'da kazanmisa benziyorsun.

ne yazik ki senin dediklerine uyan bir hayatim olmadi, hafta icleri bulundugum kasabadan hafta sonlari baskentteki muzik etkinliklerine ( uni'den arkadaslarimizin kurdugu gruplarin) ya da host familya/hocalarin ya da is arkadaslarimizin evlerine giderdik. Muze, sergi sinema hiking vs saymiyorum.

Ama itiraf etmelisin ki kuzey ulkleerinde yabancilari birak kendi atandaslarinin izolasyonu bile zaten buyuk problem (bkz kendi cocuguna konusmayan ebeveynler)

biliyorum yuceltilmis deger yargilariyle yonetildigini dusundugun ulkelere bir karakafalinin elestiri yapmasi zoruna gidiyor ama inan anavatanimi ve hostvatanimi da ayni acimasizlka elestirebilen bir kisilige sahibim.

irkcilik anafikri ulkeden ulkeye hep ayni, ancak yerine gore daha vurucu olabiliyor.

Lutfen, bana irkci ulkeleri savunmaya kalkma, her ne kadar oralara ait olsan da.

Ozellikle Turkiye'den adimini atmamis insanlarin bu konuda safliklarina cok sasiriyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Mayıs 2005 23:15 
Tough-Guy
 WWW  Profile bak

Hekate

ben sana kesinkle demedim o tarz insanlardan biri olduğunu , seni kişisel olarak tanımışlığım olmadığını da belirttim...sadece konuştuğun şeylerin aynılarını daha önce de duyduğumu ve genelde ne tür kişilerden duyduğumu belirttim...ama sen de öylesin demedim hatta iğneleme yapmayı amaçlayarak bile yazmadım...

''kendi vatandaşlarının izolasyonu'' dediğin konuyu kısmen kabul ederim...akrabaların birbirlerini fazla ziyaret etmemeleri vs türkiye'ye kıyasla çok yüksek...ama kendi çocuğuna konuşmayan ebevyenler konusunda tam olarak katılmıyorum..bunun örnekleri türkiye'de de var(örn: çocuğunun homoseksüel olduğunu öğrenen anne/baba , artık o kişiyi kendi çocuğu olarak tanımlamaması/konuşmaması)

benim kabul etmediğim şey ; senin bu bütün konuşmalarda geçen şeyleri sadece iskandinav ülklerine mahsus şeylermiş gibi belirtmen...dünyanın heryerinde olan şeyler...

senin başına gelen şeyleri de kimse inkar etmiyor...benim de başıma tuaf şeyler gelmişti(örnek:arkadaşla sokakta gezerken bu eleman bir tanıdığı biriyle karşılaşıyor , konuşuyorlar vs..neyse...2 gün sonra elemanla muhabbet ederken adam dedi ki ''o gün gördüğün kadın anneme benim müslüman bir arkadaşımın olduğunu söylemiş seni kast ederek(artık kadın her neresiyle tahmin ettiyse benim çoğunluğu müslüman olan bir ülkeden geldiğimi..arkadaş kendisi de söylememiş..) , ve kızının müslüman bir erkekle evlenmesine izin vermezmiş''

aynı buna benzer bir örneği türkiye'den de verebilirim...bir akrabamızı ziyaret ederken , orada temizlik işiyle ilgilenen kadın anneme sordu ''sen müslüman oldun mu?'' annem hayır diyince kadın suratını buruşturarak '' neyse...siz de allah'ın yarattıklarısınız'' dedi...o zaman çok ufak olduğum için detaylarını hatırlamıyorum...

ama demek istediğim ; benzer problemlere HERYERDE rastlamak mümkün...sadece iskandinavya'da ya da ortadoğu'da falan değil...

yaptığın eleştirilerin hiçbiri zoruma gitmiyor , daha önce de söylediğim gibi , kimse sevmek zorunda değil...ama yine belirtiyorum , problemler sadece buraya mahsus değil , bunu bildiğim için yazma gereği duyuyorum... ama eğer ki sen mesela slovenya ya da ne bileyim ukrayna hakkında bu yazdıklarını yazsaydın , bu ülkelerde bulunmuşluğum olmadığından ve fazla bilgisi sahibi olmadığımdan bu kadar yazma gereği duymazdım , onun yerine daha çok soru yöneltme eğiliminde bulunurdum...

hiçbir ülkeyi savunduğum yok ama hakkında bilgi sahibi olduğum birşey varsa(herhangi bir ülke) ve onun hakkında abartılı ya da çarpıtılmış bilgi verildiğini düşünürsem onun 'savunmasını'(milliyetçi anlamda değil) yaparım...

senin yazının ilk başında olan insanları kalıba koyma olayını(başına gelenleri kısaca özetlemiştin , ama sanki herkes öyleymiş gibi bir izlenim bıraktın) şimdi ben sana aynen söylüyorum.

''ırkçı ülkeleri'' savunduğum yok , kaldı ki sanıldığı kadar ırkçıya da rastlamadım...kimsenin de beni ''karakafa'' (dış görünüş olarak beni daha çok portekiz'li , meksika'lı falan sanıyorlar) diyerek arasına almadığını ya da aşağılayıcı söz söylediğine tanık olmadım....o tarz olaylar kimsenin başına gelmiyor demiyorum , geliyor ama ayrımcılık sadece buralara mahsus değil...
''her ne kadar oralara ait olsan da''... hiçbir yere ait değilim...

neyse...bu konu üzerinde çok da tartışmaya deyeceğini sanmıyorum...
insanların gidip kendileri görmeleri daha sağlıklı olur ama herhalde herkes problemlerin heryerde olduğunun bilincindedir diye düşünüyorum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: Ya cok safsiniz ya
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 01:02 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Hekate yazdı:
Birseyi sanmakla gidip yasamak arasinda feci fark var mankafalar.

Git yasa bakalim orada sana "karakafa" ve "camur burun" diye seslenildigini duymadikca kafadan atmak kolay. tak sen o pembe gozlukleri ve basini kuma sok.

Oralarda iki cesidi var bu isin: Sistematik irkcilik (mesela burs almani, borc almani, promosyon - bisey olmani engelleyen) bir de gelsiguzel allelade irckcilik (bakkaldan donerken onune atilan okkali tukmuklerden polis trafindan vebali muamelesi gormekten tut kafana binanin tepesinden gazete balyasi atilmasina veya ciddi dayak yemeye kadar).

Sizden biri soylediginde inanmak zor geliyor dimi.

Dedim ya . Odun kafalisiniz. Sarisn mavi goz deyince dizlerinizin bagi cozuluyor.

Başlik fikirlerin tartişilmasi ve paylaşilmasi için açilmiş! Bu da benim fikrim birader. Gercekten zeki bir insan olsaydinda odun kafali gibi cevap vermeseydin keşke...

İkincisi - rainbow da biliyor, inanmiyosan buyur msn'dende konustururum... 1 hafta öncesine kadar İsvecten bir arkadasimiz geldi buradaydi... Hiç vebali muamelesi gördüğünden bahsetmedi... Sadece Türkiye'de Kulu adinda bir köyün neredeyse tamami oraya göçmüş. İsvec'te pis işlerde hep adlari geciyormus bu yüzden Türklere karşi agir tepkileri varmiş... Buna eyvallah diyorum...

Yaşadiğin yerle de alakasi olmasi muhtemel bi durum. İrkçiliğin olmadigi bir yer söylesene bana... Birak irkçiliği burda sacin uzun diye kendi vatandasini döven insanlar var. Zaten nerde yokki? Kimse İskandinayda melekler yaşiyo dememiş herhlade başliikta...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 02:09 
General
 Profile bak

hakkikaten KONYA kludan cok göç almıs isvec(benimde baya arkadasım var kululu bütün akrabaları isvecte) büyük bi kısmı sarısın mavi gözlü bu isin geyik kısmı tabi.ırkcılıgın olmadıgı bi ülke yok.yogun oldugu yerler veya az oldugu yerler var.artık ırkcılıktan daha önemli problemler var.oda ayrımcılık.Sen gec ırkcılıgı giydigin sikindirik bi lastik ayakkabı yüzünden milyon tane laf yiyen insanlar var bu ülkede .diger ülkelerdeki durumları cok net bilmiyorum ama bulundugum bi cok ülkede böyle bi durumla karsılasmadım.heketa benim anlamadıgım durum su sana bi takım hakaretlerde bulunmus bi milletin insanlarına karsı seni bu kadar nefret dolduran,ırkcılıga sürükleyen ne?.senin sana o sikimdirik lafları edenlerden ne farkın var?bana simdi bi japon siktimin kıllı esegi dese benim tüm japonlardan nefret mi etmem gerekiyo?sana karsı yapılan ırkcılık seni ırkcılastırmasın lütfen!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 02:30 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Anaaa sunlara bak Iskandinavlara laf ettirmiyorlar...adimiz irkciya cikti ionlarin irkciligindan bahsedince!!!

Necrosis senle anlastik, senin yumusak tabiatin hosuma gitti. ;-)

Avrupalilar magarada yasarken Anadolu tarim yapiyordu, o yuzden Anadolu vatandasina laf ettirmem.

Tuhaffsiniz ... ama yasinizin genc ve tecrubesiz olusunuza yoracagim ve hepinizi islak operek iyi geceler dileyecegim canlarim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 13:52 
General
 Profile bak

iskandinavlara karsı ne özel bi sempatim ne de düskünlügüm var.burda iskandinav halklarının toptan ırkcılıkla suclanması tuhafıma gitti o kadar."

Avrupalilar magarada yasarken Anadolu tarim yapiyordu, o yuzden Anadolu vatandasina laf ettirmem. "demissin tamammen haklısın da hala anadolu ve mezopotamya halkları tarımcılıkla ugrasıp magrada yasıyo.halklar gecmisleriyle yasadıgı sürece geriye düserler.gecmis sadece yol gösterici olmalıdır o kadar.ama ilerleme, yaratıcılık ve üretimle saglanır.belki bizi batı özentisi hayatın dısarda cok süper oldugunu düsünen salaklar gibi görüyo olabilirsin.hicbir zaman batının igrenc sömürgeci yanını görmezden gelmedim.diger halkları ezerek yükseldikleri de asikar.ben yasadıgım yerden nefret eden kapagı yurtdısına atmaya calısan cıkarcı lalelerden biri degilim.bide su ukala abla tripleri hakikaten iticilestiriyo seni.ne benim yasımı ,ne üzerine egitim aldıgımı ,neler yasadıgımı biliyosun.(yanlıs anlama ne kimseyi asagılamak ne de kendimi yüceltmek adına söylemiyorum bunları)o yüzden bu toptancı ve genellemeci tavrını hic te onaylamıyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 13:53 
General
 Profile bak

iskandinavlara karsı ne özel bi sempatim ne de düskünlügüm var.burda iskandinav halklarının toptan ırkcılıkla suclanması tuhafıma gitti o kadar."

Avrupalilar magarada yasarken Anadolu tarim yapiyordu, o yuzden Anadolu vatandasina laf ettirmem. "demissin tamammen haklısın da hala anadolu ve mezopotamya halkları tarımcılıkla ugrasıp magrada yasıyo.halklar gecmisleriyle yasadıgı sürece geriye düserler.gecmis sadece yol gösterici olmalıdır o kadar.ama ilerleme, yaratıcılık ve üretimle saglanır.belki bizi batı özentisi hayatın dısarda cok süper oldugunu düsünen salaklar gibi görüyo olabilirsin.hicbir zaman batının igrenc sömürgeci yanını görmezden gelmedim.diger halkları ezerek yükseldikleri de asikar.ben yasadıgım yerden nefret eden kapagı yurtdısına atmaya calısan cıkarcı lalelerden biri degilim.bide su ukala abla tripleri hakikaten iticilestiriyo seni.ne benim yasımı ,ne üzerine egitim aldıgımı ,neler yasadıgımı biliyosun.(yanlıs anlama ne kimseyi asagılamak ne de kendimi yüceltmek adına söylemiyorum bunları)o yüzden bu toptancı ve genellemeci tavrını hic te onaylamıyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: SpOoN maN
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 17:13 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

SpOoN maN

Haklisin gercekten. Kimseyi asagilamak istemedim aslinda. Sadece milletinin kendilerini asagilamalarini gormek cok gurur kirici. Biraz ayagi yere basar, kendini bilen vatandaslar gormeyi sterdim. BAska ulkelere suphe ile bakmayi bilen( ne bu dunya kardesligi sacmaligi), hem kendini hem onlari elestirebilen.

Sen tarimi asagilama oyle. Avrupa'nin organik tariminin %40'i Turkiye'de. dunyanin en kendine yeterli ulkelerinden biri olmasi gerekirken hale bak, tarimi oldurduler.

Bence gecmisini iyi bilen halk hep ileriye gider. Her yonden. Bu tum guclu ulkelerde oyle. Nicin biz tarihimizi yeterince bilmiyoruz? Nicin tarih eserleri daha biz calisip desifre etmeden yurt disina kaciriliyor?

Tarih ve kimlik el elele giden seyler.

Eger toptanci ve genellestirmeci davrandiysam ozur dilerim. Umarim seni veya baskasini kirmadim. :-)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 18:07 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

"Eger toptanci ve genellestirmeci davrandiysam ozur dilerim. Umarim seni veya baskasini kirmadim. :-)"
Bende senden özür dilerim. Netice "sanmiyorum" dediğim için "odun kafa" oldum ve kaldiramadim...

Ben ülkemi sevmiyorum demiyorum... Ama şu an görünen şıklara bakiyorum. Gelecek bana umut vaad ediyor mu bu ülkede? Üniversiteyi önümüzdeki 2 sene içinde kazanamassam önce asker yapcaklar beni, sonra ya garson ya kasiyer olarak tamamlayacam geri kalan yaşamimi. Haksiz miyim? Nerde benim hayallerim?

"Yasanacak ülke" tabiri işte burdan geliyo. Adamlarda yilda ortalama kişi başina 50 küdür kitap düşüyo. Vergi yok. Çalişmassan sana ya iş buluyorlar yada para ödüyolar. Yani buna paralel olarak gecim kaygisi gibi bi problemin olmuyo. O yüzden onca grup ordan çikiyo işte. İstedikleri şeylerin peşinden koşacak vakitleri oluyor adamlarin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 18:19 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cocuk yapana para verio lan hükümet orada
bnde bi finlandiyali eniste var oradan bliom

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2005 18:59 
Tough-Guy
 WWW  Profile bak

...

En son necrosis tarafından, 18 Mayıs 2008 14:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2005 15:18 
Tough-Guy
 WWW  Profile bak

Hekate

anadolu insanına laf ettirmem demişsin..tamam.. fakat KAAOS grubu için açılan başlıkta başka insanlara laf etmeye pek bir sakınca görmüyorsun ( :?: )

-sildim ulan mesajın yarısını..uğraşılan şeylere bak...

En son necrosis tarafından, 18 Mayıs 2008 14:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2005 15:43 
General
 Profile bak

necrosise tamamen katılıyorum.durum su ki sen anadolu insanların laf ettirmem diyosun bense tüm insanları genellemerle yargılamanın yanlıslıgından bahsediyorum.burda kimse anadolu insanlarına veya herhangi bi topluma saldırmadı zaten.bi de şu tarım olayı. organik tarımın büyük kısmının türkiye de yapıldıgını söylüyosun ki bu dogru fakat modern tarım ve verimlilik olayın da bulundugumuz mükemmel cografya ya ragmen baya zayıf durumdayız.sence neden?tarih ve kültürel kimlik dedigin gibi sürekli paralellik gösterir fakat aynı zamanda sürekli degisim icindedir.tarih bilinmeli fakat gecmise körü körüne baglı bi sekilde yasamak aptallıktan baska bisey degil.gecmisten edindigin tecrübeyle,gelecege yönelik planlar yapıp o an bulundugun zaman dilimi icinde harekete gecersen basarı kacınılmazdır.sadece tarihiyle yasayan toplumlar cökmeye mahkumdur.gecmis,simdiki zaman ve gelecek arasında ki dengenin kurulması cok önemli.gelismis ülkelerin kalkınmalarının altındaki tek sebep tarihlerini iyi bilmeleri degil.dengeyi cok iyi kurmus olmalarıdır.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 73 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: