Finch yazdı:
bak nu-metal diosun nu-metal ne zamandan beri var kardeşim nu-metal bluejeanın yada o tür dergilerin cıkardıgı bişey eskiden nu-metal yokken örnek system of a down a ne diodun metalmı? hayır direk hardcore diodun..populer demişsin şimdi burda tmm bi kesimde screamo dinnio ben buraya hiç tanınmamış screamo grupları yazsam bazı arkadaslar gibi?sıfr göstermelik olmaz mı?olur...
ayrıca dedigin şey nu-metal diosun bak baştada diosunki muzıkleri iyidir ama sonrada diosunki (artık cok populer)yani sırf bu yuzden tarzlarımı deişio annatmak istedigimi annamışsındır..
ayrıca şunada katılmıorum mtvye cıktı die klibi pop oluo olayına katılmıorum ahh bende atreyunun davulcusu gibi hem davul calıp hem vokal olsamda mtvede cıkıp etekle dolaşsam...
olay metalcore'un "trend" olması, pop olması. ben müzikal anlamda klasikleşmiş şekilde pop demiyorum. sunuş açısından, pazarlanma açısından. en zükük pop dergilerde sayfa sayfa ferret, eulogy, trustkill, deathwish reklamları görünce bende dedim bu işte artık feci paralar dönüyo. Gruplar pazarlama oyuncaklarına dönüyo. bi moda oluşuyo. Bu gerçek, amerika'da gençler için sürekli genişleyen tüketim ağının "sözde" underground müziğe sıçramış halidir. en kolay pop yapılabilecek tür metalcore'du şu dönem için. olay budur.
yanlış anlama, ben metalcore dinliyorum. ve seviyorum, o klibi çıkan mtv gruplarının bazılarını seviyorum. müziğe lafım yok, tek dikkat çekmek istediğim pazarlanma, veya şöyle diyelim "marketing" tarzı.
her tarz artık çok büyük, screamosu, hardcore'u kalmadı pek. her tarzda zaten iç içe geçiyo. 2 sene önce aklımıza gelmiycek gruplar mtv'ye çıktı. ötesi yok...