Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 05 Aralık 2008 14:21

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 63 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Temmuz 2005 23:48 
hepsini okudum herkesi haklı buldum valla.

ben de şunu eklemek istiyorum. olayın başlığı grupların duyulması tanıtılması olarak geçiyor ama gerçekten başarı olanlar bi şekilde tanınıyor, duyuluyor zaten. hele ki internet aleminde mp3 paylaşımının bu derece yaygın olduğu şu zamanda. buna da en güzel örnek cemiyettir sanırım. hangi dergide çıktı? nerede yayınlandı? ne yaptı? ama nebiçim duyuldular yayıldılar... ve tam gaz devam edecek gibi görünüyor.

ama diğer taraftan şu olay da basit bi comp. çok da sakıncalı görünmüyor. ama her ne olursa olsun, punk grupları çok da tanınma çabası içerisinde olmamalı bence... yani, sen işini adam gibi yap, gerisi zaten geliyor bi şekilde merak etme...

Güven Erkil Erkal... şahsi olarak tanımam tabi ama pek beğendiğim birisi değil. bu tamamen kişisel... böyle bi olaya da girişecekse girişsin, çok da absürd bi durum teşkil etmiyor. tabi gönül ister ki punk kendi kitlesi dışındaki isimlere muhtaç kalmasın ama şu konumda, özellikle demo dağıtımının daha da zorlaştığı şu konumda alsın dağıtsın ne olacak ki?

zaten şu underground kalma - daha fazla kitleye ulaşma paradoksu ezelden beridir vardı, hep de var olacak sanırım. ara yolunu bulmak gerek.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2005 06:54 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

haha
punk ne? bırakın bu muhabbetleri artık. müzik herkeze ulaşır.. punk, cunt, tuck. bırakın bunları...

Haftalık ilk 10'um:
Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2005 08:55 
Bad Religious
 Profile bak

al işte yine bir "punk nedir" cümlesi. sonu gelmeyecek bunların.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2005 11:10 
KKRamone yazdı:
haha
punk ne? bırakın bu muhabbetleri artık. müzik herkeze ulaşır.. punk, cunt, tuck. bırakın bunları...

tamam o zaman forum domain adını da değiştirelim, turkmuzik.com falan olsun.

bırakın bunları bitti bunlar vs. vs. tarzı muhabbetleri hiç sevmiyorum. bir nevi yenilmişliğin, ezilmişliğin ve yok olmaya mahkum olmayı kabullenmektir bu. var olanı sorgusuz sualsiz kabullenmektir. kabul etmek isteyen etsin, ben etmiyorum. kimene ? bırakın bunları diyorsun, bırakmıyorum. sen bırak bana karışma

punk nedir gibi bi tartışma çıkacağını sanmıyorum. sıkıldı herkes bu kavgalardan, herkes bildiği yolda devam ediyo işte. punk artık göreceli bi kavram haline gelmiş.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2005 12:31 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

güzel iş iyi bir tanıtım olur türk punk lar için..peşini bırakmamak lazım...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2005 12:36 
Tough-Guy
 Profile bak

ya bütün gruplara sorulsa bu toplamada yer almak istiyomusunuz die hiç bi sorun çıkmaz ama bi bok sormadan olursa çok kötü olur

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2005 12:50 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

gruplardan izin için imzalı kaat alıncak..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 14:20 
Überpunk
 Profile bak

bu kadar asabi mesajlar atmamın nedeni bu sorunların tekrar aynı insan nedeniyle yaşanması.(gee) ve tekrar dediğim gibi yıllardır kranch abilerimiz rashit abilerimiz sırf bu adamın diy hartkor punka el atmaması için neredeyse özel sayı falan çıkarmışlardır bu tarz düşüncelere karşı. ve crakpot,extreme response,ama,ats2 gibi malum oluşumlar bunun mirasını almıştır.

benim sinirim anti ideolojist eğlencelik çerezlik punk gruplarına. evet , işte onların ihtiyacı olan bu tarz compilationlar. "altı üstü götü boklu bi toplama " mantığına onların ihtiyacı var, bizim için en küçük bir flyer bile götü boklu değildir , herşey de "etik" aranır. "diy ruhu" aranır. yani ciddiyizdir.

"çok biliosan sen çıkar öyle bi dergi de sen yayınla grupların şarkılarını" demiş bi ademoğlu. türkiyede fanzin , compilation çıkaranlardan pek haberi yok demek ki. yıl 2001,yerli grupların compilation kasedini yayınladım ilk ürünüm olarak, ama bu zat yine tutturdu , radyo d de çalacam , şu dergide kritik etcem falan filan. adam sümük gibi yapışır, işi bu. parlak zeka şunları eklemiş :

"10-20 kişinin okuduun fanzinle ulaşabilcek misin bakalım bi sürü insana.. bırakın artık bu ayakları underground bilmemne.. o şeyler çok güzeldi zamanında.. ama müzik yapacaksan çok insana ulaştırcaksın.. 2-3 kişiye diil."

lan sen hayatında kaç tane fanzin çıkardın , kaç tane independent firma ile yazıştın da sanki yıllardır underground olayını yalayıp yutmuş gibi konuşuyorsun , ahkam kesiyorsun ? o şeyler güzelmiş zamanında diyor bi de. punk demek senin hiçe saydığın şeylerden ibaret, salatalık !

bazı punk cahilleri vardır ki punk dinlerim der , gidip bi tane crust noise grubunu bilmez , 77 punk 84 hartkordan haberi yoktur . ha bi de faşo , nazi , milliyetçi , sexist , homofobist punk dinleyicileri vardır. ben bunların hepsini topluyorum ve toplamına dair öünçün kurdugu cümleyi kuruyorum :

"etik konusunda haklisin ama tr de zaten bi punk kitlesi yok ki neyin undergroundunu yapican, önce biras kitle edinmek lazim kardesim"

etik sahibi 10 kişiye çalmak mı güzel , siktiriboktan 1000 kişiye mi ? punk ile rocknroll un ayrım noktalarından biri.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 14:20 
Überpunk
 Profile bak

bu kadar asabi mesajlar atmamın nedeni bu sorunların tekrar aynı insan nedeniyle yaşanması.(gee) ve tekrar dediğim gibi yıllardır kranch abilerimiz rashit abilerimiz sırf bu adamın diy hartkor punka el atmaması için neredeyse özel sayı falan çıkarmışlardır bu tarz düşüncelere karşı. ve crakpot,extreme response,ama,ats2 gibi malum oluşumlar bunun mirasını almıştır.

benim sinirim anti ideolojist eğlencelik çerezlik punk gruplarına. evet , işte onların ihtiyacı olan bu tarz compilationlar. "altı üstü götü boklu bi toplama " mantığına onların ihtiyacı var, bizim için en küçük bir flyer bile götü boklu değildir , herşey de "etik" aranır. "diy ruhu" aranır. yani ciddiyizdir.

"çok biliosan sen çıkar öyle bi dergi de sen yayınla grupların şarkılarını" demiş bi ademoğlu. türkiyede fanzin , compilation çıkaranlardan pek haberi yok demek ki. yıl 2001,yerli grupların compilation kasedini yayınladım ilk ürünüm olarak, ama bu zat yine tutturdu , radyo d de çalacam , şu dergide kritik etcem falan filan. adam sümük gibi yapışır, işi bu. parlak zeka şunları eklemiş :

"10-20 kişinin okuduun fanzinle ulaşabilcek misin bakalım bi sürü insana.. bırakın artık bu ayakları underground bilmemne.. o şeyler çok güzeldi zamanında.. ama müzik yapacaksan çok insana ulaştırcaksın.. 2-3 kişiye diil."

lan sen hayatında kaç tane fanzin çıkardın , kaç tane independent firma ile yazıştın da sanki yıllardır underground olayını yalayıp yutmuş gibi konuşuyorsun , ahkam kesiyorsun ? o şeyler güzelmiş zamanında diyor bi de. punk demek senin hiçe saydığın şeylerden ibaret, salatalık !

bazı punk cahilleri vardır ki punk dinlerim der , gidip bi tane crust noise grubunu bilmez , 77 punk 84 hartkordan haberi yoktur . ha bi de faşo , nazi , milliyetçi , sexist , homofobist punk dinleyicileri vardır. ben bunların hepsini topluyorum ve toplamına dair öünçün kurdugu cümleyi kuruyorum :

"etik konusunda haklisin ama tr de zaten bi punk kitlesi yok ki neyin undergroundunu yapican, önce biras kitle edinmek lazim kardesim"

etik sahibi 10 kişiye çalmak mı güzel , siktiriboktan 1000 kişiye mi ? punk ile rocknroll un ayrım noktalarından biri.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 14:25 
Überpunk
 Profile bak

pardon ya iki kere attım yanlışlıkla.

ama şimdi son bi cevap daha yazmak istiyorum . "gruplardan imzalı izin alınacak" işte yine garip bi mevzu. punk gruplarının demosunu falan hiç aldınız mı ? arkasında şöyle yazar :
"istediğiniz gibi çoğaltın , dağıtın , istediğiniz yerde ve şekilde kullanabilirsiniz. emme millyetçi,faşo, ırkçı,sexist,homofobist bok püsürler uzak dursun..."

ne mi alakası var ?
açın o dergiyi okuyun bi metal röportajını . "şu turnede şu kadar kızı siktik , çok eğlenceliydi , içtik ondan sonraki konserde , kafaları dumanladık , müzik yapıoz işte taşşağına amına koyim." sonra siyaset hakkında görüşleri : "ya tabi düzene karşıyız, kötü bi şey düzen." alın size kapasite. alın size etik. alın size götü boktan bi compilation.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 15:11 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya öncelikle GEE bu compilationu yapmakla bize biraz sesimizi duyurma şansı vermiş.
çok da büyük bişey diil ama iyi bi adım.
ne inanılmaz güzel bişey kimse kaçırmasın, ne de dünyanın sonu geldi btün punk grupları kral tv'ye çıkıcak durumu söz konusu.

ÅŸimdi.. bi dier hadise:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 15:21 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yavrum. canım. cierim.
biraz gözlerimizi açalım da gerçek dünya görelim. parlıyan güneş, danseden çocuklar ve pembe tavşancıkların dünyası diil bu.
hadi etik konuşalım.
müzik grupları müzikten para kazanmamalılar. onun yerine bi yerde işe girip (artık kebapçı mı olur benzinci mi olur bilemem) götünü yırtıp saatlerce çalışıp kirasını zor çıkartan bi maaş alıp boş zamanlarında da müzik yapıp cep telefonuna kaydedip eşe dosta daıtmalılar. neden? çünkü noi albinoi'nin daa çok hoşuna gidiyo. "etik" buluyo.
bu mu?
aa dooru. bi evde otururken kira ödenmesi gerektiini unutmuşum.
aa dooru. elektirik, su, yemek herÅŸey herÅŸey parayla.
unutmuÅŸum onu.
neyse benim "etik" düşünmem lazım. yani para kazanmak için kasmıyim.
e napıcam? babamdan isterim canıım.
bu mu?
türkiyede para kazanmak zor yavrucum.
müzik gruplarında çalan adamlar da robot diil belirtmek isterim.
senin zevkinden çok kendi hayatlarını nası geçirebiliceklerini düşünücekler.
dünyada yaşıyan tek insan sen diilsin.
biraz anlayışlı ol.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 15:22 
Hardliner
 Profile bak

benim anlamadıım şey şimdi niye elin metalcisi kompleşın yapıyo punk müzik adına biz niye yapamıyoruz yapıldıını biliyorum da elime geçmedi bi tanesi bile arkların elinde gördüm sadece iletişim kurulamıyo sadece anlamak anlamamak fark etmiyo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 15:45 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lan aptal ozan işte o yüzden metalcinin yapması iyi bişey.
türkiede punklar kompileyşın yapıyo hatta bendede var ama daıtılamıyo.
bu adam türkiyenin her tarafına daıtıcak bunu.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 16:16 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Noi Albinoi'ye cevap:

1. raşit'in zamanında nasıl bi grup olduğunu ve daha sonra nası evrim geçirdiğini bizzat bilen bir insanım. onları taktir ederim veya etmem, bu bende kalsın. sonuçta kaç tane albüm çıkarttılar, kaç tane konser verdiler, memnundurlar heralde hallerinden.

2. yaptıın muhabbet (copy+paste) televizyonların yaptığı numaralara benzio, bir lafın başını alıp sonunu yazmamak. komik... merak eden insanlar varsa ne yazdıımı okusun, ne demek istediimi anlasın..

3. beni tanımadan bana ahkam kesiyorsun fln muhabbetleri de çok saçma. burda kendimi anlatmam, tanıyan tanır beni..

4. ayrıca olaya "punk" olarak diil "müzik" olarak bakan bir insanım ama punk müziği çok severim o ayrı. grupların, fanzinlerin, kişilerin düşüncelerine katılırım, katılmam. ama yanlıştır böyle "salatalık" fln.. zamanında ben de senin gibi düşünürdüm, takip ederdim underground grupları, zevk alırdım. punk - bize özel- underground olmalıydı, çok nefret ederdim mtv'de çıkan ibiş punk gruplarından. sonra ne oldu.. zaman geçti nefretim azaldı ama hala dinlemem.. eğer yapıosan fanzin, vs taktir ederim seni. ama dediğim gibi önceden, müzik evrenseldir ve punk'ta bi olay vardır. paylaşım. sesini, düşünceni çok kişiye duyurman.. benim demek istediim buydu. ve çıkarılan fanzinler, underground plak şirketleri pek bunu yapamaz, çünkü imkanları kısıtlıdır. "yuksekses" gibi bi derginin bunu yapması da bence hoş bişi. ha o adamı da çok tutmam. programını seyretmem, dergisini almam. ama biliorum ki o dergi çok satılıo. demek ki underground alemindeki insanlardan daha çok kişiye ulaşcak komplişın. ha sen sevmessin komplişını almassın veya hoşuna gitmez dinlemessin o grupları. senin bileceğin iş, senin düşüncen, kimse de karışmaz. ama bu yazdılarım da benim düşüncelerim. illa ki senin düşüncelerin doğru benim düşüncelerim yanlış gibi bi olay olamaz. ben böyle düşünüorum, insanların katılıp katılmaması onlara kalmış. ama olmuo "salatalık" fln =:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 20:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

kur olum adını da punkerland koy hatta poster özgür'le ortak ol

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 21:20 
Führer
 ICQ  Profile bak

yapılsın bu iş yapılsın...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 21:28 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

edilsin bu iÅŸ edilsin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 22:12 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

güven erkal ordamıyd beh kaçırdım ama inşallah olur =(

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 22:18 
Düüüt Düüüt
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

valla ordaydı lan nasıl kaçırdınki herkes peşindeydi bven imza aldım hatta.. istersen sna yollayam fotokopi çekip...

?????????????????????

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2005 22:26 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

çok güzel olur cidden görmedim ansıl gömedim yawww yollasan sen bana =(

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2005 00:27 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Milliyetçiyim faşoyum mına koim lan ne diyosun kardeşim?

Ayrıca ben de meraklısı değilim Güven Erkin Erkal'ın çıkarsa her gruptan 150- 200 YTL ve varsa büzük toplanalım yapalım derlemeyi!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 AÄŸustos 2005 20:20 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

Katl-i Vacib yazdı:
çıkarsa her gruptan 150- 200 YTL ve!

Kasar biras apim 200 ytl filan =) 8)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2005 22:03 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

yapilacak olursa bozuk paraya haber verilsin..=Pbiraz gec kalmisim konuya ama...kim ne derse desin ister metalci olsun ister olmasin bunu yapicak adam turk punk gruplarinin turkiyeye tanitilmasi icin cok ii bi firsat...

Anarchia é Libertà!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2005 00:32 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Noi Albinoi yazdı:
bunu da gordum ya burda artik bi de punk'im diye dolasiyorsan/saniz yaziklar olsun sana/size..

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 63 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: