bu forum bu tür mevzuların konuşulabileceği biyer değil ama şu yazıanları gördükten sonra bikaç bişey demeden geçemem
Alıntı:
komunist liderleri halkı halk için değil, kendileri icin iş yaptırdı. onlar nazilerden bir adım daha önde değiller. ernesto guevara olsun, adolf hitler olsun, stalin olsun - benim gözümde hepsi halkla oynıyarak kendilerine fayda kazanmak isteyen herifler.
yuhh yani cidden içim acıdı, sen nasıl che ile hitler'i stalin'i aynı kefeye koyabilirsin bu imkansız, bu inanılmaz acı, inanılmaz üzücü ve o derece yanlış...
kendine fayda için halkla oynamak mı? erneste che guevera'dan bahsediyorsun, olamaz ! dur sana kısaca bi özet geçeyim adamın hayatını... che arjantinli, kendi ülkesi olmayan bir ülke için (küba) dağlarda mücadele verip (fidel castro ile birlikte) devrimi gerçekleştiriyor. küba ABD sömürgesi olmaktan kurtuluyor ve hala da o dev lanet kapitalist ABD'nin burnunun dibinde ona kafa tutan küçücük bir ada küba... Sovyet desteğini yitirmiş olmasına rağmen hala tıp'ta sağlık hizmetlerinde dünyada bir numara küba... şimdi che bunları kendi için mi yaptı?
sonrasına bakalım... küba'da devrim oldu, che küba vatandaşı değil. sırf ona özel yasalar düzenleniyor ve ona yüksek mertebede ünvanlar ve yetkiler veriliyor. peki che ne yapıyor? bu şekilde yaşamayı reddediyor ve doğu'ya gidiyor. (hangi ülke olduğunu hatırlamıyorum) ne için gidiyor? zor durumdaki insanlara yardım etmek için, sağlık hizmeti vermek için. (che doktordur) bunu da kendi için yaptı dimi?
devam edelim... che küba'ya dönüyor ama gizli. yani ernesto che guevera olarak dönmüyor, kimliğini gizliyor, yüzünü gizliyor. ki che olarak dönse bütün ülke onu omuzlarına alacak ama bunu yapmıyor... bu da kendi için dimi?
devam edelim. che'nin kafasında bütün güney amerikayı saracak bi devrim ateşi başlatmak... küba'da bunu başardı, devamını getirmek istiyor ve Bolivya'ya gidiyor. küba'da süper bi yaşam sürebilecek durumdayken adam bunu bırakıp Bolivya'ya gidiyor ve yine aynı zor yaşam şartları... dağlarda gerilla mücadelesi... kim için? tabi ki kendi için dimi...
bolivya'da canlı yakalanıyor dağlarda bi çamur çukurunda pusuya düşürülüyor (öyle elinde viskisiykle falan değil yani)... ve bir okul binasında (yanlış hatırlamıyorsam okul olması lazım) vurularak öldürülüyor... işte senin bahsettiğin kendi çıkarları için halkı kandıran adam...
sen bu adamı nasıl hitler ile stalin ile aynı kefeye koyabilirsin bu inanılmaz !