Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 23 Temmuz 2008 05:52

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 189 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: galatasaraylı olmak
İletiTarih: 28 Mart 2006 11:13 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sadece babamın etkisi olamaz sanıyorum. başka bir şey...
90'ların ilk yılları, "kalli" teknik adam feldkamp takımın başında, kadrodaki suat kaya, bülent korkmaz, hakan şükür, arif erdem, okan buruk gencecikler. falco götz, reinhard stumpf transfer edilmiş. ilkokula henüz başlamışım, futbolla ilişkim plastik toptan ibaret. (kollektif sporlara yeteneğim olmadığını anlamam çok zamanımı almadı zaten) babamla maçlar seyrediyoruz. o zamanlar şifreli kanal da yok. galatasaray'ın bambaşka bir futbol oynadığını görüyorum. gönlümün kayması zor olmuyor. o yıl şampiyon oluyor bu takım, hem de favori bile gösterilmezken... şampiyonluk da yetmiyor, türkiye'de ilk kez bir takım dört kupayı birden alıyor.
yaşım ilerledikçe galatasaray'ın sadece bir futbol takımı, bir spor kulübünden ibaret olmadığını anlıyorum. sevgim daha da artıyor.
çok küçükken öğrendiğim ilk tezahüratım rerere rarara'nın manasını öğreniyorum. galatasaray'ın avrupa takımı idealinin kurulduğundan beri var olduğunu anlıyorum.
sonra hocalar değişiyor, oyuncular değişiyor. takım bazen iyi bazen kötü gidiyor. ben onu sevmeye devam ediyorum. belki ulubatlı'nın etkisi, belki biraz frankofonluk...
sonra o geliyor. önceleri hepimiz ona bayılıyoruz. başarı istiyor. hırslı. ilk senesinde kaç puan geriye düşerse düşsün yarışı bırakmıyor ve galatasaray, muazzam bir şampiyonluk kazanıyor. ikinci, üçüncü sene hep böyle gidiyor. takım harika, türkiye'de kimse karşısına çıkamıyor, avrupa'da başarı yakın gibi görünüyor. ama bu adamda hoşlanmadığım bir şey var. (bu arada birkaç kez takımı staddan seyrediyorum, "izmirli köpekler istanbul'u destekler" sloganları altında)
dördünce sene, uefa kupasını kaldırıyor bülent korkmaz ve hakan şükür. kadroya bakıyorum. benim galatasaraylı olduğumu anladığım günler gibi, feldkamp'a sessizce teşekkür ediyorum. popescu'nun kullandığı son penaltıyı gözü yaşlı, kalbi çıkacak gibi seyrediyoruz: biz ve bütün türkiye.
vur uleeeen! vuruyor. ağlamak istiyoruz ercan taner'le birlikte ve ağlıyoruz. onu görüyorum. artık onu sevmediğime karar vermiştim, taşralı bir milliyetçiydi, hatta türkiye'nin bir dönem bütün faili meçhullerinde imzası bulunan birini kulüp fotoğrafına soktuğu için ondan nefret ediyordum. ama o da ağlıyor. beraber ağlıyoruz. ona da teşekkür ediyorum yine de.
şimdi neredeyse altı yıl sonra tafarel'in kurtarışlarını, hagi'yi, efsane orta sahayı düşünüyorum.
o gidiyor, rahatlıyorum.
saçlarını çok beğendiğim lucescu geliyor. sakin. ama sıkıcı bir futbol oynuyor takım. yine de gitmesine en çok üzüldüğüm futbolcu jardel'in golüyle bu sefer süper kupayı istanbula getiriyorlar.
gerisi çok çok yakın tarih, biliyorsunuz... o yine geldi. bu sefer ondan iyice nefret ettim. meğer cihan imparatoru filan değilmiş. dünyanın en büyük kulüplerinden birinden kovulup, egosunu tatmin etmek için dönmüş. ilkel bir futbol oynatıyor. ve futbol seyretmeyi bırakıyorum (premier ligi değil elbette, büyüksün blackburn). o varken galatasaray'ı uzaktan ama aynı sevgiyle sevmeye karar veriyorum. çünkü onun abartılı jestlerine, ne idüğü belirsiz mimiklerine dayanamıyorum. futbolundan artık hoşlanmıyorum ve etik-estetik-ideolojik değerlerim beni maçları seyretmekten alı koyuyor.
şanssız bir yüzüncü yıldan sonra bu sefer eric gerets geçiyor takımın başına. galatasaray gole dönük, mücadele eden bir futbol oynuyor. art arda galibiyetler alıyor.
ama başka bir şey daha var. takımdaki her oyuncu hem futbolu hem galatasaray'ı sevdiği için oynuyor. aylardır kimse para almadığı halde takım şampiyonluğa ilerliyor. artık eskisi gibi maç seyredebiliyorum. takımıma inancım tam. eski günleri filan özlemiyorum.
çünkü ben asrı saadete iç çekmek için değil gelecek günler için yetiştirildim.
inanıyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 18:44 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

galatasaraylı olmakla gurur duyuyorum

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 18:48 
Hardliner
 Profile bak

galatasarayın senden gurur duymadığı kesin menemen

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 19:07 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

6-0 :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 19:20 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bugün bi türk takımının avrupa'da başarısız olması tuhaf karşılanıyorsa, galatasaray çıtayı yükselttiği içindir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 21:30 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şöyle soyleyim galatasaray avrupa da buyuk başarılar elde etmeseydi fenerbahçenin şampiyonlar liginde 0 çekmesi bile başarı sayılabilirdi... şampiyonlar liginde tek olmasına rağmen hehehhee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 21:31 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

peki yazdı:
bugün bi türk takımının avrupa'da başarısız olması tuhaf karşılanıyorsa, galatasaray çıtayı yükselttiği içindir.

bugün bi türk takımı gs ye 6 tane çakıosa,galatasarayın ezik olmasındandır...
:D 8)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 21:35 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi takımın övünebilecegi tek başarısı dünyanın en buyuk kluplerinden birine 6 tane gol atmak ise o takım yok olmaya mahkumdur.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 21:37 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

griduman'a: bu başlık kahve muhabbeti yapmak için değil, kişisel bir gs analizi yapmak , bir taraftar tarihi anlatmak için açılmıştır. pek işim olmaz laf dalaşlarıyla. lütfen başka bir platform bul, taraftar forumu vardır herhalde tuttuğun takımın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 21:39 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

peki sana cok kanım ısındı
size abi diyebilir miyim?
tum galataraylılar kardeş sonuçta dimi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 23:33 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ulen takım başlıı açıldıysa kahve muhabbeti yapmak dışında ne amacı olur yoksa sizin uefa kupasını biz aldık demeniz için mi başlık açtınız geyik yapmak dışında ne amacı olcak... :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 23:41 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

griduman'a: bu başlık kahve muhabbeti yapmak için değil, kişisel bir gs analizi yapmak , bir taraftar tarihi anlatmak için açılmıştır. pek işim olmaz laf dalaşlarıyla. lütfen başka bir platform bul, taraftar forumu vardır herhalde tuttuğun takımın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Mart 2006 10:06 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gs analizi yapmak ne demek oluo :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Mart 2006 14:18 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"gs analizi" deÄŸil, "kiÅŸisel bir gs analizi".
o da şu demek oluyor: gs'ye bakışım, sevme nedenlerim ve sonuç kısmında da gelecek için düşüncelerim. griduman, kahve muhabbeti seven biri olarak yazıyı uzun bulmuş, okumamış; yarım yamalak okumuş ya da hepsini dikkatle okuyup anlayamamış olabilir. diğer forum yazarlarından özür dileyerek açıklıyorum.
yukarıdaki yazı bir fanatik ağzından değil bir sevgili ağzından yazılmıştır. peki nam kişinin yaklaşık 20 yıllık bir süre içinde galatasaray'a nasıl baktığının özetidir. tarihten örnekler ve öznel tespitler verilmiştir. yazı, baba faktörü, batı uygarlığına ilgi, cesaret ve disiplinle galatasaray sevgisi arasında bağ kurmaktadır.
satır aralarında (bunun anlaşılması biraz daha güç olabilir) futbolu, "arte et labore" olarak anlamak vardır. arte et labore, yani sanat ve çalışma.
o yüzden kişisel bir gs analizidir. ben isterim ki futbol ve taraftar olmak böyle anlaşılsın, bir şey yazılacaksa (yazılmasa da olur ya) bu doğrultu da yazılsın. galiba fazla iyimserim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Mart 2006 14:34 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üç kelime etsem : bi siktir git yaa.. dört oldu kusura bakma :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Mart 2006 14:57 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben isterim ki futbol ve taraftar olmak böyle anlaşılmasın, bir şey yazılacaksa (yazılmasa da olur ya) bu doğrultu da yazılmasın. galiba fazla iyimserim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Mart 2006 16:41 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yaa abi futbolda kapışalım gel hadi bekliom =P

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Mart 2006 01:26 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ayrıjalıktır diyorum NOKTA

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Mart 2006 20:32 
Überpunk
 Profile bak

en büyük antalya spor=))

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Mart 2006 21:48 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

antalya topigi ac orda soyle
burda soylemenin amacı galatasaraya rakibiz demek diil heralde...
hade

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2006 23:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

griduman yazdı:
peki yazdı:

bugün bi türk takımı gs ye 6 tane çakıosa,galatasarayın ezik olmasındandır...
:D 8)

sen takımının bize 6 tane attığıyla övünüyosan bu senin ezikliğindir...bursa vakti zamanında bize 5 tane atmıştı onlar bile 2-3 ay konuştular sustular siz 3 senedir zırlıonuz...geçen sene ayrıca 5 tane size tıkayıp bide kupayı aldık sen hala 6 dasın...

"Rape laf söyleyenin geçmişini..."

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2006 23:53 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ulen benim eziklliim den ne olcak siz ueaf yı kaç senesinde aldınız yıllarca bununla övünürken sizin ezikliiniz olmuomu ulenn... hem biz 6 atmışız fark var arada matematiğin nası bilmiom ama 6>5 farkındasın dimi nası FB>gs gibisinden anladınmı koçum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2006 23:55 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ha işte tek başarınız o sizin
o da fenerbahçenin ezikligi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2006 23:56 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sikcem yaa ulen tek başıma yetişemiom bi tane fenerli yokmu :D şurda fb-gs muhabetti çevirioz ne güzel özlemişim yaa liseden beri... :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Nisan 2006 00:01 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lan kendin mantıklı bi cumle kuramıyon mu
bakıyom her yerde yazdıklarına bi tane adam akıllı acıklaman yok bu kafayla sikerler seni haberin olsun

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 189 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: