HaYvAnHeRiF yazdı:
sonuçta adamlar uzaktan geliyolar ve atıyorum ayılar-stuka-cemiyet olan bi konserezaten gelmişse 2 hafta sonra hemen hemen aynı yerde aynı konsepteki bir konsere para vermek yerinde daha farklı konserler bekliyeccektir. ki bu ne adiliktir ne kalleşliktir. bana göre extra farklı şeyler yapılabilir konserlerde farklı atraksiyonlar. tabiiki burda kimse konser verenlerden para harcamalarını beklemiyor. en azından bunu bekliyecek kişi ben değilim. ama bunu belkide kabullenmek gerek ve birazcık objektif olmak gerek. nedir:
burda daha fazla seyirci istiyorsak onlara 2 senedir hep aynı konseptteki konserlerin ve aynı grup sıralamalarının dışında bişeyler sunmak gereklidir. ilgi çekici bişeyler. para harcanılası bişeyler. unutmayın olayın içinde para varsa bunun mutlaka bir bölümü ticaret demektir. öyleyse satışı doğru yapalım işi sonra dinleyici yani alıcı kitlesine bırakalım.
Bence olayın özeti birazda bu. Örnek veriyorum bu hafta ******* konseri varsa insanlar,ahali konseri dolduruyor hoş bir konser geçiyor. ama 2 hafta arayla aynı 3-4 grup değişe değişe çıktınca ve seyirci konser niyetine hep aynı grupları aynı olayları tekrardan izlemeye başlayınca konserlerden yavaş yavaş kopmaya başlıyor.
Seyirci daha çok hep aynı konserleri kısa aralıklarla izlemekten bıkıyor ki bu önlemesi ve çözümü zor olan bişey. Ama bir Kilink 2 ayda 1 buçuk ayda bir konser verince insanlar ister istemez konsere aç bir şekilde mekanı dolduruyor. Bir grubun uzun aralılarla çıkması sık aralıklarla yer almasından daha faydalı oluyor seyirci çekme açısından diye düşünüyorumdur.