Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 23 Kasım 2008 00:47

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 49 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: konserler neden dolmuyo
İletiTarih: 12 Nisan 2006 22:55 
kayzer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

geçtiimiz senelere bakıyorum bide bu seneki konserlere bakıorum arada daalar kadar fark var...neden lan bu fark amınıza koiim sizin ey dinleyici diye geçinenler....burda bunca grup sizin için müzik yapıyo o kadar emek veriyo o kadar anaları sikilerek organizasyonlar yapıyolar ama tın kimsenin ne konserlere geldiği ne de bi iş oluş eylem içerisine girdiği var...
gawurların yaptığını dinliyosunuz ediyosunuz herkes dinliyo iyi hoşta gelişmesi gereken bizim scenemiz diye düşünüyorum...boşa yazıyorum onuda biliyorum ama ayıp lan...konserler artık öle bi hale geldiki sadece arkadaşlar geliyo hiç merak eden sahne şovu izlemek isteyen canlı müzik dinlemek isteyen yok mu lan koca pankırlentte??
azcık klavyelerinizin başından uzaklaşıp aktif olun la aminiyum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Nisan 2006 23:05 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çünkü bi kitle yok. we pankırlent dediğin şeyde tartışılan tek şey aptal bi grup şu sıralar.. herkes zkinin keyfinde.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Nisan 2006 23:22 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ist dışında okudugum ıcın malesef konserlerde yerimi alamıyorum ne kadar hardcore sevsemde her fırsatta punk konserlerıne katılmaya calısıyorum.punkız dıye gecınıpte konserlere gelmeyenlerım a.q emeğe saygı gösterin len birazz!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 00:44 
Hardliner
 Profile bak

sadece arkdaşlar bile gelmiyo hatta başka gurupların elemanları bile gelmiyor teşrif etmiyorlar .... yunayti lafını duyduğumda artık komik geliyor

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 01:24 
Sex Pistol
 Profile bak

yaa arkadaslarda gelmiyo amina koduklarim.herkes sikinin keyfinde.kimsenin umrunda deil ki yapilanlar.hani sorun paraysa tamamdir anliycamda oda deil.zaten siktigimin konserleri 5 milyon en fazla 7 bucuk milyon hadi bilemedin 10 milyon ki bu fiyatlara ilk ickide dahil oluyo.lan sictigimin boklari her aksam bira icelim diye aramayi biliyosunuz yada ne biliyim kiz arkadasini alip her aksam ayni repertuarla sahneye cikan sikko bar gruplarini izlemeyi biliyosun git arkadaslarinin grubunu izle.ya ben sirf destek olsun die ankaradan tutup istanbula arkadasimin sikik black metal konserini izlemeye gittim...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 01:53 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi ara witchtrap vardıı ahhh ahhh o eskii günler :twisted:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 10:35 
Düüüt Düüüt
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

son ayılar harcıalem stuka konserinde kapıdan dönen çok olmuş neymiş 7 yeteleymiş herzaman 5 oluyomuş ohaa dedim duyunca o 7 yetelenin içinde birada var 3 tane de taş gibi grup var amına sokiiim daha belanımı istiyon bide çok bi parada deil ve çou kişide parada var yokda deil sokakta yatan panklardanda deiller kredi kartı taşıyan pank hepside maşallah ama neymiş herzamöan beş oluyomuş şimdi yediymiş ohaa yaa sikiim cümlesini ne diyim... sonra da şu grup kötü bu grup şöyle kötü ulan adama destek olmuyon sonra bide laf atıyon...
neyse sikiim cümlesini ama olmuyo yav.. şöle bi araştırma yapılsa yaa şu siktimin forumunda istanbuldan olan kjaç kişi var konsere gelen kaç kişi var... herkes bilgisayar başından ötüyo...
sikiim böle işi yaa....

?????????????????????

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 12:23 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bu konu hakkında çok söyleceğim şey war ama..
neyse konuÅŸmasam daha iyi olur..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 12:48 
Tough-Guy
 Profile bak

nedenleri çok açık.. her dönem vericez bisürü kayıp.. bu hep böyle oldu.. biara dolar taşardı konserler sora bidaha gerileme dönemi.. şuan ogünlerde dolduranların nerdeyse tamamına yakın adam yok etrafta..sıkılanlar,büyüyenler, olgunlaşanlar,"bu işleri bırakanlar"...
ama yakında güzel günler görücez kardeşlerim.. kemikleşiyoruz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 13:49 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

pankırlent demişinizde arkadaşlar
bizde bir zamanlar sokaklarda parça parça ve ayrı takılan heriflerdik, ozamanlar bende sende beraber içkimizi içtiimiz aynı odada uyuduuumuz haftalarca takıldıımız birçok adam bu forumdaki bir başka kişiydi. benim için onlar pankırlent ahalisiydi arkadaşlar değil. onlar içinde ben öyleydim. ama sonra bi samimiyet başladı ve hepimiz arkadaş olduk o dönem ki sanırım 2004 zamanında burası bi tanışma sitesi gibi bişidi
e o kadrodan
eksiksiz istanbuldaki, ankaradaki, izmirdeki neredeyse her elemanla tanıştık biz arkadaş olduk ha o kadrodan sonra gelenlerde bu sitede karı nasıl sikilir, am nası yalanır, kaykayın tekerleklerinine yapışan sakız nasıl çıkarılır, zart zurt gibi başlıklarla bir punkerland geyik kitlesi oluşturdular ki bu hiçbir bok yapmamalarını sağlamanın yanında kafalarınıda meşgul etti ve burada neden olduğunu hatırlamadan çoktaaan koptu gitti siteden %de kaçı varki şu an?
herneyse o 2004-2005 lik kısa dönemde o kadro punkerland elemanları olmaktan çıkıp "arkadaşlar" oldu!
ha bu arkadaşlar bu kadro dışındakilerle pek muhattap olmadı bende dahil.
sonra yani ÅŸu anda konsere arkadaÅŸlar gelir oldu
ama punkerland seyircisi nerde?
yok çünkü onlar hiçbizaman burayı mp3 indirmek, geyik yapmak, karı msni almak yada bunlar gibi şeyler dışında kullanmadı.
tabi bu anlattıığım olay bir gruba hitap ediyo.
onun dışında ekiden beri gelen ve artık gelmeyen adamlar var.

sonuçta adamlar uzaktan geliyolar ve atıyorum ayılar-stuka-cemiyet olan bi konserezaten gelmişse 2 hafta sonra hemen hemen aynı yerde aynı konsepteki bir konsere para vermek yerinde daha farklı konserler bekliyeccektir. ki bu ne adiliktir ne kalleşliktir. bana göre extra farklı şeyler yapılabilir konserlerde farklı atraksiyonlar. tabiiki burda kimse konser verenlerden para harcamalarını beklemiyor. en azından bunu bekliyecek kişi ben değilim. ama bunu belkide kabullenmek gerek ve birazcık objektif olmak gerek. nedir:
konser kapılarında bira yerine cd verilme olayını düşünmüştük biara artık canla ki yapıldı bu gitar konserinde boş bir konser sayılmazdıı o konser bunun gibi birşeyler yapılabilir seyirciyi çekmek adına farklılıklar yaratılabilir müzik dışında ekstra atraksiyonlar olabilir. mesela artık çok az konserde stand açılıp fanzin demo zart zurt satılıyo . yani bunun gibi birsürü şey yapılabilir seyirciyi çekebilmek için. roots barda projektör var film bile oynatılabilir.
burda daha fazla seyirci istiyorsak onlara 2 senedir hep aynı konseptteki konserlerin ve aynı grup sıralamalarının dışında bişeyler sunmak gereklidir. ilgi çekici bişeyler. para harcanılası bişeyler. unutmayın olayın içinde para varsa bunun mutlaka bir bölümü ticaret demektir. öyleyse satışı doğru yapalım işi sonra dinleyici yani alıcı kitlesine bırakalım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 16:08 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

çok doğru ellerine sağlık gayet yerinde bi yazı olmuş..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 20:29 
Doc Marten Skinhead
 WWW  Profile bak

bi de galiba punk seyircisine ayda 4 konser yaramıyo en fazla 1 konser hatta beleş konser de yaramıyo adlarını yazdırıp konsere gelmiyenlerin ta mına koyyim ondan sonra da paralı konserlerde beni soksana içeri diye vıdı vıdı ediyonuz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu be

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 20:36 
HC-Shouter
 Profile bak

yani bakın ankarada yılda 1 konser yapıoz 4milyonluk memur kentiyle 15milyonluk çılgın istanbulu karşılaştırdıımızda doluyo konserler. çünkü çıkan gruplar seyirci için yeni yada beklenen gruplar. eş dost için bile özel konserler oluyo onlar ama forumdanda arada sırada geldiim kadarıylada istanbulda 5tane falan grup var doldur boşalt yapıolar zaten yeni şarkılar değişik şeyler ağır ağır geliyor doğal olarak e öle olunca konserin heyecanı kalmıyo falan filan daha çok grup olsa konserler için farklı gruplar olsa tabi farklı ve iyi gruplar o zaman tabiki gelir herkes bi ara kilink iyi kotardı bu işleri yeni beste iyi sahne falan olunca ama onlarda rutin olmaya başladı ölede bölede burdanda ayrıca bi konuya girmek gerekirse zaten en son yeni 1-2 yıllık grup az var ki 1-2 tanesi hariç çoğuda dinlenecek bişey yapmıo onunda etkisi var istanbulda hala cemiyet hala posteriti e gelmezler tabi zamanında çıkmış 3-5 iyi grup öylece kalmış

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Nisan 2006 23:02 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

MODA geçici bişeydir. sanırım modası geçti... kemikler mi kalıo yavaştan? belkide bölesi daha ii belkide diil. (ne yazdıımı anlamakta zorluk çektim dönüp bakınca) bende son bikaç konsere gelemedim biraz mecburiyetten biraz eşeklikten. gene aile yanındayım unuttum ska partiyi kaçırmamam lazımdı bakmalıyım çaresine...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Nisan 2006 10:30 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ben istanbulda deilimde ondan dolmuor :mrgreen:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Nisan 2006 15:47 
kayzer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

işte böle mesaj atmayı hobi olarak gören ciddi anlamda bi sike yaramayan adamlar olunca tabi dolmaz...sen olma zaten konserlerde..neyse olaydan sapmıyalım..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Nisan 2006 17:00 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

allaın denizlisindeim ben..siz konser olduuna şükredin burda konseri bıraq kafa bi allaın kulu yok msj atmaktan başka yapabileceimiz bişeyde..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Nisan 2006 17:18 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

HaYvAnHeRiF yazdı:
sonuçta adamlar uzaktan geliyolar ve atıyorum ayılar-stuka-cemiyet olan bi konserezaten gelmişse 2 hafta sonra hemen hemen aynı yerde aynı konsepteki bir konsere para vermek yerinde daha farklı konserler bekliyeccektir. ki bu ne adiliktir ne kalleşliktir. bana göre extra farklı şeyler yapılabilir konserlerde farklı atraksiyonlar. tabiiki burda kimse konser verenlerden para harcamalarını beklemiyor. en azından bunu bekliyecek kişi ben değilim. ama bunu belkide kabullenmek gerek ve birazcık objektif olmak gerek. nedir:

burda daha fazla seyirci istiyorsak onlara 2 senedir hep aynı konseptteki konserlerin ve aynı grup sıralamalarının dışında bişeyler sunmak gereklidir. ilgi çekici bişeyler. para harcanılası bişeyler. unutmayın olayın içinde para varsa bunun mutlaka bir bölümü ticaret demektir. öyleyse satışı doğru yapalım işi sonra dinleyici yani alıcı kitlesine bırakalım.

Bence olayın özeti birazda bu. Örnek veriyorum bu hafta ******* konseri varsa insanlar,ahali konseri dolduruyor hoş bir konser geçiyor. ama 2 hafta arayla aynı 3-4 grup değişe değişe çıktınca ve seyirci konser niyetine hep aynı grupları aynı olayları tekrardan izlemeye başlayınca konserlerden yavaş yavaş kopmaya başlıyor.
Seyirci daha çok hep aynı konserleri kısa aralıklarla izlemekten bıkıyor ki bu önlemesi ve çözümü zor olan bişey. Ama bir Kilink 2 ayda 1 buçuk ayda bir konser verince insanlar ister istemez konsere aç bir şekilde mekanı dolduruyor. Bir grubun uzun aralılarla çıkması sık aralıklarla yer almasından daha faydalı oluyor seyirci çekme açısından diye düşünüyorumdur.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Nisan 2006 18:54 
Hardliner
 Profile bak

hep aynı şeyler . her hafta sonu bi de erken başlıyo :S

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Nisan 2006 23:30 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Sürekli konserleri takip eden biri olarak benim düşüncem (ortam karı kız hesabına gelen dinleyicileri düşünmeden) ;

1- ) Konserlerin diğer canlı müzik saatinden erken olması, örneğin herhangi bir barda canlı 22 de başlıyor oysa konserler en geç 18:30 - 19.
2- ) Sık aralıklarla yapılınca dinleyici farklı şeyler duyamayınca sıkılıyor. Örneğin iki hafta arayla aynı grup çıkınca sıkıyor çoğu kişiyi.
3- ) Grupların çoğunda repertuar eksiği var. Yani Bundan 1 yıl öncede aynı coverları çalan gruplar halen aynı şeyleri çalıyorlar, Sadece kendi bestelerini çalan ve yeterli sayıda bestesi olan gruplara lafım yok!!

---------------------------------------------------

Oi to the punks and Oi to the skins,
but Oi to the world and everybody wins!!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Nisan 2006 17:45 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çok doğru evet farklı gruplar çalmalı misal herhafta AYILAR ve NM in China abi bu 2 grupta KRAL lafım yok hatta kral pogo dönüyor ama misal araya başikalarını salsak falan ne bileyim saat 8 de başlasa misal hadi 17yaş tayfası da aksın diyeyim konserlerin fiyatı 5 OLSUN hep ence...ama yeni gruplar yada her haftasonu değişik repertuar eklemeler yapılmalı ama bu yapılacak olan sorunu çözermi emin değilim bNE!!!

degaru fanzine & webzine

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Nisan 2006 21:50 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

akıllı olun gelin konserlere(gelmeyenlere)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Nisan 2006 22:42 
Hardliner
 Profile bak

laaann adamlar rekabet yapıorr lann bizim 15 nısan numb da konserımız wardı numb ın altındakı yer bızım afişlerin üzerine özellikle bizimkilerin üzerine kendi afişlerinii yapştırmış akıllıcaaa... ufak bi neden işte rekabett sora gene ufak bişer yalancı weya konser günü yalan olan elemanlarr tanıdıklarr onnarın destegıı yerli bi önem taşırr fazla dalmıyım bu konulara.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Nisan 2006 12:33 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

izmirde genel olarak konserler doluyo..
ama 18 yaş sınrı olsa eminim 5 ya da 10 kişi olur
100 kişi oluyo içerde ortalama 20 si 18 yaş ustuyse siksinler
90-91 kaynıyo heryer. ayrıca 14:00 de başlıyo konserler.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Nisan 2006 16:17 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

katılıyorum sana bence sınırlama yapmaları lazım,ben pek haz almıyorum etrafımda 15-16 lık ınsanlar gormeyı.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 49 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: