Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 23 Kasım 2008 01:11

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ankara soundu-Bursa soundu dediiim şeyler
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 00:54 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

şudur baylar bayanlar:
Sokak köpeklerinin ilk kayıtları gibi,hey ve sonrası deil bahsettigim.
Müzik,Amerikan folk,rock n roll bazen de Ska ezgileri taşır,ancak agırlıkta olan rock n roll dur
sözler,Karı kız,arkadaşlık,park bahçe,polis kavgası,alkol vs dir,politik tarafları yoktur
Yurt dışından özellikle Ramones ve Social Distortion bu soundu çok etkilemiştir.
Ve bence çok tatlı bir tarzdır.
Aynı şekilde,Çürük-Tasma-Katli vacip-ve ilk zamanlarında Bozukpara nın da dahil edilebiledegi bir sound vardır ki,o da bence bursa tarzı punktır.
Bursa olayının genel hödösü,Oi! dur.Arasıra Ska da vardır ancak bu hiç bir zaman bir Dance hall crashers ya da Wodoo glow skulls Ska sı deildir,Skinner box ın ilk albümündekine benzer sert bir Oİ-skadır,arasıra crossover-hardcore etkileri de görülür.sözler çogunlukla sol tandanslı olmasına ragmen bir milliyetçilik de vardır bu gruplarda,ama bonehead deillerdir:)
Bu tarz da bence çok güzeldir

Yukarda anlattıklarım sadece benim fikrimdir,ve belki türkiyedeki punk tarzlarının belli olmasında bir nebze katkısı olabilir.
öneri ve eleştirileri bekliom laaaaaa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 01:08 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

hehe bursa öledir ya tasma zamanında öleydi be şimdi alakası yok pankla ne yazıkki
ama eskiden şu ana kadar duyduum en güzel törkiş pank grubu tasmaydı rancid dropkik murphys ska-p tarzı melodiler klasik oi! tarzı bi vokal..ne yazıkki o şarkılardan bi tane bile kayıt yok..pardon var ama yeni şarkıcıları ozanla var..o da farklı olmuş
vokalde o zman bağış vardı artık sölemiyo o deiştiler..
bizde zamanında öle bişieler yapmıştık işte..belki arada tekrar çıkarırız bi iki öle şarkı
ankarada da ise dediin şeyler kabak gibi ortada ona laf yok

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 15:42 
Düüüt Düüüt
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

harbiden dediklerin doğru be...... genelde hep öle..... bu tasma neden birden bukadar değişmiş .... bende onların topraklar kararınca adlı bi şarkıları var çok güzel hoşuma gitti ama sağdan soldan duyduğum kadarıyla baya değişmişler nedenkine.....

?????????????????????

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 16:50 
Hardliner
 Profile bak

bence yok ankara soundu..daha öncede dediğim gibi sokak köpekleri soundu var...e zaten 10 yıldır müzik yapan, o kadar şarkı yapmış, o kadar konser vermiş ve nerdeyse beyin kadrosu hiç dağılmamış bir grubunda belli bir tarzı olmalı zaten...onun dışında ankara gruplarında -ki bu bahsettiğimiz gruplarsoakk köpekleri, kirli çoraplar, zibidiler ve dengesiz heriflerdir- ortak olan tek nokta ööle siyaset konusundan uzak olmaları..bakmayın bizim ilk demoya..orda bir şarkı var ama oda istisna...nys onun dışında sound olarak belki benzeşecek sokakla çoraplar var sadece....oda azıcık benzeşmek..her punk grubu kadar..nys ööle işte bence ankara tarzı yok.. galiba ankaradaki genel ortamın bir getirisi olarak birde sokak köpeklerinin etkisi olarak benzer şeylerden bahseden sözler var..o kadar..bursa konusunda birşey söölemiyim o kadar bilmiorum

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 19:35 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ankara tarzı punk we ya bursa punkı bılmem ama o tar bence turkce panka acayıp yakısıyo

http://www.myspace.com/kist34

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 21:06 
Tough-Guy
 WWW  ICQ  Profile bak

valla ben o sölediğin tarzda müzik yapmayı ve öle yaşamayı çok seviyorum bursa tarzımıdır ankara tarzmıdır bilmem ama hastasıyım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: teşekkurler
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 23:37 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ula kirli coraplar dedikleri sokakkopekleri versiyon 2.3 idi zaten... aynı sözler aynı akorlar...

türkiyedeki pank tarzlarının belirlenmesinde bu üstün çaba ve katkılarından dolayı özgürü kutlayıp göbek atmaya gidiyorum...
kasımpaşa hiphop, ki ceza ve nefret olur, bir de allmanyadan karakan erci-e ve cinai şebeke var.. sana ne lan bundan, hıncal uluç musun amına koyim?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 AÄŸustos 2004 23:38 
Sex Pistol
 Profile bak

lan gavat ozgur bebesi bak ankaraya gelirsen yemin billah dovecem seni... ondan once gorduumde kara bocekler gibi anarsist geldiydin sora istanbulda gorduk ustunde levislar rakinrolcu olmusun ben seni bidaa goriim anani sikmessem noliim ahahaha.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 AÄŸustos 2004 20:33 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Kerem ve Yaman.
Ne yapmaya çalıştıgınızı kesinlikle anlamıyorum-ya da anlamak istemiyorum-
Her neyse,belki ib kaç cevap vermek gerekir:
Kerem,evet hıncal uluç um sana ne?Ayrıca eger msg yi tam olarak okuduysan anlarsın ki,sadece fikir alışverişi önermiştim,küfür,aşagılama ya da türk punk tarihi otoritesi cart curt olmak gibi bir amacım yoktu,senden de böyle bir tepki beklemezdim,sadece sorudum,bence bööle siz ne düşÃ¼nüyonuz diye...Ama olay kişiselleşti..
Yaman,neden olayı kişiselleştirmeye çalışıosun anlamıyorum,küfürlerini sana geri iade ediyorum,kişisel müzik zevkim ya da duragan olmamam ne seni ne başkasını ilgilendirir ok?İstersem Rock n roll dinlerim,istersem Hardcore...Şu sıralar da Jazz dinliyorum mesela...Sana ne kardesim?ne batıyo sana?Bebe olayına ise gülüyorum sadece,olayı neden yaş muhabbetine indirgedigini anlamıyor ve yaşımın da 22 oldugunu,bu yasta bebeysem 40 yasında genç,70 yasında da orta yaslı olacagımı hatırlattıgın ve hayatım boyunca genç kalmamı sagladıgın için saol...

Eger kavga istiyosan kavga da ederiz yaman
yeter ki sen iste!Ben de seni adam sanmıştım be....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2004 11:38 
Sex Pistol
 Profile bak

takilioz ortak kizma yaaa....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Eylül 2004 11:03 
Dead Kennedy
 Profile bak

ya ben bu topici nasıl görmedim bilmiyorum,konuya gelecek olursak son 3 yıldan beri ankarada okul dolaysıyla bulunmaktayım ve kendimi artık daha bi ''angara''lı hissediyorum :D

''Karı kız,arkadaşlık,park bahçe,polis kavgası,alkol vs dir,politik tarafları yoktur''demişsin ben bu tür sözleri 16-17 yaşında ergenligini yaşayan
klşişe anarcho(*)punk tan daha samimi buluyorum.. politik tarafı yok demiş arkadaşımız politik olması için illede açık açık propaganda vari sözlermi yazılmalı?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2004 16:07 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 ICQ  YIM  Profile bak

evet tasmanın eski halini dinledim sanıyorum bi kere ankara bursa saundu olayı biraz karısık ama tabiki etkilesimler normal kopyala yapıstır olmadıktan sora :)
bu biraz seye benzedi rus salatasına amerikan salatası demeye benzedi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Kasım 2004 11:11 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

valla onu bunu anlamam kirli çoraplarda 70li yılların punk havası görüyor.çıldırıyorum.haa kirli çoraplara mail yoluyla nasıl iritbat kurabilirim arkadaşlar??mailini bilen var mı?

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: