en muhtesem albumleri "stomping ground"dur.. genel olarak hayatta en sevdigim albumlerden biridir.
"open your eyes" albumu ciktiginda biraz hayalkirikligina ugramistim hem sarkilar hem de "open your eyes"in video klibi bana acaip piyasa gelmisti..sonradan sevdim fakat ne "open your eyes", ne de onun ardindan cikan "disconnection notice", eski albumlerin yerini tutamaz.. "hang-ups" ve self-titled albumleri bu son iki albumle kiyas bile kaldirmaz..
su an yeni album hazirligindalar bu sefer umarim eski GF soundunu yakalarlar.
yukarida bir yerlerde "fuck ted nugget" diye bir sarkidan bahsedilmis. o sarkinin adi ted nugget degil "ted nugent"tir. ve sarkida küfür edilen ted nugent detroit'li bir rock'ci olup ayni zamanda NRA (ulusal silah birligi) yönetim kurulu üyeligi yapmis, dolayisiyla "bireysel silahlanma" savunucusu, "avlanma hakki" savunucusu, anti-drug, anti-alkol, süper ötesi muhafazakar ve vatansever bir amerikan vatandasidir. bu adam ayrica NRA'in bir kongresinde su sözleri sarfedecek kadar ruh hastasi bi insandir:
"Araba hirsizlarinin, tecavüzcülerin, cocuk istismarcilarinin öldürülmesini istiyorum. Bütün kötü adamlar öldürülsün. Mahkemeye veya yargilamaya filan da gerek yok, sartli saliverme ve erken tahliye de olmasin. Birer silah alin, ve size saldirdiklarinda onlari öldürün!"
Ayni zamanda "avcilik haklari" savunucusu oldugundan sürekli olarak hayvan haklari örgütleri tarafindan protesto gösterilerine ve tehditlere maruz kalan bi insan bu.
Adam Teksas'ta George W. Bush'un ciftligine komsu oturuyor. Ve George W. Bush, sürekli olarak Ted Nugent'a böyle bi sevgi gösterileri filan yapiyor , "cok güzel isler yapiyosun,arkandayiz" filan diye takdir ediyor. Fakat adamdaki manyaklik öyle bi noktada ki kendisi Bush'un politikalarini "yumusak" buluyor ve Irak'ta filan daha sert politikalar izlenmesi gerektigini düsünüyor.
Iste bu yüzden o sarkinin adi FUCK TED NUGENT.
Goldfinger'in bir süredir destek verdigi bir hareket daha var. "Shac 7" diye 6 aktivist insan ve 1 sirketten olusan bir örgüt, hayvanlar üzerinde deney yapilan bir labarotuvari kapattirmaya yönelik bir kampanya yapip halki bilinclendirdikleri icin mahkemede yargilandi ve suclu bulundular, sirf hayvan haklarini savunduklari icin bu kadar haksiz yere hapishanede yatan bu 6 aktivistten biri olan Kevin Jonas icin, Goldfinger "Free Kevin Jonas" diye bir sarki yapti.
ayrica Kevin Jonas icin bir yardim konseri vericekler.
Shac 7 olayini merak edenler icin:
http://www.shac7.com/
(Hapiste yatan bu 6 aktiviste destek icin mektup kampanyasi var, dünyanin her yerinden mektup yollanabiliyor. Verilen adrese yollarsaniz, hapistekilere ulastiriyorlar, sahsen yollamayi düsünüyorum.)