Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 14 Ekim 2008 14:06

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Türk PUNK gruplarina destek vermek isteyen herkes,OKUYUN!!!!
İletiTarih: 20 Haziran 2004 01:28 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Aleyküm selam kardesler,
Aslinda benim kafamda herkesin toplanip ciddi(!) bi toplanti yapmasi gerekliligi var ama her neyse,
kafadan 4 senedir çesitli gruplar kuran ve çalan,bi distro kuran , demolar yayinlayan ve konserler ayarlayan - veren bir insan olarak türk punk gruplarinin genel olarak çektigi bazi sorunlari,siz sevgili(!) dinleyicilere anlatmak,aktarmak ve burada tartismayi düsündüm,Lütfen teker teker bütün numaraladigim basliklari ve onlarin alt basliklarini iyice okuduktan sonra,görüslerinizi ve önerilerinizi bildirin

BÖLÜM 1-KONSERLERDEKİ SORUNLAR:(Giris ücreti,Ses Sistemi)

1)Hepimiz olmasa da,büyük bi cogunlugumuz zor sartlar altinda yasiyor,
ve bu yüzden bircogumuzun cesitli enstrümanlari(Amfi,efekt pedallari,Gitar,Bas,Davul kiti parçalari,Ziller vs)eksik,ya da hiç yok...
2)Yine bircogumuz(ki buna Istanbullu ve hepinizin ciddi anlamda sevdigini bildigim,türkiyenin en iyi punk grubu da dahil-hayir,rashit deil!)Ev kiralarimizi zor ödüyor,karnimizi zor doyuruyoruz,buna ragmen bu siktimin ülkesinde ciddi bir emek ve para gerektiren bir sanat olan müzik yapmaya ve PUNKROCK'i yasatmaya calisiyoruz
3)Bir çogunuzun, son dönemlerde cogunlukla 5 milyon olan konsere giris fiyatini da çok buldugunuzu biliyorum,ancak;
-Untumayin ki,konser giris fiyatini biz deil,konser verilecek olan mekan ayarliyor,ki counlukla adamlar ilk basta 7-8 milyon dan bahsedio,biz en fazla 5 milyona indirebiliyoruz bi de içine bi içki dahil etmeye çalisiyoruz.
Ayrica olayi söyle düsünün,konsere 3 grup cikio mesela,5 milyon veriyorsunuz,bu verdiiniz parayla 3 milyonluk bir bira da aliyorsunuz.Geriye kaliyor 2 milyon,bu iki milyonu da 3 grubu izlemek için veriyosunuz,grup basi 750.000 lira,iyi bi gofret parasina bir grup izliyorsunuz,gruplar tarafindan verilen onca emegin,alinan onca enstrumanin ve haftada 2 defa stüdyoya verilen 30 milyonun yaninda
ayda bir vereceginiz bu para,inanin ki hicbirsey deil!!!Lütfen,konser fiyatlari konusunda duyarli ve anlayisli olun,siz konserlere geldikce,bar
sahipleri punk gruplarina köstek olmayacak ve belki sürümden kazanma muhabbetine bar sahiplerini fiyati daha da düsürmek konusunda ikna edebilecegiz!Ve unutmayin ki,ödediiniz paranin,cogunlukla hicbiri gruplara verilmiyor,bu yüzden eger fiyati yüksek buluyorsaniz bunu bar sahibine iletin,bize deil!
4)Ayrica,yine pek çogunuzun konserlerin Pazar günü olmasından şikayetçi oldugunuzun farkındayız,ancak konserlerin Cuma ya da Cumartesi günleri olamamasının sebebi,tamamiyle
Barların ticari mantıgı,malumunuz punk konserlerine güvenmiyorlar,Cuma Ve Cumartesi günleri,kendi bestelerini değil ve baskalarının parçalarını çalan Papaganları dinlemeye gelen
İnsanlar bazen 100’ü geçerken,Punk konserlerine gelen insanlar 15’i geçmiyor!!!
Bu yüzden,eger Cuma veya Cumartesi Geceleri Punk dinlemek istiyorsanız,bir süre Pazar günü yapılan konserlere gelin,konseri mekanını doldurun,böylece bar sahiplerinin de bu ülkede Punklar oldugunda haberi olsun,ve para kaybetme endişesi olmadan haftasonu konser düzenlemelerini kabul etsinler.
5)Konserlerdeki Ses Tesisatini çogunlukla kötü ve kafa sikici buldugunuzu da biliyorum,

-Ama zaten konser günü konserin hertürlü ayakisini(Flyer daatma,Amfileri tasima vs)yapiyoruz,bir yandan da kendini bi bok zanneden ‘amina kodumun orospu cocuuu’ kelimesinin kendilerine az gelecegi tonmasterlara soundcheck yaptirmaya calisiyoruz,ki cogunlukla her konserden önce,tonmaster soundcheck yapmamaya direndigi ya da yapsa bile her grup için 15 dakika öngördügü(ki adam gibi bi ses düzeni için hergrubun 1 saat Soundcheck yapmasi gerekir)için grup elemalari tonmasterla kavga eder,bunun sonucu da ilkinden bile daha kötü bi ses düzenidir.
-Az önce yazdigim 2 ve 3 numarali yazilardan da anlayacaginiz üzere,konserde iyi bir sound elde etmek için gerekli olan bir çok ekipmandan yoksunuz,örnek olarak counlukla ilk çikan gruptan sona gitar amfileri şişiyor ve bu olay size berbat bi gitar soundu olarak dönüyor,bu sorunun tek çözümü,her grubun kendi gitar amfisi ile çalmasi,ki bu imkansiz….bunun gibi örnekler saymakla bitmez…..
-Konserlerde bi çok grubun normalden kötü çalmasinin en önemli sebebi ise(bazen sarhos,hazirlanmadan çikmamiz disinda):
Bir çok barda,monitör diye bi kavram bile yok,bilmeyenler için söyliyeyim,her enstruman çalan kisinin konser sirasinda önünde duran ve müzisyenin çaldigini duymasina yarayan kolonlarin adıdır monitör.Eger monitör olmazsa,sahnedeki curcuna içinde,çogunlukla ne çaldiinizi duymaz,kafadan çalmak zorunda kalırsınız.Bu da bi çok punk grubunun konserlerde sıçmasının en büyük nedenidir.

BÖLÜM 2’de,Demo-Albüm Sorununu ve Fiyat olayını ele alacagım,simdilik bu konser muhabbetini bi halledelim aramızda,OK?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2004 01:41 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

dıgıdık dıgıdık dıgıdık.... geliyoruuuuuuaam :at: :band

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2004 12:22 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 ICQ  YIM  Profile bak

kesinlikle haklisin allahzıztospa ben bile imkan buldukca istanbulda konserle re gelmeye calisiyorum ama orda olupta nasi olur böle ilgisizlik burda grupu olp forumlara yazanlar istanbuldan heralde bi 40 - 50 kisi var ama biraz daha ilgili calmak söylemek ego araci olmamali saygilar

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2004 14:56 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

o gün old city ye tek başıma geldim. punk geçinen insanları orda görememek oldukça can sıkıcı. lafta punkçu çok ama izlemeye destek olmaya gelince kimse yok. kendi arkadaşlarımda önce geleceklerdi sonra başka yerleri gelmeyi buraya tercih ettiler neyse.. türkiyede punk bu kadar, gönlünü koyan insan çok az...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2004 20:45 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

aslında konuşmaya hakkım yok ama bunun için özür mesajı diyebilirim
ben gelmeyi çok istedim ama elimde olmayan nedenler çıktı son anda..onları hallettiimde ise geç kalmıştım olay bitmişti sanırım..bu olaylara katılmayan insanlara çok kızardım.şimdi bende öle bi hata yaptım..ama dediim gibi elimde deildi..özür yine.
dediklerinin hepsi doğru ..bi dahakine umarım daha ii olur

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2004 21:45 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Sertaç, yazi sadece son konserle ya da posteriti nin konseriyle alakali deil,ama eyvallah yine de,ben bekliodum seni herneyse,olur öööle vakalar arasira siktiret:)
bu yazi çok daha genish bi kitleyi kapsiyo
Bozuk para,Cemiyet,Katli vacip,posteriti,ayilar,zibidiler iste,aklina gelen bütün gruplar....sadece benim grubumun son konserinin gaziyla yazilmis bisey deil,bunlari birinin insanlara anlatmasi gerekiyordu artik,o ishe de her boka maydanoz olduuum gibi ben bulastim gene

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Haziran 2004 10:06 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

haklısın allahsız tospaa ben de cok gelmek istedim ama olmadı bı daha ki sefere annemlerle gelcem sen hiç merak etme :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Haziran 2004 10:14 
Tough-Guy
 WWW  ICQ  Profile bak

herkes haklısın diyor haklı olankimdir.
abi beni burda üzen mesele sadece bunları konuşmamız ama sadece konuşmamız icraat yok bizde bu işe gönüllü olmamıza rağmen sadece konuşuoruz bence 2.konuyu acmadan önce napmamız gerektiğine karar verelim cüki destek bravo alahsıztspa cok iyi yazmışın demekle olmuoo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Haziran 2004 21:03 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bn ordaydım...hatta peşime dolamıştım 5 kişiyide üstelik...ama 18 yaş sınırı dolayısıyla almadılar...olay budur destek vermemek fln değil... bu son konser için söliceklerim...

daha evvel zaten girmeye çalıştıım konser sayısı bellidirki bunnarında 1 yada 2sinde girebilmişimdir...ki bunnarda tower gibi kimlik fln die başımızın etini yemeyen yerlerde oldu...bana kalsa her konsere gelirim para sorun değil o bi şekilde bulunur...
bnm açıklamam bu...
yaşım 18den küçük olduu içinde özür dilerim...
bu kadar celallenmeye gerek yok bnce...tamam bn punkım die gezinipte hiç bi şekilde en ufak bi destekte bulunmayan adamlara kızılır...

nese sonuç itibariyle haksız diilsin...ama sakin olmak lazım...o yüzden şu patlayan 23 mayıs ve 12 hazirandaki açık hava konserleri gibi şelerin yapılması herkes için daha hayırlı olur

Anarchia é Libertà!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2004 14:58 
Sex Pistol
 ICQ  Profile bak

ben bi loto oynayayım, açıyorum barı izmirde...
lan sahnesi olmasa en azından punk ve türevleri ya da içinde punk tarzı olan müzikleri çalacam, hayalini kurmak yarısıysa... yarısını aştık demektir!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2004 15:42 
Minor Threat
Kullanıcı avatarı
 ICQ  YIM  Profile bak

:) :punk: :lol:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 AÄŸustos 2004 16:59 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Türkiyede 8 milyona konsere giriyorsunuz...abi para mI?? burda ayda 2 konsere git, buget cIkmaza girer...yazIn birkac underground festler fln oluyor...12 milyon verip giriyoruz da "lan...bedava girdik sayIlIr!" diyoruz...

canlI müzigi verilen paraya acInIlIzmaz...hele birde kalite ise!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Ekim 2004 16:52 
Dead Kennedy
 ICQ  Profile bak

Arkadaslar selam,
Foruma daha once takılmadım hiç aslında sans eseri yeni gördüm.Belkide daha onceden işitmiş olabileceiniz bi punk gurubunun gitaristiyim(YATAY ZEKA) şimdi arkadaşlar normalde biz İTU Rock kulubu bunyesinde calan bir gurubuz. bu yuzden bazı imkanlarımız var . Şimdi size sunu diyeceğim bizim kendi konser ekipmanımız var ayrıca okulda da konser için ayarlayabileceğimiz bir mekan. Şimdi soruyorum . Bir punk Festivali duzenlesem muhtemelen gunduz olur alkol olmaz 18 yas sınırı olmaz kapalı alanda olur ses sistemi olur got gibi tonmaisterla uurasılmaz her seyi biz yaparız. giriş 3 milyondan 200 kişi gelirmi.
öğlen 15-16 gibi başlasa akşam 20-21 gibi bitse mesela siz bana 200 kişi yi ve calacak gurupları garanti edin bende organize edeyim iletişim için
0555 3749724 den GÖrkem yada
takirdayan_kaplumbaa@yahoo.com
dana bana ulaşın.
sorun şu 200 kişi gelmesi lazım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: owww
İletiTarih: 17 Ekim 2004 16:26 
Dead Kennedy
 ICQ  Profile bak

sen ben ce politikaci felan ol yaw okuyan herkes gelir saten eha

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2004 21:52 
General
 WWW  Profile bak

ya bende gelmeye çalışomda zor oluo istanbul fln ama gelsekte almıolarki olmuo böle hazır sende bu ikna varken şu başbakana çıkta yaş sınırını 16 fln yapsınlar bak o zamn emin ol insan sayısı 2 hatta 3 kat ına çıkar ama 18 den büyük olanların gitmemesi saçma anlamıom bende ne biçim kardeşlik bu gidin kardeşimimkanınız da var

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2004 23:51 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

aslında çok da fazla gelmek isteyen arkadaş var ama duyamıoruz bile.hadi internet falan bi şekilde malzeme oluo da girmeyen adam bilmio.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2004 17:06 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

oxymoron'un dedigi çok dogru..olsa bile reklam işinden insan gelmiyo.üniversitelere reklamlar yapılsa yada başka tayfanın takıldıgı yere reklamlar asılsa gelen sayısı çok artacak..ama kimse duymadıgından gelemiyo..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mart 2005 17:43 
Minor Threat
 Profile bak

konser ossun nekadar olusa ossun eskişehirde beş yılda fln punk adına bişey oluyo buda çok zor oluyo yani eğer bu boku yapmk dnlemk istiysanız buna katlananın ama bole yazarak fln bişey olmaz diyorm çunku her hafta konser var şurda burda diolar noluyo balon çıkıyo yapın işte yaptık diyin bizde eyvallah diyelim

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: