Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 22 Kasım 2008 17:25

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: barışa rock-metal rezaleti
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2004 15:44 
Minor Threat
 Profile bak

istanbul rock kulübü denen sikim kuruluşun devreye girmesiyle bir çok punk grubunun demoları alaşağı edildi... yerlerine metal grupları alındı(bkz.herhangi bir barışarock broşÃ¼rü)...festival,metal festivaline döndü...barışarock düzenleyicileri umarım birgün,geçen yıldan kalan borçları kapatmak için değil de sadece müzik adına festival düzenlemeyi başarabilirler..ve umarım bu metal değil de rock festivali olur.stuka ve cemiyette pişiyorum gibi metal dışında da müzikler yapılabileceğini gösteren gruplar son andaki bir darbe girişimiyle festivalde çaldılar...ses tesisatı iğrençti...yazık lan o kolonlara verilen paraya...bana verin o paraları...metal festivali yapıcaam...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2004 16:03 
Dead Kennedy
 WWW  Profile bak

ne bekliyodun ki....rock programı adı altında metal programları yapılan bi ülkede yaşıyosun..hem de devlet televizyonu tarafından...bu örnek bile yeterli sanırım...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2004 17:18 
Führer
 ICQ  Profile bak

ya şimdi elbette haksız yere punk gruplarının alaşağı edilmesi hiç iyi bi şey değildir..her grup hakkı olan şeyi yapmalıydı..burda tabi sadece istanbul rock klübü değil aynı zamanda barışa rock organizatörlerinin de büyük bir umursamazlığı gözüküyo..

başka açıdan bakıcak olursak ama metal gruplarının çıkması da kötü bi şey değildir sonuçta punk grupları atılıp yerine pop-rock cover grupları çıkartılsaydı tabi ki yarrak olurdu her şey ama sonuçta ticari zihniyete boyun eğilinmemiş gözüküyo..

ama yine de başta da dediğim gibi hiç bi gruba saygısızlık ve haksızlık yapılmaması gerekirdi..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2004 19:08 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

müzik olarak gittiğim en iğrenç festivallerdendi. stuka ile c.p.yi izleyemedim. diğerleri;.....
yıllardan beri yapılan aynı iğrenç kokuşmuş ne dedii belli olmayan mıymıntı mıymıntı ingilizce sözlü şarkılar yapan birbirinin kopyası salak gruplar yada orta çağdan kalma böğüren metal grupları çıktı..hiçbirinin bi orjinalli yoktu. zaten cezayı kabul etmemelerine ayrı uyuz olmuştum.
uyutmadılarda..gece yarılarına kadar böğürüp durdular

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2004 22:02 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben bu gün kanald nin haberlerinde gördüm barışa rock güyya rock and coke a karşı onu engellemek için yapılmış bir organizson ama o haberlerde izlediğim rezillikten sonra o rock and coke o parayı hak ediyor 7 den 70 e grup vardı rock and coke da.

ben merak ediom acaba cemiyette pişiyorumda da kafa salladımı amcamlar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 00:41 
Führer
 ICQ  Profile bak

böööğğğeeehhhh bööööüühhhh öghhkkhkhhhh!! iğrenç metalciler gidin burdan!!!! :wink:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 08:49 
çıkan grupların çoğu iğrençti kabul ediyorum ama ortam çok güzeldi bence. zaten ben oraya müzik dinlemeye değil, eğlenmeye gitmiştim, eğlendim de.
zaten stuka ve cemiyetteki tepinmeden sonra benim vücut iflas etti. şu an ağrımayan biryerim yok. dövmecinin karnıma dirsek atması dışında pogo falan iyiydi. karambolden bi de boynuma "barışarock güvenlik" kartı geldi, o nerden çıktı ben de anlamadım.
gece çadır tarafı nasıldı bilmiyorum ama çadırsızların muhabbeti süperdi, sabaha kadar baya güldük yarı uykulu yarı uyanık... şu standların orada gece 3ten sonra sabaha kadar deli gibi sağasola bağıran amcamı kaçırdınız galiba... çok eğlenceliydi, amcam kaçırmış biraz alkolü....
arkada da biri sabaha kadar ezan okudu durdu... alllaaahuekber alllaaaa!!!
çok komikti.
şÃ¶yle diyebiliriz bence. barışarock gruplar kötü ama ortam güzeldi.
rockncoke gruplar iyi ama ortam boktandı. ???? gerçi ben görmedim ama rottenx77nin yazdıklarından yola çıkarak bunu söylüyorum.
ha bir de barışarock'ın şarabı iğrençti. 5 milyona da anca o kadar şarap oluyor heral.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 09:30 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

barışarcok duyduğum ve duyabileceğimin en iğrenç festival bence.Rckncokuda savunmuyorum ama barışarock tamamen bir komunist alt yapıya sahip olmakla beraber her türlü dalaverenin döndüğü yer.Bu sene rock adına bi sikim yiyemeyen barışarock boş teneke sesi metalcilerin kalesi oldu.Umarız seneye metalciler ve blackçiler diye ismini değiştirilerde herşey belli olur.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 09:46 
yaa evet.. turkrock forumdaki tartışmaları okudum da, canım sıkıldı.
bu işin altında bi iş var gibi... BAK nedir? bunu sorgulamak lazım.
oradan bir mesajı kopyala yapıştır yapıyorum.

Bugun caldik BarisaRock'ta Arkabahce olarak...Sunu soyleyebilirim: Seyirciye giden ses vasat olsa da sahnede o monutorumsu seylerden (monitor demeye dilim varmiyor) muzisyene giden sesler de, mixerin basinda duran tonmaister de bir felaket!!! 30 dk sure verdiler, soundcheck 5 dkyi asmasin dediler. 5 dk'da ancak ekipmani kurarsin sahneye. ne level kontrolu yapabilirsin ne vokal tonlamasi... Vokale send-returnden insert etmesi icin verdigim M One XL de ayni avanak tonmaister tarafindan devreye bile alinmadi!! Tepemde gunes ecel terleri dokerek ekipmani kurdum(k) ve fakat uzerine tam 90 derecelik aciyla vuran gunes yuzunden benim Boss GT6nin ekranini ve ledlerini gormek ne mumkun! Onumdeki monitorden diger gitaristin soundu, diger gitaristin monitorunden yine kendi soundu, davulcunun monitorunden sadece keyboard ve bas geliyordu. Ben kendimi, vokal kendi sesini, grubun geri kalanlari her ikimizi de duyamadigi icin bizi baz alarak calan elemanlari hataya zorladi bu igrenclik, birbirimizi duyamadan icgudusel calmak , zaman zaman gorsel anlasmak zorunda kaldik.. Ustune ustluk, bir cross pedali getirmisler, tam allahlik. davulcumuzun elinde (daha dogrusu ayaginda kaldi) tam sarki ortasinda, 5 dk da o aldi ve sarkiya tekrar girmek zorunda kaldik. O anda tepki icin sahneden inmeyi bile dusunduk. Bu kadar problemle bogusup tam herseyi rayina oturtmus ve "gercekten calmaya" baslamistik ki zaman bitti dediler Kan-ter icinde baslayan performans, tam gercekten "performans" asamasina gelmisken kan-ter ve bolca ofke ile bitti.

EY BARISAROCK ORGANIZATORLERI, EY B.A.K. ...

Bir isi adam gibi yapacaksaniz yapin, yapmayacaksaniz bence ona alternatif buna karsit sekil bu olaylara hic girmeyin.. Kaliteli ses duzeni , sahnenin ustune golgelik , herseyden onemlisi bu islerden anlayan ve muzisyenlerin soundcheckte isteklerini yerine getirecek teknik eleman yoksa festivali aklinizdan bile gecirmeyin. Sorarim size: 5 dk soundcheck nerede gorulmus seydir?? Guzelim ortam sizin is bilmezliginiz yuzunden cigirindan cikti, insanlarin sitki siyrildi... Millet sadece mavraya ve biraya sarmis durumda zaman olduruyordu mekanda.. Rock falan hikaye oldu, BarisaRock cok buyuk piknik havasinda gecen, muzigi olmayan ve muzisyene onem verilmeyen bir festival halini aldi...

çıkardığım sonuç yine aynı. müzik kötü, ortam iyi...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 10:17 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

hmm şimdi daha bi nefret ettim barışarocktan

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 11:07 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

gruplar evet rezaletti bende eylenmeye gitmistim hatta kimin cıktııgından kımın gelceenden bile haberim yoktu ama ortam harbi guzeldi hatta dun gece (son gece) anarsitler anti komunistler fln mini bi eylem bile yaptık ormanda gaza geldik sonra sahneye dooru kostuk sonra tekrar ormana geldı biri yagmur gelıo dedı ondan sonrada milleti bi telas bastı

http://www.myspace.com/kist34

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 17:29 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya ben ii bir$ey bekliyordum...ne kadar boktan bir festival olmu$ yaa...$imdilik ii bir yorum almadIm bende...sorarIm ben...önümüzde ki yIl kim gider??

ya bizim FROCK'da ses düzeni falan mükemmeldi...seyirci sayIsI ikinci gün 250 ki$i a$mamI$ olsa bile...mükemmel caldIlar...(zaten kücük bir alandI...ama iki sahnemiz vardIr...)

anla$Ilan organize edenler i$i yeterince ciddiye almamI$lar...yada olayI coluk cocuk ayarlamI$...yazIk...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 19:01 
Düüüt Düüüt
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

seneye bari punk gruplarınada çalma izni versinler..... nebiliim sokak köpekleri, kilink, ayılar, c.p., vb.... şÃ¶le adam gib,i bi festival gerçekleşsin bizde gidelim eğlenelim.....

?????????????????????

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2004 23:57 
Führer
 ICQ  Profile bak

anlatılanlardan anlaşılıyor ki ses düzeni festivali mahveden en güçlü etken olmuş..
onun dışında çıkan gruplara eyvallah derim ben...ama tek şaşırdığım nokta moribund oblivion un orda ne işi olduğu..barışarock ta blek metal ateşi..ilginç ve komik..

bir de çıkan metal gruplarına baktım da..onlar da zaten hepsi istanbul piyasasının bilnen adamları..hepsi birbiriyle yakın arkadaş zaten..yani içlerinden biri bi organizasyona çıktı mı diğerlerinin de löp löp o organizasyona yerleşmesi kaçınılmaz..çünkü genel olarak istanbul piyasasında tanındıkları için organizatörlerle de tanışıklar vs..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2004 13:52 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hauauhauuuuuuaaaayt
iidi amuğa koyim ben eylendim lan stuka ve cp dışında sahnenin yanına bilem yaklaşmadım metalcilerden valla bence ööle iirenc denebilecek bi festival deildi en azından eylence ve ortam acısından pogo eiidi skada iidi diemicem cunku biz ska yaparken celalli mmetalciler pogo yapıodu bize karşı neyse lan ipne onur o güvenlik bağı benimdi nezaman sana verdim ben onu geçen sene ne zorluklarla çalmıştım kaybetme lan

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2004 14:31 
lan güvenlik kartını ben senden almadım ki... biri taktı onu benim boynuma ama... ???? elfun taktı galiba... sonra ben de tepişirkene başka birinin boynuna taktım ama kime bilmiyorum, hatırlamıyorum. sana takmadımmı?
nebilim lan lazım olduğunu... senin kart orospu olmuş dolanıyodu ortalıkta... ilk kime verdiyesen ona sor hesabını...
ya skerim ses sitemini de bilmemneyi de... müzik olarak ben sadece objektif'i dinlemeye indim sahneye doğru... cemiyetle stukayı dinlemedim, sadece ritme bıraktım kendimi.... ha bir de sepultura propoganda çaldı birileri, onda daldım pogoya ama baktım gitardan ses çıkmıyor, geri çekildim geriye.
bi de şu hatun vokalli grup (karakedi) kreator ve slayer çaldı, ohaaa dedim yaa nası çıkıyor o ses karıdan.... hem de kreator en sevdiğim şarkısını çaldı :rock:
iyiydi iyi... yarın senin fotoyu koyarım buraya....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2004 14:51 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

valla ben onu kereme virdim o takmış demekki
ayrıca ne fotosu lan

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2004 14:40 
Punkrocker
 ICQ  Profile bak

abi aşkolsun ya insan bizimle de tanışır ....tabii görüştükleri,mize bi şey demiyom saolsunlar..yalnız ben yanlış adamlarla gelmişim..ounk sevmeyen adamla geldik adam gibi dinleyemedik...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2004 16:51 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

bozuk_para yazdı:
müzik olarak gittiğim en iğrenç festivallerdendi. stuka ile c.p.yi izleyemedim. diğerleri;.....
yıllardan beri yapılan aynı iğrenç kokuşmuş ne dedii belli olmayan mıymıntı mıymıntı ingilizce sözlü şarkılar yapan birbirinin kopyası salak gruplar yada orta çağdan kalma böğüren metal grupları çıktı..hiçbirinin bi orjinalli yoktu. zaten cezayı kabul etmemelerine ayrı uyuz olmuştum.
uyutmadılarda..gece yarılarına kadar böğürüp durdular

bidaha abi sözü dinle.

rocnkoke a davetiyem vardı, cumartesi gruplarında çok eylendim, hayatımın en uzun süreli skankini yaptım çünkü haywan gibi ska, reggae grupları çaldı vardı, hayatımda bu kadar ska müziği çalınan bi organizasyon görmemiştim, specialsın nerdeyse bütün albümü çalındı, alternatif çadırda hayvan gibi reggae dub, grupları wardı, üflemeliler falan süperdi

rockncoke benim için reggea bombardımanı oldu ve çok mutluyum, yaşasın rasta reggea, dub, ska ve ayrıca alan haddinden fazla punk vardı, sırtında katli vacib yazan bi bursalı bile gördüm.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2004 16:58 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

YAW SİKTİREEEET nede olsa hepimiz ölcez :rock:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2004 21:14 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eet alternatif sahnede zannedersem ana sahnede kurban çıktığı sıralar dj in biri regi ska dub falan çalıodu bayada iyidi dandik piyasa dj i değildi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2004 21:55 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ulan televizyona bakıyom bi tane punk grup göremedim.gözlerimi ovuşturuyorum.ulan hala yok..megersem olayda metal gruplara öncelik verilmiş..bence abii gidin bu şikayetinizi barışarock.com'a yazın..seneyeki festival belki daha farklı olur..uff bide 1gün boyu punk gruplar çıksa kaçırmam..ama bu sene gidemedik işte..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 AÄŸustos 2004 11:23 
ya skicem burada herkes atıp tutuyo da....
taaa barışarock toplantısının haberini bile yolladım buraya, sikleyen oldu mu.... o zamanlar bırakın çıkacak grupları, daha slogan bile belli değildi....
kaç grup müracat etti sanki biz çalmak istiyoruz diye....
kim ilgilendi, kim destek oldu, kim ne yaptı....
herkes herbok hazır önüme gelsin diye bekliyor....
birileri çalışsın, organize etsin... ben içip sıçıp eğleneyim.....
benim bildiğim kadarıyla birtek dengesizler katılmak istemiş, kabul edilmemiş. öyle bir duyum aldım, o da ne kadar doğru bilmiyorum.
ilgili arkadaşlar bu konuda beni bi aydınlatırsa sevinirim.
ve şunu da soruyorum. kim katılmak istedi de kabul edilmedi...?????
adamlar sokaktan pankları mı toplayacaktı gelin kardeş noolur çalın diye.....
alllllaaa alllllaaaaaa!!!!!!
götünün üstünde klavye başında sağasola bok atmak kolay.... birileri birşeyler yapmaya çalışıyor, desteklemek lazım. katılmak lazım. gerekirse daha iyisini kendin organize edebilmen lazım.
yok bunları yapmıyorsan, eleştirmeye de hakkın yoktur.
ben barışarock süprdi demiyorum, ama eleştiri yaparken biraz da kendini sorgulasın insanlar.
ortaya çıkarılan birşeyi eleştirmek, bok atmak kolaydır.
önemli olan ortaya birşeyler atabilmek.... kötü de olsa atabilmek!!!!!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 AÄŸustos 2004 11:31 
Hardliner
 Profile bak

efet aynen dedigin gibi..biz basvurduk...elemanla(haziran) bulustuk..ama söölediklerinden zaten sound olarak punkrock olan grupların pek şansı oladığını anladım...stukanın katılması süper oldu genede...ama onlarıda emoya yakınlıkları kurtardı....yani bir punk grubundan öte bir rock grubu olarak kabul ettiler stukayı...nys cemiyette pişiyoruma zaten laf edilmez..onalr çıkmayacakta kim çıkacaktı zaten..aha durum bööle..başka başvuran olmadığını biliyorum...ama eleman bana ikinci sahnenin açılmasıyla ilgilide bişeyler söyledi...ikinci sahnenin açılması ve punk gruplarıın çıkması için çok uğraşmış ama olmamış falan...zaten çıkacak olsaydı gruplar, onlarda çağırırdı yani..sokak köpekleri ve ayılarıdaında çıkmasını çok istediğini söyledi..yani başvurmaya gerek kalmadan çağırılacaktı onlar...ama işte birileri punk gruplarını istemiyormuş... ciddi manada..metal veya rock grupları öncelikliydi anladığım kadarıyla..yani ne derseniz deyin bence biraz sallandık punk grupları olaraktan...tabi tüm barışarak ekibi değil..çok isteyen bi kaç kişi varmış o asıl kadroda..ama çoğunluk önyargılıydı anladığım kadarıyla..aha budur benim söyleyeceklerim bu konuda

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 AÄŸustos 2004 11:34 
al işte....
genki diye biri "barışarock rezaleti" diye bir başlık açıp gitmiş....
bı kadar işte...
sonrasında ne yorum var ne birşey var... nedir kimdir belli değil.....
evde klavye başında yada TV başında anca millete bok at!!!!!
daha iyisini sen yapsaydın da senin festivale gelseydik o zaman....
ya da barışarock organizasyonuna katılıp orada eleştirseydin, punk grupları toplasaydın oraya..... nebilim... yapsaydın bişeyler....
yooook...
nerdeeee!!!
senin otur götünün üstünde, lekele....
yaa zaten adamlar punk festivali mi yapıcaz dediler.... bidünya punk grubu çıkarıcaz deyip metal gruplar mı çıkardılar... yalan mı söylediler... döneklik mi ettiler ???? nedir yani sorun????
bir de "ceza" mı neyse... onu kabul etmediler diye eleştiriler geliyor...
müzik olarak oraya hiç uymuyo "ceza" veya herhangi bir hiphop... eğer onlae sahne alsaydı bidünya insan eleştiri yapardı bunların ne işi var diye....
adından da belli... bu rock festivali......
ben şunu söyliyim.... adamlar ne yaparsa yapsın, mutlaka birileri bok atacak birşeyler bulurdu. herkesi tatmin etmen mümkün değil zaten.....
tekrar tekrar söylüyorum. ben barışarock süperdi demiyorum. organize eden de ben değilim. ama olayın dışında durup, hiçbirşey yapmadan lagaluga bok atmaya sinir oluyorum.
eleştiri yapmak başka, bok atmak, lekelemek başka.....

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: