Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 17:08

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 39 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: bolbbo
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2004 20:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

pank eleştrisi nasıl oluyor? sorunun kökünü ve hareket hedeflerini pankların doğru bildiği ne malum? eninde sonunda en başında anasına babasına küfrederek isyanına başlayan veletlerden bahsediyoruz. her neyse, en azından kaynağa yönelik düşÃ¼nüyorlar diyebiliriz.

sanırım burdaki sorunun doğru dile getirilişi; "neden türkiyede işÃ§i sınıfından saçını mohikan kesen, pankrak yapan adamlar çıkmıyor?" değil de; "türkiyede neden alt tabakada böylesi bir hareket yok" olacaktı.

bunu bir parça açıklamaya çalışan opivy'nin temelsiz konuşmaları olmuş tabii ki. türk insanının sahip olduğu hangi özgürlüklerden bahsediyoruz? seçme, seçilme filan mı? avrupa insanının yüzlerce yıllık mücadelesi derken nelerden bahsediyoruz? magna carta ve fransız ihtilalinden mi? son olarak da burda bir konuyu, hıncal uluç derinliğinde mi savunacağız?

avrupadaki büyük hareketlerin de yapısına bakarsak; birtakım elit kesimin birtakım fikirler etrafında büyük cahil kitleleri sürüklediğini görürüz. (fransız ihtilali, magna carta'da halkla ilgili herhangi birşey bile yoktur.)
ayrıca cumhuriyet sonrası tarih kitaplarında yazanın aksine; osmanlı, ilkel bir bataklık değildir ve bütün avrupai hak ve özgürlükler ve aydınlanma cumhuriyetle birlikte gelmemiştir. dolayısıyla, çok basit biçimde avrupa halkının bedel ödediğini, anadolununkinin ödemediğini söylemek oldukça yanlış olur. itirazı olan varsa ayrıntılarla anlatabilirim.
ayrıca; avrupada da pank hareketi(nasıl bi hareketse artık bu) işÃ§i sınıfından çıkmamıştır. hatta bütün diğer gençlik gruplarına(hareket diyelim hadi) bakıldığında(hipiler, modlar, gothlar) pankların bunların arasında eğitim düzeyi en yüksek kitle olduğu görülür. yani pankın işÃ§i sınıfıyla pek de öyle net bir bağlantısı yoktur. hatta ingilterede işÃ§i sınıfından daha çok metalci, rokçu falan çıkar.

sayın opivy; gecekondu kurmak ve işportacılık yapmanın ne şekilde hırsızlık yapmak anlamına geldiğini bir kere daha düşÃ¼nünüz. bu dediklerinizin de 80 sonrası "liboş" ağızlardan çıkma argümanlar olduğuna dikkat ediniz.

gecekondu; kendine ve ailene bir barınak kurmaktır. sen hiç böyle yapıcı bir eylemde bulundun mu? devletin, halkın arazisi mi? ee, köydeki toprak da ağanın. ne yapacaktı ya?
işporta... bu ticareti normal dükkanlardan daha açağı mı görüyorsunuz? açıkçası daha ucuz olduğu için, arada daha az insan olduğu için, ben daha samimi ve doğru buluyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2004 23:15 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

normalkerem çoğuna katılıyorum ama bazı konular öle ki ben kimseye işporta yapma diyemem ama sen işporta yaptıkça vergi benim sırtıma biniyo yani aşağı tüküsen neydi be he işte anladınız siz
ayrıca anadolu halkının ödediği bendel konusuna harfi harfine akatılıyorum

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: yauauoauoauo
İletiTarih: 16 AÄŸustos 2004 11:08 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yanlış!!
ben anadolu halkının ödediği bedelden bahsetmedim, avrupa halkının ödemediği bedeli anlatmaya çalıştım.
işporta yapıp da evinde ekmekle bulgur götüren adamın ne kadar vergi yükü olacak ki? bir de yarım yamalak ödeyen, birtakım sözde hayır kuruluşları kurup da vergiden düşen işadamlarını düşÃ¼n. hangi yük sırtına daha ağır geliyor???

"yeter artık soyup soğana çevirdiniz! genç parti geliyor!!!"

geçen gün sokaklarda iş yapan dişÃ§iyi gösteriyorlardı. adam, kahvehanede, parkta.. nerede olursa diş tedavisi yapıyor. "ne kadar ayıp!!!" diyorlar. tabii onun 5 milyona çektiği dişin dişÃ§inin en dandiğinde 25 milyona çekildiğini söylemiyorlar. sanki 30 yıl önce dişÃ§i muayenehanesi doluydu her tarafta... ağrıdı mı karanfil çiğner, kapıya bağlar.. olmadı mı eczaneye gider kerpetenle çektirirdin. şimdi öğrendik hijyenik olmadığını.. ne ayıp!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 AÄŸustos 2004 17:32 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cıktı be cıktı ben cıktım.... :twisted: bir yer kazcıcısı olarak punk oldum en sonunda...hehe gündüzleri yolları kazıyorum akşamlar bozaaa satıyorum geceleride pogo yapıyorum...bu arada vefeeaa bozaaaaaaaa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 AÄŸustos 2004 23:36 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

fransız ihtilalini aşağı göstermemelisin, onu burjuvanın yaptığı gücü aristokrasiden burjuva kesimine geçiren bir devrim olarak görmek devrimin sonuçları açısından doğru olarak nitelendirilebilir fakat bu onun THE REVOLUTION olduğunu ve insanlık tarihinin gördüğü ilk büyük devrim olduğu gerçeğini değişitrmez. Ha bu devrimi vahiy yoluyla mı gelmiştir, o Dark Age i yaşamasalardı, aydınlanma devri ve filozofları olmasaydı, bu iktidarın el değiştirme hadisesi olmazdı.

osmanlıya gelince osmanlı tırnak içinde modernleşmesi tabii ki cumhuriyet döneminden başlamamıştır, bazılarına göre lale devri, ve bazılarına ve bana göre tanzimat dönemi ve fermanıyla başlamıştır. ama bu gelişme, istanbul sınırları çerçevesinde kalmıştır, ve gariban anadolu türkleri ağırlaşan vergiler altında ezilmeye davam etmiştir(ne de olsa onlar türktür) ve bu iyileştirmeler onlara katı ve rüşvetçi bürokrasiler olark yansımıştır. ama yinede devrimi bu kesim değil, abdülhamit okullarında yetişen iyi eyitimli, aydın ve elit kesim yapmıştır ve halk genellikle bu mekanizmalara zorla ve gururları kırlınca destek olmuştur.

ingilterede punkın falan işÃ§i kesimiyle ilgisi tamamen doğrudur, bu bi ingiliz prof. a sorulmuş ve teyit edilmiştir... bu konuda katılıorm sana.

temellendirme konusunda istersek bu punk olayını bütün insanlık tarihiyle temellendirebiliriz, çünkü herşey bir birikimin sonucudur.

punk eleştireldir bunu yazarken minor threat, chumbawamba, crass, propagandhi gibi grupları düşÃ¼nerek söylenmişitir, harbi liriklere bakarsan bana hak verirsin sanırım.

ayrıca:
"sanırım burdaki sorunun doğru dile getirilişi; "neden türkiyede işÃ§i sınıfından saçını mohikan kesen, pankrak yapan adamlar çıkmıyor?" değil de; "türkiyede neden alt tabakada böylesi bir hareket yok" olacaktı."

ewet dediğin gibi ben o üst soruya cewap wermiştim bir kısımda, ama senin yazdığın soruyu tartışmak daha anlamlı olur...

bu cevap verme üslubunu hiç sevmiorm ama liboş ağız olayına gelince

mülkiyetin olduğu bir sistemde, ve bütün kuralların buna göre ayarlandığı bir sistemde başkasının mülkiyetini izni olmadan kullanmak hızsızlıktır. bu hırsızlık gerek benzetmelerle, gerek sosyal adaletsizlikler öne sörülerek haklı çıkartılabilir fakat bu köyden kente göçteki yaşanan ahlak çöküntüsü tamamiyle türkiye demokrasisine yansımıştır. alttaki hırsızın üsteki hırsızla işbirliği konumuna gelmiştir. e orta kesimin azlığıda oy dağılımlarına yansır doğal olarak. aklımda bi anket kalmış, bilmem kaç kişiye sormuşlar, millet vekillerine güveniyomusunuz, büyük bir kısmı hayır demiş, 2. soruda onlara kızınızı verirmisiniz?, büyük bir kısmı ewet demiş, böyle birşey....
ha bu gecekonduyu yapan adam, o evi bu sisteme toplu iğne başı kadar bile olsa bir oyuntu açmak için kullandıysa, ve eline geçen ilk fırsatta( bu pisliğe çözüm üretecek olaylara destek verecekse( seçimde dürüst bir partiye oy vermek gibi, muhalif bir harekete imza koymak gibi) amenna ve sadakna. ama o adam hırsızlığını meşrulaştıracak bir operasyona, oh iyi yaptım buda yanıma kar kaldı anlayışıyla destek verirse, kusura bakmayın ama bunun adı şerefsizliktir...

[/quote]

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: baoroba
İletiTarih: 17 AÄŸustos 2004 00:07 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"ha bu gecekonduyu yapan adam, o evi bu sisteme toplu iğne başı kadar bile olsa bir oyuntu açmak için kullandıysa"
bu ne demektir sayın kardeşim? o evi adam tek bir iş için kullandı; kafasının üstünde bir çatı, hava koşullarına karşı bir barınak!!! hepimizin evimizi kullandığımız gibi.

ben hırsızlığı hala tam olarak göremedim bu durumda... o yüzden hırsızlığı meşrulaştıracak operasyon'dan ne kastedildiğini anlamıyorum(sarmaşık operasyonu mu? eki eki). illa ki de önce bu çeşmenin başında oturanlara bakmak gerekir diyorum. türkiyede demokrasiye yansıyan ahlak çöküntüsü öncelikle üst sınıfın çöküntüsüyle alakalı olabilir mi? cahil alt sınıf propaganda yoluyla bişeylere inandırılmış olduğu açık görünmüyor mu? bu propaganda kitle iletişim araçlarını ellerinde tutanlar yoluyla olmuyor mu?
bu adamların çoğunun her gün hepimizden çok daha ağır çalıştığı doğru değil mi? hangi hırsızlık? sigortasız işÃ§iler evlerimizi yapıyor. çocuklar asgari ücretin çeyreğiyle arabalarımızı tamir ediyor. hangi hırsızlık? bütün ülkenin kaymağını birkaç aile yiyor, kalkıp de varoşları mı sorumlu tutacağız ahlaki çöküntüden?
ayrıca ahlaki çöküntü kente göçte başlamadı. o köyde başlamıştı. hem de çok çok önceden başlamıştı. ahlaki çöküntü, milletin aç kalmasında seyirci kalmaktır. milletin yaşamı pahasına kendininkini iyileştirmeye çalışmaktır.

ben en başta kendimi sorumlu tutarım. gecekondulu adamla 15 dakkadan fazla birarada durmaya dayanamadığım için. birşeyler anlatmaya dilim varmadığı için. burada şark kurnazlığı falan yok ön planda, hayatta kalma mücadelesi var. kapının ardında açlık ve soğukta üşÃ¼me var.

pankın eleştirel olmadığını söylemedim ben sana zaten.. ama şimdi bunun pek de önemi yok değil mi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 AÄŸustos 2004 00:58 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

walla gecekondu olayı ilk olarak götümü basımı sıcak biyere sokuyum düsüncesiyle baslamıs olsa bile artık öle islemio su araziye bi konuyumda nasıl olsa bilmem kac yıl sonra benim olacak zaten o zaman kadar buralarda degerlenir bende köse olurum mantıgıyla devam ediyor.öyle insanın temel ihtiyaclarından biri olan barınmadan cok rant saglamak amacıyla kulllanılıo.ayrıca bi arkadasın da dedigi gibi mülkiyet hakkının oldugu bi sistemde(begen yada begenme)bu düpedüz hırsızlıktır o kadar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: efenim
İletiTarih: 17 AÄŸustos 2004 13:33 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

blaablaabllaaa
mülkiyet hakkının olduğu sistem.. bu sistem baştan kokuyor diyorum size. mülkiyet hakkı var ama herkesin hakkı yok anlamıyor musunuz?
bir şekilde zengin olan adamlar, daha sonra devletle el ele verip vakıf arazilerini bağladılar. bu toprakların bir şekilde sahibi oldular. toprak ağalığı sisteminden hiçbir farkı yok. ağa bir şekilde, hileyle hurdayla, zorbalıkla bütün topraklara sahip çıkıyor; siz de çıkıp ağanın arazisinden toprak almak hırsızlıktır diyorsunuz. işte size sakıp ağa, vehbi ağa, aydın ve cem ağalar.. daha ne ağalar var. bu adamlar da bunları alınteriyle kazandı diyorsanız aklınıza şaşarım.
asıl devletle elele veren hırsızlara daha dikkatli bakmak gerek. bunlar evlerinin çatılarına çıkıp yakarım kendimi demedikleri için televizyonda görünmüyorlar. bunlar takım elbiseyle çıkıp, millete iş imkanı, hizmet falan veriyormuş gibi çıkıyorlar. çünkü televizyonlar onların. birebir kendilerinin olmasa da, birbirlerini ve çok işlerine geldiği için bu düzeni savunan kitlenin elinde. (burada yalnış ya da paranoyakça bulduğunuz birşey var mı?)
adam devletin arazisini, istihdam yaratıcam bilmemne diyerek ucuza(beleşe) kapatıyor. bu bir şekilde içerideki(hükümetteki) kayırdığı adamları sayesinde teşvik kredileri, fonları vs. açtırarak oluyor. burayı bu adama verelim, bak memlekete ne yararlı şeyler yapacak.

köyden gelen adama ise, yer gösteren olmuyor. iş aramaya geliyor, işgücü olarak geliyor ama o istihdam yaratmaya çok meraklı adamlardan biri çıkıp "al sen şurada kal" demiyor. o da kollarını sıvayıp kendine bir ev yapıyor. öteki adam dönümlerce araziyi kapatıyor; (bir parça millete istihdam, bol bol kendine kar adına) köyden gelen ise sadece başını sokmak için 100 metrekare istiyor en fazla. kim hırsız?

evet şimdi gecekondulardan rant alınıyor. fakat bunu yapan adam köydeki fakirlikten kaçıp gelen adam mı? yoksa çok önceden beri şehirde olup, zaten bu işlerin kurdu olmuş adam mı?
bu arada rant dediğiniz de yasadışı birşey değildir. bir arazi alırsınız; oranın şehirleşmesini bekler 10 katına satarsınız. ya da biraz uzak biryerde bir daire alırsınız, değer kazanınca satarsınız. buna rantçılık denir. yasaldır.
dediğim gibi; bu musluğun başında oturanlara bir bakmak lazım. türkiyedeki sermayenin %95'ini elinde tutan adamlar, türkiyedeki iş imkanlarının yarısını bile sağlamıyorlar. hırsız kim?

mülkiyet hakkı olan bir sistem.. nerede bunun başı? mülkiyet hakkı geldi de, herkes payını aldı da.. bana haber veren olmadı.. benim payım ne olacak? sanki herkes 0'dan başladı da, hak-hukuk varmış gibi konuşuyorsunuz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 AÄŸustos 2004 15:48 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

evet simdi gece kondulardan rant saglayan adamlar köyden calısmak icin buyuk sehre 20_30 yıl önce gelen simdinin modern sehir agası olan insanlar.ama unutmamak lazım ki bu olaya bastan izin verilmeseyddi böyle bi sorun olmazdı simdi o ilk gecekondularda yetisen kesim büyük sehirleri ellerinde bulunduruyo.bu sistem bastan kokuyo diosun haklısın ama bu sistemle yönetilen baska ülkelerde war.sorun birazda bize has galiba.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Cikar cikkar
İletiTarih: 20 Mart 2005 01:11 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

hepimiz

eksentrik

anadoluluyuz

birakin punk tartsimayi

punk cok dar bi

altkulturrr

biz
punktan
buyuguz

deli dolu
Anadolu

sakin icme
Panadolu

huahhha

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2006 00:44 
Minor Threat
 Profile bak

forumun saçmalyan bütün insanları bir konuda toplanmış...
hayatlarında tek bir fabrika görmeden bir işçiyle oturup sohbet etmeden belkide her işçinin aslında proloter olduğunu bile bilmeden atıp tutuyolar...
sıradan cvplıyım..
XmuratX:
insanlar dinli kalmaya çalışmaz. bişeye inanırlar ve inançlarına sahip çıkarlar. onların kötü olduğunu bilseler bile. çünkü değişmek zordur insan için.hele belli bi yaştan sonra... her kötü durumu dinle geçireceklerini düşünmüyolar onlar sadece kötü durumları atlatmalarına din yardımcı oluyo.. onları bir nebzede olsun rahatlatıyo...
itKOPUK_partisi:
hiç bi devlet vatandaşını sindirmek için müzik dayatmaz. çünkü bu çözümü olmayan ve saçma bi yoldur. daha etkili silahlar vardır. kendi paronayaklığını başka şeylere mal etme..
dediklerinde kısmen haklısın ama bunun tek sorumlusu da arabesk deil, birazda gelenek ve görenekler.. geçmişinden gelen değer yargıları...
Cheki:
kendilerini ifade edememede suç trt nin deil zamanının askeri cuntasınındır. yakın tarih bilmeden atıp tutma.
ats2distroo:
anlattığından anladığım kadarıyla lumpenproleteryasınız...
saygılar..
operation ivy:
türkiyedeki işçilern büyük kısmı sağcı deildir ilk yanılgın bu..
ikincisi ise burjuva kesiminin solcu olduÄŸudur. iÅŸte bu tamamen senin uydurduÄŸun biÅŸey.
hasonowic:
emin ol kimse öyle imaj derdin de fln deil sadece yakın bulmuyolar kendilerine o kdar. münferit olaylardan yola çıkma yanılgıya düşersin...
kediNeOlaki?:
istanbula çevre yolundan giderken etrafında ne kdar fabrika olduğuna bak...
türkiye de ne kadar memur olduğuna bak.. onların hepsi işçi.. ama bilinçli ama bilinçsiz...ü

son olarak punkta sistem eleştirisi kısıtlı ve dar beyinlilerin ellerinde yapılmaya çalışılsada vardır..
arabeskte ise sistemle deil insanın kendisiyle hesaplaşması vardır...
insan orada kendini sorgular..
punkta ise kendisini bi sikim sanıp (benim gördüğüm bu) yarım aklıyla sistemi eleştirir...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2006 08:07 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Ooo tam akıllı süper zeki arkadaşımız 2 sene önceki konuyu diriltmiş.. burda kimse kendini bi sikim sanmıo senden başka. oturup tartışmak için senin gibi zeki olmak gerekiyorsa biz susalım sen kendi kendine tartış forumda eminim burdaki hiç kimse senin kadar zeki değildir!!!

not: "hayatlarında tek bir fabrika görmeden bir işçiyle oturup sohbet etmeden" demişsinde ekliyim dedim ilk 98 yılında fabrikada çalışmaya başladım. babamda işçi emeklisi ama sanırım oturup yeterince sohpet etmemişim size layık olmak için...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2006 11:01 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cheki abiye full destek... dövün ibneyi :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2006 18:36 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Adamların yaşam standartları belli ve belli standartların altında yaşayan insanlar ne kadar kültürlü olabilirler? Ayrıca işçi sınıfının %99'u bana kalırsa sokakta bir skinhead geçerken görsün değil onu anlamaya çalışmak, nasıl bir hayatı, müzik dinlediğini merak etmek, kalkıp ona laf atar, kanındaki ayılık had safhadaysa gider bi omuz atar dalar... Ülkemizin modern ve kültürlü olmasıyla alakalı... Onlardaki işçi sınıfıyla bizdeki işçi sınıfı farklı gibi geliyor sanki. Ülkenin genel kültür düzeyi yüksek olduğu için, modern olduğu için, yeniliklere açık olduğu için ordaki işçi sınıfında punk'ın ilgi gördüğünü söyleyebilir miyiz? Ne dersiniz?
Öte yandan bir diğer husus, bu işçi sınıfı "EMRAH" filmleriyle büyümüş bir nesil, bunu da unutmayalım. Yetiştirildikleri zamanki koşullar, anılar, onları arabeske itiyo...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 39 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: