|
fransız ihtilalini aşağı göstermemelisin, onu burjuvanın yaptığı gücü aristokrasiden burjuva kesimine geçiren bir devrim olarak görmek devrimin sonuçları açısından doğru olarak nitelendirilebilir fakat bu onun THE REVOLUTION olduğunu ve insanlık tarihinin gördüğü ilk büyük devrim olduğu gerçeğini değişitrmez. Ha bu devrimi vahiy yoluyla mı gelmiştir, o Dark Age i yaşamasalardı, aydınlanma devri ve filozofları olmasaydı, bu iktidarın el değiştirme hadisesi olmazdı.
osmanlıya gelince osmanlı tırnak içinde modernleşmesi tabii ki cumhuriyet döneminden başlamamıştır, bazılarına göre lale devri, ve bazılarına ve bana göre tanzimat dönemi ve fermanıyla başlamıştır. ama bu gelişme, istanbul sınırları çerçevesinde kalmıştır, ve gariban anadolu türkleri ağırlaşan vergiler altında ezilmeye davam etmiştir(ne de olsa onlar türktür) ve bu iyileştirmeler onlara katı ve rüşvetçi bürokrasiler olark yansımıştır. ama yinede devrimi bu kesim değil, abdülhamit okullarında yetişen iyi eyitimli, aydın ve elit kesim yapmıştır ve halk genellikle bu mekanizmalara zorla ve gururları kırlınca destek olmuştur.
ingilterede punkın falan işÃ§i kesimiyle ilgisi tamamen doğrudur, bu bi ingiliz prof. a sorulmuş ve teyit edilmiştir... bu konuda katılıorm sana.
temellendirme konusunda istersek bu punk olayını bütün insanlık tarihiyle temellendirebiliriz, çünkü herşey bir birikimin sonucudur.
punk eleştireldir bunu yazarken minor threat, chumbawamba, crass, propagandhi gibi grupları düşÃ¼nerek söylenmişitir, harbi liriklere bakarsan bana hak verirsin sanırım.
ayrıca:
"sanırım burdaki sorunun doğru dile getirilişi; "neden türkiyede işÃ§i sınıfından saçını mohikan kesen, pankrak yapan adamlar çıkmıyor?" değil de; "türkiyede neden alt tabakada böylesi bir hareket yok" olacaktı."
ewet dediğin gibi ben o üst soruya cewap wermiştim bir kısımda, ama senin yazdığın soruyu tartışmak daha anlamlı olur...
bu cevap verme üslubunu hiç sevmiorm ama liboş ağız olayına gelince
mülkiyetin olduğu bir sistemde, ve bütün kuralların buna göre ayarlandığı bir sistemde başkasının mülkiyetini izni olmadan kullanmak hızsızlıktır. bu hırsızlık gerek benzetmelerle, gerek sosyal adaletsizlikler öne sörülerek haklı çıkartılabilir fakat bu köyden kente göçteki yaşanan ahlak çöküntüsü tamamiyle türkiye demokrasisine yansımıştır. alttaki hırsızın üsteki hırsızla işbirliği konumuna gelmiştir. e orta kesimin azlığıda oy dağılımlarına yansır doğal olarak. aklımda bi anket kalmış, bilmem kaç kişiye sormuşlar, millet vekillerine güveniyomusunuz, büyük bir kısmı hayır demiş, 2. soruda onlara kızınızı verirmisiniz?, büyük bir kısmı ewet demiş, böyle birşey....
ha bu gecekonduyu yapan adam, o evi bu sisteme toplu iğne başı kadar bile olsa bir oyuntu açmak için kullandıysa, ve eline geçen ilk fırsatta( bu pisliğe çözüm üretecek olaylara destek verecekse( seçimde dürüst bir partiye oy vermek gibi, muhalif bir harekete imza koymak gibi) amenna ve sadakna. ama o adam hırsızlığını meşrulaştıracak bir operasyona, oh iyi yaptım buda yanıma kar kaldı anlayışıyla destek verirse, kusura bakmayın ama bunun adı şerefsizliktir...
[/quote]
_________________ Rude Boys Cannot Fail
|