Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 11 Ekim 2008 07:22

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 46 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Charles Bukowski
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 13:01 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

amınakoyduğumun sevgili forumumuzda kültür yada sanatla ilgili bi başlık olmadıı için buraya açmayı uygun gördüm.
daaha önce kimsenin açmamış olması üzerken düşündürücü, bunca sikimden dedikou başlığı varrken böyle bir adamın başlığı olmaması.

beni tanıyan herkesin size söyliyeceği gibi makbul biri değilim. kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. iyi işleri olan sinek kaydı traşlı kravatlı tiplerden hoşlanmım. ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. ilgimi çekerler. küçük süpriz ve patlamalarla doludurlar. adi kadınlardanda hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. serserilerin yanında rahatımdır, çünkü bende serseriyim. kanun sevmem ahlak sevmem din sevmem kural sevmem. toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam... ucubeyiz bunu kabullensek biraz olsun kendimizi sevmeyi başarıcaz belkide.. içimizde dolanan bağırsaklarımızla... bokumuz karbona dönüşürken birbirimize bakar ve seni seviyorum deriz. herşeyin komik bir yanı var
hank

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 13:26 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bukowski 'okuyana kadar' hep mutsuzdum bu kadar istikrarlı bir hayatım olduğu için.ne istediysem olmadı..başar(tıl)amadım.onu 'okumadan önce' pis gezerdim.ölüm geldiğinde hazırlanmamı beklesin diye..onu 'okumadan önce' gül kokuttum bileklerimi.'neden!kimse sana birşey vaadetmedi zaten' tam olarak bana bişey demiodu ama ben onu anlıodum(sanıorum)..annem ve babamdan daha çok şey öğretti bana..neyse...şimdi mutsuzum ama azda olsa keyfim yerinde..
salak saçma bi şekilde küfürlerine takılıpta anlamak istemeyenlerde var.olcaktırda...kaale almaya değmez.'onlarda akıl az denilcek kadar yok yok denilcek kadar hiç!'

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:00 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

direnç yazdı:
bukowski 'okuyana kadar' hep mutsuzdum bu kadar istikrarlı bir hayatım olduğu için.ne istediysem olmadı..başar(tıl)amadım.onu 'okumadan önce' pis gezerdim.ölüm geldiğinde hazırlanmamı beklesin diye..onu 'okumadan önce' gül kokuttum bileklerimi.'neden!kimse sana birşey vaadetmedi zaten' tam olarak bana bişey demiodu ama ben onu anlıodum(sanıorum)..annem ve babamdan daha çok şey öğretti bana..neyse...şimdi mutsuzum ama azda olsa keyfim yerinde..
salak saçma bi şekilde küfürlerine takılıpta anlamak istemeyenlerde var.olcaktırda...kaale almaya değmez.'onlarda akıl az denilcek kadar yok yok denilcek kadar hiç!'
bence de cok fazla abartiliyor. bi halta yaradigini düşünüyorum. sanki sıfır hayalgücücune sahip bir adama gitmisler ve uç. fantastik bişiler yaz. ruyalarini yaz falan demişler gibi yaziyor. ama nedense ülkemizin bunalımdaki teenage'leri cok sevdi... diyorum ben

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:03 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben alıntı yapmadım bu arada niye böle cıktı anlmadım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:03 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ekşi sözlükten araklayıp yazma...sewmeyebilirsin ama hiç deilse kendi cümlelerinle yaz bunu..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:05 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bunlar benim kendi sölzerim orayada yazan benim demeki sen öleyle yapıoyrmuşsun bu arada alıntı yapmadım ben

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:13 
Uzaylı Punk
 Profile bak

orjinali

bence de cok fazla abartiliyor. bi halta yaradigini dusunmuyorum. sanki "0" hayalgucune sahip bir adama gitmisler ve "uc abi. fantastik bi$iiler yaz. ruyalarini yaz" falan demi$ler gibi yaziyor. ama nedense ulkemizin bunalmi$ teenage'leri cok sevdi...
(ravel, 23.06.1999)

ulan rezalet resmen araklamışım a.k. daha ne diyon??99 dan beri sana charles bukowski hakkında görüşlerini sordklarında bunları mı diyon??rezalettt...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:14 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Lost_Control yazdı:
direnç yazdı:
bence de cok fazla abartiliyor. bi halta yaradigini düşünüyorum. sanki sıfır hayalgücücune sahip bir adama gitmisler ve uç. fantastik bişiler yaz. ruyalarini yaz falan demişler gibi yaziyor. ama nedense ülkemizin bunalımdaki teenage'leri cok sevdi... diyorum ben

bence de cok fazla abartiliyor. bi halta yaradigini dusunmuyorum. sanki "0" hayalgucune sahip bir adama gitmisler ve "uc abi. fantastik bi$iiler yaz. ruyalarini yaz" falan demi$ler gibi yaziyor. ama nedense ulkemizin bunalmi$ teenage'leri cok sevdi...
(ravel, 23.06.1999)

senin yorumların niye hep ek$isözlük kokuyor?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:15 
Uzaylı Punk
 Profile bak

tamam lan fazla üstüne gitmeyn hatasını anlamştır..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:30 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Bir Dahiye Rastladım
bugün trende
bir dahiye rastladım
5-6 yaşlarında,
yanıma oturdu
ve tren kıyı boyunca
ilerlerken
okyanusa geldik
sonra bana bakıp
hiç de güzel değilmiş,
dedi.

bunu ilk defa
o gün
farkettim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 15:37 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ayrıca bu süper şahsiyetle birlikte cemal süreya,küçük iskender,sunay akın...beni çok etkileyen şairlerdir.bide neyzen tevfik.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 16:16 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hatuna bak muhalefet olmak için ekşideki tek olumsuz yazıyı kopya etmiş ede ede.
acaba bi kitabını okumuşmudur diye merak ediyorum. bukowski gerçekten büyük bir adam bence. hayalgücünüde gayet yerinde kullanıyo gereksiz tasvirlere yada uzatmalara girmiyo.
sinilendiğinde bunu rus edebiyat virtüözleri gibi
"tanrım kan beynime sıçramıştı ve sinirden ellerim titrerken göz kornealarım gidip geliyordu" tarzında abartı bir dille anlatmak yerine
"okadar sinirliydimki eve gidip marry e tam 3 posta kaydım" diyor.
kimisi bunu bayat bir argolaşma gibi anlıyabilir. böyle algılıyan bir insan bilmiyordur sinirin nedemek olduğunu!
çünkü ona göre sinirlenipte cama bir yumruk tıp kapıyı pencereyi devirenlerin yaptığı şeyde gereksiz şiddettir.
bu bir öylesine eylemden ziyade bir dışşavurumdur. çok daha bizden. ne şato hikayeleri anlatıyo ne 300 bin dolarlık ev maceralarını. annemizin babamızın desteği olmasaydı hepimizin aynı şeyleri yaşamaya mahkum olduğumuz bir dünyayı bir hayatı anlatıyo! salaklıklardan uzak acısıyla mutluluğuyla herşeyiyle büsbütün bir gerçeği anlatıyo. ve öyle güzel anlatıyoki sokakta 5 parasız göt gibi ortada kaldığınız, yada çok sevipte bir kaşara tosladığınız ve kandırılıp aptal olduğunuz günlerde içinizi ısıtabiliyo, yada hayatı tiye almanızı sağlıyo. kitapları sadece okunurken etkilemiyo sizi elinizden bırakıpta gerçek hayata çıktığınızdada durmadan "aa bak aynı kitapta yazdığı gibi" diyip duruyorsunuz. işte ben sanat diye buna derim.
beklentilerin doğrultusunda boş bir adamda olur. ama senin aradığın şey hayal ürünleriyle dolu bir 1001 gece masallarıysa, hiç yanaşma. hayal gücü 0 bir insan olur sana göre.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 16:20 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

zaten hayatı olduğu gibi aktarma insanı olduğu gibi anlatmada rus yazarlar mükemmeldir.''alma mazlumun ahını çıakr aheste aheste''yerine çou zaman hayatta iyilerin kaybettiğini aktarmışlardır.ve tamda burda yorum yapmak istemiorum.neyzen tevfik diorki ''küfür bir dilin cilasıdır.''
lütfen şimdi anaısikiim,ağzınasıçiiim..vb küfürler gelmesin aklınıza.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 16:36 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

evet hepiniz gercekten çok kültürlüsünüz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 16:51 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Lost_Control yazdı:
evet hepiniz gercekten çok kültürlüsünüz

senin bundan 7 sene önce öle bi yorum yapıcak bi beyne sahip olduunu düşünüyoruz. bu yüzden kültürlüyüz biraz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 20:05 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Lost_Control bir arakcýysa eðer,bukowski bana bu tipleri sevmeyi öðretti.Lost_Control'un hattasýný ordan burdan bulan tipleride s.kmeyi öðretti desem,çok mu yanlýþ konuþurum.
umarým bukowski seven beni anlayacaktýr.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2006 21:55 
Uzaylı Punk
 Profile bak

bukowski siksin seni ;)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2006 10:14 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

amaaan bu konuyu dağıtmayın arkadaşlar. bukowski beynini kullanmayıp başka beyinlerin fikirlerini çalan arak insanları sevmeyi öğretmedi. yada ben görmedim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2006 10:46 
Punkrocker
 Profile bak

yalnız kalmaktan daha kötü
şeyler de vardır hayatta
ama bir ömür alır bunun
farkına varmak
o zaman da
çok geçtir
ve çok geçten
daha kötü
bir ÅŸey yoktur
hayatta

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2006 17:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dün bir gazla gittim kızılayd dosttan aldım okumadıgım iki tane bukowski kitabı daha

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2006 20:18 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bukowskinin okur düþünceleri diye bir bölümü vardý.ordakilerden farksýz bir düþünceydi bu sokmaya çalýþtýgý laf.bi kere adamýn bu tiplerle ilgilendiðini bunu kitabýna koymasýndan belli.her ne kadar kendisine laf soksada bu çok önemli birþey deðil,en azýndan kendince bukowski boktur diye bir söyleminin tavrýnýn olmasý bile yeterli.bence bukowskinin düþündüðüde buydu.yoksa bukowskiye gönderilmiþ bir mektupta '' sen yalancýsýn pis ayyaþ otuzbircinin tekisin'' gibi laflarý bile yayýnlamasýnýn amacý bu olmalý.yoksa adam bol sayfa yaparak,þirkettinden paramý götürmeye çalýþýyodu yoksam bizi mi sikiyodu demek için düþünmek lazým.
þimdi düþündümde bukowski boktur diyebilmek,araktan bir tavýr oluþturmakta hiç yoktan iyidir.bizim burda yok kardeþim yanlýþ düþünüyosun,arakcýsýn,kendi düþüncelerini yansýt dememiz belkide bu insanýmýzýn birdahaki bukowski forumunu gördüðünde kacýp,yazmamasýna neden olacak...bu hepsinden boktan biþey.zaten kendi fikirlerini yaratamadýgý belli olan insanlarýmaza biraz destek olmalýyýz.sikerim tek umudumuz insanlar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 AÄŸustos 2006 13:17 
Punkrocker
 Profile bak

Bazıları Delirmez

bazıları hiç delirmez
ben, bazen koltuğun arkasında
3-4 gün boyunca yattığım olur
orda bulurlar beni
melaikeymiÅŸ derler
sonra gırtlağımdan aşağı
şarap döküp
göğsümü ovarlar
yağ serperler üzerime
sonra kükreyerek kalkarım
atıp tutar, köpürürüm
onlara ve evrene küfreder
bahçeye kadar kovalarım
sonra kendimi çok iyi hisseder
tost ve yumurtanın başına otururum
bir şarkı mırıldanıp
aniden
pembe besili bir balina gibi
sevimli olurum
bazıları hiç delirmez
ne korkunç hayat sürüyorlardır
allah bilir

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 AÄŸustos 2006 16:59 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

beni bu adamın fotoğrafı ilgilendiriyor ..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 AÄŸustos 2006 20:46 
menemen
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çok sevdigim bi abimizdir bunlarda çizdigim resimleridir fotograflarını zaten biliyosunuzdur

Resim

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 11 AÄŸustos 2006 10:32 
Uzaylı Punk
 Profile bak

eferim güzel olmuş.ellerde biraz sakatlık war ama yine de güzel ya da bana ne bukowski de görseydi o kadar skne takmazdı.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 46 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: