sayfa yı scanleyip resmini koyamıycam ama neler yazdığını yazabilirim
"
açılın turk punk geliyor!!!
kimse farkında değil ama şu an yeraltında patlamak üzere olan büyük bir bomba var.bir isim koymamız gerekirse ismi Türk Punk!!!myspace, türk punk gruplarıyla we onların takipçileriyle dolmuş durumda.mp3 ler hawada uçuşuyor, cok acayip gruplar war!kaykaycıları, straight edge leri, anarşist dazlakları romantik pop-punk çıları ile cok renkli bir dünya bu.işte bu dünyaya girebilmeniz için iszlere detaylı bir türk punk dosyası
İstanbul film festiwalinde gösterilen "punk attitude" benim üzerimde pek iz bırakmasada o belgeselde değinilen punk tawrı çocukluğumdan beri üstümde ehemmiyetle durduğum bir dünya görüşü olmuştur.hayatı çekilmez kılan görünür weya görünmez tüm kurallara karşı bireyin ayakta tek başına durabilmesi için başwurulacak yegane kaynak bu tawırdır.we bu tawrın müziğe yansımasıda çoğu zaman punk tarzı müzikle olur(heheh lan bn buna chok güldüm).elbette her tür müziğin "hayata karşı bir duruş"a sahip olduğunu ama punk ın bunu tam odak noktasına koyduğunu söylememiz gerek.türkiye gibi ekonomiden eğitime kadar bir sürü dertten müstarip bi ülkede punk ın yeşermemesine imkan yok.nitekim 1980 lerden itibaren bu müzik yeraltında harekete geçti.mesela headbangers bilinen en eski türk punk gruplarından biri, şu an maalesef aktif deiller.tıpkı dead army boots we kızlardan kurulu spinners gibi.sonraki döneme baktığımızda ska yla punk ı bi potada eriten şarkılara sahip athena yı kökleri 90 ların başlarına dayanan rashit i we cemiyette pişiyorum gibi daha yeraltı dokulu grupları görüyoruz.2000 lerde ise iki yeni gruptan 2 albüm çıktı.100 derece nin kahpe felek i, diğeri ise park ın kalbin birine takılırsa' sı.iki albümde süperdi ama plak şirketi basiretsizliğine takıldı:( bu 2 albüm athena nın ilk albümü rashit in ilk we son albümleri beni türk punk ına bağlayan eserler olmuştur.tabii panik in hayli eğlenceli almayan böyle olsun unuda saymalı yoksa böyle olurum mazallah!:P
türkçe punk dil bariyerini kaldırarak kimseye çaktırmadan ülkemizin her kentinde kemik kitleler edindi.yeraltında şu an ciddi bir punk müzik üretimi war we örnekler gerçekten cok başarılı.
geçen sene izmir de tesadüfen kilink in konserine gittim.hayatımın biras sakat bi dönemiydi o kadar iyi geldiki! salonu tıka basa dolduran seyircinin çoşkusu we grubun enerjisi görülmeye değerdi.o gün bu konuya el atmaya karar wermiştim kısmet bu guneymiş.fakat karşılaştığım en büyük sorun şu oldu:gerçekten türk punk dalında çok fazla iyi grup war!bn bu derlemede albümsüz+genç+türkçe mümkün olduğunca farklı şehirlerden gruplara yer wermeyi tercih ettim.we gözüme kestirdiğim gruplarla soru-cewap olayına girdim.şimdi size burada yer weremediğim tüm gruplara ulaşabiliceğiniz bi adres weriyorm not alın:
http://www.punkerland.com
buradan grupların demolarını satın alabilir, gruplar hakkında istemeyeceğiniz kadar fazla bilgi edinebilir, forumda cemiyette pişebilirsiniz.bu yazıda yer weremediğim dinamit,düz mantık,sokak köpekleri,tasma bozuk para gibi gruplara gelecek sayılarda"ne war ne yok" sayfalarında yer wermeye dewam edeceğizş.grupların web sitelerinde gezinirken şarkıları indirmeyi konserlerde pogo yapmayı ewde okulda we işte punk ı ihmal etmeyin."
bide burda yazmış olan grupları söyliyim
pin-up
kilink
seconddeli
fatstar
ofis boyz
the a.y.ı.l.a.r
kaygan zemin
off bea a.q. yazdım en sonunda