Noi Albinoi yazdı:
vıdı vıdı etmeyeceğim diyorum ama duramıyorum. blucin yazarı arkadaş diyor ki punk tavrı filmini izledikten sonra anemiyi listeye almaya karar verdim. ulan aneminin şarkısı ile punk tavrının ne alakası var. nerenle izledin o filmi. punk küfür müdür? ankaralı turgut tayfasına girer en fazla.
şu grup punktır bu değildir diye bir kurul yok,kimse belirleyemez. müzikal kriterler esas değildir.
ama gençler unutmayınız ki ortalıkta ben buyum ben şuyum diye geçinen gruplara international noise conspiracy,fugazi ve born against gibileri hatırlatmak lazım. hani bi grup vardır ki sigara-alkol reklamı alan bi dergiye bile röportaj vermez sırf sXe tavrını korumak için. (fugazi)
bunları gördükten sonra karaktersiz müzik grupları prim yapmıyor.
blucin mi? yüksekses mi? altkültürden beslenip reyting yapmaya çalışan renkli magazinler işte,nolacak. yani punk gruplarının savunduğu değerler mainstream medyaya bir karşıtlık demektir. insan düşmanını tanıtır mı dergisinde? tanıtırsa düşman olduğunun farkında değildir demektir.
anemi konusundaki uyarınıza hak verdiğimi yazdım zaten. amma velakin "seni gördüm bir cafedee,
yanında beş lavuk ilee,
selam verdim siktir ceektin,
hay amına koyayım!" gibi sözler rahatlıkla bi punk grubunun bi şarkısına da ait olabilirdi diye de düşünmekteyim.
anemi dışında yazının noksanları ve hataları neydi, hala bunun hakkında bi şi yazmış değilsiniz. tekrarlıyorum; bu yazı genç grupları tanıtmaya yönelik bi yazıydı ve her ay başka bi grupla devam edecek. bu gruplardan bi tanesi bile bu yazı sayesinde müziğini daha çok kişiye ulaştıracak (popülerleşecek demiyorum) ve emeğinin karşılığını alacaksa ben bahtiyar olurum. olmazsa da içim rahat. ne reyting, ne de başka bi şi için onca işimin arasında bu dosyayla uğraşmadım. sadece kilink, kaygan zemin, second ve the ayılar'ı konserde izledikten sonra verdiğim bi karardı. ben duydum, başkaları da duysun istedim. budur yani.