Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Ekim 2008 04:37

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Bu konu kilitlenmiÅŸtir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.  [ 192 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 11:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cibindiK yazdı:
turkpunk'a destek forumlarda yazı yazmakla değil demo alarak konserleri takip ederek verilse bi sorun kalmaz gül gibi geçinip gideriz aslında.
ulvi panklar bi konseri doldurmuyorsa(dolduramıyorsa değil doldurmuyorsa) bizde rotamizi bulucin okuyan morvötesi dinneyen cart vede curt insanlara ceviririz arkadasim.
Bu gruplar bulucine falan çıkarak kendi görüşlerinden ve kimliklerinden taviz vermiyecek.
Sadece emeklerinin karşılığını somut olarak alma fırsatı yaşayacaklar.
biraz mantıklı düşünün.

morveotesıne cevırecek adam bahane arıyordur kastırmasın mangırların peşinden koştursun

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 11:25 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

birader riyıl panklar pank konserine gelmektense krodonda oturup içmeyi yeğliyorsa,ve bu morvötesiciler 1 konser bile kaçırmıyorsa bazı şeyleri oturup düşünürüm.
neye bu kadar çaba?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 11:48 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yaz aşkları
günler kısa
mutlu olunmalı
bu macerada...

bu ülkede punk da birgün ünlü olduğunda
haluk leventin yaptığı rock gibi mi olucak?
yani bu ülkede punk da meşrulaştığında sadece adı mı punk olarak kalıcak?
arkadaşlar punk ın diğer zırvalardan ayrılması gerekmiyomu? punk gibi punk yapılmayacaksa punk 3 kuruşluk stüdyoılarda
sikik evlerde sikik kayıtlarla var olmaya devam etsin bence çünkü az kitleye ulaşabilmekten daha kötü bişi varsa
asimile olup dahasına ulaşabilmektir.

sarılmandan belli kırıcanmı belimi
çok canım acıdı çeksene elini?

bu ülkede beste yapamadığı için albüm çıkaramayan punklar var.
bi cover grubu punk olmayı hakedermi? sanmıyorum.
ve ısrarla söylüyorum destek bir sadaka değildir.
destek olmak nedir. demoları destek olmak için almak kadar saçma bişi yok bence.
yada konserlere destek olmak için gitmek..
hayır abi ben konserlere eylenmek için gidiyorum
demolarıda eğlenmek için alıyorum.
hiç para vermiyorum bu durumda ben punk köstekçisimi oluyorum?
zannetmiyorum destekse bu forumda car car konuşup insanları "punk a sadaka" vermeye çağıran bir çok kişiden daha destek olduğumu düşünüyorum elimden geldiğince.
herkes kendi oyununu oynuyo
doğu yücel beye de bi lafım küfürüm yok. bunu ben bilgisizliğe veriyorum. daha çok araştırmalıydı.
reklam flan diyosunuzda punk birgün adamakıllı medya gündemi olucaksa illaki
punkı yukarı çekicek olan şey popüler kültürün medya kaleleri olmamalı.
punk olması gerektiği gibi aşşağıdan yukarı doğru çıkmalı.
yukarıdan çekilmemeli çünkü ozaman bunun bir bedeli olur.
ozaman sizi yukarıya çekenlerin istediği şeyi yapmak zorunda kalırsınız birazda.
blucinden okuyup pankı anladığını düşünenler yanlış anlamış. bu bir film tanıtımı değil
kitap tanıtımı gibide olamaz.
punk blue jean den öğrenilmez yada tanınamaz. bu dergideki yazınında tek yararı -hayattaki herşeyi bir tarz yada trend sanan boş beyinlerin içlerini hatalı bilgilerle doldurmak olur.
hiçkimsede bişi kaybetmez.
ama kazanmazda!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 12:30 
General
 WWW  Profile bak

aslında çok yazıcak şey var saçmalıklar donmüş bir sürü ama ben bu son şafaın yazdıına yazıorum punk blue jean den öğrenilmez demişsin yahu adam punk ı öğretmez kimseye oraya bilgilendirmek için yazmış türkiyede böyle şeyler dönüyor die yazmış. onu okuyup kaç adam punk olucam ben dicek en fazla gelir konserlere. Eskiden 10 kişi geliyorsa şimdi daha fazla gelir zaten adam gibi sağlam takılmak isteyen girer işin içine araştırır diğer gruplarıda öğrenir internet ten bakar konserlere girer çıkar lavuk olanlar hep var sayısı artsa sanane senle değillerki zaten sırf bir yazı okudu diye kimse mal mal takılmaz bir elin parmaını geçmez bir sürü insan genç olan 13 14 15 hepsi araştırır adam gibi öğrenir punk gurub olmadığını bilen o yaşta milyar çocuk vardır fenamı öğrensinler siz okumayın blue jean okuyan öğrensin anlasın araştırsdın nese bu kadar lafım (lafım eleştirenlere sırf sana değil)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 12:50 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  YIM  Profile bak

Punk olunmaz, doğulur bence. sonradan gördüğün bişeyin etkisinde kalmak çok iğrenç bile bence. bu düşünceme ne kadar katılırsınız bilmem ama bi insanı punk yapan ya yaşadığı olaylardır yada içinde bulundauğu pskolojik durumdur. o yüzden ben punk olcam demeyle olmaz. yani aynı şeyi sölücem PUNK OLUNMAZ,,,, DOĞULUR...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 12:57 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

mm_omega yazdı:
TheFreaks yazdı:
mm_omega yazdı:
madem bu kadar para düşkünüsünüz gidin iş adamı olun . panka bulaşmayın

punk dam aç mı gezmeli o zaman mı punk ben anlayamadım?? benim varlıım var ama punk olmak istiyorum o zaman varı you bırakıp çöplükte mi yatalım?? ne demek şimdi iş adamı olun punk a bulaşmayın fln ? kimin nasıl punk olcaını sizler mi belirliyosunuz??

bence anlamamazlıktan geliyonuz. güzel kardeşim benim görüşüme göre (bu sadece punk deil tüm müzikler için geçerlidir) olması gereken para kazanmak için müzik yapmak deil müzik yaptıgın için para kazanmaktır. para kazanmayın diyen kim ki burda. kazanın hatta cok fazla kazanın cogu müzisyen haketmedigi paralar kazanıyo siz hakediyonuz. ama asıl amacınız para kazanmaksa sadece punk deil müzik yapılmamalı bence işte o zaman söyledigim gibi bozuk para yukarda bahsetmiş seyirci müziginizi yontar. ben sadece genel görüşlerimi belirtiyorum ne dinamite (ki burak biliyosun sevdiğimi) ne de başka gruba hiç bi kastım yok.
anlatabilmişimdir umarım demi

burda bunları tartışmak çok gereksiz bir hal aldı bence ben senelerdir yaptıım müzikten kayda değer bir para kazanmadım asla da derdim bu olmadı şimdi ise en sevdiim insanlarla çok sevdiim müziii yapıyorum bunun benim için önemi büyük para daha sonraki işler için ki bu işlerde daha çok müzik yapmak daha çok para kazanma isteği budur müzii gerçekten benimseyen insanlarda - herkez günlrdir kafasına göre tarzına göre konuşup duruyo doğu yücele de bir sürü haksız çıkışmalar yapılıyo bu adam bizler için yaptı bunu ordaki grupları bu şekilde eleştirmek kimseye düşmez ben orda görmek istediiniz grupların bir kaçını sevmem fakat asla da arkalarından konuşmam bu adamlar bişiiler için emek harcamış kitlesi var saygım var gelelim yeni gruplara hey corç versene borç punkı die bişii yoktur biz buna niveyç punk diyoruz :P bu yeni gruplar arasında da sevmediklerim var fakat dediim gibi helal olsun bişiiler için uuraşıyolar en sevmediiim Emo lara bile bugün yine bir alkışı esirgemem punk ız diyenlere söylüyorum - hiç bir toplum içerden parçalanarak ayakta kalamaz kendi tarzını bilen arkadaşlar lütfen bok atmak yerine kafanızı çevirin bu daha erdemli bir davranış... saygılar burak(dinamit)

i'm a punk rocker to the day i die!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 13:13 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

oblivion yazdı:
offf iyice saçmalamýþ olay doðu yücel'e biraz haksýzlýk edilmiþ bence bi de forumlarda delikanlýlýk yapmayýn artýk canýnýz sýkýlýyosa bulabilirsiniz bizi

eger sen ali isen sanirim buna bana dedin
yanlýs mý anlaþýldým bilmiyorum benim bu olaya muhalif olanlara iki yönden eleþtirim olmuþtu. biri insanlarýn bu yazýda cemiyet yok diye röpörtajýn aðzýna sýçmalarydý. turkpunk cemiyetten öðrenilsin, ortamýn kralý onlar gereçek punk onlar diðerleri çakma. aaman tanrým nasýl cp yok burda!!!gibi söylemlerde bulunlarýydý.
ben bu insanlara karþý çýktým. cemiyete bi hakarette bulunmadým. sadece siz nasýl kaygan zemini sevmiyorsanýz bende cemiyetin müziini sevmem. bunu abartmayalým diye bir örnek verdim. cp ye ne müziðine ne kiþiliðine hiçbir hakarette bulunmadým.

FAKAT karþýlýðýnda bana edilen hakaretler bana dayýlýk yapma hakkýný fazlasýyla verir. önceki mesajýmda da belirttiim hakaretler devam ederse burda olmaz baþka yerde baþka þekilde karþýnýza çýkarým(bu internet dayýlýðý deðil).
hayýr hakaret etmiceksen daha fazla sorun yok kapanýr. sadece önceki hakaretlerin için benden uzak dur. bana yaklaþma. çünkü bana yapýlaný unutmam.

En son bozuk_para tarafından, 23 Ağustos 2006 13:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 13:18 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

işte olay adam... tanıyalım bari (bir mahsuru yoktur umarım..hayranları dövmesin beni soora :D )

http://sourtimes.org/show.asp?t=dogu+yucel

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 13:28 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

yazıda 1,5 sayfalık bi cemiyet roportajı olsa doğu yücel'e bu denli yüklenilinirmiydi acaba?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 14:22 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

zet yazdı:
Punk olunmaz, doğulur bence. sonradan gördüğün bişeyin etkisinde kalmak çok iğrenç bile bence. bu düşünceme ne kadar katılırsınız bilmem ama bi insanı punk yapan ya yaşadığı olaylardır yada içinde bulundauğu pskolojik durumdur. o yüzden ben punk olcam demeyle olmaz. yani aynı şeyi sölücem PUNK OLUNMAZ,,,, DOĞULUR...

afedersin ben durum itibariyle bu kadar salak bir mesajla hiç karşılaşmamıştım.ne demek lan holiganistik bir şekilde pankolunmaz doğulur hangi zihnin ürünüdür böyle bir mesaj?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 14:54 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

allah belaynızı versin
oturunda bişiler için bişiyler yapın....skim böle forumu

herkes herşyi pişirip çevirip panksın pank değilsne getirio

pankı tartışan pank olmasın__-->hadi kavga edin gene..la banada sakın sataşmayın uraştırmayın

zaten götüdmen ter damlıo güneş altında

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 15:41 
kayzer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

pes dorusu..sıcaklar herkesin başına wurdu galiba...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 15:46 
Doc Marten Skinhead
 WWW  Profile bak

bozuk_para yazdı:
oblivion yazdı:
offf iyice saçmalamış olay doğu yücel'e biraz haksızlık edilmiş bence bi de forumlarda delikanlılık yapmayın artık canınız sıkılıyosa bulabilirsiniz bizi

eger sen ali isen sanirim buna bana dedin
yanlıs mı anlaşıldım bilmiyorum benim bu olaya muhalif olanlara iki yönden eleştirim olmuştu. biri insanların bu yazıda cemiyet yok diye röpörtajın ağzına sıçmalarydı. turkpunk cemiyetten öğrenilsin, ortamın kralı onlar gereçek punk onlar diğerleri çakma. aaman tanrım nasıl cp yok burda!!!gibi söylemlerde bulunlarıydı.
ben bu insanlara karşı çıktım. cemiyete bi hakarette bulunmadım. sadece siz nasıl kaygan zemini sevmiyorsanız bende cemiyetin müziini sevmem. bunu abartmayalım diye bir örnek verdim. cp ye ne müziğine ne kişiliğine hiçbir hakarette bulunmadım.

FAKAT karşılığında bana edilen hakaretler bana dayılık yapma hakkını fazlasıyla verir. önceki mesajımda da belirttiim hakaretler devam ederse burda olmaz başka yerde başka şekilde karşınıza çıkarım(bu internet dayılığı değil).
hayır hakaret etmiceksen daha fazla sorun yok kapanır. sadece önceki hakaretlerin için benden uzak dur. bana yaklaşma. çünkü bana yapılanı unutmam.

Evet ben Ali'yim sen de Sertaç'sın galiba? önceki hakaretlerin için benden uzakdur demişsin de nerde hakaret ettim ben sana bi hatırlatırsan sevinirim Doğu Yücel'e haksızlık edildiğini ben de yazdım yukarda olabilir bizim grubu sevmiyebilirsin ya da başkaları biraz fazla seviyo ve bu yüzden biraz fazla heyecanlı davranıyo olabilirler ama benim takıldığım cümle başka yerde başka şekilde karşımıza çıkma meselesi karşımıza çıkmak istiyosan burada yazmana gerek yok herhangi bi konserde karşımıza çıkabilirsin bu kadar sanırım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 18:32 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cibindiK yazdı:
yazıda 1,5 sayfalık bi cemiyet roportajı olsa doğu yücel'e bu denli yüklenilinirmiydi acaba?

seni uyarıyorum..bunu bi daha tekrarlamıycaaam..konu kapandığı halde burada cp polemiğine devam etmekteki amacın nedir...sakın karşıma çıkma...sikerim cemiyetini de hamiyetini de..allah topunuzun belasını versin...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 19:45 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

downer yazdı:
cibindiK yazdı:

seni uyarıyorum..bunu bi daha tekrarlamıycaaam..konu kapandığı halde burada cp polemiğine devam etmekteki amacın nedir...sakın karşıma çıkma...sikerim cemiyetini de hamiyetini de..allah topunuzun belasını versin...

aynı mesajı 500 kere peşpeşe editlenmiş ve hardkorlaştırılmış halde okumakta ne haz verici bi durummuş keh keh keh.

tamam,zatıhalinizle polemiğe girmiyorum.
karşınada çıkmam malum cemiyetimi ve akabinde hamiyetimi sikersin.

abarmasın bu konu nerelerden nerelere gelen atraksiyonel bişey oldu.

kanımca doğu yücelin yaptığı bu yazı turkpunk adına + nitelikte bi yazıydı.
dahada konuÅŸmam.
beyime saklıyorum herşeyimi.
tamam.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 19:59 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

amuahahahaha :lol:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 22:31 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cibindiK yazdı:
aynı mesajı 500 kere peşpeşe editlenmiş ve hardkorlaştırılmış halde okumakta ne haz verici bi durummuş keh keh keh.

tamam,zatıhalinizle polemiğe girmiyorum.
karşınada çıkmam malum cemiyetimi ve akabinde hamiyetimi sikersin.

abarmasın bu konu nerelerden nerelere gelen atraksiyonel bişey oldu.

kanımca doğu yücelin yaptığı bu yazı turkpunk adına + nitelikte bi yazıydı.
dahada konuÅŸmam.
beyime saklıyorum herşeyimi.
tamam.

güzel kardeşim...nedir anlamamanı sağlayan şey...yeterli kalsiyum alamıyo musun?

artık alttan alttan çalışıp dedklerimi saptırarak amacına ulaştın sanırım..
1- ben ne senin ne de herhangi birisinin zatıhalisi değilim...asıl zatıhali sizin gibilere denir..
2- saçma sapan mesajlarını yazdıktan sonra hatanı anlayıp editleyebilme aklılığını gösterebilseydin ,bu yazı zaten olmak zorunda kalmazdı..
3-"malum cemiyetini ve hamiyetini" sikmem çünkü senin asla bir cemiyetin ve hamiyetin yok...asla da olmayacak...bi lafı bu kadar kıçından anlayarak gerçekten ilgimi çektin..seni incelemek istiyorum..deneylerimde kullanıcaaam..
4-"kanımca doğu yücelin yaptığı bu yazı turkpunk adına + nitelikte bi yazıydı.
dahada konuÅŸmam.
beyime saklıyorum herşeyimi." derken ne demek istediğine ise hiçbir anlam veremedim...sana cevap verdiğim için tarih beni asla affetmeyecek...sayenizde prim yapmanın ne demek olduğunu daha iyi anladım.. yaşasın cp düşmanları..meydan sizindir...
buyrunuz artık..polemik serbest...bu konu artık çok çok farklı yerlere taşınacak...lütfen devam edelim...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 22:45 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cemiyetin hamua goyiim... ana haberlere çıkmak istioom...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 22:47 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

işte konuya duyarlı bir vatandaşımız...söyle bakalım bize...kıskançlık kelimesi sana ne ifade ediyo...çekememezlik...yada yeteneksizlik.... :twisted:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 22:51 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya bu tartışmaları okudukça her gruptan teker teker tiksindim.herkesin kendi içinde birbirine duyduğu bi kin varmış ve de yıllarca bunu saklamış belliki.yarın öbür gün batı yakası doğu (yücel) yakası diye ayrım olcak

http://www.myspace.com/yedekfanila

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 22:52 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yetenekliyim lan, hem heryerde cemiyetin adı geçse skime gaddar neçün kıskanayım??? ayrıca nie sizi çekemiyim mına godmn bi avç geyi... bateri örencem grup kurcam tozunuzu attırcam... yamucuglar...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 22:55 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bu işin gruplarla bi ilgisi yok aslında...sadece birakaç kişinin iştediği şey buydu ve başardılar... amaçlarına da ulaşmış bulunmaktalar...herşey bok oldu...ama bu bok artık herkese bulaşmak zorunda...sadece bir gruba maletmek yada bulaştırmak haksızlık ...bu boktan artık herkes faydalansın...yaşasın bok ve yarattığınız pislik.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 23:25 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bazıları muzıkle yapamadıgını camurla yapmaya kasıyor sorun odur.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2006 23:49 
Hardliner
 Profile bak

u.fuk yazdı:
cemiyetin hamua goyiim... ana haberlere çıkmak istioom...

böle bii mesaj atınca ne oluor eline ne geçior??illa kavga mı olsun hakaret küfür mü olsun??bu kış sezonunda kimlerle konser werelim nasıl bağlarımızı sağlamlaştırırrz yerine nasıl turkpunk ın sesini duyururuz die tartışlcağınaa böle amprikukudan bi olayı bu kadar büyütmek neden??
ee amına koyım bari böle mallaşmayında bu arkadaş gibi mesajlar atmayın!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 01:07 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

harbiden bluejean olayına cemiyet olumsuz yaklaştı diye kocakarılar gibi ''e abi çıkamadılar ya hasetlerinden çatlıyorlar'' diye çocukça yaklaşmanın ne anlamı var?doğu yücel açıkladı yazısında neden olmadığını..ha olsa nolur olmasa nolur..cemiyet zaten kendini kanıtlamış bi topluluk seversin sevmessin..bazı fikirlerine katılmasam da bu gruba karşı boş bi yüklenme var ve elimizde olan(!) şeyleride yok etmeye çalışmayalım(sözüm sırf laf olsun diye ''tü kaka cemiyete'' diye 1 cümleleik msjlar atan arkadaşlara..her fikrini söyleyene değil..)

insanız şurda.. bu arada;böyle bir konu hakkında fikir beyan ederken başlık altındaki bütün mesajları okumanın yararlı olacağını düşünüorum..

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Bu konu kilitlenmiÅŸtir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.  [ 192 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: