Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 11 Ekim 2008 07:17

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Bu konu kilitlenmiÅŸtir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.  [ 192 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 02:02 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yeter ltfen ya :roll:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 02:34 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

herkes fikrimi söyliyim derken nerelere çekmiş naapmışlar aptal 2 safya röportajdan neler olmuş vay canına fak yu

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 05:30 
Minor Threat
 Profile bak

downer yazdı:
arkadaşlar...ben yazdığım şeyleri tekrar gözden geçirdim....doğu yücel'e biraz sert giriştiğimi kabul ediyorum...gereksiz bi sertlikti..abarttıysam ondan özür diliyorum.ama diğer anlamsız şahıslar için aynı şeyi söylemem mümkün değil...çünkü dünkü bokla bugünkü bok,hey corç versene borç pankıyla diğer pankı veya bok atma ve taviz durumlarını kimseden öğrenecek değilim...gereksizliğin tabiatına uygun olarak gerekliliği yorumlamayı,gerekmedikçe gereksiz süslerle gerekli kılmak sadece bana özgü bişey.kafanızı yormayın fazla..acır.

eğer bi hata yaptıysam ben özür dilerim esas. müzisyenlerin tepesinden bakan müzikyazarlarından değilim. müzisyen herşeyden üstündür. bence yakında buradaki enerji çok güzel şeylere neden olacak. haha trt spikeri gibi oldum. neyse...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 05:44 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

amcamgil rütükte çalışıyo gapandırcaz olm bu blucini, bu yazıyı yazan elamanıda girite sürgüne yollıcaz (hadi yırttın lan yine:) sonrada bütün grupları içten çökertcez bütün dünya sadece cemiyet dinlicek eshasında herkes kendi içinde bi tolga deilmi zaten aa dostlar ???

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 08:27 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ben geyim..babam da geydi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 11:28 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

downer yazdı:
cibindiK yazdı:
aynı mesajı 500 kere peşpeşe editlenmiş ve hardkorlaştırılmış halde okumakta ne haz verici bi durummuş keh keh keh.

tamam,zatıhalinizle polemiğe girmiyorum.
karşınada çıkmam malum cemiyetimi ve akabinde hamiyetimi sikersin.

abarmasın bu konu nerelerden nerelere gelen atraksiyonel bişey oldu.

kanımca doğu yücelin yaptığı bu yazı turkpunk adına + nitelikte bi yazıydı.
dahada konuÅŸmam.
beyime saklıyorum herşeyimi.
tamam.

güzel kardeşim...nedir anlamamanı sağlayan şey...yeterli kalsiyum alamıyo musun?

artık alttan alttan çalışıp dedklerimi saptırarak amacına ulaştın sanırım..
1- ben ne senin ne de herhangi birisinin zatıhalisi değilim...asıl zatıhali sizin gibilere denir..
2- saçma sapan mesajlarını yazdıktan sonra hatanı anlayıp editleyebilme aklılığını gösterebilseydin ,bu yazı zaten olmak zorunda kalmazdı..
3-"malum cemiyetini ve hamiyetini" sikmem çünkü senin asla bir cemiyetin ve hamiyetin yok...asla da olmayacak...bi lafı bu kadar kıçından anlayarak gerçekten ilgimi çektin..seni incelemek istiyorum..deneylerimde kullanıcaaam..
4-"kanımca doğu yücelin yaptığı bu yazı turkpunk adına + nitelikte bi yazıydı.
dahada konuÅŸmam.
beyime saklıyorum herşeyimi." derken ne demek istediğine ise hiçbir anlam veremedim...sana cevap verdiğim için tarih beni asla affetmeyecek...sayenizde prim yapmanın ne demek olduğunu daha iyi anladım.. yaşasın cp düşmanları..meydan sizindir...
buyrunuz artık..polemik serbest...bu konu artık çok çok farklı yerlere taşınacak...lütfen devam edelim...

güzel kardeşim...nedir anlamamanı sağlayan şey...yeterli kalsiyum alamıyo musun?
1-ben olayı kestirip attıkça sen kötü niyetinle tehtitler savurarak bol kepçeli mesajlar yazıyosun. bu durumdada ben cemiyete sataşıp prim yapmaya çalışan adam mı oluyorum?
2-kanımca doğu yücelin yaptığı bu yazı turkpunk adına + nitelikte bi yazıydı.
dahada konuÅŸmam.
beyime saklıyorum herşeyimi." yazımı belliki yine kendine yönelik bir laf atma olarak algıayıp onada kötü niyetin dahilinde anlam yüklemeye çalışmış ama becerememişsin. normaldir çünkü bi anlamı yok.
3-haymiyet yenge kapı komşum olur.
4-cp düşmanı fln değilim
5-ortalığı velveleye vermedede üstünüze yokmuş.
6-yeter.
7-tabi.
8-ehehe
9-1,2,3,4,5 diye giden madeleşmiş bir tartışma cevabı yazdım ya;kendimden tiksiniyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 12:43 
Tough-Guy
 Profile bak

hayatini bisiler icin feda etmektir bazilarina göre, birilerinin akilalmaz uzaktan garipsenerek cogunlukla gipta ile ama sadece uzaktan seyredilen hayatlari. bazen siz gibi konustuklarinda (siz anlayasiniz diye) nasil da kafalriniz bir oluverir . sanki sizin gibi yasamis bütün hayatini. göstermez yaralarini. ama siz onu kendiniz gibi sanirsiniz. aslinda onun sadece siz anlayasiniz diye sizin cümlelerinize benzer cümleleri bile sizinkiler yaninda bagirir cagirir parlar göz alir. bariz bir fark vardir. o sizin bitti dediginiz yerde baslar. sizin uzaktan seyrettiginizin icinde yasar. ama yine istedigi zaman siz olur. simdi size sizden biri gibi davranan birilerini küstürür kacirirsanizsaniz neolur söyliymmi ? ahlaksizlikliginiz icinde kavrulur, bir nikah sekeri gibi elden ele dolasirken bile farkina varmazsiniz olan bitenin.sonra etrafta mumla ararsiniz gercege dair bikac kalinti fosil bisi..... savasan birileri var ve düsman görmüyor sizi. size tavsiyem onlara bulasmayin. size benzeyen görüntülerinin arkasinda, kafanizi kopartabilecek, kalbinizi yerinden bir hamlede cikartabilecek büyük sogukkanlilikla gözlerinizi oyup kolye yapabilecek kadar vahsi biri duruyo olabilir.nefretin gücünü bilemezsiniz. onun tarafindan bakinca aslinda hicbiseyin sandiginiz kadar basit olmadigini görüceksiniz. (sinirim gecti küfürü sildim..) tesekkür ederim. sevgiler

En son senbenimsinbendesenin tarafından, 24 Ağustos 2006 14:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 13:04 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

oblivion yazdı:
bozuk_para yazdı:
oblivion yazdı:
offf iyice saçmalamýþ olay doðu yücel'e biraz haksýzlýk edilmiþ bence bi de forumlarda delikanlýlýk yapmayýn artýk canýnýz sýkýlýyosa bulabilirsiniz bizi

eger sen ali isen sanirim buna bana dedin
yanlýs mý anlaþýldým bilmiyorum benim bu olaya muhalif olanlara iki yönden eleþtirim olmuþtu. biri insanlarýn bu yazýda cemiyet yok diye röpörtajýn aðzýna sýçmalarydý. turkpunk cemiyetten öðrenilsin, ortamýn kralý onlar gereçek punk onlar diðerleri çakma. aaman tanrým nasýl cp yok burda!!!gibi söylemlerde bulunlarýydý.
ben bu insanlara karþý çýktým. cemiyete bi hakarette bulunmadým. sadece siz nasýl kaygan zemini sevmiyorsanýz bende cemiyetin müziini sevmem. bunu abartmayalým diye bir örnek verdim. cp ye ne müziðine ne kiþiliðine hiçbir hakarette bulunmadým.

FAKAT karþýlýðýnda bana edilen hakaretler bana dayýlýk yapma hakkýný fazlasýyla verir. önceki mesajýmda da belirttiim hakaretler devam ederse burda olmaz baþka yerde baþka þekilde karþýnýza çýkarým(bu internet dayýlýðý deðil).
hayýr hakaret etmiceksen daha fazla sorun yok kapanýr. sadece önceki hakaretlerin için benden uzak dur. bana yaklaþma. çünkü bana yapýlaný unutmam.

Evet ben Ali'yim sen de Sertaç'sýn galiba? önceki hakaretlerin için benden uzakdur demiþsin de nerde hakaret ettim ben sana bi hatýrlatýrsan sevinirim Doðu Yücel'e haksýzlýk edildiðini ben de yazdým yukarda olabilir bizim grubu sevmiyebilirsin ya da baþkalarý biraz fazla seviyo ve bu yüzden biraz fazla heyecanlý davranýyo olabilirler ama benim takýldýðým cümle baþka yerde baþka þekilde karþýmýza çýkma meselesi karþýmýza çýkmak istiyosan burada yazmana gerek yok herhangi bi konserde karþýmýza çýkabilirsin bu kadar sanýrým

hmm bi yanlýþ anlaþýlma olmuþ

"""""""FAKAT karþýlýðýnda bana edilen hakaretler bana dayýlýk yapma hakkýný fazlasýyla verir. önceki mesajýmda da belirttiim hakaretler devam ederse burda olmaz baþka yerde baþka þekilde karþýnýza çýkarým(bu internet dayýlýðý deðil).
hayýr hakaret etmiceksen daha fazla sorun yok kapanýr. sadece önceki hakaretlerin için benden uzak dur. bana yaklaþma. çünkü bana yapýlaný unutmam""""""

ben bunlarý senin için demedim tolga için demiþtim. sen hakarette bulunmadýn o yüzden seninle bir derdim yok. tolga da konuyu kapattý o yüzden dediðim gibi onun da karþýsýna çýkmamý gerektiren bir durum yok. yine dediim gibi sadece öncekiler için uzak durulsun benden o kadar.(sen deðil) ayný þeyleri yazmaktan sýkýldým hadi eyvallah...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 13:04 
Tough-Guy
 Profile bak

EMBESIL PUNKLAR!
BIR TANE APTAL TOZ DETERJAN DERGIDE CIKAN YAZININ GEYIGINI YAPACAGINIZA
KENDI ALTERNATIF MEDYANIZI OLUSTURUN!

OTURUP KENDI FANZININIZI CIKARTAMAYACAK KADAR ACIZSINIZ

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 15:11 
HC-Shouter
 Profile bak

amına kodumun salağı 2004 te kayıt olmuşsun o günden bu yana bi yarrak öğrenemedinmi bu sitede lan.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2006 15:26 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tartışmalar konun dışına çıktı bile.. başlık kapansın bence yoksa iyi olmayacak..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2006 00:28 
HC-Shouter
 Profile bak

aynen devam ak göt kara göt

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2006 01:49 
General
 WWW  Profile bak

13 sayfayı tek tek okudum edit : bi üstteki uzun mesaj hariç, onu şimdi okuyorum yeni geldi :)

çoğu lüzumsuz lagaluga olsa da arada güzel cümleler kurulmuş, karambole gitmiş
konu güzel, hassas...
hassas olmasına hassas da, neden bu hassasiyet böyle bir olayda ortaya çıkıveriyor? şöyle bi cümle geçmiş mesela (isimli alıntı yapmayalım karışmasın ortalık) neden birdenbire herkes sistem karşıtı oluveriyo ? buna benzer bi cümle geçmiş gerilerde, hayır sorun karşıt olmakta değil de, biz çizgin olsun be birader, ya karşısındasındır ya değilsindir, seni seven sevmeyen de ona göre tercihini yapsın...
hayatının her anında vıcık vıcık populizmin içinde yaşarken konu blujean olunca birden asi ruhlar kabarıveriyor? sanki sorun kaynağı blujean, tek merkez orası... burada konu blujean, başka yerde bu MTV olur, başka yerde salak bi ayyakkabı markası olur, ama her seferinde şunun esas adı koyulmaz, daha doğrusu koyulamaz, böyle 3-5 somut örneğe indirgeniverir... ya içindesindir çemberin ya dışında, ama bahsi geçen çemberin çapını bilmiyorsan eğer (daha somut anlatayım, populizm, altkültür, sistem, kapitalizm, tüketim vb. kelimelerin, hatta belki artık duymaktan sıkıldığın kelimelerin aslında ne anlama geldiğini bilmiyorsan, çapının büyüklüğünü kestiremiyorsan, hangisi bunun içine girer hangisi girmez net olarak kafanda çözümleyemiyorsan hiç boşuna blujean nedir, newschool nedir oldschool nedir, pank nedir, kim panktır kim değildir, pank grupları mtv'ye çıkmalımıdır, rakn coke'a gidilmelimidir gidilmemelimidir, turkpunk gruplar blujean ile daha büyük kitlelere yayılmalımıdır yayılmamalımıdır gibi tartışmalara girmeyin bence, çünkü işin içinden çıkamazsınız, kesin yargılarla tepeden bakar bi konuşma değil, sadece dışardan bakan birinin fikridir, tecrübeyle desteklenmiştir)

bahsi geçen yazıyı hazırlayan arkadaş neden bu derece büyük bi tartışma çıktığını anlamamış, bu da yine aynı sebepten kaynaklı, içine girip yazı hazırlamaya çalıştığı olayın dışında olması. bu hiç de öyle basite indirgenecek bi hata değil. ısrarla hatam nedir diye sormuş, bence en büyük hatası bu. "turkpunk" adı altında bi oluşum varsa eğer, bu işte cidden çok çok emeği geçen insanlar var. onlara saygım var diyeceksin ama bu böyle kuru iki cümleyle olmuyor maalesef. bi işe girişmişsin, belki niyetin kötü değildi ama, giriştiğin iş sandığın gibi basit bi iş değil, kusura bakma ama öyle internetten 2 mail atmakla olacak bi iş değil. bu kadar kolaycılık bu kadar hazırcılık olmaz, olamaz, olmamalı. buna hakkın yok bu bir.

cp ısrarla isminin geçmemesini istemiş ama özür dileyerek başlayım, bi çift lafım konu hakkında. sevgili doğu yücel cemiyetttepişiyorum'un mail adresini bulamamışmış... sadece bu bile senin olayı ne kadar basite indirgediğinin, ne kadar tembelce hazırladığının bi göstergesidir. bulmak istedikten sonra bulurdun, tek iletişim yöntemi internetten değildir, hiçbnişey yapamadın gidersin konserlerinde bulursun adamları, izlersin araştırırsın... yapmak istedikten sonra yapılır, mail adresini bulamadım diye bir gerekçe olamaz.

sonra, genç gruplara yer vermek istemiş arkadaşımız. ne zamandan beri gruplar yaşlarına göre sınıflandırılıyor ? buna kimin nereden ne hakkı var ? bu çok büyük bi saygısızlıktır !

sorun cp'nin orada yer alıp almama sorunu değil, benim değinmek istediğim o değil.

vee şehir konusu, farklı şehirlerden gruplar seçilmeye çalışılmış ama ne işse hiç ankaralı grup yok sorusuna karşılık ankarada grup yok ise bu benim suçum değil gibisinden bi cevap vermiş doğu efendi, artık daha ne denir ki buna? daha ankarada turkpunk grubu olup olmadığını dahi bilmiyorsan bu işe girmeyeceksin arkadaş, demek ki böyle bi işin altından kalkacak kadar yeterli bilgiye sahip değilsin...

sonra, gruplara sorulmuş bildiğiniz grupları yazın diye, ohh ne ala... başka? istersen blujean adına röportajı da biz yapalım ? altına da sen imza at ben hazırladım turkpunk dosyası diye?

sonra, sorular çok saçma... ve her gruba aynı saçma sorular sorulmuş, bilmekaç sene şu işi yaptım bilmemkaç sene bu işi yaptım demişsin ama, eee ? bence, önce röportaj yapacağın grubu bi araştırırsın, öğrenirsin, sonra gruba göre gruba yönelik sorular sorarsın.

özetle, bi konserden etkilenip de 2 mail adresi edinip, 3-5 de soru hazırlayıp turkpunk dosyası hazırlanmaz... sonuç böyle fos çıkar tabi, ha tabi senin teenager blujean okuyucu kitlen bunun ayrımını yapabilecek kapasitedemidir orası ayrı konu... ama bu işin içinde olan, emek veren insanlar bunun ayrımını yapar, yapmaya da hakkı vardır. ama birileri büyük bi sabırla sesini çıkarmamaya çalışırken başka birileri ısrarla olayın içine çekmiş, sinirleri germiş, tatsızlıklar olmuş maalesef. bumudur şimdi blujean dergisinin turkpunk camiasına faydası ? durum cidden çok vahim yaa, reklamın iyisi kötüsü olmaz diyenler sorarım, kötü reklama dahi muhtaç halde mi "turkpunk" denilen olay? eğer cevap evet ise dönüp sorunun kaynağını kendimizde aramamız gerekir? neden blujean gibi alakasız skik bi derginin kötü reklamına dahi muhtaç haldeyiz? neden bunu sormuyoruz?
buna da klasik cevaplar geliyor, aman kimse konsere gelmiyor da, kimse demo almıyo da, beleş giriyo da karıkız da bilmem de, yav tamam bu eleştiriler haklı olabilir ama sorunu o kadar basite indirgiyorsunuz ki, nedir yani blujean okuyucuları konserlere aksa turkpank fırlayışa mı geçecek sanıyorsunuz? bumu sorun? yada ne istiyoruz ? X grubunu kral tv'de mi görmek istiyoruz? bu mu olay? nedir yani maksat ne? para kazanmak mı? sorarım size hangi amatör punk grubu bu işe başlarken para için başladı ? daha o kadar çok soru türetilebilinir ki, şu artık var dediğimiz turkpunk yine aynı sayıda seyirciyle kurulmadı mı? blujean mi kurdu bunu ki şimdi onun kötü reklamına muhtaç olalım? hatta ve hatta onun kötü reklamı yüzünden çıkan lüzumsuz tartışmalarla var olanı da skip atalım ?

bi de, herkes pank pank pank diye bağırıyor ama, şu reklam konusunda (ki ben adına reklam demek istemiyorum, reklam sunduğu ürünün iyi yada kötü olduğuna bakmaz, ben buna tanıtım diyorum) neden fanzin konusu hiç gündeme gelmez 13 sayfadır ? hadi fanzin de şart değil, artık internet cidden çok önemli bir araç, özellikle tüm dünyadaki müzik sektörünü etkileyebilecek güçte bir araç, blujean bunun yanında bir hiçtir yaa koca bir hiç ! hiç olmayan bi yanı varsa o da olmazolsun daha iyidir bence (şahsi fikrimdir sadece büyümesin konu o değil) müzik sektörü ve interternet ; bu sektör, yani müzik endüstrisi bu internet yayılımının artık önüne geçemeyeceğini biliyor, dolayısıyla artık karşı durmaktan vazgeçip eline geçirmeye çalışacaktır, nokaisupersound gibi skik yarışmalar bunun ilk belirtileridir neden bunları tartışmıyorsunuz ? eğer müzik sektörüne köle olmadan yayılmaksa hedef (klasik underground kalma fazla kitleye yayılma tartışmaları işte baydı artık), neden bu vb. alternatif yöntemler zorlanmıyor, nasıl yapılabileceği tartışılmıyor ? şu sitenin binlerce kayıtlısı var ama internet üzerinden yerli grupları yaymaya çalışan bir tek kişi var, kim olduğunu da hepimiz biliyoruz. bunu yapan 10 kişi olsa, 20 olsa 30 olsa bu iş zaten katlanar büyür, tabi gruplar ve müzik iyi olduğu sürece ( kayıt kalitesi falan değil konu ) olaya buradan bakıldığında sikmişim blujean'i ben kendi tanıtımımı kendim yapabilirim, yapıyorum zaten siktirsin blujean demek varken, diyebilmek varken alakasız bi derginin tamamen tembelce hazırlanmış kötü reklamına dahi ihtiyaç duyuyor konumda olmak (yada ihtiyacı olduğunu sanmak) cidden vahim bi sorun.
ha evet sevgili doğu oraya da değinmiş, neden punkerland yapınca bişe demiyorsunuz da ben yapınca olay oluyor ? nedeni ortada, bahsi geçen kişiyi burada hemen herkes sever, ben de uyuz oluyorum punkerland sitesinde pin-up görmeye, anti-soad tshirtleri görmeye ancak bahsi geçen kişiyle kendini bir tutmaya kalkma lütfen. o bizden biri, en basitinden arkadaşımız, tanıdığımız bildiğimiz demoları aldığımız konserlerde gördüğümüz biri, bu noktada pozitif ayrımcılık yaparım kimse de bişe diyemez.

bitti...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 AÄŸustos 2006 17:35 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

konserlrde blue jean okyup gelen kareli kızlar grmek pek hoş olmasa gerek sabrın sonu selamet (uydu mu ne?)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 AÄŸustos 2006 18:23 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

aç kapa aç kapa ertema oldu burasıda kim açıo kim kapıo hiç bilmiom...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 AÄŸustos 2006 20:25 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yalama oldu ibne forumm akıllı olun 5 dakka lan siktr boktan derginn muhabbetini yapmayın neymiş cemiyet çıkmamışş çokta sikimde çıkmasın abii oh daha ii piyasa olmasın aq allahınn kılabır dolu dergisinee çıksa nolur çıkmasa nolurr yeterrrr isyanım war uleeennn!

Resim

http://www.myspace.com/rebeltroop1912

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 AÄŸustos 2006 22:29 
HC-Shouter
 Profile bak

tamam yeter ortak karar ile kapatalım o zaman

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Bu konu kilitlenmiÅŸtir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.  [ 192 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: