| Anket: Bu yazı sayesinde.. ? Bu anket kapalıdır. |
|||
| Acıklıga kavustum | ![]() ![]() |
1 | 4.00% |
| Banane yaa | ![]() ![]() |
10 | 40.00% |
| Emo\'luk hala bildigim gibi. | ![]() ![]() |
9 | 36.00% |
| Emoları artık seviyorum | ![]() ![]() |
0 | 0% |
| Emo mu o ne lan? | ![]() ![]() |
3 | 12.00% |
| Emo olmaya karar verdim?(essahtan) | ![]() ![]() |
1 | 4.00% |
| Emo ya gay/eşcinsel diyen "O" olsun. | ![]() ![]() |
1 | 4.00% |
| Toplam | Oylar 25 | 100% | |
| * Bu anket için oy verdiniz. | [Sonuçları Göster] |
|
Emo kavramı-Anlayana.
|
|
04-25-2007, 12:38 AM
|
|||
|
|||
|
Emo kavramı-Anlayana.
haklarında yorum yapanların emo hakkında zerre kadar bir şey bilmedikleri olayı eşcinsellik ve biseksüelliğe getirmelerinden anlaşılan bir güruhtur.
emo 2 ana dalda incelenebilir; 1. kız/erkek arkadaş bulabilmek için emo olan insancıklar : bu gruptaki arkadaşlarımız henüz emo müzik hakkında yeterli bilgisi olmadan ahkam kesmeyi ve de ben her şeyi bilirim modunda dolaşmayı kendilerine adeta bir görev olarak , bir mecburiyet olarak görmektedirler. erkek arkadaş bulmak için emo olan kızlarımızı ayarlamak çok kolaydır, yapılması gerekli olan şey bilmedikleri bir kaç grup ismi, bir kaç afilli bol kanlı, bol acılı, çokça depresif ingilizce şarkı sözlerinden alıntılar ve blogunuzda acı çektiğinize, içinizin kan ağladığına dair cümlelerle süslenmiş bir yazı olması yeterlidir.(tabi burada da ingilizce şarkı sözlerinden alıntılar yapmanız onu etkilemenizi daha da kolaylaştırır) bundan sonrası ilk buluşmada veren kız modeli olup olmaması ile alakalıdır. kız arkadaş bulmak için emo olan arkadaşlarımızın işi ise bu yazıyı okumadılarsa nispeten daha zordur.(tabi hakiki bir emo sever kızımıza yavşarlarsa) bu insancıkları bir grup insan ile karşılaştırmak gerekirse bakire olmayıp bakire bir kızla evlenmek isteyen erkeklerle karşılaştırabiliriz. 2 grubun benim için sahtekarlık oranları aynıdır. 2. emo müziği sevdiği için emo dinleyen insan güruhu : bu insanlar emo müziği sever, normal gün içi davranışlarında bile duygusaldırlar, melankoliktirler, kimilerinin acıdan zevk aldığı hakkında da söylentiler vardır. hayatlarını uçlarda yaşarlar. bu yüzden histerik bir kız ile benzerlikleri çoktur.(simgesel olarak da anlatayım dedim) bu grubu da başka bir insan model grubu ile karşılaştırmak gerekirse bu grup bakir olup bakire kız modeli arayan erkek modeli ile karşılaştırmak doğrudur. yaptıkları doğru bir iştir ve dışarıdan bakan insanların söyledikleri onları pek te fazla düşündürmemelidir. bu 2 gruptan ayrı olarak ta emo severleri yargılayan 2 çeşit insan modeli vardır; 1. emoların ilk görüldükleri yerde dövülmesi gerekli olduğunu savunan gizli faşistler : bu grup insanı kendilerini yıllar yılı hümanist olarak göstermiş olmasına rağmen nedense bu emo kidlerin ilk görüldükleri yerde ıslatılıp dövülmesini tavsiye etmektedirler ama bir kuşun ayağı incinmiş olsa "ay yafrum kıyamam ben sana gel seni bir veterinere götüreyim" triplerine girerler. tamam kuş ta canlıdır, sevilir, severiz ama nerede senin az önceki faşist düşüncelerin? buradan anladığımız kadarıyla bu insanlarımız az biraz iki yüzlüdürler ve de tribünlere oynamaktadırlar. bu güruhu ise yıllar yılı her tanıştığı kızla yatmaya çalışıp bakire kızla evlendikten sonra onu aldatan erkek modeliyle karşılaştırmak doğru bir yaklaşımdır çünkü sahtekarlık tavan yapmıştır bu güruh üyelerinde. 2. kendileri de emo müzik dinlemelerine rağmen hor görülmek korkusundan dile getiremeyip emo severler üzerinde baskı kurmaya çalışan insan modeli : bu grup tam manasıyla iki yüzlüdür. ancak bu olayda bu kişilerin çocukluğuna inersek, yıllar yılı hep yalnız kalmaktan, dışlanmaktan, kendi olma fırsatı verilmemesinden muzdarip oldukları ortaya çıkar. onları sevdiği müziği ve kişiliğini yansıtmamaya iten ögelerden en büyüğü emoların ilk görüldükleri yerde dövülmesi gerekli olduğunu savunan gizli faşistlerdir. bu grubu da başka bir insan model grubu ile karşılaştırmak gerekirse karşılaştırılacakları grup kesinlikle bakir olduğunu dile getiremeyen erkek modeli grubudur. onları toplumun bu yola ittiği düşünülse de içten içe bir sahtekarlık vardır bu grup insanında. burada bahsedilen insan modellerinde olduğunu hissedenler alınsın veya sevinsindir.ben bu bahsedilen gruplardan hiç birine üye değilim diyip kendini kandırsındır veya oh be neyseki emo severlere bu şekilde eleştirel(!) yaklaşmıyorum desindir. ****Alıntı dır cok yakın bir ark' ve sonuna kadarda katılıyorum bu yoruma /tespite.** |
|||
|
04-25-2007, 12:41 AM
|
|||
|
|||
|
çok güzel bi yazı olmuş kim yazdı bilmiyorum ama ellerine sağlık diyesim geldi, açıklığa kavuştum, gerçi bunları ben biliyordum ama neyse
|
|||
|
04-25-2007, 02:09 AM
|
|||
|
|||
|
hmm.. bu başlığın bizim emocugülle bi alakasımı var benmi çok fesatım
|
|||
|
04-25-2007, 03:48 AM
|
|||
|
|||
nikiniziyiyim Yazılan:hmm.. bu başlığın bizim emocugülle bi alakasımı var benmi çok fesatımokuduumda bende böle düşündüm tek fesat sen diilsin... |
|||
|
04-25-2007, 10:51 AM
|
|||
|
|||
|
bu yazı emocugül muhabbetinden neredeyse 1 aydan fazla bir süre önceden yazıldığı için sadece fesatlığınızla kalırsınız
|
|||
|
04-25-2007, 10:58 AM
|
|||
|
|||
dangerous_hussaine Yazılan:bu yazı emocugül muhabbetinden neredeyse 1 aydan fazla bir süre önceden yazıldığı için sadece fesatlığınızla kalırsınızTarih: Sal Nis 24, 2007 1:32 pm Mesaj konusu: emocugül Tarih: Sal Nis 24, 2007 10:38 pm Mesaj konusu: Emo kavramı-Anlayana. zmn kavramına bittim aynı günde yazılan iki yazının arasında bi ay zmn verdin ya helal olsun... :lol: |
|||
|
04-25-2007, 12:59 PM
|
|||
|
|||
|
emoları sevmek için bir neden varmı yazıda
|
|||
|
04-25-2007, 02:44 PM
|
|||
|
|||
|
sevmiom aq varmi?sikiim hepsini
|
|||
|
04-25-2007, 03:30 PM
|
|||
|
|||
Alıntı:bu yazı emocugül muhabbetinden neredeyse 1 aydan fazla bir süre önceden yazıldığı için sadece fesatlığınızla kalırsınız Alıntı:Tarih: Sal Nis 24, 2007 1:32 pm Mesaj konusu: emocugül:twisted: dikkatli fesatlarız biz.... anlayana.... :idea: |
|||
|
04-25-2007, 03:33 PM
|
|||
|
|||
|
lan alıntıdır yazıyor, çok dikkatliymişsiniz, zeka küpleri sizi
|
|||
|
04-25-2007, 03:46 PM
|
|||
|
|||
|
taam taam dediğin gibi olsun abi haklısın dikkatli fesat zeka küpleriyiz biz eywalah
baska yüklemek istediğin bir sıfat varsa söle içinde kalmasın kurtlanırsın filn....
|
|||
|
04-25-2007, 03:50 PM
|
|||
|
|||
|
ohaa adam bize iltifat etmiş haatımda ilk defa bölee bi iltifat aldım saolasın...
|
|||
|
04-25-2007, 06:06 PM
|
|||
|
|||
|
abi birtane sike takılcak mantıklı bi yorum yok...yolda gördümmü karışmam ıyy emo diye bişiyimde yoktur ama pek sevmem...
|
|||
|
04-25-2007, 06:41 PM
|
|||
|
|||
onrskr Yazılan:sevmiom aq varmi?sikiim hepsini ac kendini sik . |
|||
|
04-25-2007, 06:45 PM
|
|||
|
|||
Komünist Yazılan:emoları sevmek için bir neden varmı yazıda Emo'ları sevin demiyo zaten yazı,emo'ları sacma sıfatlardan öne cıkarıyo,cok boş konusan var emo'lar hakkında.Emoların altına yatmıslarda zikmemiş gibi konusuyo,seviyesizlemiyim daha fazla. not: emo degilim,avukatıyım. |
|||
|
04-25-2007, 07:06 PM
|
|||
|
|||
EmotionalParanoia Yazılan:Komünist Yazılan:emoları sevmek için bir neden varmı yazıda anketteki "Emoları artık seviyorum" nalaka ozaman anlamında sormuştum neyse |
|||
|
04-25-2007, 07:28 PM
|
|||
|
|||
|
emoluk müessesesi şu anda aklıma gelen en içi boş ve en yalandan alt-kültür. ama yazıyı yazan kişinin olaya "gerçekten emo müziği seven dinleyen" "emo müzik hakkında bilgisi olan" şeklinde girişler yapması bu kofti alt-kültürü bile kavrayamadığının göstergesidir.
bu tarz alt-kültürlerde müzik muhabbetinin önemi, yaşam tarzı ve bakış açısı değişkenlerine göre çok gerilerdedir. yani emo dinliyorum ben emoyum yada sadece 2 tane kıçı kırık ağlamaklı grup dinliyorum diye saçımı suratıma yapıştırdım şeklinde bir yaklaşım olamaz. aynı şey punk, metal, rap, beat, skinhead, hippie gibi alt-kültürler içinde geçerlidir. yani punk müzik dinlemek kimseyi punk yapmayacağı gibi emo müzik dinlemekte emo yapmaz nitekim müzik evrenseldir ve herbir çeşidi herkese hitap edebilir. hadi bahsedilen piyasadaki emo poserları bir kenara bırakalım (ulan adam emo bile olamamış biz vuralım can çekişmesin) en hakiki ve samimi ve üstüne üstlük ben emokid im şeklinde piyasada gezen tipleri düşünelim. evet tek kelimeyle sinir bozuyorlar ama neden? çevremde bok var gibi sürekli depresyonda gezen ve pesimist takılan insan görmek istemem. ben kimsenin tipinde yada yaşam tarzında değilim ama bana gelip gereksiz yere bunalım takılan insanı çevremden uzaklaştırırım baktım gitmiyor tokat manyağı yaparım. yanlızlıktan zevk(?) aldığını iddia eden ve "ben loser ım" diye diye zorla kaybeden siz değilmisiniz? buyrun işte başardınız insanlar sizi sevmiyor. acı çekmekten zevk(?) aldığını yada bunu tarz haline getirdiğini iddia eden siz değilmisiniz? buyrun insanlar size acı çektirmek istiyor. daha fazla sinir bozmadan kendi halinizde yaşayın. |
|||
|
04-25-2007, 08:18 PM
|
|||
|
|||
|
ewet güzel bi yazı bravo imo olasıum geldii hahaa
tamam saçlarım imo gbi şettirilebilr amaa kesnlikle diilm ulan tutman we tayfası artı bizim puştlar size söylüorum kızdım evet
|
|||
|
04-25-2007, 09:00 PM
|
|||
|
|||
|
seçeneklere "artık emolardan daha çok tiksiniyorum" şıkkını eklermisin?
|
|||
|
04-25-2007, 09:05 PM
|
|||
|
|||
darth frantic Yazılan:emoluk müessesesi şu anda aklıma gelen en içi boş ve en yalandan alt-kültür. ama yazıyı yazan kişinin olaya "gerçekten emo müziği seven dinleyen" "emo müzik hakkında bilgisi olan" şeklinde girişler yapması bu kofti alt-kültürü bile kavrayamadığının göstergesidir. Cok basit bakış acın var,herşeyi basite indirgemiş yorumlamıssın.Afiyet olsun,sen ve senin gibiler senin gibi düşünmeye devam etsinler .lütfen. |
|||
|
04-25-2007, 09:07 PM
|
|||
|
|||
be_quiet Yazılan:seçeneklere "artık emolardan daha çok tiksiniyorum" şıkkını eklermisin? Sen eklemişsin,dileyen senden alıntı yapar."+1" diye yazar
|
|||
|
04-25-2007, 10:27 PM
|
|||
|
|||
|
cok yaratıcısın + 1 bune a.q + 4 yazınca noluyo
4kere dahamı hak vermiş oluyourz sen şimdi emege saygıda istersin
|
|||
|
04-25-2007, 10:31 PM
|
|||
|
|||
nikiniziyiyim Yazılan:cok yaratıcısın + 1 bune a.q + 4 yazınca noluyoahahahaha
|
|||
|
04-25-2007, 11:28 PM
|
|||
|
|||
EmotionalParanoia Yazılan:darth frantic Yazılan:emoluk müessesesi şu anda aklıma gelen en içi boş ve en yalandan alt-kültür. ama yazıyı yazan kişinin olaya "gerçekten emo müziği seven dinleyen" "emo müzik hakkında bilgisi olan" şeklinde girişler yapması bu kofti alt-kültürü bile kavrayamadığının göstergesidir. 2 gün önce öğrendiğiniz moda yaşam tarzlarını gelip burda dünyayı kurtaran adam edasıyla anlatmayın. basit işte |
|||
|
04-26-2007, 12:02 AM
|
|||
|
|||
|
5 yıl sonra ''emo öldü abi'' ''istanbulda emo yok abi'' ''artık veletler dinliyo abi'' ''emo piyasa oldu abi'' ''haluk levent emo parça yapmış olm acaip lan '' denecek mi acaba?
o değilde yazı benim fikrimi zerre değiştirmedi..emo hadisesinin hayat felsefesi edinilecek kadar muhim olduğunu düşünmüyorum..sıksan üç beş gruptan üç beş şarkıdan öteye gitmez bence..ayrıyetten EmotionalParanoia valla esra ceyhan gibi adamsın maşallah ehehe
|
|||
|
|

baska yüklemek istediğin bir sıfat varsa söle içinde kalmasın kurtlanırsın filn....
tamam saçlarım imo gbi şettirilebilr amaa kesnlikle diilm ulan tutman we tayfası artı bizim puştlar size söylüorum kızdım evet