Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NELER OLDUGUNUN FARKINDAMIYIZ?
05-25-2007, 01:20 AM

[Resim: cig_kofte.jpg]

[Resim: inegol6_copy.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-25-2007, 08:44 AM

eeeeeeee hangisimi güzel demek istiyorsun şindi ben ikisinide beyenmedim et ürünü yiyemiyorum artık bu topic sayesinde onun midem de iğrenç bir şekil alması gözümün önünde canlanınca midem bulanıyor üstteki desen o da bulgur var midemi rahatsız ediyor.. yaneee ikisede işe yaramaz....valla 24 den sonra vejeteryan oldum ii mi :cry:
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-25-2007, 11:27 AM

kırmızı ve yeşilin mükemmel kontransı :lol:

yazıları baştan sona okumaya çalıştım başım ağrıdı a.ç... nası bi beyin fırtınasıdır bu, allah kimseye zeval vermesin...

[Resim: 34.gif] i will be king of pirates [Resim: 34.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-25-2007, 02:59 PM

Offf, cigköfte lan, canim cekt, ibneler koymayin böyle resimler buraya!
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-26-2007, 07:26 AM

hah tam oldu başlığımız.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-26-2007, 01:04 PM

neler olduğunun farkında mıyız gençler?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-26-2007, 01:19 PM

olm 3. sayfa feci karin agrisi yapiyo mahuahuha oluyorum gulmekten
Alıntı Yaparak Cevapla
05-26-2007, 03:05 PM

Onnnnaaa Yazılan:[Resim: cig_kofte.jpg]

[Resim: inegol6_copy.jpg]

mercimektende yapıla blio cig kofte cokta guzeldr ayrica soyadanda kofte oluyo oda cok guzel
Alıntı Yaparak Cevapla
05-26-2007, 03:45 PM

mercimekten yapilana "cig kofte" denmiyo, o "mercimekli kofte" =) cig kofte'nin etsizi olmaz. hic de sevmem ayrica. vejeteryan da diilim halbuki.
Alıntı Yaparak Cevapla
05-26-2007, 06:16 PM

valla bende pek tiryakisi değildim taki sancak taki dürüm arası çiğ köfte yapan o köşedeki kumpirciden yiyinceye kadar...

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-27-2007, 03:45 PM

çiğköftenin büyük çoğunluğu bulgur ve salçadır çok az bi miktar et vardır, etsiz de olur. hatta dışarıda satılan çiğköfteler sağlık sebeplerinden dolayı etsiz hazırlanırlar, çünkü pişmemiş et sayılır ve tüketime hazır gıda olarak satılması kanunlara aykırıdır. ama mercimek olmaz, o bambaşka bişey.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-27-2007, 04:23 PM

eti,otu,copu yemeyi gectim,su tuketimini azaltmazsak icecek su bulamayacagiz.
Alıntı Yaparak Cevapla
05-27-2007, 06:11 PM

rainbow Yazılan:eti,otu,copu yemeyi gectim,su tuketimini azaltmazsak icecek su bulamayacagiz.

özellikle ankara'dakilerin ayvayi yeme olasiligi cok yuksek yakin gelecekte.
Alıntı Yaparak Cevapla
05-27-2007, 06:34 PM

ne kadar tüketebilirizki... hafta da en fazla 2 kere banyo yaparım, sifonumuz suyu depolamaz direkt aç kapa sistemidir, baktım gitti bok keserim suyu... büyük şirketlerin önem vermesi lazım buna, akıtma sistemlerine suyun tekrar kullanalıbilmesi için tesis koymaları lazım... ayrıca hızlı bi şekilde deniz suyundanda içme suyu yapma sistemlerinin teknolojileri araştırılması lazım...

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-27-2007, 07:21 PM

bu yıl izmirde kış olmadı mesela yagmurda 5-6 kez yagdı en fazla işlerin kötüye gittigi kesin buarada el pompasına benzer bir filtre duymuştum çok berbat çamurlu suları bile içilebilir hale getribiliyomuş kısa zaman içinde tanesi 2 dolara fln geliyomuş afrikaya yollamayı planlandıgını duymuştum televizyondan bikaç sene önce fakat bu proje hayata geçtimi hala varmı bilmiyorum
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-30-2007, 06:42 PM

my red self Yazılan:
rainbow Yazılan:eti,otu,copu yemeyi gectim,su tuketimini azaltmazsak icecek su bulamayacagiz.

özellikle ankara'dakilerin ayvayi yeme olasiligi cok yuksek yakin gelecekte.
"Ankara ısınırsa, Türkiye yanar!"
kampanyasi ile ilgili: http://ankara.sendeyolla.com/haberdetay....9&id=30570
Alıntı Yaparak Cevapla
05-30-2007, 06:46 PM

vulgar Yazılan:bu yıl izmirde kış olmadı mesela yagmurda 5-6 kez yagdı en fazla işlerin kötüye gittigi kesin buarada el pompasına benzer bir filtre duymuştum çok berbat çamurlu suları bile içilebilir hale getribiliyomuş kısa zaman içinde tanesi 2 dolara fln geliyomuş afrikaya yollamayı planlandıgını duymuştum televizyondan bikaç sene önce fakat bu proje hayata geçtimi hala varmı bilmiyorum
Pompayi bilmiyorum da dogaya cikanlar icin ufak tuplerde su aritma sivilarini biliyorum.icme suyu bulamaman durumunda kullanman icin uretilmis bir sivi. dere,irmak,gol vb.. bi kaynaktan aldigin suya ilave ediyorsun,bir sure bekliyorsun icindeki tortu ve partikulleri dibe indiriyor ve mumkun oldugunca aritiyor.boylelikle icebiliyorsun.
Alıntı Yaparak Cevapla
05-31-2007, 01:04 PM

dere, gölü anladıkta ırmak suyunu ne arıtıyon :lol:

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-31-2007, 10:56 PM

oda iyiymiş ya bide bu hidrojeni enerji olarak kullanabilsek hayata geçse o olay çok iyi olucak gerçekten atmosferin agzına sıçıldı CO2 den çürüdü ciğerleri dünyanın. depolama sorunu varmış hidrojeni ona iyi bi çözüm bulunması gerek aksi takdirde dünya gerçekten içinden çıkılmaz hale gelicek amerikada muhafazakarlar küresel ısınmanın olmadıgına dair belgesel yapadursun dünya bok yoluna sürükleniyo ki iş eylem yapmaklada halledilicek bişiy degil bizlerden saglam adamların çıkıp bu olayı degiştirmek için kafa patlatması bişiyler bulması gerek ciddi işlere karkışılması gerketigini düşünüyorum ki buda meydanlarda bagırarak olcak sey gibi görünmemekte.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-01-2007, 08:40 AM

hidrojeni hidrojen pilinde depoluyosun. ama onu oraya ayrıştırırken de; yine petrol kullanıyosun. yani arabanın egzozundan çıkmıyo duman ama başka yerden çıkıyo. oranlandığında ne olur bilemem tabi. öte yandan bütün taksilerimizde olan lpg var. egzoza ölçüm aleti takarsan, dersin ki bu lpg ne temiz şey. halbuki benzinin bir kat daha rafine edilmişi; o rafine edilirken de bi ton pislik yaratılıyor. üstelik, ham petrole vurduğunda 2 katına yakın tüketim oluyor. bu konu ancak toplu taşımayla çözülür. öte yandan anlamsızca deliler gibi çalışan pislik üreten plastik endüstrilerimiz var. en basitinden milyarlarca cep telefonu kapağı üretiliyor. lüks tüketime de bu yüzden bi dur demek lazım. ee hadi dedik; DUR!!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-01-2007, 11:13 AM

oha lan
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-01-2007, 11:13 AM

sonuna kadar izleyemedm
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-01-2007, 11:46 AM

İnsanoğlu yaptığı zulmünün tüm canlıları kaplamasıyla dört ayaklı hayvanların kralıdır. Başka canlıların ölümü sayesinde yaşıyoruz. Genç yaşımdan beri et yememeye söz verdim. Zaman gelecek hayvanları öldüren kişiler insanları da öldürmeye başlayacaktır."
LEONARDO DA VİNCİ

Bu çok korkunç! İnsanoğlu sadece hayvanların acılarıyla ve ölümüyle değil, yaşayan tüm yaratıklara karşı sempati ve acıma duygusu duyma' gibi yüksek ruhsal hislere erişebilecekleri yerde,, et ile beslenmekte ve şiddet kullanarak vahşileşmektedir.
LEO TOLSTOY

Dünya barışı veya herhangi bir çeşit barış büyük oranda zihnin tutumuna bağlıdır. Et yememek ve hayvanları sömürmemek barış için doğru zihinsel tutumu getirebilir... evrensel olarak uygulanırsa daha iyi yaşantıyı; milletlerin daha iyi, daha mükemmel ve barış dolu yaşantılarını getirir.
U NU -Burma

Biz kendimiz katledilmiş hayvanların yaşayan gömüleriyken yeryüzünde ideal koşulları yaratmayı nasıl bekliyoruz?
Hayvanlar benim arkadaşlarımdır ve ben arkadaşlarımı yemem.
İnsan, bir aslanı öldürmek istediği zaman ona spor der: Bir aslan onu öldürmek istediğinde ise buna vahşet der. "
GEORGE BERNARD SHAW

"Hayvanlar konusabilseydi, onlari kesip yemeye cesaret edebilir miydik ?"
VOLTAİRE

"Insanlar bana nasil bu kadar genc gorundugumu soruyorlar. Oysa yasli
gosteren kendileri. Les yiyenlerden ne beklenebilirdi ki ."
GEORGE BERNARD SHAW

"Hayvanlari yeme arzumuz surdukce, mutlulugu elde etmek, dolayisiyla da adil bir toplum yaratmak icin gereken sartlari saglamak nasil mumkun
olabilecek ?"
SOKRAT

"Ne yediginizi soyleyin, size kim oldugunuzu soyliyeyim."
ANTHELME BRİLLANT

"Yasamanin tek yolu, yasama izin vermektir."
GANDHİ

Sanırım vejetaryenlik, uzak durma ve kendini kısıtlama sayesinde, tüm ahlaksal öğelerden daha çok etkili olmuştur. Bu konuyu abartılı bulmayın. Kuşkusuz gelecekte öğretmenler daha katı kurallar konulmuş bir besin tarzını uygun göreceklerdir."
NİETSCHE

"Etiyle beslenmesi için bir insanın ahlaksal açıdan bir hayvanı kesmeye nehakkı ne de izni vardır. İnsan onlara can vermemiştir. Artık hiçbir çaresinin kalmadığı zaman dışında onları hayattan mahrum bırakmak için Tanrı'dan izin almamıştır."
CONAN DOYLE

"Kuşkusuz ne ben, ne siz öldürmedikçe ya da bir başkasını bu işe teşvik etmedikçe et iyemeyiz. Şu halde bu korkunç mesleği üzerlerine yıktığımız kişilerin ahlaksal ihanet ve alçalmalarından sorumluyuz."
ANİ BAZAN

İnsanlar, hayvanları öldürüp yedikçe, dünya üzerinde cinayet, kan dökme ve savaşlar eksik olmayacaktır
PİSAGOR

Eğer mezbahaların duvarları camdan olsaydı hemen herkes vejetaryen olurdu...
PAUL VE LİNDA MACCARTNEY
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-01-2007, 03:30 PM

daha insan insanı öldürürken hayvan yemeyin demek abarii bisey.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-01-2007, 04:06 PM

insanlar birbirini öldürdüğü için mi hayvan yiyosun
vay be.. ölüm karşısında kendini şaraba vuranı gördüm de teselliyi hayvan etinde arayanı ilk defa görüyorum
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişimTurkpunkYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi