Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Ekim 2008 02:10

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Hrant Dink
İletiTarih: 19 Ocak 2007 17:45 
HC-Shouter
 Profile bak

''türkçe ve ermenice yayımlanan haftalık agos gazetesi'nin genel yayın yönetmeni... kendisi olaylara tarihi perspektifi ile bakan, bilimsel yöntemlere ağırlık veren, türk-ermeni meselesine sağduyu ile bakabilen bir gazetecidir. nitekim kendisini bu konuyu işleyen bütün tartışma programlarında görebilirsiniz'' idi

Şövalye olmaktansa don kisot luğu tercih etmiştir. Sevgi ve barışa inanıyordu.

19 ocak ta vurularak öldürüldü. Özgür düşünceyi savunuyordu. Irkçılık yüzünden öldürüldü.

Irkçılara karşı mücadele etmek ve aynı zamanda özgür düşünceyi savunmak gerekiyor, bunu bir ülke , bir zümre için yapmayın bunu sadece siz güzel yaşamak istediğiniz için yapın, birarada yaşamayı bir arada üretmeyi savunun, insanların farklılıklarıyla güzel olduğunu anlatın etrafınıza , offf of...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 17:52 
General
 WWW  Profile bak

şu forumda bile aylarca soad aylarca ermeni düşmanlığı körüklenmedimi
arasam en az 10 tane başlık bulurum bununla ilgili
lafa gelince de pank zart zurt antifa unity siyahbeyaz kare nazi bilmemne, anca laf anca imaj amınakoyim
millet masal dünyasında yaşıyor siyaseti, adına da siyaset deyince de dudak kıvırıyor, yok siyasetle işim olmaz da bilmemne de
gerçek bunlar gerçek, tc gerçeği, yaşadığın sokağın gerçeği

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 18:00 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kahrolsun faşist ırkçı zihniyet .. gerçekten üzülünecek bir olay

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 18:11 
HC-Shouter
 Profile bak

hadi bu başlığıda doldurun, soad gibi bir grupla ilgili küfürler edenler bu başlıkta da yazsın, bazen fikirlerimizi düşman göstermeden savunmamız gerekir, hadi ulan özgürlüğünüzden bahsediyoruz sahip çıksanıza. 13 Mayıs 1996 tarihinde alibeyköy de 16 yaşında bir genç fikirleri yüzünden polis tarafından öldürüldüğünde de sesinizi çıkarmadınız, bunda çıkarın sesinizi. Anti soad videoları yapıp koymanın yanında araştırın farklı konuları ele alın, bulabildiğiniz tüm kaynaklardan sesinizi duyurun ve bir birey olduğunuzu gösterin, öldürmeyi eleştirin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 19:05 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

bu cinayeti kesinlikle bir tek kişi işlemedi yine düşmanlık yine kavga hortlatılacak birileri bir boklar yiyicek diye kafamız ters tarafa cevrildi yine lanet olsun

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 22:06 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi dakka bi şi solemek gerekirse ben soad dan müziği dışında da haz etmem ama bunun nedeni onların ermeni oluşu değil faşist bi tutumla ermeni milliyetçiliği yapmalarıdır.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 22:21 
HC-Shouter
 Profile bak

güzel diyorsun da sadece tek yönlü olmamak gerektiğini vurguladım, senin ırkın ve haklarına karşı yapılmış saldırılara tabiki karşılık vereceksin ama anti faşist olmak ayrıdır, soad yada fransa -cezayir ilişkileri dışında kalan şeylere de müdahale edebilirsen (en basitinden örnek vermek gerekirse özgür bir ırkçılık karşıtı yazarın öldürülmesine tepki göstermek) tarafsız ve özgür düşünce sahibi biri olursun. tek taraflı oldumu milliyetçiliğe girer. o da ırkçı milliyetçiliğe kolayca devrilebilecek ve sömürülebilecek bir kavramdır.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 22:28 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

soad a söylenen laflar ermenilere degil yaptıkları ermeni ırkcılıgına.

yazık olmuş adama. üzüldüm. gercekten önemli bir kayıp.

Beware my power, Green Lantern's light!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 23:48 
General
 WWW  Profile bak

ulan yazmayim yazmayim diyorum ama deli olmamak elde deÄŸil

bu ülkede sinegoglar bombalandı kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede "kavgam" en çok satanlar listesine girdi korsana düştü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede ermenilerle ilgili fotoğraf sergisi saldırıya uğradı kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede kilise rahibi öldürüldü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede sokak ortasında birileri linç edilmek istendi kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede danıştayda cinayet işlendi kimsenin sesi çıkmadı

ki bunlar son bikaç sene içinde olanlar ve sadece şu an aklıma gelenler, daha geriye gitmiyorum bile

ulan bunlar yaşanırken neredeydi ırkçılık karşıtları da salak bi grubun ne dediği bile tam anlaşılmayan 2 gram şarkısı yüzünden tüm rakçı pankçı gençlik ırkçılık karşıtı oluverdi tişörtler basıldı siteler yapıldı afişler asıldı internette heryerde propaganda yapıldı ?

faşizm'in ucu türk'e dokununcamı sizi rahatsız ediyor ? :evil: :evil: :evil:

iddia ediyorum bu cinayette tüm o ırkçılık karşıtı olduğunu iddia eden ve ermeni düşmanlığını körükleyen kesim pay sahibidir ! :evil:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ocak 2007 23:57 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Carburo de Calcio yazdı:

bu ülkede "kavgam" en çok satanlar listesine girdi korsana düştü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede ermenilerle ilgili fotoğraf sergisi saldırıya uğradı kimsenin sesi çıkmadı

ki bunlar son bikaç sene içinde olanlar ve sadece şu an aklıma gelenler, daha geriye gitmiyorum bile

ulan bunlar yaşanırken neredeydi ırkçılık karşıtları da salak bi grubun ne dediği bile tam anlaşılmayan 2 gram şarkısı yüzünden tüm rakçı pankçı gençlik ırkçılık karşıtı oluverdi tişörtler basıldı siteler yapıldı afişler asıldı internette heryerde propaganda yapıldı ?

:evil:

ağzından bal damlıyor
+999

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 00:12 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Carburo de Calcio yazdı:

faşizm'in ucu türk'e dokununcamı sizi rahatsız ediyor ? :evil: :evil: :evil:

iddia ediyorum bu cinayette tüm o ırkçılık karşıtı olduğunu iddia eden ve ermeni düşmanlığını körükleyen kesim pay sahibidir ! :evil:

benim söylemek istediklerimi aklımdan geçenleri yazmışsın kardeş.
çok haklısın...

:x

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 00:26 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Carburo de Calcio yazdı:
şu forumda bile aylarca soad aylarca ermeni düşmanlığı körüklenmedimi
arasam en az 10 tane başlık bulurum bununla ilgili
lafa gelince de pank zart zurt antifa unity siyahbeyaz kare nazi bilmemne, anca laf anca imaj amınakoyim
millet masal dünyasında yaşıyor siyaseti, adına da siyaset deyince de dudak kıvırıyor, yok siyasetle işim olmaz da bilmemne de
gerçek bunlar gerçek, tc gerçeği, yaşadığın sokağın gerçeği

ya ben katılmadım o muhabbetlere ama millet ermenilere değil soad a karşı olduğunu söyledi doğrudur bende landser , screw driver gibi gruplara karşıyım screwdriver vokali öldü raşist pezemenk:)soad da aşırı milliyetçi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 00:36 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

zaten şu ülkede bi avuç ermeni vardı onlarıda öldürerek, asimile ederek yok ettik be.
yazık çok yazık. bi sesi daha kestik

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 00:51 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bizim peder görmüş pangaaltında öldürmüşler dedi önümüzde yatıyordu adam öyle..olayın kasıtlı olduğu aşikar .kimin yaptırdığı ise hiç belli olmaz herkes kendinden bir parça bulabilir..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 00:53 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ASSterix yazdı:
bizim peder görmüş pangaaltında öldürmüşler dedi önümüzde yatıyordu adam öyle..olayın kasıtlı olduğu aşikar .kimin yaptırdığı ise hiç belli olmaz herkes kendinden bir parça bulabilir..

bencede politika hakkında bilgim fln yok bana cevap yetiştirmeye uraşmayın ama faşo deilde dıştan birisi ortallıı karıştırmak için yapmış olabilr

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 01:40 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üzüldüm lan yazık olmuş adama

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 02:24 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

işte bu da onun son resimlerinden biri...ve onun ayakkabıları. nasıl bir hayat yaşadığını özetliyor...

http://img412.imageshack.us/my.php?imag ... 918lx3.jpg

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 05:34 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Parasetamol yazdı:
güzel diyorsun da sadece tek yönlü olmamak gerektiğini vurguladım, senin ırkın ve haklarına karşı yapılmış saldırılara tabiki karşılık vereceksin ama anti faşist olmak ayrıdır, soad yada fransa -cezayir ilişkileri dışında kalan şeylere de müdahale edebilirsen (en basitinden örnek vermek gerekirse özgür bir ırkçılık karşıtı yazarın öldürülmesine tepki göstermek) tarafsız ve özgür düşünce sahibi biri olursun. tek taraflı oldumu milliyetçiliğe girer. o da ırkçı milliyetçiliğe kolayca devrilebilecek ve sömürülebilecek bir kavramdır.

aman yanlış taşa basmayalım. "senin ırkın" diye birşey yok. ırk kavramının sınırlarının belirsiz olduğu çoktandır kabul edilen birşey. aman ha. ilk önce ordan başlayalım. ırk diye birşey yok diyerek başlayalım. fakat "milliyet"e gelince hala geçerliliğini koruyan bir kavram. o da yavaş yavaş "çeşitli milletler ve avrupalılar"a dönüşüyor. yani içerdekiler ve dışarıdakiler. adamakıllı konuşacaksak; insanca yaşayacaksak; milliyeti de bir yana bırakmalıyız. bunu daha sonra açarım gerekirse.

"ermeni yazarın öldürülmesine tepki göstermek" bu nasıl olur onu bilmiyorum. sokaklara dökülüp, dinkler ölmez yaşasın dinkler mi diyeceğiz? olmuş bitmiş olaya tepki göstermeyi bilmiyorum. benim tek bildiğim, gerçekten etkili olarak yapabileceğim; bulunduğum her yerde bu tür düşünceleri taşıyan biri varsa yanlış olduğunu elimden geldiğince anlatmaktır. 1 seneden uzun süre saat 9da ışık yaktık söndürdük. mal gibi! ne oldu? bu sesini çıkarmak değil, düpedüz koyun olmak, sürü olmak. ışıkları açtık açtık kapadık.. derin devlet çökecek işallah. yine mikro düşünüyorum. ama benim tek düşünme yolum budur. kitleleri harekete geçirmek isteyenin kitle kadar aklı yoktur bence.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 09:29 
Hardliner
 WWW  Profile bak

türklüğün şerefini kurtardılar eşşek oğlu eşşekler.
milliyetçilik gibi iğrenç bir akımın ne sonuçlar doğurduğu ortada. söylenecek söz de yok. susmak da çare etmiyor. düşünmek de. biz 80 darbesi çocuklarının sorunu da bu işte. nasıl hareket edeceğimizi bilmiyoruz.
demek istediğim korkuyorum. bişeyler yapmazsak gidişat daha da kötü.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 11:16 
Führer
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
Parasetamol yazdı:

"ermeni yazarın öldürülmesine tepki göstermek" bu nasıl olur onu bilmiyorum. sokaklara dökülüp, dinkler ölmez yaşasın dinkler mi diyeceğiz? olmuş bitmiş olaya tepki göstermeyi bilmiyorum. benim tek bildiğim, gerçekten etkili olarak yapabileceğim; bulunduğum her yerde bu tür düşünceleri taşıyan biri varsa yanlış olduğunu elimden geldiğince anlatmaktır. 1 seneden uzun süre saat 9da ışık yaktık söndürdük. mal gibi! ne oldu? bu sesini çıkarmak değil, düpedüz koyun olmak, sürü olmak. ışıkları açtık açtık kapadık.. derin devlet çökecek işallah. yine mikro düşünüyorum. ama benim tek düşünme yolum budur. kitleleri harekete geçirmek isteyenin kitle kadar aklı yoktur bence.

Keremcim,

senin şu mikro düşünce görüşüne yerden göğe katılıyorum. Yani "ufak düşün". Fikirlerini çocuğuna anlat, kardeşine anlat, en yakınındaki arkadaşına öğret.

Ama biz memleketçe "büyük düşünce"lerin adamı olduğumuz için, kitlerin başındaki birinci adam olmak istediğimiz için, mikro fikri küçültür sanki bizleri.

Mesela bir komplo teorisi'de benden:

Adam vuruldu herkes başladı uluslararası lobilere, örgüt parmağı var muhabbetlerine, ermeni düşmanlığına, türkçülüğe...vs çünkü buna dünden hazırız.

Adamın vurulduğu yer Pangaltı, vurulduğu binanın içinde 3 tane belleri silahlı, naylon faturacı firma var. Para karşılığı naylon fatura kesiyorlar, o sokakta hayali ihracatçı tekstilciler cirit atıyor. Yani bi yığın adi suç, siyasi olmayan. (O firmları çok iyi tanıdığım için biliyorum).

Şimdi bu adamın alacak verecek, karı kız metres, namus...vs gibi bir sebepten öldürülmediğini nerden biliyoruz.

Sonuçta hemen makro düşünerek olayı ermeni düşmalığı, anti-faşizm ...noktalarına çekiyoruz. Kıyameti koparıyoruz. Buna da dünden hazırız. Daha cinayeti üstlenen var mı? Çıkmasa bile basın o kadar yaygara kopardı ki tükürdüğünü yalamamak için sahte bir örgüte üstlendirirler cinayeti.

İki gün sonra katil çıkıp dese eleman benim 6 yaşındaki çocuğuma böyle böyle yaptı vurdum....ayıkla pirincin taşını o zaman.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 11:27 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

olay hakkında yorum yapabilmek için kimin ne amaçla öldürdüğünü bilmek gerekmez mi ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 11:41 
hödöhödö
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ipneler orospu çocukları!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 12:10 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ölmeden önce radikal 2 ye gönderdiği yazı. Daha yayımlanamadan hayatını kaybettti.
Başlık..

Bir Ermeni olduğum için haddim bildirilmeliydi,
tıpkı bir güvercin gibiyim, dikkatli ve ürkek...

http://213.243.28.21/haber.php?haberno=210582

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 12:26 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şimdi böyle gözönünde bir adamın sudan sebeplerle öldürüldüğünü düşünmek biraz saçma olur.. ama zaten bu cinayet hakkında yorum yapmıyorum. ne olursa olsun adam öldürülmüş işte. üzeyir garih cinayetini de bi tane fukara asker kaçağına yüklemişlerdi. bütün delillerin yapıştırma olduğu televizyondan bakınca bile anlaşılıyordu. yani istersen politik cinayeti sudan adam vurma olarak gösterebilirsin. hatta göstermene gerek yok, eline silah tutuşturup, bu vatanına milletine, anana avradına küfrediyo gastesinde... diyerek üzerine yollayabileceğin hıyarın sayısı az değil. insan hakları bilmemnesini vuran da böyle bir adamdı. belli bir örgüte bağlanmadı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 12:43 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

can dündar milliyet gazetesi

sıdesutyun paregamıs! (elveda dostum!)

adam gibi adamdı.
dağ gibi, ırmak gibi, çocuk gibi bir adamdı.
özü sözü bir, yurtsever ve yiğit, dünyalar güzeli bir adamdı.
bir sınır boyundaydık.
ikimiz yürüyorduk.
omzuma sarılıp bir öykü anlatmıştı bana:
sivas'tan fransa'ya göçmüş yaşlı bir ermeni kadın, "toprağından yol geçecek. gel" çağrısı üzerine sivas'a, terk ettiği topraklara gelmiş yeniden...
80 yaşın yorgunluğuyla döndüğü topraklarda vefat etmiş.
telefonla kızını aramışlar hemen; cenazeyi alması için...
kızı "bekletmeyin, toprağına gömün" demiş ve eklemiş:
"su, çatlağını buldu."
gözleri yaşarmıştı bunları anlatırken...
sonra, "'türkiye'nin toprağında gözünüz var' diyorlar ya" demişti:
"evet, gözümüz var bu vatanın toprağında... ama koparıp götürmek için değil, en dibine gömülmek için..."
işte o gözünü diktiği yere, ölesiye sevdiği, terk etmediği için de kurban edildiği bu toprakların kanlı sinesine yatırıyoruz hrant'ı...
elbette bekliyordu o da bunu...
sağlam bir siyasi geçmişi vardı; bu topraklarda farklı düşünmenin, muhalif olmanın, demokrasiyi, özgürlüğü savunmanın kimlerce, nasıl cezalandırıldığını biliyordu.
"güvercinlere dokunmazlar" diye yazsa da ülkesini tanıyor, yaklaşan "mukadderat"ı seziyordu.
tehdit edenler "git" diyordu; dostları gitmesini tavsiye ediyordu.
gitse, bütün batı'nın kapıları açılır; krallar gibi yaşatılırdı.
ama gitmiyordu.
bu ülkeyi belki hepimizden fazla sevdiğinden gitmiyordu.
yeni dede olmuştu; kendisinin soluyamadığı demokrasiyi torununa miras bırakabilmek için gitmiyordu.
gitmiyor ve tehditlerin, birbiri peşi sıra açılan davaların, mahkeme kapısında linç için bekleşen ve bu saldırının provasını yapan çapulcuların arasında, bir ateş çemberinin tam ortasında yapayalnız yaşıyordu.
kendi cemaati içinde bile yapayalnız...
tetiği çeken alçak biliyor muydu acaba bu ülkenin bölünmemesinin, halkların birbirine düşman kesilmemesinin en büyük garantilerinden birinin hrant olduğunu...
asıl onsuz bu mozaiğin çatırdayacağını, bu demokrasinin yaralanacağını... türklerin aşağılanacağını...
türkiye'nin onunla birlikte sadece cesur bir yurtseveri değil, kardeşçe bir arada yaşama umutlarını, barışı ve hoşgörü kültürünü de yitirdiğini...
yoksa asıl amaç bu muydu?
güzel dostum!
dün, upuzun serildiğin bu sokaklarda ürkek bir güvercin gibi sağını solunu kollayarak yürümeyeceksin artık...
seninle erivan'da yaptığımız gibi ayrı dillerde sarı gelin'i söyleyip ağlaşamayacağız.
ama senin yaşadıklarını torununun da yaşamasına, bu ülkenin halklarının birbirine düşürülmesine de izin vermeyeceğiz.
bak, dün gece "hepimiz hrant'ız, hepimiz ermeniyiz" diye yürüdüler gazetenin önünde... sırf bu manzarayı görebilmek için bir ömür vermiştin; göremeden gittin.
hayattayken çabaladığını, ölümünle başardın.
şimdi 301'i de kaldırır bunlar; belki dökülen kanın, ermenistan'la kapıyı da aralar...
belki o zaman diner, kardeş bildiklerince başından vurulmuş güvercinin acıları...
"su, çatlağını buldu" diye yazmak zor senin ardından...
ama, dilerim gözünü diktiğin ve can pahasına kopmamakta direndiğin o toprak, huzurlu bir yatak olur sana..

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: