NORMALkerem yazdı:
Parasetamol yazdı:
"ermeni yazarın öldürülmesine tepki göstermek" bu nasıl olur onu bilmiyorum. sokaklara dökülüp, dinkler ölmez yaşasın dinkler mi diyeceğiz? olmuş bitmiş olaya tepki göstermeyi bilmiyorum. benim tek bildiğim, gerçekten etkili olarak yapabileceğim; bulunduğum her yerde bu tür düşünceleri taşıyan biri varsa yanlış olduğunu elimden geldiğince anlatmaktır. 1 seneden uzun süre saat 9da ışık yaktık söndürdük. mal gibi! ne oldu? bu sesini çıkarmak değil, düpedüz koyun olmak, sürü olmak. ışıkları açtık açtık kapadık.. derin devlet çökecek işallah. yine mikro düşünüyorum. ama benim tek düşünme yolum budur. kitleleri harekete geçirmek isteyenin kitle kadar aklı yoktur bence.
Keremcim,
senin şu mikro düşünce görüşüne yerden göğe katılıyorum. Yani "ufak düşün". Fikirlerini çocuğuna anlat, kardeşine anlat, en yakınındaki arkadaşına öğret.
Ama biz memleketçe "büyük düşünce"lerin adamı olduğumuz için, kitlerin başındaki birinci adam olmak istediğimiz için, mikro fikri küçültür sanki bizleri.
Mesela bir komplo teorisi'de benden:
Adam vuruldu herkes başladı uluslararası lobilere, örgüt parmağı var muhabbetlerine, ermeni düşmanlığına, türkçülüğe...vs çünkü buna dünden hazırız.
Adamın vurulduğu yer Pangaltı, vurulduğu binanın içinde 3 tane belleri silahlı, naylon faturacı firma var. Para karşılığı naylon fatura kesiyorlar, o sokakta hayali ihracatçı tekstilciler cirit atıyor. Yani bi yığın adi suç, siyasi olmayan. (O firmları çok iyi tanıdığım için biliyorum).
Şimdi bu adamın alacak verecek, karı kız metres, namus...vs gibi bir sebepten öldürülmediğini nerden biliyoruz.
Sonuçta hemen makro düşünerek olayı ermeni düşmalığı, anti-faşizm ...noktalarına çekiyoruz. Kıyameti koparıyoruz. Buna da dünden hazırız. Daha cinayeti üstlenen var mı? Çıkmasa bile basın o kadar yaygara kopardı ki tükürdüğünü yalamamak için sahte bir örgüte üstlendirirler cinayeti.
İki gün sonra katil çıkıp dese eleman benim 6 yaşındaki çocuğuma böyle böyle yaptı vurdum....ayıkla pirincin taşını o zaman.