Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 11 Ekim 2008 10:33

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 13:27 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Carburo de Calcio yazdı:
ulan yazmayim yazmayim diyorum ama deli olmamak elde deÄŸil

bu ülkede sinegoglar bombalandı kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede "kavgam" en çok satanlar listesine girdi korsana düştü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede ermenilerle ilgili fotoğraf sergisi saldırıya uğradı kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede kilise rahibi öldürüldü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede sokak ortasında birileri linç edilmek istendi kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede danıştayda cinayet işlendi kimsenin sesi çıkmadı

ki bunlar son bikaç sene içinde olanlar ve sadece şu an aklıma gelenler, daha geriye gitmiyorum bile

ulan bunlar yaşanırken neredeydi ırkçılık karşıtları da salak bi grubun ne dediği bile tam anlaşılmayan 2 gram şarkısı yüzünden tüm rakçı pankçı gençlik ırkçılık karşıtı oluverdi tişörtler basıldı siteler yapıldı afişler asıldı internette heryerde propaganda yapıldı ?

faşizm'in ucu türk'e dokununcamı sizi rahatsız ediyor ? :evil: :evil: :evil:

iddia ediyorum bu cinayette tüm o ırkçılık karşıtı olduğunu iddia eden ve ermeni düşmanlığını körükleyen kesim pay sahibidir ! :evil:

arkadaşım güzel sölemişsinde kavgamın en çok satanlar arasına girmesi onu okuyanları faşist yapmaz bu olayı daha önce ayıların bi röportajı sırasında yazılmıştı aynı şeyi sölemiştim geri kalan yazdıklarında destekliyorum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 13:49 
Uzaylı Punk
 Profile bak

adamın yüzü magaza kamerasından tespit edildi ntv'de ihbar için numara veriyolardı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 13:57 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

İşte cinayeti yükleyecekleri tip. hukiki işlemleri hıslandırmak adına telefon numaralarınıda veriyorlar. tanıyan varsa arasın. hay allahım ya. ntv dedik o bile neler yapıyo ya. kolpa basın ibne medya.

Resim

hukuki sürecin olay sıcağı sıcağına iken işlemesi için ve tek bir kişinin belkide "bacıma yangözle baktı uyuz oldum vurdum a.k." diyerek savuma yapacak olan kesinlikle arkasında birileri olmayan bu hafif arıza insanımızı bildirmek için arayabileceğiniz numaralar..

0 212 636 29 50
0 212 636 12 53

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 15:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cinayetten sonra yapılan eylemle ilgili bir haber :

Büyük öfke
Cinayet, Türkiye’nin özellikle emperyalistlerin müdahaleleriyle ne kadar kırılgan bir ülke haline geldiÄŸini bir kez daha ortaya koyarken, gösterilen büyük öfke anlamlıydı.

Cinayetin duyulmasının ardından yüzlerce kiÅŸi Agos Gazetesi’nin önünde toplandı. Dink’in cenazesinin ÅžiÅŸli Etfal Hastanesi’ne kaldırılmasıyla, toplanan grup Taksim’e doÄŸru sloganlarla yürüyüşe geçti. Taksim’de oturma eylemine baÅŸlayan gruba akÅŸam saatleriyle birlikte büyük bir katılım olurken, saat 20.00 sularında topluluk yürüyüşe baÅŸladı. Sayıları on binleri bulan topluluk yürüyüş sırasında “FaÅŸizme karşı omuz omuza”, “YaÅŸasın halkların kardeÅŸliÄŸi”, “Kahrolsun FaÅŸizm, kahrolsun emperyalizm” sloganları attı. Özellikle, Hrant Dink’e yönelik saldırının faillerini iÅŸaret eden, “FaÅŸistler vuruyor, ABD bölüyor”, “FaÅŸistlerin ipleri ABD’nin elinde” sloganları dikkat çekti.

Halaskargazi Caddesi üzerindeki Agos Gazetesi önüne gelen eylemciler uzun süre sloganlarla saldırıyı protesto ettiler. Eylemcilerin attığı “FaÅŸistlerden hesabı emekçiler soracak” sloganı ise aynı zamanda bir tavır içermesi nedeniyle anlamlıydı.

Cinayeti protesto etmek için düzenlenen yürüyüş sol kesimler tarafından organize edildi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 15:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cinayetin ardında ülkemizi emperyalist planlara malzeme yapmak isteyenler ve bunun pazarlıklarını yürütenler var aslında.
Gerçek Katiller:
-halkları birbirine düşüren emperyalistler,
-onların baş tetikçisi faşistler
-korumak bir yana onu hedef tahtasına yerleştiren devlet birimleridir
tetiği çekenler yakalansa bile bu cinayetlerin nedenleri ve kimler tarafından planlandığının hiçbir zaman da aydınlatılmıyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 16:20 
Uzaylı Punk
 Profile bak

pogomania yazdı:
İşte cinayeti yükleyecekleri tip. hukiki işlemleri hıslandırmak adına telefon numaralarınıda veriyorlar. tanıyan varsa arasın. hay allahım ya. ntv dedik o bile neler yapıyo ya. kolpa basın ibne medya.

Resim

hukuki sürecin olay sıcağı sıcağına iken işlemesi için ve tek bir kişinin belkide "bacıma yangözle baktı uyuz oldum vurdum a.k." diyerek savuma yapacak olan kesinlikle arkasında birileri olmayan bu hafif arıza insanımızı bildirmek için arayabileceğiniz numaralar..

0 212 636 29 50
0 212 636 12 53

tabi basının ne kadar parmagı var bilmiorumda eger öyleyse basın iyice salça olmuş.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 16:53 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bahsi geçen kanalda polis okulu öğretim görevlisi programa katılıyor. Katili yakalamada hangi yolların kullanıldığını soruyor muhabir. Eleman 3 farklı yol var diyor. birincisi böyle heryere basına falan fotoğrafı vererek onu halka yakalatmaktır diyor. ikincisi bir sürü site var oralardan haberleri takip etmek diyor. üçüncüsünü söylemeyi unutuyor. Ve içimize ferah suları serperek bitiriyor konuşmasını. Hiç kimse merak etmesin. Bu olay kapanmayacak. Cinayeti işleyen, azmettiren,silahı satan herkes cezasını çekecek diyor. rahatlıyoruz.

Muhtemelen dediğim gibi elemanı tutukladılar tamam, sonra sorguya çekecekler sıkacak bişeyler. Ya ermeniydi kıl oldum diyecek gazetesinde yazdıklarına ya bacıma baktı diyecek bişeyler diyecek. muhtemelen işsiz olacak muhtemelen elindeki silah bikaç bin dolarlık birşey olacak. ve muhtemelen herkes cezasını çekemeyecek..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 22:13 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bunun bi faşist saldırı olmadığı o kadar barizki..ortalığı karıştırmak isteyen ermenilerin işi

"Rape laf söyleyenin geçmişini..."

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 22:49 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

freak yazdı:
işte bu da onun son resimlerinden biri...ve onun ayakkabıları. nasıl bir hayat yaşadığını özetliyor...

http://img412.imageshack.us/my.php?imag ... 918lx3.jpg

bu resimden çok etkilendim var ya..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 23:13 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

escapist yazdı:
bunun bi faşist saldırı olmadığı o kadar barizki..ortalığı karıştırmak isteyen ermenilerin işi

ya da dünyanın gündemini kendi üzerinden başka tarafa çekmek isteyen Amerika'nın.Türkiye'ye senin Ermeni sorunun vardı onla uğraş, dercesine yaptırılmış bir cinayette olabilir.gerçek tam bilinmedikçe(ki bilinmeyecek-bir sürü şey atılıp tutulcak) pek bişi sölemekte gelmiyor içten.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 23:26 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Komünist yazdı:
cinayetin ardında ülkemizi emperyalist planlara malzeme yapmak isteyenler ve bunun pazarlıklarını yürütenler var aslında.
Gerçek Katiller:
-halkları birbirine düşüren emperyalistler,
-onların baş tetikçisi faşistler
-korumak bir yana onu hedef tahtasına yerleştiren devlet birimleridir
tetiği çekenler yakalansa bile bu cinayetlerin nedenleri ve kimler tarafından planlandığının hiçbir zaman da aydınlatılmıyor.

olay büyük ihtimal böyle arkasındakiler bunlar gerçek suçlular bunlar.
katil yakalanır ya da yakalanmaz ama olayın aydınlatılmayacağı kesindir.
1 Mayıs 77'yi, Kahramanmaraş'ı, Sivas'ı, Susurluk'u, Şemdinli'yi, yüzlerce cinayeti aydınlatmayanlar, Dink cinayetini de karartacaklardır. kim yaptıysa yaptı ama halklar arasında düşmanlık yaratmak isteyenlerin işine gelceği kesin.
soadın türkiyeye karşı faşizmine karşı ermenilere karşı faşistlik yapan arkadaşlarada sesleniyorum burda: yıllar boyunca ABD ve diğer emperyalist ülkeler tarafından finanse edilen, eğitilen ve türkiyeyi kana bulayan her türden FAŞİST kadrolaşma;
Ermenilere, Kürtlere ve diğer halklara karşı "cihad" ilan etmeyi vatanseverlik diye pazarladıkları için suçludur.
bu adam milliyetçi yada değil bilmiyorum ama öldürdükten sonra BİR ERMENİYİ ÖLDÜRDÜM diye bağırması bunu gösteriyor yani ben böyle düşündüm
Dink cinayeti abd yi, avrupa birliğinin, bunların köpekleri faşistlerin elini güçlendirecektir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 23:46 
HC-Shouter
 Profile bak

hrant dink cinayeti işlendiği sırada evimde bilgisayar başındaydım. bir internet sitesinde malum konu ile ilgili başlığı görünce kafamdan kaynar sular boşaldı. hemen başlığa girip incelemeye başladım.

bir kesim öldürülen merhumun türklüğe hakaret etmiş bir hain/ajan olduğunu iddia ediyordu. diğer kesimin ise tepkisi daha sert oldu. bana sivas katliamını hatırlatan bir cümle gördüm "faşistler döktükleri kanda boğulacaklar" ve işte bu yazıyı okumam benim eyvah dediğim ana tekabül ediyor.

ortada bir provakasyon vardı. çünkü bu halkı sokaklara dökmek oldukça kolaydı. bir kaç çocuğa bayrak yaktırarak milyonlarca evin camına bayrak asılmasını ve binlerce kişinin intikam çığlıkları atmasını sağlayabilirdiniz nede olsa...

ve olaylar çok hızlı gelişti ulan diyorum sanki... hemen hrant dink in adıyla kafiyeli dizeler yazıldı. resimleri dev posterlere bastırıldı pankartlar asıldı. o kadar hızlı geliştiki tepki, bir kaç saat sonra binlerce kişi sokaklara döküldü.

olayı internetten ve televizyondan takip etme imkanım oldu. heryerde bir tartışma aldı gitti. özellikle internet aleminde bu tartışma asla popülerliğini yitirmedi. sağcı-solcu tartışmaları birden alevlendi. ve ülkenin malum iç karışıklıklarına şimdiye kadar pek karışmamış liberal-sosyal demokrat (ılımlı diyelim) kesim birden kavganın ortasına daldı.

sağda solda kürtlere pek yaratıcı küfürler etmekten başka bir işe yaramayan faşist-aşırı milliyetçi kesimde birden gündeme geldi.

peki bu cinayeti işleyen dış güçlerin amacı malum türkiyenin imajını zedelemenin dışında ne olabilir?

iç karışıklık ve ülke içi etnik-ideolojik yapıya ve gruplara bakmak gerekiyor bunun için.

malumunuz olay çıkartmaya meilli, doğuda ki evlerinden ve yurtlarından zorla kovulmuş ve batıya göçe zorlanmış kürtler var. bunlar bizzat ülkedeki iç karışıklığın içerisindeler ve dış güçler tarafından kullanıldıkları ortada.

kürtleri destekleyen solcu bir kesim var bunlar ne yaptıklarının pek farkında değiller sanırım. ve zaten ülkedeki iç karışıklığın ortasında bulunuyorlar.

aşırı milliyetçi kesimimiz var birde. son zamanlarda cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir atatürk sevdası sardı bu insanları atatürkü nereden anladıkları belli değil ama konuşmalarından anlıyoruz ki istedikleri şey tek bir yaşayan kürt bırakmamak. şimdilik çoluk çocuk tabir edilen kesim oluşturuyor bu grubu ama sürekli güçleniyorlar.

bence işte bu grupların dışında kalan kesim, pkk yı desteklemeyen solcular, islamcılar ve merkez sağ insanlarını bu iç karışıklığın içine çekmenin bir yolunu düşünmüşler düşünmüşler hrant dinki öldürmeye karar vermişler. hem demokrasiye hem avrupa birliğine girme muhabbetine hem türkiyenin imajına kazık atmanın yolu yani bir taşta 3 kuş vurdular ve çatışmanın dışındaki kesimide içeri çekmeye çalışıyorlar.

sokaklar hepimiz ermeniyiz diyen insanlarla doldu. yeni şafak, zaman gibi islamcı gazeteler benzer yayın organları hrant dinkin arkasından duygu dolu yazılar, konuşmalar yayınlıyor. merkez sağın zihnini yönlendiren kartel medya yas tutuyor ve saldırıyı lanetliyor. ülke içindeki etnik kavgaya şimdiye kadar karışmamış olan solcu kesim, sokaklarda intikam istiyor.

yine bir toplumsal cinnet vakasıyla karşı karşıyayız yine ülke içindeki gruplarla birileri satranç oynuyor.

umarım sonumuz hayırlı olur.

saldırıyı lanetliyorum ama umarım bu kargaşa daha büyük çatışmalara ve ayrılıklara yol açmaz.

başka bir toplumsal cinnetle karşılaşmamak dileğiyle

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ocak 2007 23:55 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yine sağcı solcu olaylarını başlatıyo adamlar millette harbiden kolay gaza geliyo valla

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 00:17 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

tuttular birini işte oğuz samaz diye. 18 ine girmemiş 90 doğumlu. hay alalhım. ya.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 00:45 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Nereye?..

Perihan Mağden yazdı, Can Dündar yazdı. Hrant Dink kardeşimize ilişkin duyduğumuz derin acı bu yazılardan daha duyarlı bir şekilde ifade edilebilir mi, bilmiyorum. İyi ki böyle güçlü yazarlarımız var, iyi ki susmayan, susturulamayan yürekler var diye insan biraz olsun teselli buluyor.
Öte yandan, ÅŸimdi ah vah eden, taziyetlerini bildiren bizler, hepimiz, acaba Hrant Dink’in katledilmesinde küçük de olsa bir sorumluluÄŸumuz var mı diye düşünüyor muyuz? Acaba Ermeni düşmanlığına biz de bir yerinden bulaÅŸtık mı diye vicdanımıza danışıyor muyuz? Ya medya, ya hükümet vb… Yoksa, yürekleri olduÄŸu gibi, vicdanları susturmak da kolay mı?
Bir süredir körüklenen milliyetçi dalga, ya devlet baÅŸa ya kuzgun leÅŸe mantığıyla, Türkiye’yi dış maceralara ve iç kargaÅŸalıklara sürükleme peÅŸinde. Kendisini, Irak iÅŸgalinden bu yana doÄŸuda yükselen Kürt unsuru ve Avrupa’nın baskısı karşısında güvenlikte hissetmeyen devlet ve hükümet de bu dalgaya cevaz veriyor, denetim altinda da olsa, onun akışına rahat kanallar hazırlıyor. Türkiye, yaklaşık beÅŸ yıldır yeni bir saflaÅŸma içinde: Bir yanda, eski solcuların önemli bir bölümünü de içine alan bir milliyetçi cephe var. Bu cephede CHP, İP, MHP, TKP, DYP gibi partiler de yer alıyor, cephenin başını ideolojik bakımdan çeken ise esas olarak, ne yazık ki, eski sol entelejensiya. Bu cephenin karşısında, liberaller, sivil toplumcular, Kürtler, milliyetçiliÄŸe kapılmamış solcular, anarÅŸistler vb. yer alıyor. Ilımlı İslam ve Ordu ise bu çatışmada ara güç konumunda. Bu ara güçler, bir yandan milliyetçiliÄŸe destek verirken, bir yandan da milliyetci dalganin Türkiye’yi istikrarsizlığa ve dış maceralara sürükleme potansiyelini görüp onu kontrol altında tutmaya çalışıyorlar (Bu bakımdan, Koxuz’un, Hrant Dink cinayetinin ardında Genel Kurmayı araması, bir ajitasyon olarak kalıyor ve hiç inandırıcı deÄŸil. Cinayetin ardında, devletin bir kesiminin olduÄŸu soylenseydi bu doÄŸru olurdu, ama Genel Kurmayın böylesi, istikrarı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir cinayetten hoÅŸlandığını hiç sanmıyorum.) Milliyetci cephenin amacı, Türkiye’yi ne pahasına olursa olsun iç catışmalara ve Irak’a girmek gibi dış maceralara sürüklemek yoluyla, ülkeyi Franko tipi bir milliyetçi demir diktatörlüğün pençesine almak. Amerika ve Avrupa böylesi bir geliÅŸmeden hoÅŸnut deÄŸiller, ama ortadoÄŸu’da istikrarsızlığa ve çatısmaya oynadıklarından Türkiye’deki olumsuz geliÅŸmelere seyirci kalmaları çok muhtemel.
Geriye tek umut, Hrant’ın öldürüldüğü günün akÅŸamı aniden toplanıveren o beÅŸ-on bin kisilik potansiyel kalıyor. Bu, 12 Eylül’lerden, Susurluk deneylerinden geçmis kamuoyunun. “hepimiz Hrant’ız” diye haykıran en duyarlı kesimidir. Bu duyarlılık milliyetçi komplolara dur diyebilecek midir? Umut edelim.

Çocuklarımızın adı da Hrant olsun. Onun gibi yürekli, onun gibi geleceÄŸe cesaretle bakan, onun gibi mangal yürekli ve bir güvercin duyarlılığında…

Gün Zileli

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 00:47 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 YIM  Profile bak

pezeTa yazdı:
pogomania yazdı:

Resim

0 212 636 29 50
0 212 636 12 53

eminim bu herif cinayeti kimin ona işletirdigini bilmiyor cünkü bilse onu coktan öldürürlerdi aynı mehmet agca gibi oda bunun icin yaşıyacak bi bok bilmedigi icin,

sivrisinekleri gercekten temizlemek istersen önce bataklıgı kurutucaksın bence lanet olsun :x

tabi basının ne kadar parmagı var bilmiorumda eger öyleyse basın iyice salça olmuş.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 00:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

darth frantic yazdı:
malumunuz olay çıkartmaya meilli, doğuda ki evlerinden ve yurtlarından zorla kovulmuş ve batıya göçe zorlanmış kürtler var. bunlar bizzat ülkedeki iç karışıklığın içerisindeler ve dış güçler tarafından kullanıldıkları ortada.

kürtleri destekleyen solcu bir kesim var bunlar ne yaptıklarının pek farkında değiller sanırım. ve zaten ülkedeki iç karışıklığın ortasında bulunuyorlar.

bence işte bu grupların dışında kalan kesim, pkk yı desteklemeyen solcular, islamcılar ve merkez sağ insanlarını bu iç karışıklığın içine çekmenin bir yolunu düşünmüşler düşünmüşler hrant dinki öldürmeye karar vermişler. hem demokrasiye hem avrupa birliğine girme muhabbetine hem türkiyenin imajına kazık atmanın yolu yani bir taşta 3 kuş vurdular ve çatışmanın dışındaki kesimide içeri çekmeye çalışıyorlar.

burda sağ sol kürt türk kavgası yapmak istemiyorum ama üslubun beni gerçekten çok rahatsız etti. fikrine saygılıyım, kürt türk ayrımı yapmıyosundur büyük ihtimal ama üslubun çok yanlış.
birincisi bir olayı tartışırken asla genelleme yapılmamalıdır. bunu neden söyledim kürtler deyiÅŸinden. “olay çıkartmaya meilli kürtler” gibi.... tamam anladım kavga mavga istemiyosun ama yaklaşım tarzın klasik türk milliyetçisi yaklaşımından farkı yok gibi. ÅŸimdi anlatayım

“kürtleri destekleyen solcu kesim” demiÅŸsin . kürtleri desteklemek diye bir olay yoktur. türkiyede sadece türk halkı yaÅŸamaz türkiye halkları yaÅŸar içerisine ermeniler kürtler türkler herkes girer. dolayısıyla birbirini desteklemek desteklememek gibi bir olay olmamalıdır. kürtleri derken pkk yı kastediyorsan. kürtlerin hepsini pkk lı olarak görmek ülkücülerin yaptığının aynısıdır. herkes biliyor ki zaten pkk yı destekleyen solcular pkk nın masa üstünde çalışan elemanları vardır bunları herkes biliyor ve bunların içinede tkp gibi partileride aynı kefeye koymuyosundur umarım. kürtleri desteklemekten sonra pkk yı desteklemeyen solcular demiÅŸsin. kürtler=pkk lılar olarak görüyosan senin ülkücülerden farkın yoktur demektir. bu yüzden tartışma uslubunu eleÅŸtirmek istedim.

solcuları bu işi yapmakla suçlamaya ne açıdan yaklaştığını anlayamadım. halkların kardeşliğini savunurken halkların kardeşliğine kurşun sıkmak mantıksız kalıyor yanında. çünkü burda senin bakış açınla 1 Mayıs 77'ye, Kahramanmaraş olaylarına, Sivas, Susurluk, Şemdinli olaylarına bakarsak yine aynı sonuca varabiliriz.geçenlerde yine trabzonda öldürülen rahip vakasınıda unutmamak gerek. senin mantığına göre bu olaylarda solcuların başının altından çıkmıştır ki alakası yoktur.

katil yakalandı 17 yaşında birisi ve yine trabzonlu. rahip vakasından sonra yine böyle faşist bir cinayetin trabzondan çıkması şaşırtıcı değil. trabzonda daha öne proveke edilmiş insanların linç girişimi olmuştu, rahip olayı falan olmuştu neyse.

şimdi Türkiye daha da kırılgan hale geldi. dink cinayeti emperyalistlerin elini güçlendirecek bunun karşısında ülkemizi küçük düşürecektir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 00:51 
HC-Shouter
 Profile bak

işte budur gün zileli döktürmüş yine. türkiyedeki milliyetçi solcuları kafatasçıları liberalleri islamcıları kürtçüleri ve milliyetçiliğe kapılmamış solcuları iyi tahlil edip düşünmek lazım çok karışık bir siyasi yapıya büründü türkiye son yıllarda

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 08:52 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kesinlikle cia ya da ermenilerin işi, tayyip bi kaç gündür atıp tutuodu yok kuzey ıraka girsek hallederiz gireriz falan gibilerden, cia de ben bişi yapiim de sizi birbirinize düşüriim diyerekten öldürttü herifi bakalım nolcak ilerleyen günlerde

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 11:33 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

evet ya kesin Cia, yok kesin ülkücü, yok yok KESSİN ermenilerin işi.. vaammua koyum, ağzı olan herkes yazsın buraya, bu cinayet kimin işi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 13:26 
HC-Shouter
 Profile bak

Komünist yazdı:
darth frantic yazdı:

burda sağ sol kürt türk kavgası yapmak istemiyorum ama üslubun beni gerçekten çok rahatsız etti. fikrine saygılıyım, kürt türk ayrımı yapmıyosundur büyük ihtimal ama üslubun çok yanlış.
birincisi bir olayı tartışırken asla genelleme yapılmamalıdır. bunu neden söyledim kürtler deyiÅŸinden. “olay çıkartmaya meilli kürtler” gibi.... tamam anladım kavga mavga istemiyosun ama yaklaşım tarzın klasik türk milliyetçisi yaklaşımından farkı yok gibi. ÅŸimdi anlatayım

“kürtleri destekleyen solcu kesim” demiÅŸsin . kürtleri desteklemek diye bir olay yoktur. türkiyede sadece türk halkı yaÅŸamaz türkiye halkları yaÅŸar içerisine ermeniler kürtler türkler herkes girer. dolayısıyla birbirini desteklemek desteklememek gibi bir olay olmamalıdır. kürtleri derken pkk yı kastediyorsan. kürtlerin hepsini pkk lı olarak görmek ülkücülerin yaptığının aynısıdır. herkes biliyor ki zaten pkk yı destekleyen solcular pkk nın masa üstünde çalışan elemanları vardır bunları herkes biliyor ve bunların içinede tkp gibi partileride aynı kefeye koymuyosundur umarım. kürtleri desteklemekten sonra pkk yı desteklemeyen solcular demiÅŸsin. kürtler=pkk lılar olarak görüyosan senin ülkücülerden farkın yoktur demektir. bu yüzden tartışma uslubunu eleÅŸtirmek istedim.

solcuları bu işi yapmakla suçlamaya ne açıdan yaklaştığını anlayamadım. halkların kardeşliğini savunurken halkların kardeşliğine kurşun sıkmak mantıksız kalıyor yanında. çünkü burda senin bakış açınla 1 Mayıs 77'ye, Kahramanmaraş olaylarına, Sivas, Susurluk, Şemdinli olaylarına bakarsak yine aynı sonuca varabiliriz.geçenlerde yine trabzonda öldürülen rahip vakasınıda unutmamak gerek. senin mantığına göre bu olaylarda solcuların başının altından çıkmıştır ki alakası yoktur.

katil yakalandı 17 yaşında birisi ve yine trabzonlu. rahip vakasından sonra yine böyle faşist bir cinayetin trabzondan çıkması şaşırtıcı değil. trabzonda daha öne proveke edilmiş insanların linç girişimi olmuştu, rahip olayı falan olmuştu neyse.

şimdi Türkiye daha da kırılgan hale geldi. dink cinayeti emperyalistlerin elini güçlendirecek bunun karşısında ülkemizi küçük düşürecektir.

kürtleri destekleyen derken pkk dan ve göçe zorlanmış ve belkide suç işlemekten başka çaresi kalmayan batıdaki kürtlerden bahsediyordum. halklar kardeştir ama malum bazı sol gruplar artık nasıl solcularsa, kürt milliyetçiliği yapmaya başladılar. üslubum yanlış anlaşılmaya yol açmış olabilir ama neyi kasdettiğimi biliyorsun.

ayrıca olay, faşist cinayet denemeyecek kadar karmaşık bir olay. elbette tetikçi olarak laz ve ülkücü (süper combo) birini kullanmaları doğal. tetikçinin hiçbir önemi yok cinayette, düğme basanlar faşistler değil, dış güçler bu apaçık ortada

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 13:59 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

evet adamlar yeniden birbirine düşürcekler 12 eylül öncesi gibi millette dünden razı baksana 2 ye bölünmüş herkes

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 14:57 
Überpunk
 Profile bak

Maşa olan herif yakalandı , ama bi boka yarıycakmı? Bence kesinlikle bi boka yaramıycak , herif 1-2 bişii anlatıcak ama onlarda maşa çıkıcak , ve hiçbi zaman bu olayın arkasında asıl kimin olduğu öğrenilemiycek?
Ama şahsi fikrim her zaman olduğu gibi Türkiye nin az da olsa geliştiğini gören dış kuvvetlerdir , kuzey ırak olayından sonra yine bi şekilde vurdular kafamıza , oturun oturduğunuz yere diye!

Amigo Orhan'ın torunları...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 22:01 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Carburo de Calcio yazdı:
ulan yazmayim yazmayim diyorum ama deli olmamak elde deÄŸil

bu ülkede sinegoglar bombalandı kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede "kavgam" en çok satanlar listesine girdi korsana düştü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede ermenilerle ilgili fotoğraf sergisi saldırıya uğradı kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede kilise rahibi öldürüldü kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede sokak ortasında birileri linç edilmek istendi kimsenin sesi çıkmadı
bu ülkede danıştayda cinayet işlendi kimsenin sesi çıkmadı

ki bunlar son bikaç sene içinde olanlar ve sadece şu an aklıma gelenler, daha geriye gitmiyorum bile

ulan bunlar yaşanırken neredeydi ırkçılık karşıtları da salak bi grubun ne dediği bile tam anlaşılmayan 2 gram şarkısı yüzünden tüm rakçı pankçı gençlik ırkçılık karşıtı oluverdi tişörtler basıldı siteler yapıldı afişler asıldı internette heryerde propaganda yapıldı ?

faşizm'in ucu türk'e dokununcamı sizi rahatsız ediyor ? :evil: :evil: :evil:

iddia ediyorum bu cinayette tüm o ırkçılık karşıtı olduğunu iddia eden ve ermeni düşmanlığını körükleyen kesim pay sahibidir ! :evil:

hayat bu forumdan ibaret deÄŸil.
insanların ne yapıp ne yapmadığını nerden bilip de yargılıyorsun.
sihirli küre buldun da bizden mi saklıyorsun ?
kavgam okumakla da bir bok olmaz.bir fikiri savunuyorsan,önce düşmanını bileceksin.tek taraflı yazıları okumakla bir yere varılamaz.

artı olayın bir faşist işi olup olmadığı da meçhul.
tabiki oklar direkt faşistlere çevrilecektir ama bu ideolojilerinden bile gerizekalıca bir iş olur.
1-2 haftadır bir kerkük muhabbeti dönüyordu asker gıkını bile çıkarmıyordu mevzu hakikaten derindi ve dikkatlerin bir şekilde dağıtılıp tc nin zor durumda bırakılması gerekiyordu.
ki bu ülkenin en büyük sorunu olan ermeni sorunu yarasını üstüne tuz fabrikası kurmak oldu bu.
bakınız 3 gündür kerkük pkk lafı ediliyor mu televizyonlarda gezatelerde ya da kulislerde.
eleman cuma namazını kılıp vurdum demiş.saf bir çocuk ya faşistler beynini yıkamış ya da dış güçler satın alıp boku da milliyetçilere at demiş.

olayları tek yönlü düşünmeyin.
faşiste kan kusmak için herhangi bir neden yok hrant dinki malzeme etmeyin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ocak 2007 22:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

faşistler vs. diyoruz da yanlış anlaşılmasın faşistler sanki emperyalistlere karşı bi tutumdalar sanmayın sakın. faşistler onlara yardımcılık eden onların baş tetikçisidir. niye ?
çünkü emperyalistlerinde faşistlerinde işlerine geliyor. türkiyede halkların düşmanlığı faşistlerede emperyalistlerede yarıyor.
öyle değilmi bu faşistler 68 de amerikan 6. filosunu denize döken solculara silah doğrultanlar değilmidir ?
türkiyede yükselen solculuğu niye amerika bitirmek istemiştir ? 80 darbesinde mesela. solculuğun karşısına neyi kurabilirdi ?
ülkü ocaklarıymış milliyetçilermiş faşistlermiş hepsi amerikan köpeği.
yani katil yakalandı tamam adam ülkü ocağınada gidiyomuş oymuş buymuş.. bu onun faşist olmadığını değiştirmez yada dış güçler tarafından yapılmasına engel bişey değil.
yani bunu yapanın faşist birisi olması yanıltma vs. değil.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: