NORMALkerem yazdı:
hani atatürk ilkesi ya "milliyetçilik" onu illa ki yapıcaz. ama "kaka" olduğu için "ırkçılık" yapmıyacağız. diyecez ki arasında "ince çizgi" var. halbuki arasında çizgi fln yok. hepsi aynı uyduruk temelden türeyen düşünceler. bundan da savaş propagandası dışında birşey çıkmaz. milleti biraraya toplamak gerekir; bu da ancak ortak bir "düşman" göstererek olur. şimdiki düşmanımız ermeniler. dün apo, yarın ırak.. ya da kim denk gelirse...
ondan sonra "atatürk olmasaydı" muhabbeti başlar. ne olacağımızı bilemeyiz. ama şu anda sömürge olmadığımızı kimse iddia etmesin.
iki adım daha ileri atınca "ya sev, ya terket" gelir. kızarkadaşınız için çok geçerli ve insanca olan bu talep, ülke için uygun bir çözüm değildir. şayet sevmeyip terkedenler oldukça fazla. buna "beyin göçü" diyoruz. o kadar parlayamadığı için gidemeyenler de ya seve seve, ya sike sike kalmak zorunda kalıyor.
bunu daha önce de orhan pamuk başlığında söyledim; elinde somut birşey olsa "soykırım yapmadık!!!" diye nasıl böyle bağırabilirsin ki? nedir derdimiz? kefareti ödenecek bunun. belki 200.000 belki 1.5 milyon kişi.. fakat bayağı bir insan ölmüş. "ermeni isyancılar" vardır. onlara yardım ve yataklık eden "ermeni siviller" vardır. (silah sağlayan dış güçlerden hiç sözetmiyorum) bunların soruşturulması her zaman acı ve kan getirecektir. fakat soruşturulmadan bütün "ermeni" halkının suçlu ilan edilip göçe zorlanması; dikkat edin burada anahtar kelime bu; "ayırdedilmeksizin devletin otoritesi altındaki azınlık bir milletin bütün mensuplarının" suçlu ilan edilip göçe zorlanması; 10.000 kişi bile ölse soykırım sayılır. çünkü bu insanların öldürülmeleri, ölüme sürülmeleri; yapıp ettiklerinden değil; sadece ve sadece "soy"larından dolayıdır.
bakınız almanya yenilgisinden sonra gereken savaş tazminatlarını ödedi, "soykırım yapılmadı" denmesini yasakladı ve şimdi rüyanızda göreceğiniz kadar yüksek bir refah seviyesine yeniden ulaştı. yani savaş tazminatı kimseyi öldürmez, ülkeyi çökertmez. ülkenin saygınlığı da öyle korunmaz. adam gibi ayaklarının üzerinde durursun öyle korursun. ekonomik olarak yeterli bir ülke olsaydık avrupa birliğine girmemiz bu kadar olay olur muydu sizce? part-time makdonaldsda çalışarak bile buradaki tam zamanlı işçinin maaşından fazla kazanılan yerler varsa, tabii ki türkiye tutunamayan herkes oralara koşacak. bakanlarımız sidik yarışını bırakıp işleriyle ilgilenseler daha farklı olurdu.. ama bu konuşma hiçbir yere varmıyor sanırım. anlayan başından anlamıştır. aslında ermeni sorunu diye bir derdimiz yoktur. herşeyden önce FAKİRLİK diye bir sorunumuz vardır.
bu arada video gerçekten 13 yaş ortalamasına hitab ediyor. soad hiç sikimde değil. dinlemediğim, siklemediğim bir grup. ne dediyse dedi. bunlar hep bir karmaşa yaratma politikasının ürünleri. siz de pankçı gençler olarak aferim kapılıp gitmişsiniz peşine...
bu yorumun uzerine soylencek hic bir şey bulamıyorum
tam olarak hersey acık ve net burda tebrik ediyorum arkadaşım cok doğru konusmussun