Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 24 Temmuz 2008 22:56

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Kürke Hayır Eylemi (13 Åžubat)
İletiTarih: 30 Ocak 2007 23:48 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Subat 13'de, yine tum dunya ile ayni gunde, saat 15:00'de, Cin Konsoloslugu onunde, dunyada esi benzeri bulunmayan bir vahsetin yasatildigi ve Cin Hukumetinin hayvan haklarina yonelik hicbir yasal duzenleme getirmeksizin devam ettirdigi dunyanin en buyuk kurk sektorunu, Kurke Hayir Platformu olarak duzenleyecegimiz protesto ile kinayacagiz. Eylemde okunacak basin aciklamasi asagidadir. Gorsel materyaller, kafesteki kostumlu kisi ve katilimcilar yerlerini aldiktan sonra basin aciklamasi okunacak ve aciklamayi takiben yarim saat surecek sessiz oturma eylemine gecilecektir. Eylem boyunca verilecek mesajin carptirilmasini onlemek amaciyla basina yapilacak tek aciklama basin aciklamasinin aktarimi olup, bireysel roportaj verilmeyecek, slogan atilmayacaktir. Oturma eylemi yapilacak alan beton oldugundan altiniza koymak icin basina malzeme olmayacak nitelikte materyal getirmenizi tavsiye ederiz.

Eyleme katilacaklardan, basinda mesajimizin duzgun sekilde yer alabilmesi icin asagidaki maddelere saygi gostermelerini rica ediyoruz.

- Eylem alanina gelindiginde, organizasyonu yapan Kurke Hayir Platformu uyelerinin gosterdigi sekilde pankartlar, kafes ve oturma eylemi duzeni icine girilmesi,

- Eyleme bireysel olarak hicbir pankart, yazili karton getirilmemesi ve bu sekilde hedeflenen mesajin sapmalara ugramamasi

- Suni de olsa kurk ve deriyi andiran kiyafet ve aksesuarlarla eyleme gelinmemesi,

- Basin aciklamasini takiben baslayacak yarim saatlik oturma eylemi sirasinda sov agirlikli haber yapan ve olay arayan tarzda basin mensuplarina kulak asilmamasi ve sessiz oturma eylemi profilinin korunmasi; boylelikle ulastirilacak tek soylevsel materyalin basin aciklamasi olmasini saglayarak medya uzerinden mesajimizin carpitilarak ya da yetersiz sekilde verilmesinin onlenmesi,

- Eylem sona erdiginde de yine hicbir dikkat cekici goruntuye mahal vermeden eylem alaninin terk edilmesi.

Eyleme katilacaklarin ezgi@kurkehayir.org adresine mail atarak bildirimde bulunmalari rica olunur.

Cin Konsoloslugu Adres: Memduh Pasa Yalisi Misirli Cad. Tarabya Istanbul

Tel :+90 212 299 21 88

BASIN ACIKLAMASI

Cin bugun dunyanin en buyuk kurk ureticisi ve isleyicisi konumunda. Ulkede uretilen kurkun yaklasIk %30'u yaban hayvanlarindan, geri kalaniysa kurk ciftliklerindeki kafeslerde tutulan hayvanlardan elde ediliyor. Ayrica Cin'de hayvan haklari konusunda hicbir yasal duzenleme yok.

Cin'de kurku icin yetistirilen yaban hayvanlari arasinda tilki, rakun kopegi, tavsan ve mink bulunurken; dunyada esi benzeri varolmayan, kedi ve kopekler uzerine kurulu bir kurk sektoru de varligini surdurmekte.

Uluslararasi kurk tuccarlari ve moda tasarimcilari Cin'den kurk almayi tercih ediyorlar, cunku isgucu cok ucuz ve hayvanlari korumaya yonelik hicbir yasal duzenleme yok. Cin'de uygulanan vahseti bilen tuccarlar, urunlerdeki Cin Mali etiketini cikartip yerine sahte etiket bile koyabiliyor.

Iskencelere maruz kalan, diri diri derileri yuzulen bu hayvanlarin kurklerini satin almaktan kacinmak icin kurk manto kullanmamak da yeterli olmuyor. Anahtarliklardan terliklere, hayvan magazalarinda satilan oyuncaklara kadar, Cin mali ya da Cin'den ithal edilmis kurklerden elde edilen pek cok urunde kedi ve kopeklerin kurku kullaniliyor.

Kurk, hangi kosullarda uretilirse uretilsin, vahsettir. Ancak Cin hukumeti, ucuz kurk uretimi adina, diger ulkelerle kiyaslanamayacak bir vahsete goz yummaktadir. Ucuz isgucu icin insanlik disi kosullarda calistirilan insanlar kadar hayvanlar da vahsi kapitalizmin kurbani olmaktadir.

Biz, Kurkehayir Platformu olarak:

— Moda tasarimcilarini, koleksiyonlarinda kurk kullanmaktan vazgecmeye,

— Magaza sahiplerini, kurk iceren giysileri ya da aksesuarlari satmamaya,

— Tuketicileri kurk iceren urunleri satin almamaya,

— Butun medya kuruluslarini, bu vahset konusunda halki bilinclendirecek yayinlar yapmaya,

— Cin hukumetini, kurku icin oldurulen hayvanlarin maruz kaldigi iskencelere son verecek yasal duzenlemeleri hayata gecirmeye cagiriyoruz.

Cin hukumeti bu yasal duzenlemeleri yapana kadar eylemlerimize ve protestolarimiza devam edecegiz.

Kurke Hayir Platformu
http://www.kurkehayir.org

[glow=red]Yer: Tarabya Çin Konsolosluğu Önü
Tarih: 13.02.2007
Saat: 15:00[/glow]

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ocak 2007 10:58 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Organize ettiginiz en dogru ve en iyi protesto! Herkes gitsin diyorum! Basarilar diliyorum!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ocak 2007 11:30 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

tenks...evet herkes gelsin...

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ocak 2007 18:38 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

BlowJoe'ya kesinlikle katılıyorum;destekliyorum burdan,istanbulda olsam kesin gelirdim,kolay gelsin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Åžubat 2007 16:40 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kesinlikle gelmeye çalışıcam. umarım etkisi olur

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Åžubat 2007 16:45 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

çok üzülüyorum ya. bende gelirm büyük ihtimal.2 buçuk ta dersim bitiyo yetişebilirsem.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Åžubat 2007 18:07 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ben gelemiyorum mesafeden dolayı ama oradaki arkadaşlardan yolluyorum bikaç :)
bi video izlemiştim bu hayvanların canlı canlı derilerini yüzüyorlardı. Kafalarını yere vurup önce tepişmemesi için biraz sersemletiyolardı sonra bıçakla bi kenarından deriyi açıp cork diye çekip üzerlerinden kıyafetlerini çıkarır gibi alıyorlardı. göt verenler ya.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Åžubat 2007 18:41 
Minor Threat
 Profile bak

arkadaşlar bende malesef bu fotorafların olduğu videoyu izledim ancak sonuna kadr izlemeyi midem kaldırmadı.Gerçekten sizin arkanızdayım elimde fırsa olsaydıda size katılsaydım keşke

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Åžubat 2007 19:36 
Führer
 Profile bak

çok anlamlı bir eylem, tebrik ediyorum düzenleyenleri.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: