Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Eylül 2008 12:51

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ABD-İRAN
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 00:15 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

televizyonda duydum bush İrana girmeyiz falan demişti ama dün gece ceptemsndeki haberlerde bush İrana cevabımız sert olucak falan dedi yazıyodu :? ben drimki Abd İrana bişey yapmaz, yapamaz yemez eğer Abd bişey İran a girmeye çalışırsa Avrupa dan İran a yardım gelir gelmek zorunda hatta Avrupa nın neredeyse bütün petrol ihtiyacını İran sağlıyo diye biliyorum, e İran da petrol yollamayı kesmekle tehdit edebilir diğer ülkelerden çıkan petrolde Avrupa ya yetmez yardım etmek zorunda ben İran ın ordusununda baya iyi olduğunu duymuştum bence Abd, İrana bişey yapamaz...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 00:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Savaşa girmesi bence zor olasılık.Molla Devrimi gibi.İran içindeki muhalif güçleri destekliyor.Ülkeyi içten karıştırabilir.Ancak PUSH yani bu savaşa girerse şaşırmam.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 01:44 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben de hiç şaşırmam girerse,ama off of var ya çok güzel cevap verir İran çook,amına koyar amerkanın amna

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 12:37 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

o kadar insan ölecek ve ortada bi savaş olacak eğer olursa çok köttü ama. orospu çocuklarının hele bush ve o karının göt olmuş suratlarını görmek için sabırsızlanıyorum gibi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 13:21 
HC-Shouter
 Profile bak

bush un olmasa bile yardımcılarının bizim kadar aklı vardır herhalde. irana kara harekatı düzenlemek =intihar istediği kadar süper güç olsun orası ırak değil.

iranın askeri gücünüde geçtim işgal edilebilir mi edilemez mi görmek için tarihe bakmak gerek. iranlılar bin yıllardır o topraklarda yaşıyorlar. ne osmanlının ne başka bi süper gücün kontrolü altına girmediler hiç bi zaman. içeride bütünlükleri var. ıraktaki gibi kürtlere ver silahı vursun komşusunu durumuda yok.

ayrıca avrupanın kimseye destek verecek hali yok ama rusya ve çin amerikadan aldığı sus payını epey arttırıp arıza çıkartır böyle bir durumda.

suriye bana daha öncelikli ve kolay bir hedef gibi geliyor. umarım hiçbiri hedef olmaz ortadoğuda akan kan durur. (gerçi tarihe tekrar bakarsak ortadoğuda akan kanın durduğu pek görülmemiş)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 03:00 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dediklerin doğru İlkercim ama bakma sen girebilirler hiç belli olmaz ,zaten bunların hepsi bi oyun olduğu için hiç belli olmaz,İrana saldırırlarsa görcekleri zararların farkında olmalarına rağmen girebilirler,çünkü arkada dönen oyunların haddi hesabı yok,yeni amaçlar bunları gerektirebilr yani,neyse uzun konu ya her şey olabilir bence hiçbi şeye şaşrmıyom artık ben

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 03:44 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  YIM  Profile bak

bence girer,girersede orayı altüst eder.iran gizli bi kutu ici acılmamıs,birlikleri kanıtlanmıs bir gercek.Fakat amerika ırakta teknolojisini kullanamadı,orayı tamamen yok edebilir amerika,onlarca yüzlerce tür ajan birlikleri var FBi,Cia vs...bunlar en bilinenleri.Hersey ellerinde sana senin bile bilmedigin hakkında bilgiler getirebilirler.ABD yi savunuyor degilim,ABD nin savunulcak yanıda yok,Su savastan sonra Abd 'hala ayakta ve tehdit almıyorsa bu onun hala güclü oldugunu gösterir,iran bir savasa ugrasa amerika olmasa bile bir diger ülke orayı yok edebilir,tek avantajları petrol ki,o da 2 yıla kalmaz değerini yitirir.Bor artık Bor,o da bizde bol.BMW bor sistemli araclar yapıp kaldırmıs,bir baska araba firmasi su' ile calısan arabalar yapıyor ve suan test sürüşlerinde.İşte amerika zamanını bekliyor,onlarda sizin bildiklerinizin farkında,ve savaş stratejileri normal bi insanın düşünebilicegi seyler degil.Acımasız,zeki,ayrıntıcı olmalısınız.Saygılar,

Ve arkanda soluksoluga ben..
Hissedebildinmi?
Ac gözlerini..
By emotional paranoia

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 05:01 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Resim

düşüncem; Türkiye kuzey ırak'a girer, tüm pkk kamplarını alt eder ve ırak'tan çıkmaz. ondan sonra tüm iran'ın batı sınırları kontrol altına alınmış olur, tampon oluşturur. zaten iran'ın diğer komşuları da abd müttefiki... daha sonra abd iran'a girer ve bombalar...

daha sonra ırak'ta işini bitiremeyen abd, iran'da da istediğini elde edemez(esasında elde eder) tüm petrol rezervleri abd şirketlerine kalır.

iran'ın islami rejimi desteklemeyen kesimi abd'ye destek verir. bunu yanında Türkiye'nin Türkmenleri desteklediği gibi, savaş sonrası veya savaş esnasında Türkiye iran Azerilerilerine destek verir.

ve yine aynı senaryolar döner...

Haftalık ilk 10'um:
Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Åžubat 2007 01:34 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ağzı olan savaş politikası uzmanı...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Åžubat 2007 15:37 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

düşünce belirtme, millete taş atma platformu değil = : )

saygılar...

Haftalık ilk 10'um:
Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Åžubat 2007 01:53 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tabi buda bir ihtimal ancak ben pek olası görmüyorum zaten rise denilen aptal karı da bizzat senato da iranı içten devirmek için fon istiyor bu yolla yapmaya çalışacakları bence aşikar... yani bu kadar oluşmuş bir amerikan nefretinden sonra yapabileceklerini sanmıyorum ancak yinede dünyanın en güçlü devleti yapar yapar.Olabilir ancak demokratlar son seçimlerde çoğunluğu elde etti ve bushu koltuğundan edeceğine kesin gözüyle bakılıyor demokratlarda bilindiği gibi dış değil de daha çok ülke içindeki sorunlarla ilgileniyoarl vergiler sağlık eğitin bu tür şeyler ile yani çok daha avantajlı dünya için.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Åžubat 2007 14:04 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi sikim bişe olmaz irana olsaydı nükleer programı geliştirmeden önce yaparlardı..artık tek başına abd dalamaz.. iran güçlü bir ülkedir.müslüman ülkeler arasında en güçlü olarak gösterilir...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: