Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 05 Eylül 2008 20:17

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ÅŸimdi deÄŸilse ne zaman, biz deÄŸilsek kim?
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 01:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ÅŸimdi deÄŸilse ne zaman, biz deÄŸilsek kim?
DIŞARDAN DEĞİL İÇERDEN BİR MÜCADELEYİ ÖRGÜTLEMEYE

“Haydi, gençler siyasete” pankartlarıyla sokakları süsleyen AKP, milletvekili seçilme yaşını 25’e indirerek gençliÄŸe açtığı “büyük” siyaset alanına çağırıyor bizleri. GençliÄŸe çaÄŸrı yapan sadece iktidar deÄŸil ki, tüm siyasi partiler gençlik kollarına, liberaller ulusal öğrenci konseyine, 60’ların gerici-faÅŸistleri yeniden kurmaya çalıştıkları Milli Türk Talebe BirliÄŸi’ne çağırıyor gençliÄŸi. Tabii bir de aynı yöntemlerle soldan yapılan öğrenci sendikasına katılın çaÄŸrıları var. Ülkede seçimlerin yaklaÅŸtığı bugünlerde hiç bir zaman ülkenin geleceÄŸine dair alınan kararların öznesi olamayan ama her zaman “gelecek sizin ellerinizde” denilen gençlik bir kez daha ikiyüzlü siyasetin imdadına çaÄŸrılıyor. Peki, ülke siyasetinin iktidar oyunlarına sahne olduÄŸu böyle zamanlarda hep tepeden yapılan çaÄŸrıların alkışçısı olması istenen gençliÄŸin egemen siyaset dışında kendi durduÄŸu yerden kurabileceÄŸi bir siyaset alanı ve gelecek hayali olamaz mı? Ya da gençliÄŸi siyasete çağıranlar her gün daha fazla piyasanın kurallarına sürüklenen düzenlerinde gençliÄŸe ne vaat edebilir? Her türlü fikrin ve eylemin yasaklandığı, eÄŸitim almanın lüks haline geldiÄŸi ülkede, gençliÄŸe parasız eÄŸitim mi vaat ediyorlar, demokratik ve özgür bir üniversite mi?
Türkiye egemenleri elbette ki ne özgürlük ne de insanca bir yaÅŸam vaadiyle çağırıyor gençliÄŸi. Onlar, gençliÄŸi koltuklarını saÄŸlamlaÅŸtırmak için kendi aralarında sürdürdükleri iktidar kavgasında taraf olmaya çağırıyor. YaÅŸananlar ikili bir seçim sürecine giren Türkiye’de, gençliÄŸin egemenler arası cepheleÅŸmenin içinde rol almaya zorlanmasından baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil. CumhurbaÅŸkanlığı ve genel seçimler yaklaşırken, AB ve OrtadoÄŸu’da yeni bir döneme girmeye hazırlanan ABD projesinin bir parçası olma yönünde önemli bir rol kapan AKP, sırtını dayadığı emperyalistlerden aldığı güçle, ülke içi iktidar yarışında şımarık adımlar atıyor. AKP’nin karşısında, özellikle CumhurbaÅŸkanlığını AKP’ye bırakmamaya çalışan ulusalcı cephe, Türkiye rejimine sirayet etmiÅŸ konularda gerilimi tırmandırıp kendi cephesini güçlendirmeye çalışıyor. Kıbrıs, Kürt sorunu, laiklik gibi konular bu cephenin yarattığı milliyetçi havayı körüklüyor.
Seçimler öncesi egemenler arası cepheleÅŸmenin belirginleÅŸmesi, liberal projelerin iÅŸleyiÅŸinde sorun yaratmıyor. IMF ile yeni bir borçlanma dönemi baÅŸlarken, saÄŸlık reformu, yeni vergilendirme sistemi, özelleÅŸtirmeler devam ediyor. Ankara’daki iktidar kavgası sokakta kamusal alanın talanı, toplumsal muhalefete dönük artan baskılar ve faÅŸist saldırılar ÅŸeklinde yaÅŸanıyor.
Siyasetin bu kadar yukardan yürüdüğü ve halkın, hakları gasp edilirken karşısındaki zorba devlet aygıtına sesini yükseltemediÄŸi bu dönemde, solun bu sorunlara karşı bütünlüklü bir mücadele programı hayata geçirmesi gerekmektedir. Kamusal alanın tasfiyesine karşı mücadele, OrtadoÄŸu’daki emperyalist iÅŸgale karşı mücadeleyle, Kürt sorununa demokratik bir çözüm mücadelesiyle ve artan baskılara karşı gerçek bir halk demokrasisi kurma mücadelesiyle birleÅŸtirilmelidir.
Ülkede yaÅŸanan siyasi çekiÅŸmenin üniversitelere yansımaması düşünülemez. Milli EÄŸitim Åžurasında İmam Hatip liselilerin üniversiteye giriÅŸiyle ilgili çıkan kriz, 15 yeni üniversiteye atanacak rektörleri kimin atayacağı konusuyla devam etti. Bütçeleri neredeyse tamamen kesilen üniversitelerin rektörleriyse, 2007 bütçesinde üniversitelere daha çok pay ayrılmasını isteyeceklerine, tüccar kafasıyla mali özeklik istedi. Üniversiteyi sermayenin kar alanı haline getirenler, üniversitesini sahiplenen öğrencileri soruÅŸturuyor, özel güvenlik ve polisi saldırtıyor. Dahası Aralık ayı boyunca üniversitelerde artan faÅŸist saldırılarla her dönem muhalefetin önünde devletin sokak gücü olan sivil faÅŸistlerin yeniden sahneye çıktığını görüyoruz. Bugün üniversitelerde faÅŸizme karşı mücadele gençlik hareketinin önemli baÅŸlıklarından biri haline gelmektedir. Bu mücadele sivil faÅŸistlerin saldırılarına karşı cevap verebilmeyi gerektirdiÄŸi kadar, ülkede milliyetçilik fikrinin fazlaca prim yaptığı bu günlerde üniversitelileri ideolojik olarak, kitlesel bir ÅŸekilde faÅŸizme karşı mücadeleye katmayı da gerektirmektedir. Üniversitelerdeki faÅŸist saldırılar karşısında Ankara ve Mersin’de örgütlenen toplumsal muhalefetin diÄŸer bileÅŸenlerini ve öğretim üyelerini de taraf edebilen eylemler bundan sonraki süreç için örnek oluÅŸturmaktadır.
Üniversitelerde faÅŸist saldırılar karşısında yeniden bir toparlanma sürecine giren sol, maalesef bu dönemki bir aradalığını sene başından beri üniversitelerde yaÅŸanan sermaye ve üniversite yönetimlerinin saldırısı karşısında gösteremedi. 6 Kasım eylemlerinin bölük pörçük ve genel olarak gençlik mücadelesinin ana sorunlarını merkezine almayan eylemler ÅŸeklinde örgütlenmesi, İ.Ü. Beyazıt kampusu gibi yerlerde artan yönetim baskısı karşısında çarenin üniversite dışında, solu birleÅŸtirip güç toplamakta aranması, UludaÄŸ Üniversitesi’ndeki ulaşım eylemleri sürecinde olduÄŸu gibi, militanlık kavramının slogan atmaya, jandarmayla çatışmaya daraltılması ve geliÅŸen sürecin iyi tahlil edilememesi… Tüm bunlar gençlik mücadelesinin hanesine daha ileriyi gösterecek fırsatların heba edilmesi olarak geçmektedir. Üniversitelerde ticarileÅŸmenin yarattığı sorunlar bu kadar ortadayken ve gençliÄŸe yapılan tüm yukardan çaÄŸrıları bertaraf edebilecek aÅŸağıdan alternatif bir üniversiteli kimliÄŸi oluÅŸturma olanağı varken, gençlik mücadelesinin yaÅŸadığı tıkanıklığı aÅŸmanın yolunu üniversite dışında ya da “güçsüzlerin” birliÄŸinde aramak boÅŸuna. Üniversitelere “komünist” bir program önermek her ÅŸeyi emperyalizme baÄŸlayıp mücadelenin güncel ihtiyaçları emperyalizmden bağımsızmış gibi davranmakla olmaz. Üniversitelerde soruÅŸturmalara karşı mücadele etmek, kampuslarda yönetimle karşı karşıya gelmekten kaçarak, sadece ve sadece aydınları toplayıp deklarasyonlar yayınlayarak olmaz. Gençlik mücadelesinin bir adım ileri gidebileceÄŸi bu dönemi tıkayan bu eÄŸilimler asla onaylanamaz. Tüm bunlara raÄŸmen bu sene gençlik mücadelesi açısından bir yenilenme ve kuruluÅŸ dönemi olarak yaÅŸandı. Bu sene atılan her gerçekçi adımın karşılık bulduÄŸu ve Adana’dan İstanbul’a kadar ulaşım sorunu, yemek zamları, barınma sorunu, kayıt paraları, faÅŸist saldırılar karşısında gençliÄŸin doÄŸru eylem çizgisi ve tarzına katılım gösterdiÄŸini gördük. Bu dönem üniversitenin içinde yaratılan ticarileÅŸme karşıtı duyarlılığı toplumun gündemine taşıma konusunda baÅŸarılı bir örnek Öğrenci Kolektifleri’nin “Herkese eÅŸit, parasız, nitelikli bir üniversite eÄŸitimi” kampanyası oldu. Ancak kampanya sürecinde kurulan iliÅŸkiler ve hareket tarzı Ankara’da yapılan meclise imzaları götürme eylemine yansıtılamadı. Birçok ilde birden örgütlenen ve üniversiteler açıldığında kayıt paralarını ödememe eylemleriyle devam eden kampanyanın illerde yarattığı hareketliliÄŸi Ankara merkezine taşıyamamasında, toplumsal muhalefetin geçirdiÄŸi durgunluk dönemi, gençliÄŸin eyleme geçerek hak kazanımları saÄŸlayabileceÄŸine olan inancının zayıflığı, parasız eÄŸitim talebinin muhatabının meclis olduÄŸuna ikna olmama, polis korkusu gibi nedenler etkili oldu. Ancak tüm bu nesnel nedenleri bir kenar bırakırsak, eylem örgütçülüğü ve ele alınan konunun yeterince anlatılamaması gibi daha temel birkaç sorundan bahsedebiliriz.
Her şeyden önce kamusal alanın tasfiyesine karşı mücadelenin bir parçası olan parasız eğitim mücadelesi ne tek başına sosyal bir taleptir ne de ekonomik. Parasız eğitim talebinin genelleştirilememesi üniversitelerde gelişen refleks eylemlerin ya da ticarileşmeye karşı oluşturulan canlanmanın şekil değiştirememesine neden olmaktadır. Örneğin yemek zamlarına karşı eylemler, yaygınlaştırılıp bütçeden eğitime daha çok pay isteme eylemlerine dönüşmemektedir. Ya da ulaşım sorununa karşı bir kampusta yüzlerce öğrenci yürürken aynı taleple meclisi hedef alarak yapılan eyleme öğrenciler gelmemektedir. Parasız eğitim talebinin sadece sosyal-ekonomik bir talep olarak algılanması, ezbere ve tek yönlü bir mücadele tarzını da doğurmaktadır. Aynı sloganla benzer konularda benzer eylemler tekrarlanmaktadır. Oysa her alanı kar hırsıyla piyasaya açılan üniversitelerde, piyasalaştırmanın tek sonucu paralılaşan üniversite içi hizmetler ya da akademik sorunlar değildir. Piyasalaştırma, üniversitenin bütün alanlarına, dahası üniversiteli kimliğine dönük bir saldırı olarak yaşanmaktadır ve anti-demokratik uygulamalardan sosyal kültürel alanlardaki zayıflamaya kadar birçok sonucu doğurmaktadır. Parasız eğitim talebi toplum yaşamının temel ihtiyaçlarından olan eğitim hakkının gaspına karşı oluşturulan siyasi bir mücadelenin başlığıdır. Kamusal alanın tasfiyesiyle somutlanan yeniden sömürgeleştirme politikalarını hedef olarak göstermektedir. Üniversitede parasız eğitim mücadelesi vermek, yeni bir demokratik kamu alanının ve yeni bir üniversiteli kimliğinin yaratılması sürecidir de.
Parasız eğitim mücadelesinin çeşitli hak kazanımları ve alternatif bir üniversiteli kimliği yaratarak tamamlanması aynı zamanda üniversitelilerin başından itibaren içinde karar alıcı birer özne olarak konumlandığı bir örgütlenmeyi de gerektirmektedir. Demokratik öğrenci hareketinin örgütü bağımsız, kitlesel ve aşağıdan demokrasiyi işletebilen bir nitelikte olmalıdır. Hem yaratıcı eylem tarzıyla hem de üniversitelilerin karar alma süreçlerine katılımıyla yaygınlaşan bir demokratik kitle örgütü oluşturulmalıdır. Üniversitelilerin öz örgütlenmesinin kurulması süreci hiçbir zaman yukardan yapılan tartışmalar sonucunda oluşturulan ilkesiz birliklerle olmaz. Tam tersine böyle bir örgütlenmenin tek yolu, amfilerde, kampuslarda yürütülecek, üniversitelilerin tamamının sorunlarına ve yaşamına değebilen bir mücadeledir.
Gençlik mücadelesine dair yapılan tartışmaların öncelikle yenilgi psikolojisiyle yapıldığı bu dönemde üniversiteli devrimci gençler, neo-liberal politikaların yarattığı yıkımı görüp yeni bir öğrenci hareketi yaratma iddiasını her zamankinden daha çok dillendirmelidir. Bu iddiayı taşıyan devrimci gençliÄŸin dayanağı, ayaklarını bastığı üniversite kampusları, politik programları ve tarihsel olarak biriktirdikleri mücadele tarzlarıdır. Öyle deÄŸil mi; gençlere yapılan siyasete katılın çaÄŸrılarını karşılıksız bırakmak olmaz. Doksan yıllık gerici-faÅŸist örgütlenmeleri dahi gençlik için yeniden parlatan egemenlere, Türkiye’de üniversite gençliÄŸinin kurduÄŸu DEV-GENÇ geleneÄŸinin hala üniversitelerde var olduÄŸunu ve bu geleneÄŸin bugünün üniversitelerinde en uygun mücadele modelini ve hareketini yaratacağını hatırlatmak gerekir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 10:28 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sen kimsin olum.. partine adam toplamaya mı geldin! git bildirilerini kantinde dağıt ulan. burada herkes lise terk..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Åžubat 2007 13:29 
HC-Shouter
 Profile bak

kopiynen peystnen zor gülüm senin işler. parti marti ne ayak okumadım ama kafam girsin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 02:44 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Lise mezunu olması önemli değil.Lise mezunu olsun ancak şunu okusun gerisi önemli değil zaten.Gerçi ''Ben Üniversiteye Giricem'' demekte ayrı bir erdemdir.Sende bu erdem yok kerem.Ben herhangi bir parti mensubu değilim.Tepkisiz gençliği uyandırmaya çalışıyorum.Bende sizle aynı yaştayım ancak birşeylerin farkına vardım.Benim farkıma varmam yetmez.Etrafımdaki herkesin varması gerekir.Sonuçta buradaki herkes ROCK-PUNK müzik dinliyor ve ben bu müziğin de özünde olan poltik duruşu canlandırmak istiyorum.Yoksa bu yeri öylesine seçmedim.Bende dinliyorum ancak boş boş sadece müzik manasında değil.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 10:13 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

olum yaşın kaç senin? senin farkına vardığın şeylerin bizim farkımıza varmadığımızı nerden biliyosun lan. senin gençliği uyandıracak aklın olduğunu nerde çıkardın göt! kime aval diyosun; hayatında ne yaptın da başkasının duruşuna aval aval dolaşmak diyosun? foruma girip copy paste bildiri yazmakla tepkili mi oldun, artı değer mi kattın? bu sikleri yazan adamlar neden bi türlü yaşlarını söylemiyolar?

"ben üniversiteye gircem" erdemi.. ayrı bi hoşmuş.. bende o erdemin olmadığını nerden çıkarıyosun amık bebe! 3 kere türkiyenin "iyi" kabul edilen üniversitelerini kazandım ben. hiçbirinde de okumadım. çünkü bana verebileceklerini sevmedim. şimdi tanımadığın insanlar hakkında ithamlarda bulunma. o dili keserler! "üniversiteye gircem" diye bi erdem yoktur. zaten her liseli gencin anası babası ünüversteye girmeye zorlar onu. başka yol yoktur gibi görünür. belki, o da bazı durumlarda; "ben okumayacam, kendi yolumu kendim çizicem" erdemi olabilir. ünüversteye gircem erdemi.. vammua koyum.
son olarak ben klasik müzik dinlerim, sikeyim pankı. müzikle politika olmaz. olmadı da, olmayacak da. sex pistols zamanında da olmadı. clashle de olmadı. herhangi bir popüler müzik dalgasıyla da olmayacak.
aman ne konuÅŸuoz ya.. 3-5 mesaj sonra gidersin zaten.
sen ankarada mısın çocuğum? bi buluşalım gimanın önünde kulağına bişey söyleyecem.

bir de daha yazcaksan; noktadan sonra boşluk bırakılır. ünüversteye girince öğretirler de, ben şimdiden söyleyeyim. ilerde yararını görürsün.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 16:26 
HC-Shouter
 Profile bak

taam gerginlik şaapmayalım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 19:56 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

18 yaşındayım.Yaşım isterse 80 olsun farketmez.En azından bu tür şeyleri okuyorum bilgileniyorum.Senin gibi ''AMANN NE OKUCAM'' gibi bir tepki vermiyorum birşeyler alabileceğimi düşünerek okuyorum.Benim herhangi bir parti de ile başkanı olmam veya olmamam farketmez değilim zaten de.NORMAL bir insan olarak da bu tür şeyler yapılabilir.Belki sokaklara çıkıp tepkini koymazsın.Ancak bir konu açılınca birşeyler bilir.Bu ülkede bende ilgileniyorum.BU ülkenin geleceği benide ilgilendiriyor diyebilirsin.GİMA'nın önüne gelicekmişim gelsem ne farkeder burada seninle o muhabbeti yapmıcam.Hayatım boyunca yapmadım.Şimdi de asla yapmam.Onu Cumhuriyet Lisesinde kendini bir şey zannedenler yapıyordu.Ben senin 3 üniversite kazandığı bilmiyordum.Bilsem de birşey farketmez.Aslında bu noktada haklısın.Çünkü üniversitelerin şuanda ne mal oldukları bellidir.Geçtim bunu bunu düzeltmekte bize düşer.Ben senin ne tür müzik dinlediğinle ilgilenmiyorum.İstersen ARABESK dinle umurumda değil.Bİraz bilgilenmek iyidir diye bunları buraya koyuyor paylaşıyorum.Alıp yada almamak senin meselen ancak burada bana küfür de edemezsin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Åžubat 2007 23:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"aman ne okucam" demiyorum şekerim. ben bunları daha önce defalarca okudum diyorum. aradaki farkı anla, benim söylemediğim şeyler tırnak içinde benden alıntı yapıyor gibi kullanma.
ha bu arada istediğime küfür ederim gibime geliyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Åžubat 2007 13:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bunun yaşla ilgisi şudur; biraz, azbirazcık ilerleyen yaşlarda; geçimini tamamen kendinin sağlaması gerektiği yer gelince; orada vasıflı ya da vasıfsız çalışan olmayı seçmen gereken bir zaman vardır. o zaman 400 lira maaşla kaloriferlerin yanmaması ve her gün patates yemek, insanı inançlarını yemeğe iter.
fakat esas olan yine bu değil; sol hareketin biraz daha içine girdikten sonra, iyice soğuk bir kış vakti inançlarını yeme eğiliminin kıyısındayken; eğer hareketin dışına çıkıp bakabilirsen; onun da çoğu zaman seni başka bir makinenin parçası olmaya davet ettiğini görürsün. ama makinenin parçası olmuşsan zaten bakamazsın. bunun alternatifi başka bir toplumsal hareket değildir. sadece bireysel harekettir. ben daha fazlasını bilemiyorum. mesihlik yapıp insanlara yol gösterecek adam değilim, çünkü tarihin tesadüfiliğine ve bilinemezliğine inanıyorum. bu da sandığının aksine elimi kolumu bağlamıyor, elimi kolumu çözüyor. sonucu görünmeyen ideal amaçlar uğruna sopa sallamaktansa, ırmağın yukarısına kürek çekiyorum. gayet güzel.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Åžubat 2007 14:48 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

evet iyi böyle.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Åžubat 2007 18:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Ancak bireysel hareket elbette yararlı olur.Öncelikle kendinden başlamalıdır.ANcak bir süreden sonra olay bireysel olmaktan çıkar.Örgütlenmek gerekir bana göre.Diğer türlü para babalarını tek başına yenmez alaşağı etmek mümkün değil.Ayrıca ben 400 milyonlar insanca bir yaşamı hakeden ancak sistem gereği yaşayamayan yada yaşatılmayan kişilerin kurtuluşunu sosyalizmde görüyoruö

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Åžubat 2007 19:06 
Hardliner
 WWW  Profile bak

ADAM GİBİ ADAM
TAYYİP ERDOĞAN
AVRADINI SİKEYİM!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Åžubat 2007 20:22 
hödöhödö
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ciddi ciddi kafam girsin haklı yukardakiler

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Åžubat 2007 20:58 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

boktan_nick yazdı:
ADAM GİBİ ADAM
TAYYİP ERDOĞAN
AVRADINI SİKEYİM!

savunuyor musun bu adamı yoksa?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Åžubat 2007 22:40 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

üMüT yazdı:
boktan_nick yazdı:
ADAM GİBİ ADAM
TAYYİP ERDOĞAN
AVRADINI SİKEYİM!

savunuyor musun bu adamı yoksa?

gençlik kolları başkanı akpnin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Åžubat 2007 17:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hadi ya tüh..birşey sorucam o zaman punk bir kişinin yaşam tarzı ile akp'nin ki uymuyor ki.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Åžubat 2007 19:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anarşistin olayı; yeri gelir herşeye uyar... mesela normalde oy kullanmam ama geçen genel seçimlerde genç partiye oy vermekten kendimi alamadım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Åžubat 2007 19:48 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

genç parti neden verdin peki? yani ben bunu neden söyledim anarşizm ile sosyalizm aynı olmasalarda benzerler.Birde genç parti yani?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Åžubat 2007 20:01 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

televizyonu açtığımızda biraz gülelim diye tabii ki.
muhalefette baykal yerine cem uzan sence de daha iyi olmaz mıydı? akp'nin herşeyine dibine kadar karşı çıkardı sırf karşı çıkmak için..
bunlar da var tabi ama öncelikle gülmek için...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: