Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 24 Temmuz 2008 14:46

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 58 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 22:14 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şimdi buradaki laz ben oluyorum tabi bende isyan ediyorum zaten kerem... hafiften çok az olan lazcamı da yazayım da buraya da şeklim şemalım olsun..xela do üaoba... merhaba demektir... bi.. okunuş olarak muchore de nasılsın dır muchore ye vurosi vore si muchore derseniz de ben iyiyim sen nasılsın olur... neyse bunları geçtikten sonra...

bir ek bilgi vermek istiyorum keremin 3. kısmına ekleme yapmak istiyorum. tsk kuzey ırağa 24 kere girdi bundan önce ve bunlardan birisi 50,000 asker ile oldu bunu hatırlatmak istiyorum ve keremin de dediği gibi tsk bir çok kere etkisiz hale getirdi pkk'yı askeri olarak... ama duruma bakıyoruz ve çözümün savaş olmadığını görüyoruz öyle değil mi...çünkü silahla fikirler ölmez.nasıl birisini idam ederseniz o kişiyi efsane konuma getirirseniz bu da aynı durum.

ikinci konu ise sickba.... eylem yaparsın sonuçu olur olmaz ancak kendini ifade etmek çok harika bir duygudur bir şey yapmaya çalışırsın hatta ve bunu biz 2003'de başardık aynı başarıyı kyoto içinde kazanacağımıza inanıyorum. yani bir şeyler olsa da olmasa da bunu başarmaya çalışmak gayet güzel bir şey.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 22:32 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

moruk ben bi kere bıraktım. onda da durumu biliyorsunuz. ortalık nasıl gerildi..
forumdaki elektriği azaltmak için insan gerekirse aradan çekilmeyi bilmeli..
bir özeleştiri verecek olursak;
tartışırken kullandığım dilin sert ve hatalı olduğunu kabul ediyorum.. fakat kullandığım üslup argo ve sokak dilidir.
direct birisinin anasına, sülalesine sövdüğümü bugüne kadar hatırlamıyorum.. sonuçta forumun yaş ortalaması ergenlik döneminden hallice..
böyle oluncada insanların zoruna gitmesi sanırım doğrudur.. forumdaki ilk yazılarım "koç taşşağı"yla ilgiliydi..:) dün o yazdıklarıma baktım.. görüşlerimi açıklarken kullandığım dilin gerçekten çok saldırgan olduğunu gördüm.. ve birazda kendimden utandım lan..
bunun sebebide sanırım dış dünyadan 6 - 7 senedir uzak kalıp, kendimi yalıtmamla ilgili. sonuçta küresel dünyada geçen her süre büyük bir ivme alarak ilerliyor. ve bir gün bilgisayarın başına geçip punk forumuna üye olduğunuzda bazı insan profilleri ve ilişkilerinin geçmiş yaşantınızla kıyaslanamayacak kadar dejenere olduğunu görüyorsunuz.. işte bunu kabullenememek insanı saldırgan bir ruh haline sokuyor..
olay budur....

sana gelince maltacan,,
son 36 saat içinde; yazdıklarına bırak cevap vermeyi kaale bile almadılar.. ve bence etik olarak en doğrusunu yaptılar...
aynı şekilde cevap verilseydi mutlu mu olacaktın moruk?
umarım ne demek istediğimi anlamışsındır..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 22:33 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

lan ben burda yazarken, adam koşup benden önce gelip yazmış bile:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 22:34 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

ümüt,,
masi ma orope :wink:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 22:56 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Piyan yazdı:
ümüt,,
masi ma orope :wink:

abi hemşeri mi çıktık yoksa... :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 23:17 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 12:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 23:17 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

masi ma orope "seni severim" demek..
artvinli laz bi kankamız vardı. ondan biliyorum.. neyse başlığın içine etmeye başladık.. sahibi gelip zopalamadan aradan çıkalım
lazlara sonra bakarız:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 23:21 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

boşver moruk. bize ne milletin hayatından..
birilerini kıstas yapıp şaşıracaksak BHUTAN'a gidelim:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 00:13 
Führer
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
sickbastard görünüyor ki oldukça cahilsin; ufak tefek düzeltelim

tanımadan etmeden kafadan cahil falan demişsin, eyvallah. cevap da yazmicaktım ama bu bu topiğe yazdığım son cevap olcak.

NORMALkerem yazdı:
1- barzani amerikan işgaline karşı çıkmadı; çünkü bu işgal kuzey ırak'ta barzani'ye kürt devleti kurma şansı tanıyacaktı; hatta bu amerika tarafından vaadedildi. türkiyeyle de bu iş çözümlenirse orada bir kürt devleti kurulacak. 2 ay kadar önce bir mit ajanı da basın açıklaması yapıp bunun saman altından böyle görüşüldüğünü açıkladı.

ben de bundan bahsettim, barzani karşı çıkmadı evet çünkü amerikanın ırağa girmesi onun yararınaydı. dikkatli okursan bununla ilgili karşıt bişey söylemedim.

NORMALkerem yazdı:
2- cac2 demiş ama tabii ki savaş karşıtları her zaman savaş karşıtıydılar; ırak işgalinde de yürüdüler. hiçbirşey olmadı demişsin; 1 mart 2003 idi; amerikan birliklerinin türkiyede konuşlandırılmasına yönelik tezkere reddedildi.(tezkerede türk askerinin ırağa gitmesi de sözkonusu idi) tam da bu esnada kızılaydan bakanlığa kadar insan doluydu.. yanlış hatırlamıyorsam yüzbinin üzerinde kişi katılmıştı eyleme. slogan "çıkarsa tezkere, meclis gitsin askere" idi. savaş karşıtları hiçbir şeyi etkilemiyor değiller yani.

evet, ama savaş olmadı mı? ıraklı siviller öldürülmedi mi? sen tezkere vermedin de ne değişti? asker zaten kuzeyde savaşmıyo mu? bununla ilgili "savaş karşıtları o zaman nerdeydiler" derken şuan da bu operasyonla ilgili savaş karşıtlıklarının bi işe yaramayacağından bahsetmiştim, savaş yanlısı bi adam değilim, bununla ilgili önceki sayfalarda çok fazla yazdım, bu farklı bişey.

NORMALkerem yazdı:
3- "birkaç taneden başka büyük operasyon yapılmadı, hep pkk'nın ufak saldırılarına karşılık verildi.." demişsin. bu konuda bayağı bilgisizsin; ben sana söyleyeyim kaç tane büyük operasyon yapıldığını;
92 ilk büyük harekat; TSK açıklama yaptı; "PKK silahlı güç açısından bir daha kendini düzeltemeyecek kadar kayıp verdi."
diğer iki büyük harekat 95 ve 97de. tsk açıklaması; "... bölgenin karış karış gezildiği ve PKK'nın marjinal düzeye, yani eylem yapamayacak hale getirildiği bir harekâttır."
aslında yetkililer, 97 yılının tamamının kuzey ırakta geçirildiğini söylüyorlar.

yine benim söylediklerimi söylüyosun. 92, 95 ve 97. bi kaç tane büyük operasyon. gerilla savaşı. bütün seneyi kuzey ırakta geçirmeye gerek yok işte. bugüne kadar bu şekilde uçaklarla nokta atışı yapıldı mı? askerler dağlara çıktı, öldürebildiklerini öldürdü, geri kalanlar bi sonraki büyük operasyona kadar tekrar yapılandı, genişledi, güçlendi. bu hep böyle oldu. tsk bitiremediği için bitmedi değil olay, daha derin sen de biliyosun.

NORMALkerem yazdı:
4- evet orda bir yalnışlık var diyorsun; devletin güneydoğudaki politikalarının yanlışlığının farkındasın. sonra da "ama oradaki esas yanlış PKK" diye bitiriyorsun. böyle olmaz kardeşim. pkk kendi kendine hortladı da ordu ondan sonra güneydoğunun anasını sikmeye başlamadı. bu tarafların ikisi birlikte tırmandılar. dolayısıyla şimdi pkk yokolsun demeyle, silahlı kuvvetlerle işi bitiremezsin. bitiremediğinin resmi de ortadadır. sözde 92'de silahlı kuvvetler bitirmiştir... demek ki böyle olmuyor. bir adım sen atacaksın, bir adım o atacak ki çözüme ulaşılsın. şimdi yine celallenip "ne adım atacam lan" diye karşı çıkma. iki kere düşün. paragrafı baştan oku; pkk 3000 terörist, 5000 silah, 10000 bombadan ibaret bir terör örgütü değildir. pkk bir fikirdir ve fikirleri kurşunla yokedemezsin.

söylediğim bi cümleye takılıp kalmışsın. esas yanlış pkk derken silahlanıp dağa çıkamanın yanlış olduğundan bahsettim. bu savaş değil mi? hani savaş istemeyenler? söylediklerinin "haa bu adamların fikirleri sağlam, o zaman savaşabilirler, diğerleri petrol için geliyo savaşmasınlar" demekten farkı yok. 30 yıldır neden siyaset yapmadılar sorusunun da asıl sebebi olan bitenden habersiz olmam değil. en başında silahlanıp dağlara çıkmak yerine diğer partiler gibi kurallara kanunlara uygun düzgün bi parti kurup hiçbir terör örgütüne bağlı olmadan gerçekten de ordaki halkın gerçek problemlerini meclise taşıyıp sorunlarına çözüm bulamazlar mıydı? pkk'yla ilgisi olmadığı halde kapatılan, kürt hakları savunan bi tane parti örnek verebilir misin?

NORMALkerem yazdı:
5- yalnız gaza gelmiş kürtler "türk-kürt düşmandır" demiyor; bunu söyleyen çok daha fazla gaza gelmiş türk var. hatta pkkyle alakası olmayan kürtlerin de türk düşmanı olmak için pkk propagandasına ihtiyaçları yok; etraflarından gördükleri düşmanlık onlara yeter.

evet hiçbir türk de kürtlere karşı galeyana gelmesin. ellibin kere yazdım türk-kürt birbirine düşman değildir, olay pkk'dır diye. asıl önünüze konulan ve yemeniz beklenen ve en tehlikeli olan şey bu. bunu da desteklediğimi söylediğimi sanmıyorum.

NORMALkerem yazdı:
bu konuları geçerbilirsek lazların neden isyan etmediğine sonra gireriz. (sen lazları uy daa diye konuşan türkler sanmıyorsundur umarım, lazca ayrı bir dil, dolayısıyla lazlar da ayrı bir millettir)

ordaki olay sadece lazca değildi, söylediklerime nerden baktığına göre değişir tabi. orda rumcadan da bahsettim, diğerlerinden de. lazcanın ayrı bi dil olduğunun ve lazların ayrı bi millet olduğun farkındayım, sağol.

ve dediğim gibi, bu söylediklerime cevap yazmamanı umuyorum, çünkü ben cidden çok sıkıldım bütün bunları otuzbin kere tekrar tekrar yazmaktan ve bu topicte bana küfür de etsen cevap yazmicam artık.

http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 02:21 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Piyan yazdı:
masi ma orope "seni severim" demek..
artvinli laz bi kankamz vard. ondan biliyorum.. neyse baln içine etmeye baladk.. sahibi gelip zopalamadan aradan çkalm
lazlara sonra bakarz:)
bende anam babama sorup(ikiside lazdir) olayi iyice abartacaktim da baslik elden gitmesin diye yazmadim :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 12:06 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Çalıştığı organizasyonda zimmetine para geçiren Genel Müdürler şöyle bir taktik izlerler.

Firmaya dengesiz, bilgisiz, bi kaç adam alırlar. Bu adamlar olmadık yerde kavga çıkartır, "yok firmanın çayları kötü", "tuvalet kağıtları ince"...vs gibi sebeplerle karışırıklık yaratarak asıl amacın bu tip gündemlere kaymasını sağlar ve çıkan karışıklıktan faydalanarak firmayı hortumlarlar. firma kapanır, iflas eder.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 19:27 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

aferim lafı çok güzel kıvırmışsın. "savaş karşıtları nerdeydi?" demek, "savaş karşıtlarının çabaları bir işe yaramadı" demekmiş. türk askerinin ırak işgaline katılmaması da hiçbirşeyin değişmemesi anlamına geliyormuş. savaş karşıtı olup sınırötesi operasyon yanlısı olman da ayrı bir güzellik.

sickbastard, yazmazsan yazma ben sıkılmadım. başkaları okur da azcık düşünür belki. seninle çene yarıştırmaya merakımdan yazmıyorum ben. küfür etseymişim.. amma nimetten saymışsın kendini; sanki amacımız sırf senle uğraşmak... senin yazdıkların kalabalık bir güruhun genelgeçer fikirlerinin foruma dökülmüş hali. onları toparlıyoruz. sen olmasan da bunlarla uğraşacağız biz. çünkü bu fikirler değişmeden 3 değil 13 sınırötesi operasyon da olsa bu iş bitmez.

olay tsk biteremediği için bitmedi değil diyosun; sonra da yine tutup tsk girsin bitirsin'i savunuyosun. iler tutar yeri yok...

askerler dağa çıktı sonra geri kalanlar yapılandı diyorsun. BÜTÜN teröristleri tek bir tane kalmayana kadar öldürebileceğini mi sanıyorsun? geri kalanlarmış.. istersen hepsini bitir, tek bir tane bırakma! bu insanlar terörist doğmuyor, terörist andı içip dağa da çıkmıyorlar, idari şefler tarafından terörist rütbesiyle onurlandırılmıyorlar. oradaki koşullar; sıradan bir insanın terörist olma potansiyelini doğuruyor. ayrıyeten; karşında orantısız güç varsa, koruyacağın belirli sınırların yoksa gerilla savaşı yaparsın, terörist taktikler izlersin. pkk, tsk kadar meşrudur. bu lafımla tsk meşru değildir demek istiyorum anlamışsınızdır umarım.

uçakla nokta atışı bilmemne gibi tsk teknoloji propagandasını yemeniz ise gerçekten çok komik. televizyona bi rambo görüntüsü veriyorlar; yok termal bilmemneymiş, yok hedefi kovalayan misilmiş.. cengaver gençlerimiz de koşup sıraya geçiyolar askerlik şubesinin kapısında... zannediyolar ki kurşungeçirmez terminatör olup bütün teröristleri avlayacaklar. her neyse zaten dediğim gibi; her teröristi öldürsen de terörü bitiremezsin; tsk ne yaparsa yapsın bitmez bu iş.

gerçekten de "nokta atışı" "termal dürbün" bilmemne gibi amerikan filmi oyuncaklarıyla gerçekten de bölgedeki BÜTÜN teröristleri öldürebileceğini zannediyor musun? sorun da burada zaten; kimin terörist olduğunu bilemezsin, bugün bilsen de, yarın kimin terörist olacağını bilemezsin. silah zoruyla mücadeleye dayanırsan da, yıllardır olduğu gibi, terörist olması muhtemel herkesi gözaltında tutmak zorundasın. şimdiki durumda da, bu potansiyel insanlar buradaki bütün kürtlerdir. durum bu iken de; kürtleri temsil eden bir partinin pkk karşıtı olmasını bekleyemezsin. DTPnin şimdiki oy oranı bile bu kadar düşükken; "pkk'yi lanetliyoruz" dediğinde ortaya çıkacak oy oranı nedir sence? "pkk'yi lanetliyoruz" demesi, bölgedeki ordu baskısını onaylıyoruz anlamına gelecektir. bunu diyen bir parti de anketlerde görünemeyecek kadar ufak oy alacaktır. evet kürt eşittir pkk değildir ama pkk ve kürdü ayrı ayrı düşünemezsiniz. seçilecek kadar oy alabilecek hiçbir kürt partisi pkk'yı lanetleyemez. pkk'yı lanetlemeyen partileri de kapatırsan, siyaset yolunu kapatmış olursun. işte bu yüzden siyaset yapamıyorlar. "pkkyla alakası olmayan kürt hakları savunan parti" demişsin; mükemmel bir tamlama; al iki tane de benden: karada giden gemi, susuz deniz...

şimdi okan'ın dediğine gelelim; sanırsam petrol zengini bölgede karışıklık yaratıp türkiyeyi belirsiz bir süre petrol pazarından uzak tutmak, bölgeyi manipüle edebilmek için kürtlerin dış güçler tarafından ayaklandırıldığını söylüyor. şimdi bu durumda; "dış destek ve kışkırtma olmasaydı kürtlerin ayaklanacak hiçbişeyleri yoktu?" mu diyoruz açıklayalım bi zahmet.

sickbastard yazmayacağını söylemişsin. senin bakış açından yazacak başka bişey yok zaten. sadece düşün; savaş karşıtları ne yapsın istiyosun.. eylem, yürüyüş işe yaramıyor. türkiye teskereyi geçirmiyor yine savaş çıkıyor...(bunun o çıkan savaşın seyrinde çok önemli etkisi vardır ya neyse) ne yapalım yani? nasıl olsa ırak'a girilecek, nasıl olsa insanlar ölecek.. bırakalım tsk ne yaparsa yapsın.. forumda konuşmanın da anlamı yok.. bu mudur? zaten hiçbirşey yapmamayı savunuyorsun böyle düşünüyorsan. yazmaman çok daha iyi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 19:30 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 12:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 22:00 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

son 20 yılda sadece Pkk meselesine akan para 20 milyar doları gecmiş,elde var 0.Silahlar bırakılabilse,biz de her gun mehmetcik propagandaları dinlemesek,ozgur siyaset yapılsa.Olmaz da.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Aralık 2007 04:27 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

malta erigi yazdı:
boyle bir konuda 'ben soylemistim' demek istremezdim ama oldu iste. sehirlerde saldirilar basladi. bombalar araba kundaklamalar. ve daha bu baslangic. devlet kendi insaniyla savasarak yanlis yaoiyor. bu isin sonu iyi degil. kazananin olmayacagi bir savas bu. yerinizde olsam tatil bolgelerine gitmezdim yazin. buyuk ihtimal asil intikamlarini oralarda alicaklar. pkk sivillere yonelik pek eylem yapmazdi. enazindan mavi carsi disinda %100 onlarin yaptigini kanitlayan sivillere yonelik eylem yok. arti askere gidenlerden gerillalarin er oldurmemeye ozen gosterdigi rutbelilere nisan aldigi hikayelerini dinledik. amma simdi isler degisti. artik malesef taraf olmaya zorlaniyor insanlar. yani eger turksen bu hedef olman icin yeterli. baslatmak icin gotlerini yirttiklari ic savas rewsmi olarak basladi. hayirli olsun. artik ok yaydan firladi.

araba kundaklama olaylarında sanırım kundaklanan arabalar türk bayrağı olanlar şehitler ölmez vatan bölünmez yazan arabalar kundaklanıyormuş.öyle duydum ek bir bilgi olarak.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Ocak 2008 13:11 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

turk medyasi yanli yayin yaoiyor roj tv de atnu sekilde. kime inanicagimi sasirdim. tsk operasyon suoper gidio analarijni siktik derken. pkk hic bir zarar gormediklerini iddaa edip yeni mezunlari gosteriyor. daha dun 65 yeni gerilla egitimini tamamlayip hpg ye katildi. ayrica dtp esmaskani bayan (adini unuttum) dun neden pkkyi kinamadiklarini souyledi en sonunda. basitce soyledigi biz pkk ilke ayni ideolijiyi tasiyoruz. fakat onlar silahli mucadeleyi bise siyasi mucadeleyi sectik.ayrica ahmet turk gibi ilimli bir insana fezleke hazirlamak, karsi tarafin kini arttirmaktan oteye gitmiyor. simdilik araba kundakliyorlar, yarin ne olur bilinmez. bu adamlar kendilerini patlatmaya baslarsa cok sakat. ozellikle mersin icin korkalim. cunku turk ve kurt nufusun hemen hemen esit oldugu bir sehir. ic savasimsi bi olay oluirsa ordan baslar gibi geliyor. ayrica ocalanin saglik durumunun aciklanmamasi bu insanlari daha cok tahrik ediyiyor. umarim adam hapiste olmez, cunku dananin kuyrugu o zman kopar. ayrica atilan bombalar ve mermiler bize zam olarak geri donuyor. biz abd degiliz. amerikan ekonomisi savas uzerinden donuyor bu yuzdende surekli birileriyle savas halinde. ama bizde durum farkli atilan her bomba dusurulen her hellikopter anamizi skio. devlet buyuklerini sagduyuya davet ediyorum. af soylentisi bile 100 den fazla gerillanin teslim olmasiyla sonuclandi. genel bir af cikmali ve bu af ocalani da kapsamali. zaten icerde olmasi birsey degistirmiyor avukatlari araciligiyla direktiflerini veriyor. pkk yi operasyonla bitiremeyecekklerini herkes anladi bir tsk anlamadi. tekrar soyluyorum bu husumet bitmeli pkk siyasi platforma cekilmelidir. ama uygulamalar o kadar yanliski aklim almiyor, bir insan teririst olabilir , orospu evladi olabilir ama onlarda ana kuzusu ve aileler cocuklarinin cesetlerini istiyor. bu cesetler icinde 6-7 sene once oldurulenler var. olunun nesinden korkuyordunuz? birakin ailleri gomsun. 2002 de oldurulen gerillanin cesedini teslim etmemek nasil bir dusuncedir? sen boyle yaparsan onun babasi kardei daga cikmazmi?
sonuc olarak soyluyorum operasyon pkkyi bitirmez siyaset arenasi bitirir.
burdan devlete bir cagri yaoiyorum cozum onergesini kabul etsinler dagdaki adam silakini birakip gelsin, derdini siyasi arenada arasin. inkar politikalarinin bilancosu belli 30 bin kusur olu, kimbilir ne kar yarali. pkk kandilde degil icimizde istanbulda, ankarada, izmirde , mersinde ... kisacasi heryerde. illa siddetkullanarak bitidrecem diyosan hitler gibi ne kadar kurt varsa sabun yapacaksin. yoksa siddetle bu cozulmez. soyledigim gibi daha dujn 65 gerilla egitimini tamamladi. diploma toreni vardi amina koyim. dtp uzerindeki baskilar kaldirilmali ve ocalan serbest birakilmasa bile tecritten kurtarilmaldir. dagdakilere gene af cikarilmali siyaset arenasina davet edilmelidir. aradan ceyrek asir gecti bile oldur oldur bitmiyo iste adamlar. tek cozum inkar ve imha programinin kalirimasinda. bu isi siyaset cozer yoksa bu savasin sonu yok. sen 2 tane olduruyosun yerine 5 tane yenisi geliyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Ocak 2008 07:58 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
malta erigi yazdı:
boyle bir konuda 'ben soylemistim' demek istremezdim ama oldu iste. sehirlerde saldirilar basladi. bombalar araba kundaklamalar. ve daha bu baslangic. devlet kendi insaniyla savasarak yanlis yaoiyor. bu isin sonu iyi degil. kazananin olmayacagi bir savas bu. yerinizde olsam tatil bolgelerine gitmezdim yazin. buyuk ihtimal asil intikamlarini oralarda alicaklar. pkk sivillere yonelik pek eylem yapmazdi. enazindan mavi carsi disinda %100 onlarin yaptigini kanitlayan sivillere yonelik eylem yok. arti askere gidenlerden gerillalarin er oldurmemeye ozen gosterdigi rutbelilere nisan aldigi hikayelerini dinledik. amma simdi isler degisti. artik malesef taraf olmaya zorlaniyor insanlar. yani eger turksen bu hedef olman icin yeterli. baslatmak icin gotlerini yirttiklari ic savas rewsmi olarak basladi. hayirli olsun. artik ok yaydan firladi.

araba kundaklama olaylarında sanırım kundaklanan arabalar türk bayrağı olanlar şehitler ölmez vatan bölünmez yazan arabalar kundaklanıyormuş.öyle duydum ek bir bilgi olarak.

kundaklanan arabalar konusunda tamam pkk nin parmagi mutlaka vardir ama smdi insanlar bunu kullanarakda (dusmanlarinin) arabalarini kundakliyorlar nasil olsa suc pkk ya kalck diyip..burda izmir-balçowada yani bir çok kez bomba ihbariyla gecenin bilmem kacinda fünyeler patlatildi bence bu tip seyler daha cok halka zarar veriyor artik pkk yi gecmis durumda bence...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: sınır ötesi operasyon
İletiTarih: 11 Ocak 2008 02:08 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

televizyonda bir orgeneral çıktı yine geçen gün. özetle dedi ki:

"pkk ve dtp. burada bir bölücülük var, biri terörist diğeri siyasi. buna izin verilemez."

yani kimseyle konuşmayız. kafanıza vururuz. sonra bir saat boyunca; asker hepsinin kafasına vurduktan sonra, terörün tekrar canlanmaması için siyasi girişimlerden ve doğuya yapılması gereken farklı yatırımlardan bahsetti. deneyimli valiler atanacakmış. eğitime ağırlık verilecekmiş. her zamanki teraneler. fakat en komiği; bölgede okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını; ve okul öncesinde türkçe öğretilmesini istedi. bu eğitimde bilinen birşeydir ki; 6 yaş öncesinde dil eğitimi yanlıştır, çocuk o sırada anadilinde kavramları yeni yeni oturtmaktadır. ondan sonra bölgede açılan kürtçe kurslarından bahsederek; "anadil olsa kursu olmaz anasından öğrenirdi" diyor. çocuk ilkokula başladığı 6 yaşında kürtçeyi kurstan mı öğreniyor? böyle bir istek de direk dile getirilmese de "kürt" denilen şeyi yoksaymanın ya da yoketme isteğinin devam ettiğini gösteriyor.

en sonunda da; insan hakları, özgürlük tabi önemli şeylerdir ama ülkeniz, güvenliğiniz olmazsa bunların bir anlamı yoktur diyor. dinleyenler de bir anda "hee la.. adam haklı" diyorlar. ne demek oluyor bu? ülkemiz yok mu? biz yapacağımızı yapana kadar insan hakkı yok diyor adam... bu nasıl haklı çıkarılabiliyor? ülkemizin varolması, güvenliğinin bütünlüğünün sağlanması için kriterleri kim koyuyor? savaşmaktan başka iş bilmeyen adamın siyaset yapması böyle olur. savaşmaktan başka çözüm düşünemez. kendi kendini besleyen ve üreten bir sistem bu.

Sayfa başı

İletiTarih: 13 Ocak 2008 14:16 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Savaş karşıtları dursunda görelim mermilerin öNünde. yavşak yavşak konuşmak kolay insanlar ölüyor hala savaş karşıtlıgından bahsediorsnz Lan . ben O gün ankaraya giden savaş karşıtlarıyla gittim gördümki Çoğu aslında terörist!.
Koim gtüne ..

Sayfa başı

İletiTarih: 13 Ocak 2008 16:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

insanlar ölüyor biz de savaş karşıtlığından bahsediyoruz çelişkiye bak.. aklını seveyim. insanların ölmemesi için neden bahsetmeliyiz kardeş?

teröristi de gözünden tanıyosun di mi?

Sayfa başı

İletiTarih: 13 Ocak 2008 18:22 
kaLpsizayl yazdı:
Savaş karşıtları dursunda görelim mermilerin öNünde. yavşak yavşak konuşmak kolay insanlar ölüyor hala savaş karşıtlıgından bahsediorsnz Lan . ben O gün ankaraya giden savaş karşıtlarıyla gittim gördümki Çoğu aslında terörist!.
Koim gtüne ..

eger buyukanit gozlugunden bakarsan bu foruimdakilerin cogu da terorist aslan, yanlis yere gelmis olmayasin? bak 50 kere yazdim yine yaziyorum dtp ve pkk turkiyenin bir gercegidir. sen istedigin kadar tankla tufekle kafalarina vur bitiremezsin bu gercegi. yalnizca dtp yi rahat birakmakta yetmez pkk yide silah biraktirip siyasal platforma cekeceksin. icabinda ocalana af cikartip partinin basina koyacaksin. bunlar fantastik dusunceler gibi gelebilir ama baska yolu yok. kurt sorununun cozumu pkk den geciyor. pkk yi cigneyip bu sorunu cozemezsin. 30 milyon kurt varsa hepsi (bak cogu demiyorum) bir sekilde kendini pkk ye yakin goruyor. kimisi militanca kimisi sempati duyarak. yani ben bile hoslanmiyorum ne ocalandan nede pkk den ama bunlar olmadanda bir cozume olasilamiyacagi asikar. yani ya biboka yaramayan operasyonlarla havanda su dovecweksin ve bizleri daha da fakirlestireceksin(bir top mermisi ne kadar amina koim), yada adamlari siyasi platforma cekip buyrun kendinizi ifade edin yavrum diyeceksin. boluculuk yalan oldu. artik pkk de bolunmek istemiyor. o yuzden bolucu muhabbetini lutfen birakalim cocuk degiliz burda amina koim. e cogunluk zaten ocalandan nefret ediyor adamin basbakan olacak halide yok. dtp baraj yuzunden bagimsiz adaylarla girdi. ocalan parti baskani olsa baraji bile gecemezler demektir bu. yani kinle husumetle birsey olmayacak abi. bunu anlayin. ordu bizi fakir yapti dahada fakirlesiyoruz. baris olsun, kapitalizme ragmen insanca yasayabiliriz. ama kindarligi birakalim artik. ya haberleri seyrederken utaniyorum futbol maci anlatir gibi bizden 15 tane onlardan 35 tane oldu falan diye. bu nedir ya. o insanlarin aileleri var sevenleri var. asker annesi agit yakiyor tabutunu opuyor. gertilla annesi insan degilmi? ustelik onun opebilecegi bir tabut bile yok. 2002 de olen gerillanin anasi hala kemikleri bekliyorki gomsun. vermiyorlar. olusune bile iskence yapiyorlar. bu kadar mi insanligi unuttuk? pasalardan komutanlardan bahsetmiyorum, onlar zaten askerlikten baska bir bok bilmez hayatlari askerlikle gecmis, ne felsefeden anlarlar ne bilimden ne insanliktan. ama sizler hicmi anlayamiyorsunuz bir annenin acisini? internette fotograflar var oldurdukleri gerillalarin kafalarini kesip kafalar elde poz veren askerler. hemde er bunlar. 18 ayligina asker. bu nasil bir kindir nasil insanlik disi bir dusuncedir. bir ocu yarattilar kafamizda bolucu diye. ve bununla buyudu bir nesil. evet bundan bir sure oncesine kadar gercektende ayrilikciydilar. ama artik degiller ve buna butun kalbimle inaniyorum. ha hala bolucu olsalar skimde mi? degil. belcika bile bugun bolunmeyi tartisiyor. yugoslavya bolune bolune bir hal oldu halada bolunmeye calisiyor. bir kaya parcasi icin yunanistanla savasa giricektrik lan. salakmiyiz biz. ayni yemekleri yiyip ayni danslari yapiyoruz. ayni kelimeleri kullanip ayni kulturu tasiyoruz. din unsurunu kaldir turkle yunan arasinda zerre fark yok. insan olun lan biraz. ne bu nefret. bu zihniyetin butun tunceliyi ucaklarla bombalayan zihniyetle farki nedir? herkes otursun bi dusunsun abi. baska da bisey demiyorum. ulkenin her karis topragi onemliymis. burada atip tutan denyolardan hangisi gitti diyarbakira. zaten bambaska insanlar. o mohawk kafanizi gotunuze sokacak denyolar. yani siz onlari sevmezsiniz onlar sizi sevmez. ne diye diyarbakiri vermeyiz diye bagiriyosunuz o zaman. devlet zaten vazgecmis ordan. topraktan vazgecemiyor ama okulda yapmiyor. adamlar egitilmiyor yabani gibi ama yeterki haritada oralar turk topragi olsun. dusunhce tarzina bak. olmesin artik insanlar lan, yeter! bir ailenin 8 cocuu varsa biri daga ciksin o olunce bide ustune ustluk cenazesi aileye verilmeyince diger 7 side daga cikiyor. burda yazdik pkk yi yaratan kenan evrenin hapisaneleridir diye, hemen atladilar ne alaka diye. seni hergun duzenli olarak dovsunler diski yedirsinler arkadaslarini kalaslarla gozunun onunde parcalasinlar. 4 sene bu boyle sursun, ondan sonra hicbirsey olmamis gibi hayatina devam et. yok ya... cozum isteyene cozum yolu belli. benim aklim eriyorsa onlarin haydi haydi eriyor. yeterki cozum istensin. yoksa bir bok olmaz anca senin yiyecegin ekmek kursun olur daga tasa sikilir...

Sayfa başı

İletiTarih: 14 Ocak 2008 01:26 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kaLpsizayl yazdı:
Koim gtüne ..

vay yavrum ya nAsil anliyon hemen teröristi bravo sana bu kadar laf ettik senin dediklerini birileri daha dedi onlari okumuyosun hoppidi nin yazdigini oku da geveleme

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re:
İletiTarih: 30 Ocak 2008 15:03 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bok yazdı:
bu oyunlara ne güzel alet oluyo türkiye şaşırıyorum
nasıl bi mantıkla terörizmi silahla durdurmaya çalışıyolar ben ilkokulda yapardım bu tür hareketleri bana vurana ben de vururdum ödeştik derdim

abi herÅŸeyi ozetlemissin bence

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Ocak 2008 16:40 
Führer
 Profile bak

sınır ötesi operasyon çok yanlış dimi? kan akıyor, insanlar ölüyor, savaş çok kötü vs. doğru. bunun yerine şu "pkk yı dağdan indirip siyaset yapmaları için önlerini açalım" fikrini destekleyen arkadaşlar, bi bana anlatabilir misiniz şu siyaset yapmak başlığının altında neler var, bu adamlar neler istiyorlar, kullandıkları terörizm denen kanlı eylemlerinin sonucunda yargılanmadan direk meclise girip -ya da girmeyip- özgürce siyaset yapmak gibi bi sonuçla başarılı olduklarında devamında neler olmasını bekliyosunuz? merakımdan soruyorum, böyle bi yön verelim başlığa hadi bakalım gençler.

http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Ocak 2008 17:16 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bna gore ilk basta nolursa olsn isterse genel af cıksn pkk silah bırakmamalı cunku bıraktıgı anda kurt hareketi cok buuk darbe alicaktır kurt halkı silahli gucu yok die daa fazla baskı daa fazla ezilme daa fazla tutuklama ile karsılasacaktır bunnarın yanında demisnki yaptıkları kanlı eylemlerinin sonucunda yargılanmadan meclise girmesi doru mu demisn ona bakarsn kurt halkına yonelik kontragerilla saldırılarına da kurt halkı yargilama isteyebilir su an dtp de pkk de özerklige razi olabilir ama tabi kurt halkına yapılan baskıların o zamn da devm etmiyecegni kim nasi garantileyecek o war bn ocalanın ve dolayısıyla kurt halkının gelecegni birz mandelanın yasadıklarıyla aynı olacagnı tahmin ediorm ocalan daa 10 15 yıl daaa tecrit altında kalcak sora pkk git gide daa kanlı eylemlere baslıyacak sora da ab ve abd tc ye baskı yapacak bunun sonuncunda ilk basta ocalan tecrit kosullarından kurtulacak sora gne abd ve ab nin tc yi tehditleriyle kurdistan kurulacak ve basına da ocalan gelicek ama tabikide o zamn da kurt halkıyla turk halkı kardsce yasamaycak da bu ayrı tartısma konusu

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 58 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: