Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 02:12

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 AÄŸustos 2007 14:39 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kerem aga yazmıcam demistim ama soru sordun diye yazıom.
fizikle ilgili bir bölümde değilim.yani big bang üzerine bir uzmanlığım yok lakin eet baya arastrdım büyük patlamayı.ve bunu harun yahya gibi sarlatanları okuyarak yapmadım.
simdi hepinize bir seylr dicem.
kerem aga ''evet bigbang'e göre evren daha sonra daralmaya başlayacak peki bu niye yok kuran'da?'' diye sordun...cevabı budur;

Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız. (Enbiya Suresi, 104)

bunun kesinlikle şahsınla ilgisi yok ama gene de sen buna da birşy bulcaksın;ya da bulmaya çalışacaksın.
hocam bna soruyosun ya;hic big bangle ilgili birsey okudun mu diye;kuran'ı okumaya cesaret edebildiniz mi hic siz?
baska bir arkadas sunu yazmıs;

SpOoN maN(dOpE SiCk bOi) yazdı:
bence din sadece bi kumardır ya inanırsın burdaki hayatın sikilir ya da inanmazsın ahiretteki hayatın.

ha iste tamamen bu nedenle reddediyorsunuz .arkadaş olayını mükemmel özetlemiş.tanrı'nın istedikleri hayatı s.kme olarak baktgnz icin en iyisi inanmayıp kurtulmak.sonra da inanmadıgınıza bir kulp bulmaya calısmak...

hani daha önce demistim;big bang olayı gibi daha bircok 7.yy'da bilinmesi imkansız olay war.onları yazmalı mıyım?

Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20)

Birbirine açılan fakat suları kesinlikle birbiriyle karışmayan denizlerin ayette bildirilen bu özelliği, okyanus bilimciler tarafından çok yakın bir zaman önce keşfedilmiştir. "Yüzey gerilimi" adı verilen fiziksel bir kuvvet nedeniyle, komşu denizlerin sularının karışmadığı ortaya çıkmıştır. Denizlerin farklı yoğunluklarından kaynaklanan yüzey gerilimi, adeta bir duvar gibi sularının birbirine karışmasını engeller

Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 4)

snrm bu ayette neyi anlatgnı anladnz.insanda parmak izi alımları 20. yy'da baslıyor de mi?insanda bulunan onlarca uzuv organ zart zurt arasndan neden "parmak ucu"???

Biz, İsrailoğulları'nı denizden geçirdik; Firavun ve askerleri azgınlıkla ve düşmanlıkla peşlerine düştü. Sular onu boğacak düzeye erişince (Firavun): "İsrailoğulları'nın Kendisi'ne inandığı (İlahtan) başka İlah olmadığına inandım ve ben de Müslümanlardanım" dedi. (Yunus Suresi, 90)

Şimdi, öyle mi? Oysa sen önceleri isyan etmiştin ve bozgunculuk çıkaranlardandın. Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, Bizim ayetlerimizden habersizdirler. (Yunus Suresi, 91-92)

fotosunu bulamadım ama secdeye kapanmış halde duran bi mumya bulunmuş nil nehrine 20.yy baslarında su anda british museum'da sergileniyor.

ve bunlar gibi 100lerce 'mucize' daha var kuran'da.

son olarak griptape;dediğin siyah toplumlara da peygamber gönderilmiştir;diğer bütün kavimlere gönderildiği gibi.ayrıca hz.muhammed tüm dünyaya gönderilmiştir bir kavme karşı değil.
ayrıca hz.muhammed kimseye zulmetmemistir.savaşta teslim olanları da serbest bırakmıştır.
ayrıca;başka kavimler bole bole.bu yüzden inanmıom tarzı yazın da en baştan beri dediğim inat ve önyargının insan bünyesine olan etkilerinden.

bunları hakkaten düşüncelerinizi değiştirmek icin fln yazmadım lakin madem bir seye karsı ''yeterli'' bilginiz olmadan;sizin kişisel zewklerinize kısıtlama getirecegini düsündügünüz icin saldırıyorsanız;snrm bir cewap hakkı wardr karsı tarafnda..

serrrefszm bi daa bu baslıga yazmıcam.cünkü;
görmek isteyen görür;görmek istemeyen görmez...

"gerçek şu ki, inkar edenleri korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır''

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 AÄŸustos 2007 15:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bak hala bilimsel bir akıl yürütme biçimiyle, davada hakimi inandırmaya çalışır gibi allahın varlığına kanıtlar göstermeye çalışıyorsun. buna kanıt gösterilmez. VARDIR, YARATMIŞTIR dersin olur biter.

islamı, muhammedin hayatını bir de karşı kaynaklardan okursan oralarda da o kadar bağışlayıcı olmadını görürsün. kime inanıcaz? tabii ki allaha inandığımız için allahın elçisine inanıcaz. muhammed musa değil, günahsız isa hiç değildir.

eğer cennet varsa oraya en önde gideceğimi düşünüyorum. çünkü insan olarak yaratıldıysam insan gibi de yaşadım. insan olmanın ne olduğunu düşündüm, kendimi insanları gözlemledim ve şartlar altında en doğru en insani olanı seçip yaptığıma inanıyorum. günde 5 vakit namaz kılan pek çok kişiden çok daha insanca ve doğru yaşadığımı düşünüyorum. kalbim de pek çok dindarınkinden daha açıktır. ama cennete cehenneme biyerlere gidileceğini düşünmüyorum; ama bu benim derdim değil. din ve inanış da benim umurumda değil. beni ilgilendiren; din adına yapılan zulüm ve baskılar. buna karşı da her türlü dururum. bütün bu yaptığınız kanıtlama denemelerine de bu yüzden karşı çıkıyorum; çünkü bunlar insanın kalbine yapılan bir çağrı değildir. kalplere korku salıp insanlara istediğini yaptırmak için binyıllardır kullanılmışlardır. işte bu yüzden de cehennem varsa; imamlar başta olmak üzere hepinizin de gerçek anlamda cehenneme kadar yolunuz var.

ha bu arada, aleviler mi cennete gidecek sünniler mi? çünkü farklı iman biçimleri var bildiğiniz gibi. müslümanlıkta en temelleri alevilik sünnilik olmakla 100 çeşit farklı yol var. hepsi de farklı yorumlarla islamı yaşıyorlar.. hangisi gidecek?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 AÄŸustos 2007 16:05 
Hardliner
 Profile bak

genele yazıyorum;

ALLAH vardır yaratmıştır.(sadece demek yeterli gelmedi sizlere) oldu bitti...

allah' a şirk koşanlar gitmiycek onu biliyorum.....(alevi yada sunni ayrımı yapmak yanlış bu konuda)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 AÄŸustos 2007 16:34 
Hardliner
 Profile bak

poseidon yazdı:
kerem aga yazmıcam demistim ama soru sordun diye yazıom.
fizikle ilgili bir bölümde değilim.yani big bang üzerine bir uzmanlığım yok lakin eet baya arastrdım büyük patlamayı.ve bunu harun yahya gibi sarlatanları okuyarak yapmadım.
simdi hepinize bir seylr dicem.
kerem aga ''evet bigbang'e göre evren daha sonra daralmaya başlayacak peki bu niye yok kuran'da?'' diye sordun...cevabı budur;

Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız. (Enbiya Suresi, 104)

bunun kesinlikle şahsınla ilgisi yok ama gene de sen buna da birşy bulcaksın;ya da bulmaya çalışacaksın.
hocam bna soruyosun ya;hic big bangle ilgili birsey okudun mu diye;kuran'ı okumaya cesaret edebildiniz mi hic siz?
baska bir arkadas sunu yazmıs;

SpOoN maN(dOpE SiCk bOi) yazdı:
bence din sadece bi kumardır ya inanırsın burdaki hayatın sikilir ya da inanmazsın ahiretteki hayatın.

ha iste tamamen bu nedenle reddediyorsunuz .arkadaş olayını mükemmel özetlemiş.tanrı'nın istedikleri hayatı s.kme olarak baktgnz icin en iyisi inanmayıp kurtulmak.sonra da inanmadıgınıza bir kulp bulmaya calısmak...

hani daha önce demistim;big bang olayı gibi daha bircok 7.yy'da bilinmesi imkansız olay war.onları yazmalı mıyım?

Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20)

Birbirine açılan fakat suları kesinlikle birbiriyle karışmayan denizlerin ayette bildirilen bu özelliği, okyanus bilimciler tarafından çok yakın bir zaman önce keşfedilmiştir. "Yüzey gerilimi" adı verilen fiziksel bir kuvvet nedeniyle, komşu denizlerin sularının karışmadığı ortaya çıkmıştır. Denizlerin farklı yoğunluklarından kaynaklanan yüzey gerilimi, adeta bir duvar gibi sularının birbirine karışmasını engeller

Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 4)

snrm bu ayette neyi anlatgnı anladnz.insanda parmak izi alımları 20. yy'da baslıyor de mi?insanda bulunan onlarca uzuv organ zart zurt arasndan neden "parmak ucu"???

Biz, İsrailoğulları'nı denizden geçirdik; Firavun ve askerleri azgınlıkla ve düşmanlıkla peşlerine düştü. Sular onu boğacak düzeye erişince (Firavun): "İsrailoğulları'nın Kendisi'ne inandığı (İlahtan) başka İlah olmadığına inandım ve ben de Müslümanlardanım" dedi. (Yunus Suresi, 90)

Şimdi, öyle mi? Oysa sen önceleri isyan etmiştin ve bozgunculuk çıkaranlardandın. Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, Bizim ayetlerimizden habersizdirler. (Yunus Suresi, 91-92)

fotosunu bulamadım ama secdeye kapanmış halde duran bi mumya bulunmuş nil nehrine 20.yy baslarında su anda british museum'da sergileniyor.

ve bunlar gibi 100lerce 'mucize' daha var kuran'da.

son olarak griptape;dediğin siyah toplumlara da peygamber gönderilmiştir;diğer bütün kavimlere gönderildiği gibi.ayrıca hz.muhammed tüm dünyaya gönderilmiştir bir kavme karşı değil.
ayrıca hz.muhammed kimseye zulmetmemistir.savaşta teslim olanları da serbest bırakmıştır.
ayrıca;başka kavimler bole bole.bu yüzden inanmıom tarzı yazın da en baştan beri dediğim inat ve önyargının insan bünyesine olan etkilerinden.

bunları hakkaten düşüncelerinizi değiştirmek icin fln yazmadım lakin madem bir seye karsı ''yeterli'' bilginiz olmadan;sizin kişisel zewklerinize kısıtlama getirecegini düsündügünüz icin saldırıyorsanız;snrm bir cewap hakkı wardr karsı tarafnda..

serrrefszm bi daa bu baslıga yazmıcam.cünkü;
görmek isteyen görür;görmek istemeyen görmez...

"gerçek şu ki, inkar edenleri korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır''

ahaha yazdıklarıma bak bi tanrı vardır veya yoktur diye birşey demiş miyim? yani oradan öyle bi anlam çıkıyo mu? tanrının varlığını yada yokluğunu kanıtlayacak hiçbişey yoktur şeyine deyinmiştim zamannda, yani bak adam denizi yarmış firavun olaydan dönüp müslümanım demiş(lan musevilik mitinde müslüman ne alaka ) . sora secde ederken mumyasını bulmuşlar,(zaten bebeklerde anne karnında secde ediyolar namaz fln kılıyolar doğduktan sonra fln bozuluyo mesela deprem olunca da hayat üçgeninde de secde ediyoruz allah kurtarsın diye yoksa pek ala ayaktada durabiliriz ama kurtuluşumuz secde ettiğimizden.) o her kavme peygamber olayıyla lafı ağzıma tıkamışsın ama belirtilmek istenen o değildi. o siyah kavimleri kesen çoğunu yok edenler dinsiz imansızdı hepsi, dimi? hatta şu ankiler bile hiçbiri hristiyan müslüman yahudi ahlakından düşüncesizlik sisteminden kaynaklanmıyo dimi? (lan siyah kavimler nerden çıktı birsürü renkli renkli kavim var maşallah gökkuşağı gibi hani allah yoktu? neyse konumuz bu değil) hani diğer kavimlerin peygamberi var ya onlar tanrının yolnda değilse sorarım size orospu çocuklarının yaptıkları şeyler kabul edilebilir mi oluyo? ya diğer kavimlerde onun yolundaysa o zaman ne diyosunuz? peki aynı dinden olan toplumların birbirine yaptıkları? yada müslümanlarla hristiyanların birbirine yaptıkları?
ben kediye kedi derim arkadaşım şerefsizlik şerefsizliktir o da bundan kaynaklanır.
ya sikerim bunları da geçtim firavun mitine geri dönelim,
firavunun kötü olmasındaki yeri nedir ? kilise farklı birşey mi yaptı? osmanlı da din devletiydi halifeliği aldı tüm devlet padişah ve ailesinin ortak malıydı , söyleyin amına koyim firavun ben tanrıyım dediği için mi kötü ahlaklı oluyo, ne farkı var söylesenize, mitlerdeki kötü karakter firavunun yaptığı şeylerden daha mı iyisini yaptılar ki gelip böyle şeyler diyosunuz.
eskiden nasıl şeyler biliniyo demişsiniz bunu da allah söyledi demişsiniz,
atik yunanda adamlar atom kavramını düşünüp buluyolar, hatta mekanizm denen şey o zaman düşünülmüş,hatta şu anki kozmolojiye çok yakın bi düşünce., nereye varmaya çalışıyosun. big bang teorisiyle bazı yazılarla ilişki kurdunuz diye tanrıyı kanıtlayamazsınız lan beyninizi sikiyim, big bang teori sadece lan yanlışlanabilir diye kabul ediliyo zaten daha da bişi yazmıyoruım ya

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 AÄŸustos 2007 17:42 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

öbür tarafta akkoyun karakoyun belli olcak tartışmaya gerek yok isteyen inansın isteyen inanmasın

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 AÄŸustos 2007 21:31 
Minor Threat
 Profile bak

amanin isa da yokmus musa da yokmus birinci bolumu konu ile alakali, ama baska dille anlatiyorlar (goruntu + ingilizce)

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2995115331

ZEITGEIST, The Movie - Official Release - Full Film
All time views: 1,168,783

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 02:01 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

zeitgeist ufkumu açmada bi adım daha attım.. tanımam seni ama kimsen eyvallah..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 03:42 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yav gripteyp sen yapılan zorbalıklardan bahsetmisin ama bu kitaplı olsun kitapsız iananışlarda da kötülük zulüm yapılmaması sölenir insanların dini çıkarlarına uydurması fln kitaplarda yazmaz biraz saptırdın bence onun için yazdım ayrıca hiçbirşekilde bilinçlendirilmemiş kavimlerde(afrikadaki yerlilerden fln bahsediom) bundan sorumlu tutulmaz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 09:07 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nietzche'de de dünyayı ele geçirin üstün ırkı yüceltin yazmaz.. kendisi de mütevazi bir hayat yaşadığından alman nazizminin kökünü ona yüklemek çok da doğru olmaz. fakat nietzche de bunları yazarken bir yandan da bir devletin başında olup savaşlarda önderlik etseydi; o zaman bu fikirleri çıkarmak çok daha kolay olurdu. sırf yazanlar değil, peygamberin davranışları da önemlidir. savaş haricinde kafirleri öldürmek günahtır. savaşta?? sevaptır... savaş durumu nedir? şu anda savaş durumunda mıyız? evet. insanlığın savaş durumunda olmadığı hemen hiçbir zaman yok. bildiğiniz gibi karıncayı incitmemiş, müritlerine de karşı gelenleri öldürmeyi değil; sol yanağı çevirmeyi öğretmiş bir peygamber daha vardır. fakat en büyük toplu katliamcı da yine hristiyan kilisesidir.

kitaplar kendi kendilerine okunmuyorlar. din adamları onları halka okuyor. millet aa bu kitap ne güzelmiş, biz bu dine geçelim. demiyor. yani hiçbir dini sadece kitabından ibaret olarak düşünemezsin. zaten en başta bir dinin 3 büyükler kadar yayılabilmesi için çılgınca bir propagandaya ihtiyaç vardır. incil yazıldığında tahminen son havari de çoktan ölmüştü. bu din; organize bir kitap hazırlanıp organize bir propagandayla yayıldı, o saatten sonra da yavaş yavaş o din adına savaşlar verilmeye başlandı. muhammet ölene kadar bekleyecek değildi, kitabını da propagandasını da, savaşını da kendi hayatında hazırladı. dinler peygamberlerinden ve kitabından ibaret değildir. bir de bunun kurumu vardır. ve 3 büyüklerden din adına zulmetmeyeni, savaşmayanı yoktur.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 09:11 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kafirleri öldürmeyin diyor... bakın sonra neler diyor:

"Şirk mânevi pisliklerin en fenâsıdır. Onlarda mânevî murdarlık vardır. İçleri pis olduğu için onlar pisliğin bizzat kendisidirler. Gözle görülen cismani pisliklerden nasıl sakınmak gerekiyorsa, buluşması daha çabuk, zararı daha fazla olan ruhânî ve ahlâkî pisliklerden de daha öncelikli olarak sakınmak ve uzak durmak gerekir. Dışarıdan görünmese bile içleri kesinlikle pistir, niyetleri ve ruhları habistir."

"İnsanlar arasına atılan kokmuş bir ceset nasıl ki insanları rahatsız ederse, bunlar da inanmış insanları öyle rahatsız ederler. Bütün varlıkları ve bütün hakikatleriyle pistirler. Temiz insanlar onlardan temizlenmek ihtiyacı hissederler."

içi dışı pis, pisliğin ta kendisi, kokuşmuş ceset, onlardan temizlenmek ihtiyacı... azıcık şiddete meyilli olan bir müminin bunları okuduktan sonra kafirlere nasıl davranacağını düşünün.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 10:38 
Hardliner
 Profile bak

evet şirk manevi pisliklerin en fenasıdır...çünkü allaha şirk koşanlar müslümanlardır (ben yaptım ben yarattım benim herşey benimdir gibi kelimelerini allahın yarattıkları arasına katanlardır bunlar cahil müslümanlardır bilinçli şuurlu değildirler) evet bunlar girdikleri ortamı rahatsız ederler çünkü girdikleri ortam kendileri gibi müslamanların yanıdır ve konuşurken karşıdaki insanı rahatsız etmeye tedirgin etmeye başlar ve bu sebeple konuşmayı kesip bitirip kaçmak ister yada onu uyarır şiddetle alakası yoktur...... müslümanlarada seri katil şiddet sever gibi görmenin de mantığı yoktur......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 13:41 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gördük ulen!! ikinci dünya savaşını bi bok sanırsınız; 15. 16. yüzyıl çok daha kanlı yüzyıllardır. kilisenin desteğiyle, isteğiyle, güney afrikada ve amerikalarda çok daha fazla insan öldürülmüştür. kırımın 100 milyonu geçtiği düşünülüyor. islam adına yapılan kırım da hiç azımsanacak gibi değildir. haa neymiş bizimkiler hep nefsi müdafa, muhammedin kafasına vurmuşlar da ondan. yahudiler de bir çeşit vaadedilmiş topraklar adına filistinlileri kıyıyolar. sebep ne? sözde nefsi müdafa.. evet efendim; müslümanları bilmem; ama organize dinler şiddeti, savaşı pek severler; kanıtı da tarihtir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 13:49 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

haa coğrafi keşifleri izleyen kıyımlara şöyle biraz daha bakarsak; esasen bölgeye misyonerler gönderilir. dinlerini değiştirmeye "ikna" etmeye çalışırlar. ikna olmazlarsa biraz daha üstüne üstüne giderler. sonunda bakmışın ki, güneşe doğaya tapan adama; cezalandıran insan figüründe çizilmiş "ALLAHa tap!" diyince adam da sonunda sana siktirgit demiş. sen de bundan sonra nefsi müdafa olarak iç rahatlığıyla soykırıma başlayabilirsin. arı kovanına çomak sokup, sonra arılar saldırdı diye kovana raid sıkmak da çok normal geliyo di mi?

dini yayma çabaları her zaman kıyımlarla elele yürümüştür. aksini iddia eden istediği kadar etsin. sumrunun bilgilerini islamustundur.com'dan aldığını biliyoruz zaten.

yazmıcam demiştim ama çok hoşuma gidiyo kendimi tutamıyorum. hani ilerde birileriyle gerçek bir tartışma yaparsam diye ağız kalabalığı antremanı oluyo. sumruyla tartışmak adeta kum torbasıyla çalışmak gibi. ileri doğru sallayınca nasıl geri geleceğini hep biliyosun..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 08 AÄŸustos 2007 21:02 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sizde olmasanız

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 09:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dahi anlamındaki -de -da'lar ayrı yazılır..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 11:59 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
haa coğrafi keşifleri izleyen kıyımlara şöyle biraz daha bakarsak; esasen bölgeye misyonerler gönderilir. dinlerini değiştirmeye "ikna" etmeye çalışırlar. ikna olmazlarsa biraz daha üstüne üstüne giderler. sonunda bakmışın ki, güneşe doğaya tapan adama; cezalandıran insan figüründe çizilmiş "ALLAHa tap!" diyince adam da sonunda sana siktirgit demiş. sen de bundan sonra nefsi müdafa olarak iç rahatlığıyla soykırıma başlayabilirsin. arı kovanına çomak sokup, sonra arılar saldırdı diye kovana raid sıkmak da çok normal geliyo di mi?

dini yayma çabaları her zaman kıyımlarla elele yürümüştür. aksini iddia eden istediği kadar etsin. sumrunun bilgilerini islamustundur.com'dan aldığını biliyoruz zaten.

yazmıcam demiştim ama çok hoşuma gidiyo kendimi tutamıyorum. hani ilerde birileriyle gerçek bir tartışma yaparsam diye ağız kalabalığı antremanı oluyo. sumruyla tartışmak adeta kum torbasıyla çalışmak gibi. ileri doğru sallayınca nasıl geri geleceğini hep biliyosun..
bak şuursuz kerem yavaş yavaş aştığın haddini sana bildirmek gerekiyor...yukarılara bir yerlere eğelniyoruz en azından ben demiştin ya yalan bana cevap verirken kuduruyorsun yazdıklarımı okurken aşağılanıyorsun eziliyorsun bunların göztergesi olan bana cevapların,beni aşağılarcasına mesajlar yazman senin ruh halini ortaya koyuyor... aynı köşeye sıkışmış kediler gibi çırpınıp tırnaklarını çıkartıyorsun aaaa evet kediler gibisin gerçekten kedilerde sahiplerine nankörlük yapar bunu herkes bilir...

ahahahhahahaa bak buraya dikkat etmemişim şimdi farkettim arı kovanı örneğini allahım afaganlar bastı beni ofiste çığlık atıcam ama şimdi lan kerem ben güldüm allahta seni güldürsün emiii senin verdiğin örneğe göre şimdi bizimkiler arı kovanına çomak sokuyorlar din ortaya çıkardıkları için islamiyeti yaydıkları için sonrada kafirler saldırdı die de raid sıkıyorlar yani savaşıyorlar ahahahahahaaaaa ayyy ayyy ilahi kerem seni daha çok sevmeye başladım bilirsin kızlar güldüren erkekleri severler..... okadar çok güldüm ki inan gözlerimden yaş akıyor

neyse toparlanayım biraz ..... ha bak yukardaki tiye alma olayını da islam üstündür.com dan aldım ahahahhaaaa tamam tamam fazla gelmeyim üstüne bunalıma gircen şimdi.... islam üstündür.com dan piyan efendinin cevabını yanıltlamak amaçlı google da araken gördüm ve girdim hatırlarsın eşlerini sormuş ve sonra kendisi yanıtlamıştı okadar çok yazmıştıkı 50 filan olmuştu heral dikkatimi çekti birtek nişanlanıp ayrıldıkları yoktu o da var mı die bakmak için arakene bulduğum bir siteydi ordan başka bir alıntım yoktur....

gelelim savaş muhabbetine savaşların sebeplerini araştır öle gel olur mu ? nefsi müdefa filan demişsin onu biraz açalım '' senin yukarda dediğin gibi arı kovanı misali değil kerem herkes istediği dini seçmekte ozamanlar da da özgürdü ve allah resülünün yanına gelip te müslüğman olanların hiçbiri zoraki değildi örnek olarak çok fazlasıyla etkilendiğim ve unutamadığım hz.hamzanın şehit olmasıdır ordaki vahşi müslümanları savaşta şehit etti ama en önemliside peygamberin amcası hamzaya yapılanlardı vahşi hz hamzanın kalbını çıkarıp kanını içmiştir ve sonrasında müslüman olmuştur ? halbuki galip gelmişti neden müslüman olsun ki en ii ok atıcısıydı neden olsun ? neyse peygamber islamı yaymaya başladığı dönemlerde kavimlerin reisleri diyim onlara görede putpereslik gibi tanrı inancı vardı bunların tanrı anlayışı elle dokunulabilir gözle görülebilir di halbuki gözle görüp dokunduktan sonra onunda bir sonu gelmeliydi ? bunuda geçelim allah resülü dini anlatırken ne olursanız olun kim olursanız allah katında hepiniz birsiniz diyince kavimlerin reislerinden tepki topladılar vs.( bu sadece 1 örnekti....) islama sıcak bakmadılar ve yayılmaması için hicret ettirmek istediler ve zalimce müslüman olanlara işkenceler uyguladılar kiii sadece tanrı arayışına girenlere allahınız vardır onun yerine kendi yaptığınız tanrılara inanmayın onlara ibadet etmeyinder ...allah ayetinde şöle der sırf alıntı yapmamak için kendim yorumluyorum din için,namus için ve torak için savaşılır der. bunların hepsini teker teker yaşadılar ve savaşa itildiler kavim reisleri tarafından.....halbuki allah resülü der ki dinde zorlama yoktur'' isteyen istediği dini seçer burdaki savaşlara sadece islam için değil özgürlük için bakalım çünkü müslümanların özgürlükleri elinden alınıyor,iffetlerine zarar veriliyordu din değiştirmeleri için işkenceler uygulanıyordu...savaşarak islamı zorla kabul ettirme die bişi söz konusu değildi....

neyse kerem efendi ben yaz yaz nereye kadar biraz islam tarihini oku savaşın sebeplerini araştır islamiyetin ilk doğuşunu filan oku bölesi daha ii olur heralde.......

En son sumru geridöndü tarafından, 09 Ağustos 2007 12:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 12:10 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Noolmuşş lan.. Allah mı ölmüş..?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 12:34 
Hardliner
 Profile bak

Piyan yazdı:
Noolmuşş lan.. Allah mı ölmüş..?

iÅŸte piyan iÅŸte piyan efendi sahalarda koÅŸuyor.......

evet piyan bununla kalma piyan.........

evet sayın okuycular ;

günlerdir sahalardan uzak kalmasının arkasından sahay'a ısınmasını

bekliyoruz... bizi çok bekletme piyan

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 12:51 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

zavallı 'de' yi ayırıp dışlamak olmaz bütün 'de 'ler biizimdir onlarıda topluma kazandırmk gerekir.dahi olabilir o da bir 'de'

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 13:46 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

inanmıyorum diye, senin dediğini söylemiyorum diye islam tarihini okumadığımı nereden çıkarıyorsun? senin aptallığın burada işte. kendi bildiğinden başka açıklaması olabileceğine inanmıyorsun. bütün diğer açıklamalara baştan "yalan" diyerek yaklaştığın için zaten tartışmak mümkün değil. dediğim gibi; sen bir kum torbasısın. ben açıp da muhammedin zulmettiğini, o savaşların sırf kendini savunmaktan çıkmadığını bir kaynaktan sana gösterirsem, sen zaten ona taraflı ve yalan yazılmış diyeceksin. sonra ben bi daha vurucam.. ya da yeterince idman yaptığıma inanıp sıkılıp spor salonunu terkedicem.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 15:18 
Hardliner
 Profile bak

kutsal kitplarda böyle şeyler yazmaz mı?
ellerinden düşürmedikleri kutsal kitap kandan okunmuyo sanırsam, okuyamadıkları için böyle yapıyolar dimi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 16:56 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
inanmıyorum diye, senin dediğini söylemiyorum diye islam tarihini okumadığımı nereden çıkarıyorsun? senin aptallığın burada işte. kendi bildiğinden başka açıklaması olabileceğine inanmıyorsun. bütün diğer açıklamalara baştan "yalan" diyerek yaklaştığın için zaten tartışmak mümkün değil. dediğim gibi; sen bir kum torbasısın. ben açıp da muhammedin zulmettiğini, o savaşların sırf kendini savunmaktan çıkmadığını bir kaynaktan sana gösterirsem, sen zaten ona taraflı ve yalan yazılmış diyeceksin. sonra ben bi daha vurucam.. ya da yeterince idman yaptığıma inanıp sıkılıp spor salonunu terkedicem.

ya aptal insan benim açıklamalarımdan başka bir açıklama ya yalan demedim, sebeplerini söledim sen yalanladın

tartışma böle olur zaten biri doğru derken diğeri yanlış der yoksa senin her dediğine evet evet dense tartışma olmaz.....

artı çok çirkinleştin hitap şeklin acayip basitleşti bir önceki mesajımdaki benzetmem gibisin köşeye sıkışmış kedi gibi hem çaresiz hemde nankörsün.... senin hakaretlerin yenilgini açıkladı ... din konusunda zayıf kaldın evrim teorisinde geliştir kendini belki daha ii ikna edebilirsin başkalarını ama bana şuanki bilginle açıklama yapma yetersizsin....

ben sana düzgünce yazarken benimde sana olan hitabımı değiştirdin......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 AÄŸustos 2007 17:02 
Hardliner
 Profile bak

griptape yazdı:
kutsal kitplarda böyle şeyler yazmaz mı?
ellerinden düşürmedikleri kutsal kitap kandan okunmuyo sanırsam, okuyamadıkları için böyle yapıyolar dimi?

sadece kan, vahşet olaylar bundan ibaret değil, sırf bu gözle yaklaşırsanız kerem gibi okuduklarınızı da anlamazsınız......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 AÄŸustos 2007 00:10 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sumru sen hala konuÅŸuyormusun yaaa aueheauh

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 AÄŸustos 2007 03:57 
Hardliner
 Profile bak

onları yapanlar benim gibi dinsiz imansız değildi ya neyse,
hangi lideriniz dinsizdi? hani klabinizde aşattıklarınızın, onların zulümleri haklı görülebilir fakat başkalarının aptığı asla ve asla görülemez,zaten gerekli yalanları pardon açıklamaları bazıları yapmıştı,
zaten putperest olduklarından o kadar zulüm ustasıydılar kadınlara yapmadıkları yoktu, ölüleri bile soyuyolardı, sonra müslümanlık ve hristiyannlık hepsini düzeltti dimi?
ben teknolojinin gelişmesinden başka birşey görmüyorum, gördüğüm bu ahlak ve inanç sisteminin insanları daha insandan çıkarmaktan başka birşey yaapmadığı, ve ehinsanın ehlilleştirilmesini çok güzel gösteriyo bana , bir zamanlar inek şimdi insan.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: