kerem aga yazmıcam demistim ama soru sordun diye yazıom.
fizikle ilgili bir bölümde değilim.yani big bang üzerine bir uzmanlığım yok lakin eet baya arastrdım büyük patlamayı.ve bunu harun yahya gibi sarlatanları okuyarak yapmadım.
simdi hepinize bir seylr dicem.
kerem aga ''evet bigbang'e göre evren daha sonra daralmaya başlayacak peki bu niye yok kuran'da?'' diye sordun...cevabı budur;
Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız. (Enbiya Suresi, 104)
bunun kesinlikle şahsınla ilgisi yok ama gene de sen buna da birşy bulcaksın;ya da bulmaya çalışacaksın.
hocam bna soruyosun ya;hic big bangle ilgili birsey okudun mu diye;kuran'ı okumaya cesaret edebildiniz mi hic siz?
baska bir arkadas sunu yazmıs;
SpOoN maN(dOpE SiCk bOi) yazdı:
bence din sadece bi kumardır ya inanırsın burdaki hayatın sikilir ya da inanmazsın ahiretteki hayatın.
ha iste tamamen bu nedenle reddediyorsunuz .arkadaş olayını mükemmel özetlemiş.tanrı'nın istedikleri hayatı s.kme olarak baktgnz icin en iyisi inanmayıp kurtulmak.sonra da inanmadıgınıza bir kulp bulmaya calısmak...
hani daha önce demistim;big bang olayı gibi daha bircok 7.yy'da bilinmesi imkansız olay war.onları yazmalı mıyım?
Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20)
Birbirine açılan fakat suları kesinlikle birbiriyle karışmayan denizlerin ayette bildirilen bu özelliği, okyanus bilimciler tarafından çok yakın bir zaman önce keşfedilmiştir. "Yüzey gerilimi" adı verilen fiziksel bir kuvvet nedeniyle, komşu denizlerin sularının karışmadığı ortaya çıkmıştır. Denizlerin farklı yoğunluklarından kaynaklanan yüzey gerilimi, adeta bir duvar gibi sularının birbirine karışmasını engeller
Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 4)
snrm bu ayette neyi anlatgnı anladnz.insanda parmak izi alımları 20. yy'da baslıyor de mi?insanda bulunan onlarca uzuv organ zart zurt arasndan neden "parmak ucu"???
Biz, İsrailoğulları'nı denizden geçirdik; Firavun ve askerleri azgınlıkla ve düşmanlıkla peşlerine düştü. Sular onu boğacak düzeye erişince (Firavun): "İsrailoğulları'nın Kendisi'ne inandığı (İlahtan) başka İlah olmadığına inandım ve ben de Müslümanlardanım" dedi. (Yunus Suresi, 90)
Şimdi, öyle mi? Oysa sen önceleri isyan etmiştin ve bozgunculuk çıkaranlardandın. Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, Bizim ayetlerimizden habersizdirler. (Yunus Suresi, 91-92)
fotosunu bulamadım ama secdeye kapanmış halde duran bi mumya bulunmuş nil nehrine 20.yy baslarında su anda british museum'da sergileniyor.
ve bunlar gibi 100lerce 'mucize' daha var kuran'da.
son olarak griptape;dediğin siyah toplumlara da peygamber gönderilmiştir;diğer bütün kavimlere gönderildiği gibi.ayrıca hz.muhammed tüm dünyaya gönderilmiştir bir kavme karşı değil.
ayrıca hz.muhammed kimseye zulmetmemistir.savaşta teslim olanları da serbest bırakmıştır.
ayrıca;başka kavimler bole bole.bu yüzden inanmıom tarzı yazın da en baştan beri dediğim inat ve önyargının insan bünyesine olan etkilerinden.
bunları hakkaten düşüncelerinizi değiştirmek icin fln yazmadım lakin madem bir seye karsı ''yeterli'' bilginiz olmadan;sizin kişisel zewklerinize kısıtlama getirecegini düsündügünüz icin saldırıyorsanız;snrm bir cewap hakkı wardr karsı tarafnda..
serrrefszm bi daa bu baslıga yazmıcam.cünkü;
görmek isteyen görür;görmek istemeyen görmez...
"gerçek şu ki, inkar edenleri korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır''