Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 06 Eylül 2008 19:57

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 10:11 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

he vallaa....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 10:34 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
sumrudan doğru yola bir çağrı hamlesi daha... kafirlerin gafleti bir kez daha yüzlerine vuruldu. tribünler ayakta!!

meyhanede randevum var kusura bakma gelemicem camiye... canımları cicimleri de kes bi zahmet. yok böyle bi samimiyet.

eveeeet savaş alt etme savaşıdır......konu bitti onu hallettik şimdi alt etme savaşına geçtik kim yenilcek kim rezil olucak bakalım......

sıkma canını kerem bey ben ''canım'' kelimesini laf anlatamadığım ve anlatırkende kırmak istemediğim insanlarda kullanırım, ulan gerizekalı kaç defa anlatıcam sana dierek konuya girmektense ''bak canım benim'' dierek girmeyi tercih ediyorum.....

samimiyetten değil kızgınlıktan sölerim nezaketen yani anlarmısın sen ?

meyhanedeki randevun dündü bugun gelirsin artık camiye......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 14:41 
Hardliner
 Profile bak

Piyan yazdı:
sumru sen yazılanları anlamayacak kadar tırtmışsın...
bari yazdıklarımızı heceleye heceleye 2-3 seferde oku

ölüm sonrası yaşam yok... yani öldüğünle kalıyosun.. ama siz bunu kabullenemediğniz için "öte dünya var,, orda bi şekilde yaşantı devam edecek" diyorsunuz..
ÅŸimdi oldu mu?

tıııııııııııı olmadı piyan efendi.......

nie ölümü kabul ediyorsun ?

öldükten sonra dirilme yi kabul etmiyorsun ama ölümü kabul ediyorsun ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 15:59 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
Piyan yazdı:
sumru sen yazılanları anlamayacak kadar tırtmışsın...
bari yazdıklarımızı heceleye heceleye 2-3 seferde oku

ölüm sonrası yaşam yok... yani öldüğünle kalıyosun.. ama siz bunu kabullenemediğniz için "öte dünya var,, orda bi şekilde yaşantı devam edecek" diyorsunuz..
ÅŸimdi oldu mu?

tıııııııııııı olmadı piyan efendi.......

nie ölümü kabul ediyorsun ?

öldükten sonra dirilme yi kabul etmiyorsun ama ölümü kabul ediyorsun ?

böyle saçma bir tartışmanın içine girmek istemiyorum ama ölümü kabullenmekle ölümden sonra dirlmeyi kabullenmek arasında çok fark var,ikisini karşılaştırmak çok komik kaçmıyor mu?
ölüm dediğin şeyi görüyorsun yaşıyorsun karşında somut kanıtları var ama ölüm sonrası için bana kanıt göstersene???

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 16:51 
General
 Profile bak

lan sumru sen ne gerizekalı bi karısın. insanın olumu kabullenmemesi gibi bir secenek var mı angut?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 16:58 
Hardliner
 Profile bak

başını bilmeyenler k....dan yani sonundan anlaması mümkün değil.......

1-yaradılış gayen nedir ?
2-neden her nefis ölümü tadacaktır gibi

soruların cevaplarını araştırın......ondan sonra ahkam kesin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 17:29 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çok kapışmalı geçio

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 17:50 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
başını bilmeyenler k....dan yani sonundan anlaması mümkün değil.......

1-yaradılış gayen nedir ?
2-neden her nefis ölümü tadacaktır gibi

soruların cevaplarını araştırın......ondan sonra ahkam kesin

başını okumayıp burdan sonundan yazılan bir kaç şeyle cevap vericek kadar salak değilim merak etme, anlaşılmadık bir durum yok yani ortada.

şimdi şu araştırmamızı istediğin(!) 2 soruna söyleyeceklerime gelince; yaradılış amacı,her canlının ölücek olması, ahiret inancı yeniden diriliş bunlar birbiriyle bağlantılı şeyler,hepsi birbiriyle zincirlenmiş olarak önümüze sunulmakta.inanmayanın buna söyleyecek bir şeyi olamaz sanırım.[böyle yazılmış edilmiş yukardan böyle buyrulmuş açıklanmış(!)(!)] inanmayan inanmaz zaten.

ama benim sormak istediğim senin anlamadığın, buna inanmayan bir insana -sonuçta yaradılış amacı her canlının ölücek olması,yaradılışın ve ölümün sonucu ahiret inancı falan, inanmıyor adam 534687 kez araştırsa ne yazar!? sonuçları bağlantılı olsa ona ne?- sen nasıl tutupta ölüme inanıyorsun ama sonrasına inanmıyorsun diyebiliyorsun,bunu nasıl bağdaştırıyorsun?
"nie ölümü kabul ediyorsun ?

öldükten sonra dirilme yi kabul etmiyorsun ama ölümü kabul ediyorsun ?"

ben de diyorum ki ölüm somut bir olay ama sonrası için ne kanıtın var ? yok olmuyor öyle araştırmayla falan.insanlara böyle göt etmişsin gibi "ölümü kabul ediyosun da sonrasını etmiyorsun.kendinle çeliştin ahaha düdük" edalarında saçmalıyorsun!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 19:45 
Hardliner
 Profile bak

bak arkadaşım; yaradılış gayesini eksik biliyorsun hatta yanlış biliyorsun yaradılış gayende ölüm yoktur..... herneyse toparlama yaparsam yazdıklarını pek fazla karşı çıkılcak bir yazı yok....

piyan'a sorduğum soru onu tereddütte bırakacak bir sorudur..

1. sorum ölüme neden inannıyorsun

2. sorum hadi ölüme inandın öldükten sonra dirilmeye neden inanmıyorsun ? bunlar birbirleriyle bağlantılı iki sorudur ve bana göre allahın varlığını tastik eden durumlardır.....

şimdi ölüm çok karmaşıklı bir olaydır allahın takdiratıyla ölüm anında sana zamanında verilen ruh geri alınır ve ölüm gerçekleşir

öldükten sonra dirilme ise ruhu alan allah öldükten sonra seni diriltemiycek derece aciz değildir........

tabi bir de olaya şöle bakarsak bedenimizdeki ruhun varlığına inanmaz da ölümümüzü beyin ölümü gerçekleşti yok kazadan gitti yok kanamadan gitti yok kan kaybıydı filan gibi olaylara ölüm dersek olmaz bu gibi olaylar sadece vesiledir birer sebepdir..........

allah her canlının ölümüne bir sebep vermiştir...... ayrıca defalarca yazdığım biliyorsunuz artık ama ''topraktan geldiniz toprak olucaksınız'' ayeti dahi bana göre ölüm'de insanların toprak altına girmeleri kabirlerinin toprağın altında olması allahın varlığını tastik ediyor.....

dediğin gibi kaç defa anlatırsam anlatayım anlamaz sebebini de geçen sayfalarda kerem'e verdiğim cevapta saklı.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 20:57 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:

allah her canlının ölümüne bir sebep vermiştir...... ayrıca defalarca yazdığım biliyorsunuz artık ama ''topraktan geldiniz toprak olucaksınız'' ayeti dahi bana göre ölüm'de insanların toprak altına girmeleri kabirlerinin toprağın altında olması allahın varlığını tastik ediyor.....

bu çok saçma. müslümanlık yayılmadan veya varolmadan önce de toprak altına gömülmüyor muydu? cevap: evet. demek ki allah istediği için değil kokmasını önlemek, bakteriler tarafından parçalanmasını kolaylaştırmak için toprak altına gömülüyormuş. öğrenmiş oldun fena mı?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 21:18 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

karışmayin sümrüye o ne derse doğrudur:D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 21:53 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

olusortac yazdı:
sumru geridöndü yazdı:

bu çok saçma. müslümanlık yayılmadan veya varolmadan önce de toprak altına gömülmüyor muydu? cevap: evet. demek ki allah istediği için değil kokmasını önlemek, bakteriler tarafından parçalanmasını kolaylaştırmak için toprak altına gömülüyormuş. öğrenmiş oldun fena mı?!

hahaha asıl senin söylediğin gerçekten çok saçma :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 23:11 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

niye lan gayet mantıklı. allah istiyo diye senelerdir toptak altına mu gömülüo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 00:32 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

öyle bi yazmışın ki müslümanlıktan önce allah yokmuşta müslümanlıkla beraber allah çıkmış töbeeeeee.. :) müslümanlıktan önce insanların toprağa gömülmesi sumruyu çürütmüyorki ne alakası var.

bide türban konusunu o kadar dağıtmışınızki nerelere gelmiş...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 01:08 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hayior allah var o zaman ama toprağa gitçeksiniz gibi bşi dememiş önce

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 09:17 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

müslümanlıktan önce de toprağa gömme vardır fakat bütün ölüler toprağa gitmez!! bazı kültürlerde ölüler yakılır; bazı yerlerde bi sal üzerinde denize salınır. yani her ölü toprağa verilmez.

"ölüme inanıyorsun da ölümden sonrasına neden inanmıyorsun?" aman neyse ya.. buna da cevap yazılmaz artık.

armut yiyosun da allaha neden inanmıyosun piyan ha?

peki sen sumru, etrafında ölümleri görüyorsun da, ölümden sonra yaşam olduğu gibi saçma sapan bir fikre nereden ulaşıyorsun?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 09:18 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Herkeş yazmış,

Türban konusu, herkesin kolaylıkla ahkam keseceği bir konuya kaymış.

Ben de yazayım o zaman üç-beş.

Her sembolün altında meneviyat aranabilir. Toprağa gömmenin manevi ve bilimsel boyutu gibi.

Ama benim dinim tekdir. Müslümanım ama dinim İnsanlık dini.

Eski devirlerde insanları toplumlaştırmak için konan dini yaptırımı kaynaklı kurallar bu gün geçerli olmayabilir.

Mesela,

Çöl şartlarından korunmak örtünmenin bugün farklı yönlere çekilmesi.

İnsanların birbirini yediği, orman kanunlarının geçerli olduğu dönemlerde insanları birbirine yardıma sevk etmek için, fitre, zekat gibi kurallar konulması.

İnsanları ibadete çağırmak için insan sesi, çan vs kullanılması. Bu gün amfiler vs...var caminin hoparlörüne son ses dayanmak en büyük günah bence. Sesin yüksekliğinden korkup hamilenin çocuğu düşecekse, bi ihtiyar kalp krizi geçirecekse, bir hasta, bir bebek uykusundan uyanacaksa yıkın gitsin o camiyi. Günahın alasıdır bence o. O hocadan daha müslümanım ben.

Yani o zaman öylemiş bu zaman böyle.

Adam hacca gidiyor. 10.000.-USD para harcıyor. Arap ekonomisine para pompalıyor. Neymiş sevapmış, İslam'ın şartıymış.

Ama hacca giderken hava alanına bırakıyorlar arabayla, havalanı ışıklarda mendilci çocuklar mendil satıyor ama hac sahibi sevapkar müslüman o çocuğu inip dövüyor.

Bu manzarayı biliyorum, aynısını televolelerde görmüştüm. Popstar mendilci dövdü. Aynı şeyler.

Sonra 10.000 dolar (13 milyar küsür YTL). Memlektimde o paraya muhtaç o kadar insan varken bu parayı bu şekilde harcamak sevap değil günahtır.

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR (Hz Muhammet SAV).

Komşusu açken 15 küsür milyar parayı oğlancı arap işadamlarına saymak müslümanlık değildir.

Sonuç,

Günümüz şartlarına uymayan o kadar çok islami kural varki.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 11:46 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
müslümanlıktan önce de toprağa gömme vardır fakat bütün ölüler toprağa gitmez!! bazı kültürlerde ölüler yakılır; bazı yerlerde bi sal üzerinde denize salınır. yani her ölü toprağa verilmez.

"ölüme inanıyorsun da ölümden sonrasına neden inanmıyorsun?" aman neyse ya.. buna da cevap yazılmaz artık.

armut yiyosun da allaha neden inanmıyosun piyan ha?

peki sen sumru, etrafında ölümleri görüyorsun da, ölümden sonra yaşam olduğu gibi saçma sapan bir fikre nereden ulaşıyorsun?

aman yaaaa bunlara daha yeni cevap verdim bir önceki sayfada tekrar oku tekrar oku anlamadıysan.....

yakılma konusu na gelince 2 gün önce filandı bizim yahudi şirket ortaklarından birini tiye almıştım şöyleki... hatun öldükten sonra yakılmak istedi ahahahahaa düşüncesine katılmak için verdiğim cevap ; harika olur düşünsenize allah gecinden versin de bişi olsa yakılcaksınız peki küllerinizi napsınlar bir kavanozun içinde muhavaza etmelerini istermisiniz ? düşünsenize yıllar geçicek oğlunuz veya torunlarınız sizi ziyaret etmek için hiç yorulmıycak ve hatta arkadaşlarına tanıştırırken bu benim annem ,bu baannem, bu annanem filan gibi ünvalarla eşlerine dostlarına tanıştırcak hiç ölmememiş gibi filan dedim....

sonra baktım hatun kötü oldu sordum neden yakılmak istendiğini bana dediki vucudumu börtü böcekler yemesin die dedi üzüldüm onun adına öldükten sonra toprağın altından korkan hatun yakılmak istiyordu....

bu iğrenç tiksinç bişi ya kültür değilmiş yani ayrıca bunu anladım ozaman.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 11:52 
Hardliner
 Profile bak

okan üstad sana gelince;

hristiyanın biri müslüman die geçinen birini almış karşısına sormuş

soru; sizin dininizde namaz kılmak var dimi ?

cevap; evet var ama ben kılmam

soru;sizde oruç tutmak var dimi ?

cevap;var ama ben tutmam

soru;sizde hacca gitmek var dimi ?

cevap;var ama ben gitmem

soru;sizde içki haram dimi ?

cevap;evet ama ben içerim

hristiyan mülüman die geçinene ; çak ozaman bende müslümanım der.......

senin yukarda yazdıklarında bu dialogdan farksız.........

her sakallıyı baban sanma üstad..........

müslümanım die geçinenlere işte budur müslümanlık demeyin.......

yıkın camileri gitsin dimi üstad ? geriye ne kaldı ? yok hamile bebeğini düşürcekse yok bebk uykusundan uyancaksa yıkın camileri gitsin peki yıkalım üstad sen istedin die yıkalım....

ya sen nasıl camiler yıkılsın dersin ya anlamıyorum ya

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 12:45 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Tam tersi, O zaman bebekler ölsün. Ha hoparlörle domates satan pazarcı hamile kadının bebeğini düşürtmüş, ha hoparlörle son ses ezan okuyan cami hocası.

O zaman senin başına gelse bu olay, bebeğini düşürtürse bu hoca gidip elini öpersin sen.

Camiyi putlaştırdın şimdi. Neymiş, camiler yıkılmaz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 13:09 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Gömülmek.

Mezarlık tapusu gördünüz mü? 6 m2 iki iki kişilik.

Zincirlikuyu da rayiç 100.000.-YTL'lerde. Yani islami kurallara göre gömülmek isteyeceksiniz ama istediğiniz yere gömülemeyeceksiniz. Gömüleceğiniz yeri ticari kurallar belirleyecek. Maden hoş görü dini gidin zincirlikuyu mezarlığına boş bir yere gömün cenazenizi bakalım ne olucak.

Oradaki elinde kuranla gezen mezarlık görevlisi ve belediye çalışanları sizi cenazeniz çıkana kadar dövecek ve yaka paça dışarı atacak.

Nerde insanlık, hoşgörü dini islam oldu cehalet dini islam.

Başımdan geçen bir olay.

Babaannem yeni ölmüştü, 18 yaşındaydım, üniversite 2. sınıftayım. Mezarlığa gittim ziyaretine. İki dua okiyim hesaaabı. Hafta içiydi, bayram filan değil, sıradan bir gündü. Babaannemin mezarı başında tanımadığım 5-6 kişi dua ediyordu. Teşekkür ettim duaları için elemanlara. Bana garip gözlerle baktılar ve sonra aşağıdan, uzaktan biri bağırdı. ---- Abiiiiii yingemin mezarı orası diilmiş, burasıymış, yanlış mezara okuyomuşuz. Adamlar kuran okumayı duayı yarıda kestiler, ulaa boşuna okuduk filan gibi konuşarak söylene söylene kendi mezarlarına gittiler. Bir de dua parası istediler benden utanmadan. Bu memleket adamı dinden kitaptan soğutur.

Yalan bunlar hikaye. Cehalet dini islam.

İslami usulde mezarlık tapusu...İslamda mezarlık mülkiyeti var mıdır?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 14:03 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yaa yeter ulan yeteeer!!! bıkmadın mı kardeşim allahı ispatlamaya çalışmaktan. inanç meselesidir bu ispatlanmaz. bilimsel veri gibi allahın varlığına ispat sunamazsın. ancak insanın kalbine oynarsın, öyle kazanırsın. yeter artık, aklınca allah kanıtlaması yapmayı bırak. "allah var mı yok mu?" diye bi tartışma olamayacağını neden anlamıyorsun? bak şu ana kadar "allah yok" demedim; sen sürekli allah var, aha da kanıtı dedin; ben de "bunlar kanıt değil" dedim. çünkü kanıt, olgular dünyasında, bir olguya işaret eden başka olgulardır. manevi varlıklar fiziksel olgularla kanıtlanmaz.

okanın bahsettiği konu biraz daha elle tutulur en azından. kitabını peygamberini geçtim; ben böyle uygulanan dinin ta... ve de böyle uygulanmayan bir din de yok zaten. olaylardan, tarihten konuşacaksak konuşalım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 14:41 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
yakılma konusu na gelince 2 gün önce filandı bizim yahudi şirket ortaklarından birini tiye almıştım şöyleki... hatun öldükten sonra yakılmak istedi ahahahahaa düşüncesine katılmak için verdiğim cevap ; harika olur düşünsenize allah gecinden versin de bişi olsa yakılcaksınız peki küllerinizi napsınlar bir kavanozun içinde muhavaza etmelerini istermisiniz ? düşünsenize yıllar geçicek oğlunuz veya torunlarınız sizi ziyaret etmek için hiç yorulmıycak ve hatta arkadaşlarına tanıştırırken bu benim annem ,bu baannem, bu annanem filan gibi ünvalarla eşlerine dostlarına tanıştırcak hiç ölmememiş gibi filan dedim....

buyrun,,
okan'ın bahsettiği olayların bir başka benzeri..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 09:43 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
yaa yeter ulan yeteeer!!! bıkmadın mı kardeşim allahı ispatlamaya çalışmaktan. inanç meselesidir bu ispatlanmaz. bilimsel veri gibi allahın varlığına ispat sunamazsın. ancak insanın kalbine oynarsın, öyle kazanırsın. yeter artık, aklınca allah kanıtlaması yapmayı bırak. "allah var mı yok mu?" diye bi tartışma olamayacağını neden anlamıyorsun? bak şu ana kadar "allah yok" demedim; sen sürekli allah var, aha da kanıtı dedin; ben de "bunlar kanıt değil" dedim. çünkü kanıt, olgular dünyasında, bir olguya işaret eden başka olgulardır. manevi varlıklar fiziksel olgularla kanıtlanmaz.

okanın bahsettiği konu biraz daha elle tutulur en azından. kitabını peygamberini geçtim; ben böyle uygulanan dinin ta... ve de böyle uygulanmayan bir din de yok zaten. olaylardan, tarihten konuşacaksak konuşalım.

Barbarlığın luzumu yok kerem efendi !!!!!

sen, evrim teorisini ilke edinmiş birisin, arkasına allah vardır yada yoktur demedim diyorsun...........

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 15:37 
Hardliner
 Profile bak

puahahha

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: