Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Ekim 2008 14:20

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 11:27 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
hadi sokakta her gördüğümüz türbanlıyı öldürelim ortalığı temizleyelim sadece yerde pis kanlarını bırakalım.... sebep ?

burda türban takanlara karşı şiddet içeren bir yazı yazılırsa..görecekleri ilk tepkide bizden olur.. merak etme...

------------------------------------------------------------------------------------

4 sayfa boyunca yaklaşık 50 tane mesaj atıldı..
içlerinde hangisi türban takan insanlara karşı şiddet içeriyor..
göster..
evet bekliyoruz alıntı yap göster hadi...

senin inanıp inanmaman bizi ilgilendirmez..
ama senin bu ısrarcı yazıların düpedüz provokasyondur..
hani zırt pırt diyosunuz yaa..müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz diye
hah.. işte,, bu forumda da "büyük boy namaz hocası"nı alacak kimse çıkmaz..
---------------------------------------------------------------------------
ÅŸuna bak hey allam yaaa
"inatta bir muratta bir" miÅŸ..
daha geçen gün dolmuşun arkasında yazıyodu ..
"inatta bir muratta bir, vazgeçemem liselim" .. diye..

En son Piyan tarafından, 28 Temmuz 2007 15:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 11:54 
Hardliner
 Profile bak

alıntıyı düzgün yap eksik alırsan şiddet algılanır orda nedemek istediğim gayet açık altında en azından özeti mevcut hala beynin bazı şeyleri algılamakta zorluk çekiyor....şiddet içeren yazıdan bahsetmedim rahatsızlık sonucu tepki verdim.... onlara hayvan muamelesi yapılması bize yakışmazdı.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 12:29 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
alıntıyı düzgün yap eksik alırsan şiddet algılanır

madem şiddet içeren bir şey yok ,, ne konuşuyosun o zaman..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 15:37 
Hardliner
 Profile bak

anlamsız rahatsızlıklara açıklık getiriyorum ve yazılanlara tepki verdim diyorum yukardaki mesajda cevabı saklı.......tekrar oku herneyse anlaşılamadıktan sonra tekrar tekrar yazmak manasız........

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 15:42 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
ayrıca türban avrupa sorunudur diyen arkadaşıma şunu sormak istiyorum türkiyede master'ını yapamayan türbanlılar avrupada master görevlerini tamamlıyabiliyorlar yani bizde serbset değilken orda bunu rahatlıkla yapabiliyorlar.....birde avrupa türbanı ticarete dökmüktür onların gelir kaynaklarından biri olmuştur geçende verdiğim markalar bunlara en ii örneklerdir gidin vakko mağzasına gerçeği orda görün..... türbanlıları sizin düşünceleriniz karşısında savunur duruma geldim ama inançları gereği yaptıklarından dır ki sadece saygı duyuyorum o kadar...

türban, seksen öncesi gericiler türban takmayanlara orospu demeye başlayınca, türbansızlara ve eteklilerin üstüne kezzap atılınca seksen sonrası unıversıtelerle yasaklanmıstır.
laik depresiflik bir paranoyadır, insan yaşadığı sosyal çevresine bir göz atmalı yoksa nerde yaşadığını idrak edemeyebilir! $eriatci ve dindar olmanın arasında ki fark, $eriatci kandıran kişidir/dindar kandırılan kişidir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 19:26 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

türbanın saçmalıgının ortaya çıkışı arabistana dayanir... sıcaklarda insanları fazla azmasıylan beraber millet orasını burasını gördugunde ınsanın daha çok azılıyor denılerek bazi bölgelerın kapanması olayıylan çıkmıştır[hz.muhammed diyo öyle bişi di herlade] bir kaç geri zihniyet ta geçmişten bunları cahil zihniyetin beynine dinin gereği olarak kazimiş ve böyle kalmış xD herneyse din min ne ayak ya burda milltin dinindeki yanlışı doğruyumu konuşcaz...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2007 20:06 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

burada türban karsıtı yok buyuk ihtimalle zihinsel özürlü orta cag zihniyeti karsıtlıgı vardır.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2007 03:04 
hödöhödö
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
senmi o? omu sen? yazdı:
bu karı nie bu kadar kasık yaa
seçme seçilme hakkını hatırlattım......

böle dewam edersen sonun genç yaşta menapoz demedi deme :twisted:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2007 03:15 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Alıntı:
türbanın saçmalıgının ortaya çıkışı arabistana dayanir... sıcaklarda insanları fazla azmasıylan beraber millet orasını burasını gördugunde ınsanın daha çok azılıyor denılerek bazi bölgelerın kapanması olayıylan çıkmıştır[hz.muhammed diyo öyle bişi di herlade] bir kaç geri zihniyet ta geçmişten bunları cahil zihniyetin beynine dinin gereği olarak kazimiş ve böyle kalmış xD herneyse din min ne ayak ya burda milltin dinindeki yanlışı doğruyumu konuşcaz

türban saçmalığı arabistana dayanmaz.islamiyet bütün insanlara gönderildiği için ve peygamberi arap olduğu için arabistandan yayılmıştır..ayrıca türbanın sıcaklarlada pek ilgisi yoktur, çünkü yeniden söylüyorum islamiyet araplara gönderilmemiştir.müslümansan,kadınsan bunu buzullardada olsan giyersin bunu..zaten arabistanda yazın açık saçık gezmeye kalksan yanarsın güneşten,dayanamazsın..türban zaten dinin gereğidir,kimse bunu sonradan uydurmamıştır..bide burda milletin dinindeki doğruyu yanlışı tartışmıyoruz.."türban" zihniyetini tartışıyoruz..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2007 13:36 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bir üstteki mesajı çok yersiz buldum..birini göt etmeye yönelikmiş gibi geldi..kirlilik için özür dilerim..zaten genin 3'ünde uykulu bi şekilde yazılmış bi mesajdan ne beklersin..

peki, madem mesajı beğenmedin o zaman niya sağ üst köşedeki değiştire basıp msg ı silmedin dersenizde..o da benim sorunum a.q

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2007 14:17 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

my red self ve sumru yine başlıkta yazılmamış, kimsenin demediği bişeye karşı çıkıyolar. burada türbanlıları yok etmek isteyen bir görüş yok. hatta siz sapıtmaya başlamadan önceki ilk 2 sayfada farkettiyseniz; türban, küpe, uzun saç ne olursa olsun yasaklara karşı durmada eşitlikçi görüşler var. okursanız kimsenin türbanlıları yoketmeyi düşünmediği gibi, genel olarak türban yasağına da karşı bir duruş olduğunu farkedersiniz.. herkese karşı çıkıp forumda prim yapmak sadece benim harcımdır. boşuna uğraşmayın.

denilecek herşeyi piyan ilk sayfadaki ilk yazısında güzelce özetlemişti ama görünüyor ki bazı şeyleri tekrar tekrar söylemek lazım: yasaklara karşı durmalıyız türban yasağı da dahil. fakat dikkat etmek gerek ki türban da bir yasaktır. din ve özellikle islamiyet koskoca bir yasalar yığınıdır. otoriteleri vardır ve kurallara uymaya zorlanılır.

inanç tartışılmaz diyen tabii ki sumru; çünkü inancı temelsiz. temelli inançlar; sağlıklı inanç ağları vardır. bir de batıl, gelenekten gelen neyin üzerinde durduğu belli olmayan inançlar vardır. evet inançlar tartışılır. bilim de bir inançlar sistemi üzerine kuruludur. ama sen merak etme sumrucuğum inançları tartışmaya çalışmıyoruz burada. büyük dinlerin uygulamaları; inancın artık çok ötesine geçmiş yasalar bütünü olmuştur. ve bu yasaların bazıları; insanın insanca yaşama hakkını kısıtlar hatta tamamen elinden alır. aynen ortaçağ avrupasında tanrı korkusuyla halkın baskı altında tutulması ve aynı şekilde allah korkusuyla kızların çarşaf altında tutulması. işte dinin gerekleri insanlığın gereklerini çiğnemeye başladığı yerde dinin uygulamaları tartışılmaya başlanmalıdır. (daha inançları tartışmaya gelmedik bile. ama dinin gereklerini tartışırken inançların temelleri de tartışmaya ister istemez katılacak)

hoşgörü başka birşeydir. "kim ne yaparsa yapsın kendi düşüncesidir ilişmeyelim" demek değildir. hoşgörü; fikirlerinden dolayı insanlara zarar vermemektir. yani senden farklı düşündüğü için başka bir insanın yaşama olanaklarını kısıtlamamak, haklarını çiğnememektir. fakat bu kişiyle inançları ve fikirlerini değiştirmesi için sonuna kadar tartışılabilir. ha şöyle bir yer vardır ki orda durulur. eğer o kişinin fikirlerinden/inançlarından doğan eylemleri, başka kişilerin haklarına zarar veriyorsa; ona müdahale edilmelidir. buna hoşgörü gösterilmez. ama tabi böyle davranan kişinin "insan" ve "hak" kavramları da farklı olacaktır. dolayısıyla taraflar ne kadar tartışma bilgisinden yoksunsa; olay dövüşmeye kadar varır. çünkü işin içinde inanış dünyasından ötede, çok daha yüzeysel bir biçimde "iktidar" hesabı vardır.

şimdi gelelim türbana; türban dinin, inancın gereği değil; din adamının iktidarının uygulamasıdır. her tarafı tutarsızlıktır. allahın eşit kullarını böyle ayırmak nasıl oluyormuş? dört karı alan, karıyı mal olarak gören zihniyetin ürünüdür türban. üstünü başını örtmeye gelene kadar onun altında daha pek çok fikirler yerleştirilmelidir. kadının, kocasının mutluluğundan başka şey düşünmeyeceği; sırf onun için yaşaması gerektiği; bir kadının hayatında yapacağı en(tek) iyi şeyin de iyi bir evlilik yapmak olduğu fikrinden türer. kadın paketli bir hediyedir. bu yüzden daha önce açılmamış, kullanılmamış olması makbuldür. buraya kadarı çok acıtmasa bile; "bakılmamış olması en iyisidir" diyince iyice can sıkıcı bir durum ortaya çıkıyor. bu zayıf beceriksiz erkeklerin; iktidarını elinde tutamamaktan deli gibi korkan erkeklerin ürünüdür. evet türban dünya yüzünden tamamen kalkmalıdır. ama yasaklayarak olmaz.

anektod: doğu ekspresinde bir hacı; arkasında da gözleri hariç kapalı 1.40 boyunda hepsi bir örnek 4 karısıyla gidiyor. numarasız tarafa binmiş numaralıya doğru yol almaya çalışıyor. koridorlar deli gibi kalabalık. bu geçerken herkese çekilin diyor çekilecek yer olmamasına rağmen herkese bağırıp çağırıyor. bunun karılarına değmemek için insanların tavana tırmanmasını bekliyor. içimden pek çok küfrediyorum. dışımdan da adama ters ters cevaplar veriyorum. bu adamın; milletin onun her tarafı kapalı cüce karılarını geçerken mıncıklamak isteyeceğini düşünebilmesi için; zaten kendisinin bunu yapacak bir adam olması gerekir. hala da bunun sadece bir inanç uygulaması olduğunu söyleyen gitsin aynada kendini tokatlasın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2007 20:06 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

süpersin moruk hiç ayrılmayalım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Temmuz 2007 21:48 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ben de diyodum normal kerem'in muhtesem dönüsü ne zaman olucak =p

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 10:07 
Hardliner
 Profile bak

keremciğim canım benim ;

piyan için herşeyi özetlemiş diyorsun ii benim de hoşuma gitmişti yazısı zaten piyandan beklenilmeyen bir hoşgörüydü ve hatta abarttım insan hakları savunucusu gibiydi hoşuma gitti ve ii çocukmuş derkene bir sonra ki sayfasında tutarsızca millet kapandıkça daha çok tombala çekerler mesajıyla allak bullak olan ben ki bunu ilk söleyen sendin yorumlayan piyandı birde arkasına bazıları kabuklu sever mesajlarıyla da ii ce çıldırdım türbanın bir inançdan dolayı olduğunu ve bu kadar hakir görülmemesi gerektiğini ve eğer durum böle ise onları temizliyelim mi mesajıma kadar geldi.......ayrıca prim konusuna deyinmek istiyorum herkes fikrine karşı çıkarken ve yanlış anlaşılırken prim yapmazsın kelebekler gibi kısa ömürlü olursun kiii bunu çok yaşadım ben bilmeyen yoktur forumda...inançlar tartışılmaz diyen bana inancım hakkında temelsiz demişsin dinimin temelini din de anlatmış hatta kafayı yedirtmiştiniz seni öle bir şaaapaarım ki ne kadar gelmişti... bu yüzden inancımı sizler le tartışcak değilim inançlar konusunda temelsiz ve bilinçsizlikten değil saygısız tavırlarla karşılaştığım için dir kii birde herkes dini evirip çevirip yasaklayıcı yobaz bir din olarak gördüğündendir kii tutupta millete başka bişi anlatamazsın...(dinin islam olur gereğini yapmazsın günaha girersin ) türban için bişi diyemem allahın emridir derler kiii kadınlar için eller ve yüzler açık kalır anlamında zamanın da bir ayet okumuştum ayrıca bu yıllardır kıssaslarlada insanlara aklettirilir.... islamın şartlarına uyan ailelerin(5 vakit namaz kılan orucunu tutan hatta gece namazlarını kılanlar ) evlatları genelde örtüye bürünür ama aile baskısıyla değil zamanla kendi rızalarıyla olur zaten islamın şartlarını yerine getiren aile islamda zorlamanın olmadığını bildiğinden dir kii hiç kimseyi zorlamazlar..... 4 eş olayına gelincede adama bişi demem kadın evlenmesın islamı yaşıyorlarsa peygamberino kadınlara neden nikah kıydığını bilirler ama bu hacı gibileri islamı işlerine geldiği kullanıp zevkine sefasına kullanmasının da bir örneğidir.....islam dininde ayrıca bunun günahı vardır yasaktırda aslında ama insanlar sünnet diyip yapıyorlar demekki.....evet türban yasağı kalksın ben kısa etek giiyiyorsam ve benim bu konuda özgürlüğüm kısatlanmıyorsa onlarında başlarını kapatmalarında hiç bir sakınca yok bunu hoş görelim insan olduklarını kabul edelim yeter hakaretlere gerek yok.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 11:25 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

islamda zorlama olmaz ha? süpermiş. daha peygamberi zamanında en çok savaşlar, işgaller ve yıkımlar olan dinden bahsediyoruz değil mi? kafalar koparan peygamber hangisiydi? isa, yok o çarmıha gerilmişti.. musa? yok o kavmini alıp kızıldenizi yarıp ötesine geçmişti.. muhammet? evet işte o... islamda zorlama olmaz. kafa koparma olur ama. bravo.

bu kısıtlamalar, yasaklamalar yasayla, polisle değil. cezaları parmaklıklar ardında değil. bu hapishaneler kadınların aklında kuruluyor. 3 yaşından beri cennete nasıl gideceğini anlatıp durursan kıza, tabii ki başını bağlar. sonra dersin ki noolmuş? kendi rızasıyla kapadı. hee evet kendi rızasıyla. çok akıllıca

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 11:48 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bence topic kapansın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 12:36 
Hardliner
 Profile bak

kerem nediyorsun sen yaa senin ailende o zihniyette olsaydı ve öle bir ortamda yetişseydin aynını sende savunurdun onların hayatları anne ve babası o durumdayken kendisinin farklı olması söz konusu olamaz hayat bunlardan ibarettir der islam böle yaşanır der ve uygulamaya başlar kapanması gerekirse kapanır ama annesinin babasının baskısıyla değil bunun altını çiziyorum çevresi bunu gerektirir kız kapanır sülalesi aynı zihniyettedir arkasına sülaleden yada başka bir yerden aynı zihniyette olan bir adam çıkar evlenir döngü gibi bişidir....başka bir seçenek görmemiştir duymamıştır bunun başka yoluda yoktur ve biz buna çıkıp baskıcılık diyemeyiz.....buna bir başlık bir isim koyucaksak kültürden geçer kültürle alakalıdır ok ? birde şu yukarda ismini verdiğin peygamber kimin kafasını uçurmuş merak ettim ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 13:00 
General
 Profile bak

Çevresinin bunu gerektirmesi ona başka seçenek bırakmıyosa bu baskı değil mi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 13:35 
Hardliner
 Profile bak

neyin farkındaki baskı olsun baskı nedir bana bunu açıklayın ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 14:42 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sosyal çevresin deki etkilenmeler den gerçeği idrak edemeyen beyinlere, zoraki baskı diyebiliriz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 15:05 
Tough-Guy
 Profile bak

türbana özel statü istiyoruz. laik azınlık haklarınında gözetilmesinin zamanı gelmedi mi ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 16:07 
Hardliner
 Profile bak

pankart yazdı:
Çevresinin bunu gerektirmesi ona başka seçenek bırakmıyosa bu baskı değil mi?
yap ya yapma ya nerden ne anladın ağlamak istiyrum.......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 16:26 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

evet alıntıyı kaldırmış bulunuyorum..

En son Piyan tarafından, 30 Temmuz 2007 17:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 16:27 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumru sen "kafa kesmeli" olandan sipariÅŸ etmiÅŸtin...
varsa başka bi emrin çekinme söylee..
ben de zaten,, alıntı yapılan yerin yalancısıyım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2007 16:36 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sanırım şunu anlamamız gerekiyor erkekler olarak türbanı asla anlayamayacağız..çünkü biz takmıyoruz,bize getirilimiş bi zorlam değil..daldaşşak meydanda da gezsen kimse bişe demez..bir erkeğin türban hakkında ahkam kesmesi saçma..zaten konunun başında türban siyaseti tartışılıyodu olay taaa ebesinin şeyine kadar uzadı..eğer müslümansan takarsın,takmak zorundasın yada takmazsın günahkar olursun..aslında tübanın amacı kadınları erkeklerden korumaktır,tabi kadın kendi kendini koruyamaz mı oda ayrı..ama sorgulayamazsın bunu..

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: