Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Eylül 2008 22:08

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 119 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Turkce Punk is Dead.Yorum yapacak olan ?
İletiTarih: 29 Mayıs 2008 02:40 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya konunun ne olduğunu anlamadım =S konu demo satışları konser monser ilgisizliimi, yoksa punklar toplanmıyormu diye =S yaa sonuçta ii işler çıktıktan sonra punk dinlemeyen adam bile konserlerinize gelir oluyorki

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Mayıs 2008 14:39 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

oticenkovboy yazdı:
ya konunun ne olduğunu anlamadım =S konu demo satışları konser monser ilgisizliimi, yoksa punklar toplanmıyormu diye =S yaa sonuçta ii işler çıktıktan sonra punk dinlemeyen adam bile konserlerinize gelir oluyorki

konu ne biliyormusun, 3 arkadaş toplanıp 2 akor öğrenen "bize saygı duyun", "eleştirmeyin", "daha iyisini becerebiliyorsan sen yap" diye çemkirmeye başlıyor. bir nevi yılmaz morgül sendromu.
bir benzeride 30 yaş üstü punkların iç sıkıcı uzuuun özgeçmişlerini buralara yazıp saygı beklemesi. amına koim bende saçım kılığım kıyafetim yüzünden 90larda sopa yedim ama birgün ayık gezmedim, paso eylendim, benim saçıma başıma laf edenlerin kıskanç bakışları arasında süper skişler çıkardım. bunun için sırf birisi yaşı yüzünden aynı müziği 10 sene geç dinlemeye başladı diye saygı mı bekleyeyim?
off be buda içimde kalmıştı.

http://www.movimentgraffitti.org/

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Mayıs 2008 15:44 
Dead Kennedy
 Profile bak

peacepunk yazdı:
mohawk arkadaşlara pandik atanların ta amına kor kalbinide kırarım bana eşcinsel gibi bakıyorlar nerelisin dediklerinde bursalıyım diyorum.. alayının amına koyim

aqa aynısı banada oluyor ...
biizim buralarda hoş karşılanmıyo küpe takmak rozet takma çengel takmak ...adamlar top gözüyle bakıyolar amq
ama ben hiç takmıyorum artık... ailemde alıştı artık istediğim gibi giyinemiyorum ama ginede bişiler yapmaya çalışıyorum...
rozet takıorum die punkcımı olunuyo hayır askılık takınca punk cımı oluuyo hayır...
ama ben sevdiğim için takıorum...
müziğimin peşinde olcam her zaman

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Mayıs 2008 17:58 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

manicpunk yazdı:
bir benzeride 30 yaş üstü punkların iç sıkıcı uzuuun özgeçmişlerini buralara yazıp saygı beklemesi. amına koim bende saçım kılığım kıyafetim yüzünden 90larda sopa yedim ama birgün ayık gezmedim, paso eylendim, benim saçıma başıma laf edenlerin kıskanç bakışları arasında süper skişler çıkardım. bunun için sırf birisi yaşı yüzünden aynı müziği 10 sene geç dinlemeye başladı diye saygı mı bekleyeyim?

konuyu okumadan anlamadan sadece yazı yazan insanlara bok atma amaçlı mesajlar atıyorsunuz. saçma oluyor.
senin şu "eskiden çok panktım hep içerdim sistemin çarkları beni hiç sevmezdi hep seks yapardım" içerikli mesajındaki gibi kendini afiş etme anatemalı bir tane mesaja da rastlamadım şu başlıkta ayrıca. alakasız olmuş bu yakınman.
neye karşı olduğunuzu şaşırıyorsunuz iyce.

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Mayıs 2008 18:22 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cibindiK yazdı:
manicpunk yazdı:

konuyu okumadan anlamadan sadece yazı yazan insanlara bok atma amaçlı mesajlar atıyorsunuz. saçma oluyor.
senin şu "eskiden çok panktım hep içerdim sistemin çarkları beni hiç sevmezdi hep seks yapardım" içerikli mesajındaki gibi kendini afiş etme anatemalı bir tane mesaja da rastlamadım şu başlıkta ayrıca. alakasız olmuş bu yakınman.

cibindik yakınan ben değilim. tam tersine şimdi çok büyük mücahitmiş gibi 15 sene önce yaptıklarını anlatanlar, hoşuna gidiyordu ki yapıyordu diyorum. bende açıp bi başlıkta kendi 90lı yıllar maceralarımı yazıp forumdan saygı bekleyeyim mi? mesajın alıntı yaptığın bölümü asıl mesaja eklediğim bölüm. mesajın başında konuyla ilgili ne düşündüğüm görülüyor. sanırım senin de grubun var ve mesajın o kısmına sinirlenip bel altı çalışıyorsun. fark etmez, düşüncelerim değişmez. hala cemiyetten başka adam gibi müzik yapan bir türk punk grubu olmadığını düşünüyorum. müzik birboka benzemiyorsa sırf punk diye saygı göstericek te değilim.

http://www.movimentgraffitti.org/

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Mayıs 2008 18:56 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

manicpunk yazdı:
cibindiK yazdı:
manicpunk yazdı:

cibindik yakınan ben değilim. tam tersine şimdi çok büyük mücahitmiş gibi 15 sene önce yaptıklarını anlatanlar, hoşuna gidiyordu ki yapıyordu diyorum. bende açıp bi başlıkta kendi 90lı yıllar maceralarımı yazıp forumdan saygı bekleyeyim mi? mesajın alıntı yaptığın bölümü asıl mesaja eklediğim bölüm. mesajın başında konuyla ilgili ne düşündüğüm görülüyor. sanırım senin de grubun var ve mesajın o kısmına sinirlenip bel altı çalışıyorsun. fark etmez, düşüncelerim değişmez. hala cemiyetten başka adam gibi müzik yapan bir türk punk grubu olmadığını düşünüyorum. müzik birboka benzemiyorsa sırf punk diye saygı göstericek te değilim.

abi mesajın başı şu;
"konu ne biliyormusun, 3 arkadaş toplanıp 2 akor öğrenen "bize saygı duyun", "eleştirmeyin", "daha iyisini becerebiliyorsan sen yap" diye çemkirmeye başlıyor. bir nevi yılmaz morgül sendromu."
tamam da,konu bu deÄŸil ki.
burdaki hiçbir müzik grubu olan insan kendi grubuna yapılan yapıcı eleştiriyi senin dediğin tarzda geri çevirmez.
türk punk baabındaki müziğe olan ilgisizlik tartışılmaya çalışılıyor,doğal olarakta konu "iyi şeyler üretin dinleyelim" mantığıyla sonuçlanmaya doğru ilerliyor. unity mantığının gidişatı,varlığı tartışılıyor. işin benim grubum olmasıyla alakası yok ki,üstüme alınmadım yazıyı zati

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 07:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

forum bizi bozdu ya.. normal şekilde tanışsa oturup adam gibi konuşabilecek adamlar burada birbirlerine giriyolar. karşıdakini görmemenin getirdiği bi durum bu. bu da forumun birleştirici değil yabancılaştırıcı etkisi. tartışma değil, kendini ispatlama ve sidik yarıştırmaya çalışma var.
öte yandan örneğin turkrock forumunda gruplar kısmında kimse bilmediği tanımadığı grubun sayfasına gözucuyla bile bakmaz. taraf tutar gibi herkes arkadaşının grubuna yazar. yeni bi grup mu varmış şöyle bir bakayım... diye düşünmez kimse. burada insanlar yine de bakarlar bilmedikleri yeni çıkan bir isme. bakıyolardı en azından. kalabalıklaşma arttıkça insanlar sadece kendi grubunun sayfasına bakacak, arkadaş çevresindeki kapalılığı burada daha da arttıracak. o konunun çözümü sadece iyi işler koymaya çalışmak olmayabilir. forumda biraz daha adam karşındaymış gibi konuşulursa sidik yarışı azalırsa daha verimli bir ortam oluşabileceğini düşünüyorum. bu eleştriler aynen benim için de geçerlidir. artık karşımdakinin aptal saptal konuştuğunu düşünsem de, yazdığım yazının üzerinden şöyle bir geçip, kişisel hakaretleri çıkarıyorum. hepinizi çok seviyorum, panklık yaşantınızda başarılar diliyorum.

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 09:25 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cibindiK yazdı:
abi mesajın başı şu;
"konu ne biliyormusun, 3 arkadaş toplanıp 2 akor öğrenen "bize saygı duyun", "eleştirmeyin", "daha iyisini becerebiliyorsan sen yap" diye çemkirmeye başlıyor. bir nevi yılmaz morgül sendromu."
burdaki hiçbir müzik grubu olan insan kendi grubuna yapılan yapıcı eleştiriyi senin dediğin tarzda geri çevirmez.
türk punk baabındaki müziğe olan ilgisizlik tartışılmaya çalışılıyor,doğal olarakta konu "iyi şeyler üretin dinleyelim" mantığıyla sonuçlanmaya doğru ilerliyor. unity mantığının gidişatı,varlığı tartışılıyor. işin benim grubum olmasıyla alakası yok ki,üstüme alınmadım yazıyı zati

yaa kavga etmek babında sölemiom bunuda konsere olan ilgi, yapılan işin kalitesiyle doğru orantılı diye düşünom gerçi türkiye burası belli olmuo insanların ne dinledii

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 11:28 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

oticenkovboy yazdı:
cibindiK yazdı:
abi mesajın başı şu;

yaa kavga etmek babında sölemiom bunuda konsere olan ilgi, yapılan işin kalitesiyle doğru orantılı diye düşünom gerçi türkiye burası belli olmuo insanların ne dinledii

yok abi bende kavga baabında demiyorum yahu
bende senin düşündüğün gibi düşünüyorum özünde

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 14:04 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

he ok =) yaa ben gereksiz ağız dalaşından sıkıldımda onun için pek girmemeye çalışıom bu mevzulara =)

En son oticenkovboy tarafından, 06 Haziran 2008 00:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 05 Haziran 2008 09:29 
General
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  YIM  Profile bak

bence bu forumdaki herkezin ortak konular üzerinde buluşmasi gerek ve hepimiz şunu bilmeliyiz toplum içinde karınca gibi olabiliriz ama uzaydan bakıldığında gözüken sadece bizleriz.herkezin en azından burdaki herkezin birbirine destek çıkması gerekiyor herkonuda..bu ne olursa olsun.

http://www.myspace.com/pactotutuman

Sayfa başı

İletiTarih: 05 Haziran 2008 10:35 
Tükürür Kaçarım
Kullanıcı avatarı
 WWW  YIM  Profile bak

cibindiK yazdı:
anusdoctor yazdı:
if the kids are united they will never be devided dimi gardaslar =) lan türkiyede iki üc pank varsa onlar bari birbirine girmesin.

together we stand, divided we fall. hehe

o pink floyd değilmi lan hahaah... bu arada doruk gayet güzel yazmış eline sağlık

Sayfa başı

İletiTarih: 06 Haziran 2008 10:44 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
forum bizi bozdu ya.. normal şekilde tanışsa oturup adam gibi konuşabilecek adamlar burada birbirlerine giriyolar. karşıdakini görmemenin getirdiği bi durum bu. bu da forumun birleştirici değil yabancılaştırıcı etkisi. tartışma değil, kendini ispatlama ve sidik yarıştırmaya çalışma var.
öte yandan örneğin turkrock forumunda gruplar kısmında kimse bilmediği tanımadığı grubun sayfasına gözucuyla bile bakmaz. taraf tutar gibi herkes arkadaşının grubuna yazar. yeni bi grup mu varmış şöyle bir bakayım... diye düşünmez kimse. burada insanlar yine de bakarlar bilmedikleri yeni çıkan bir isme. bakıyolardı en azından. kalabalıklaşma arttıkça insanlar sadece kendi grubunun sayfasına bakacak, arkadaş çevresindeki kapalılığı burada daha da arttıracak. o konunun çözümü sadece iyi işler koymaya çalışmak olmayabilir. forumda biraz daha adam karşındaymış gibi konuşulursa sidik yarışı azalırsa daha verimli bir ortam oluşabileceğini düşünüyorum. bu eleştriler aynen benim için de geçerlidir. artık karşımdakinin aptal saptal konuştuğunu düşünsem de, yazdığım yazının üzerinden şöyle bir geçip, kişisel hakaretleri çıkarıyorum. hepinizi çok seviyorum, panklık yaşantınızda başarılar diliyorum.

Haklısın.

http://www.myspace.com/kilinkpower

Sayfa başı

İletiTarih: 06 Haziran 2008 18:00 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bütün yazılanlardan (ki cogu lafazanlık yapmış)sonuc olarak kıssadan hisseee

_
Alıntı:
ey turk punk titre ve kendine gel !

_
Alıntı:
temeli sağlam olmayan binalar en ufak sarsıntıda dahi çökmeye müsaittir

_
Alıntı:
iğneyi başkasına, çuvaldızı kendimize batırmak lazım

Sayfa başı

İletiTarih: 08 Haziran 2008 09:30 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

olum neden uzun zamandır belli jenerasyonun yaptığı tek şey bişeylerin sonuna iz det eklemek?
exploited lamı alakalı yoksa bu da bi ölü tarzı mı?
o iz det bu iz det. paniğe gerek yok daha kimseyi gömmedik.

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Haziran 2008 22:34 
General
 Profile bak

Çeşit çeşit insan var hacı. Sen bunların punk müzik dinleyenlerini 'PUNK' diye adlandırıp aynı şeyi yapmasını bekleyemezsinki. Kimisi gelir konsere kimisi gelmez. Ama ben konsere giderken gideyimde bari stüdyo parası çıksın adamların, yeni demo yapsınlar diye gitmemki. Veya gidiymde Türk Punk United olalım diye gitmem. Müzikleri iyiyse, konser ucuzsa, eğlenebilceksem giderim. Punk gruplarıda yola çıkmadan önce bi grup kuralım konser paralarıylada zengin oluruz diye düşünmemiştir heralde. Ha toplanılınca güzel oluyodur iyi oluyodurda orda kim unity munity düşünücek allaaşkına.

Sayfa başı

İletiTarih: 22 Haziran 2008 21:24 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yani konserlere gidilmemesi, demo alınmaması filan tamamda olayın yüzeysel konuları değilmi bunlar... her sene bir önceki seneye oranla dibe doğru gidiyo... tamam bi taraftan moda da diyebiliriz... teknolojiyide katarsak herşeyi pc başından hallediyoz gibi gözüküyo... cd md alış verişi vardı böle şimdi ad söle git google dan ara... birlikte takınılacak yerlerde çürümeye başladı ya da insanların çürümesimide diyebilirmiyiz... gruplaşmalar yaygınlaşmaya başladı... yeni ilgi duyan biri şöle kafasını kaldırdığında "vay be bunlar aşmış olayı en iyisi girmeyim ben bu işe" gibi şeyler hissedebiliyo... çok bilmişlik taslanabiliyo çok şey yaşadım babında bunlar kötü şeyler... dışarda yüzyüze bilmiyoruz birbirimizi... yeni insan arayışlarımız yordu sanırım bizi yeni suratlara yüzümüzü çevirmiyoruz...

alt kültürden popüler kültüre akış oluyo zati olması kaçınılmazda bu akış değerleri fazla değiştiriyo... hep aynı şeyler tekrarlanıyo, yeni bişeylerin yapılması unutuldu artık... böylece popüler kültürdeki gibi yukarı ulaşıp düşüş yaşanması olayı... otoriterlik kurulmaya başlandı, herkes kendini düşünür oldu... DIY yok oldu tüketim olayı çoğaldı... belli mekanların yaratılması lazım ama bu da çok zor gerçekten... kim başlatçak, kimin zamanı var, kim karsız iş yapmak istiyebiliyo artık günümüzde...

kendi kültürümüz de nelere kadir kestiremiyorum artık... her ne kadar medeniyetin gözü körolsun desekte yaşadığımız çevre her seferinde bizi etkiliyor buna engel olmak bazen çok zorlaşıyor...

toplarsak bi taraftan kendimizi yoruyoruz bi taraftan da yontuluyoruz... bla bla bla... uzun yazıları okumaktan sıkılıyom bende kısa yazmaya çalıştım ama saçma oldu sanki... konşulcak çok şey varda yine olay harakete geçmekte bitmiyomu .D

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Haziran 2008 16:25 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NORMALkerem yazdı:

senden soyle bi yazi okudum ya artik gozum acik gitmem. neyse bu da benim sana takılmam,gırgırım. ahali yanlis anlamasin.

Benim konu hakkinda soyleyecek bi seyim yok cunku zaten "punk" denen olgu Türkiye'de hicbir zaman tam anlamiyla yasanmadi. Bizim kulturumuze ters. Yani olmayan bir sey ölemez. Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik. yuniti muniti fasa fiso isler. 2 sene sonra hepimiz ekmek parasi derdine dusunce, isler biraz daha ciddiyete binince; hayata farkli amaclar katinca eskiden "guzel zaman gecirmek icin" dahil oldugumuz bu oyuna bir son verecegiz. O zaman da farkli oyunlar bulacagiz kendimize. Onun adi ne olur bilemem..

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Haziran 2008 23:14 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rainbow yazdı:
NORMALkerem yazdı:

senden soyle bi yazi okudum ya artik gozum acik gitmem. neyse bu da benim sana takılmam,gırgırım. ahali yanlis anlamasin.

Benim konu hakkinda soyleyecek bi seyim yok cunku zaten "punk" denen olgu Türkiye'de hicbir zaman tam anlamiyla yasanmadi. Bizim kulturumuze ters. Yani olmayan bir sey ölemez. Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik. yuniti muniti fasa fiso isler. 2 sene sonra hepimiz ekmek parasi derdine dusunce, isler biraz daha ciddiyete binince; hayata farkli amaclar katinca eskiden "guzel zaman gecirmek icin" dahil oldugumuz bu oyuna bir son verecegiz. O zaman da farkli oyunlar bulacagiz kendimize. Onun adi ne olur bilemem..

abi senin bu yazıyı yazman çok iyi ama çok da kötü.bu yazıya bi son yazsan ya şöyle insan kendisine dürüst olduğu müddetçe yukarda bahsettiğim faso fiso şeyleri düşünmez diye. ha ben de eski değilim sitede ama ilk zamanlar güzel güzel tartışmalar vardı. ne amaçla hangi psikolojiyle bu sitede olduğu önemli değil insanlar bişeyler öğreniyodu o yazılanlardan tartışılandan.şimdi bunun hatrına bence yukarda bahsettiğin durum kabullenilmeli. o yazı herkes için geçerli değil bu da bi gerçek kimin nasıl hayatta kaldığını bilemezsin. bu şartlar altında eldeki malzemeyle herkesin biraz doyması gerek diye düşünüyorum yanlış mıyım herkes birşeyler kapsın değiştirmeye çalışsın birşeyleri zararın neresınden dönersen kardır mantığı

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Haziran 2008 00:14 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rainbow yazdı:

bizim kültürümüze ters diye bir olay yok, ingilizin, amerikanın, isveçin, finin, japonun, bla bla kültürüne çok mu uygundu da punk oralarda 30 yıldır her alt dalıyla yaşanıyor.

Biz hep taklit ettik ama hicbir zaman aslına uyamadik, kendimizi kandirdik.

bu dediğin doğru, ama kültürümüze uygun olmadığı için değil, bu hareketi bir gençlik heyecanı, bir piyasa ortamı, karı/erkek yeme artısı, marjinal görünmek, ve daha bir sürü şey yüzünden taklit ettik, yoksa şu forumda bile ne kadar düdük punk var, çok açık.

ha bir de punk olmak anarşist olmak, old school olmak vs değildir, var bi iki tip, dönüp dolaşıp "vov oldsukul, vov anarşist, hadi ırkımızdan nefret edelim" diyip akşam yataklarında ağlıyorlar.

kafanızı açın!

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Haziran 2008 02:18 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çok coolsun be!

Sayfa başı

İletiTarih: 26 Haziran 2008 20:04 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anadoluda halay çekenlerin arasına dalarak halaya katılabiliosan, minibüste bi anda topkapı kalmasınnn diye bağırabiliosan, ışıklarda karşıdan karşıya geçerken yolun ortasında çömelip sigara içebiliosan sen bir punksın dostum :D :D

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Haziran 2008 08:24 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

anti yazdı:
bu hareketi bir gençlik heyecanı, bir piyasa ortamı, karı/erkek yeme artısı, marjinal görünmek, ve daha bir sürü şey yüzünden taklit ettik, yoksa şu forumda bile ne kadar düdük punk var, çok açık.

ha bir de punk olmak anarşist olmak, old school olmak vs değildir, var bi iki tip, dönüp dolaşıp "vov oldsukul, vov anarşist, hadi ırkımızdan nefret edelim" diyip akşam yataklarında ağlıyorlar.

kafanızı açın!

biraksimdi yazinin sonuna ekleme yapmayacagim ama bu ustte yazanlara hem fikirim. sayet daha uzun bi paragraf yazsaydim ve tiksindigim durumlara ornek verseydim oraya yine usttekileri yazardim.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Haziran 2008 12:26 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

alt izmirin öss after parti deneyimini yaşadıktan sonra başlıktaki soruya evet diyorum. ölü bi konserdi resmen -soygunla ortalık canlansa da konserin ölü olduğu gerçeği değişmez-. herkes kendi aleminde kuul takılıyo izmirde, eğlenmekten başka her bişi var...

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Haziran 2008 23:59 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

punk'ın havası da suyuda eğlencedir. eğlence yoksa punkta yoktur.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 119 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: