Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 12 Ekim 2008 02:29

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 19:46 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

laik ülkede üniversite devlet kurumuysa türbanla giriş olmaz ama bunun yanında boynuna haç takan falan da giremez yani dini simge olmamalı, ama laik ülkedeyiz diip sonra başörtüsü takıosn ünide o zaman çelişir...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 20:55 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

buyur gel dini bilgilerinle beni aydınlat o zaman merak ettim ne biliyosunn...
hadi alt başlık olarak ders ver bize..
anlat yavrum kuran neden arapça imiş neden indirilmiş kim tarafından indirilmiş kime indirilmiş eee bi zahmet bu anlattıklarını bide kanıtla..
sorada anlattıklarından yola çıkarak benimde sana iki çift lafım olucak...
bekliyorum.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 21:43 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

mohikanpiri yazdı:
buyur gel dini bilgilerinle beni aydınlat o zaman merak ettim ne biliyosunn...
hadi alt başlık olarak ders ver bize..
anlat yavrum kuran neden arapça imiş neden indirilmiş kim tarafından indirilmiş kime indirilmiş eee bi zahmet bu anlattıklarını bide kanıtla..
sorada anlattıklarından yola çıkarak benimde sana iki çift lafım olucak...
bekliyorum.....

:) sen ne anlatırsan anlat benim diyeceğim aynı, ben yine 2çift lafımı derim diyosun yani.kendisini düşüncesinde sabitlemek,karşıt düşünceye kapatmak daha benim ne diyip ne anlatıcağımı bilmeden yorumda bulunmak.işte yobaz buna denir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ekim 2007 01:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hihi buna denir emin ol buna denir... sen ciddi basla yanliz birde kanitla madem alimsin.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ekim 2007 02:36 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bak kardeşim sana ne dedimm anlat bu kadar basit bi cümle ne diceklerini biliyorum yada bilmiyorum yada kafamda kurruyorum boşver bu seni bağlamasın..
sen anlat bildikleriniz bizle paylaş sora gel daha detaylı irdeliyelim...
öle ortaya üstü kapalı iki cümle atıp kenardan seyretmek olmaz aç bakalım şu dediklerini içinde ne var ne yok görelimm..
ona laf buna laf o biçim ama elde bakıyorumda hiçbişey yok diyosunda neye dayanıyosun diyosunda içi boş konuşuyosun önce doldur biz bi okuyalım neler bildiğini görelim sora benimde iki lafım olcaktır dedim ee bunu dediysemde elbet benimde vardır bi bildiğim..
ama sen önce ne yapıyosun başlık atıyosun ee altında onu anlatan bi paragraf yoksa ne işe yarar konuşmak işte anca böle zırvalamış olursun..
bak gene yazıyorum gene belirtiyorum "bekliyorum" yaz görelim neler biliyosunn bizim bilmediğimiz biraz açık ol ve lütfen dayanakların soyut kavramlardan ibaret olmasın somut olarak dile getirdiğin şeylerin ucuda soyut kavramlara çıkmasın yani bu ne demek oluyo biliyomusun "kanıt" sadece kanıt......
beklemedeyim.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 19 Ekim 2007 18:05 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

girsinler tabe len siktirtmeyin laikliÄŸinizi bana (ama ÅŸimdi deÄŸil biraz daha var)
hee bu arada 1 girmem daha nete öle bana sataşıp cevap beklemeyin hee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 01:55 
Hardliner
 Profile bak

laiklik: din ve devlet işlerinin ayrı tutulmasıdır.
+
türkiyedeki devlet yapısı hükümetin din işlerini yöneticek şekildedir.
=
tc laiktir.(yersen)
dahada basiti
2 + 2 = 3(yersen)

şimdi laiklik diye anırmayı kesin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 16:12 
Hardliner
 Profile bak

ulan varya senin gibi herif hayatımda görmedim rezilsin lan kerem, bakın arkadaşımız nedemiÅŸ ‘’politika-felsefe bölümünün selameti için benim atılmam gerekmiÅŸ’’ cümleye bak yarabbim ulan bu cevabı verirken yüzümün ifadesini görmelisiniz zor yazıyorum, it ürür kervan yürür hesabı ahahahaaaa. son 2 sayfada selameti sizlere bıraktım, gördük selameti tam geyik, hatta senin 8.sayfada yaptığın yoruma bakarsak nedamet içinde (tüh bir sumru vardı onuda attırdık heralde forumdan dercesine bir yakınma vardı).neyse ben bu konuda fazla üstüne gelmiycem, hakaret etmiycem dağılan ve sapıtılan konuyu toparlamak adına biraz çalışacağım beklide içine bende edicem……

Åžimdi öncelikle senin mesajınla baÅŸlıyalım kerem; bu artık eskidi biliyorum fakat tezat düşen tarafı bildirmek amaçlı tekrar yazıyorum,efenim ne demiÅŸsiniz ‘’bana benzemeyen insanlarında haklarının korunmasını istiyorum ve bu cümle kendi içinde tutarlıdır’’demiÅŸsin evet bu cümle bana göre de kendi içinde tutarlıdır, tutarlı olmayan ÅŸey bu cümleden önceki yani bu konuya yazdığın ilk mesajdır ve ben bu mesajını o yüzden eleÅŸtirdim ve sana o mesajın etkisinde kalarak,sen bu insanların haklarının korunmasını nasıl isteyebiliyorsun diyerek eleÅŸtiride bulundum, fakat anlamamış ve anlaÅŸamamışız kiiii halen bunun sorgusu içindeyim….

her neyse,gelelim baÅŸka mesajına ne kadar içler acısı bir yaraya ayak bastığını anlatamam, mesajında demiÅŸsin ki ‘’bu memleketin %99’u Müslüman’’ bak canım benim, bu ülkenin %99’u Müslüman ise biz neden burada gelmiÅŸ resmi kurumlarda türban’a izin verilsin mi verilmesin mi yi tartışıyoruz, rakam bu kadar yüksekken türban başımızda ve içimizde neden bu kadar büyük bir sorun oldu die insanın kafasında soru iÅŸareti uyandırıyor ? evet Türkiye İslam ülkesi olarak tanınan bir devlettir ve ne yazık ki inançları uÄŸruna üstelik devletin seçtiÄŸi din’in(öyle deÄŸimlidir ? bugun yeni doÄŸan çocuÄŸun bile nufusu çıktığında dini İslam yazar) emrini yerine getiren kadınların okumak gibi çalışmak gibi hakları elinden alınıyor ve bununla kalmayıp o insanlar aÅŸağılanıyor ve bunlara göz yumuluyor üstelik çok sinir olduÄŸum bir konu vardır ‘’özgürlük’’ bu tepkilere bu kısıtlamalara bakarsak bunlar özgürlükle ters düşen noktalardır, neyse geleyim asıl konu olan %99’luk yanlış çoÄŸunluk bilgisine, ben taktım bu rakam’a mümkün deÄŸil ,ÅŸimdi bana geridönüşleri tahmin edebiliyorum türban artık siyasetleÅŸtirildi falan filan diyceksiniz demeyin kardeÅŸim, bunu bana demeyin çünkü,madem bu ülkenin %99’u Müslüman ozaman bu millet toplanıp islamın emri olan türban’ı siyasete dökenleri indirmesini bilir ve gerekeni yapar, bu çoÄŸunluÄŸ’a en ii örnek iran’ı vericem (biliyorum iran bu konuda bu tartışılır adamların stratejileri baÅŸtan farklıdır fakat konuya yönetim ve din amaçlı yüzeysel bakarsak en ii örnektir) iran’da bir devlet adamı resmi dairelerde türban yasak diyebilirmi ? hayır adamı orada dakkasında linç eder aÅŸağı indirirler, kısacası demek istediÄŸim ÅŸu çoÄŸunluk olarak gördüğün Müslümanlar sadece doÄŸduklarında t.c tafaından ellerine verilen nüfus cüzdanının arkasında yazılan dini- sözde islamdır yazına bakarak mı bu çoÄŸunluk kanısına vardın anlıyamadım, ama olaya azınlık ve çoÄŸunluk die bakarsak sana, azınlık olanların gerçekten aydın bir görüşe sahip olup hayatlarında dış görünüşleriyle deÄŸil de isimleriyle bir yere gelmek isterken sadece inançları uÄŸruna baÅŸlarını kapatan ve özgürlükleri kısıtlanan insanlardır diye bilirim…….

Türbanlının aihm’de hakkına bakalım; insan hakları ,ayrımsız bütün insanların,yalnızca insan oluÅŸlarından dolayı,insanlık onurunun gereÄŸi olarak sahip oldukları hakların bütününü kapsar, buna göre AİHM’nin 9.maddesi dikkatimi çekti kısaca deyincem ‘’herkes düşünce vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir.Bu hak din veya inançları deÄŸiÅŸtirme özgürlüğü ile tek başına veya topluca,açıkca veya özel tarzda ibadet öğretim uygulama ve ayin yapmak suretiyle dinini veya inancını açıklama özgürlüğüne sahiptir’’ deniyor ve üstelik bu maddede dahil AİMHM 1954’te bizde de kabul görmüş bir madde olup iÅŸimiz düşüp baÅŸ vurduÄŸumuz da ise türkiye’nin laiklik ilkesi’ne ters düştüğü için Türkiye haklı görülüyor…. Konuyu biraz daha açayım, bir türbanlı ünv.öğrencisi dersine türbanla girmekte ısrar ettiÄŸi için disiplin cezası alıyor ve aihm baÅŸvuruyor sonuç olarak türkiyenin laiklik ilkesine tezat düştüğü için Türkiye haklı bulunuyor ve öğr.disiplin cesası almaya hak görülüyor, öte taraftan öihm ise bunun tam tersini söyliyerek ağır insan hakları ihlalıdır dierek açıklama yapıyor, yani keremin bir önceki yazısının bir cümlesine katılarak bu sorun, bizim sorunumuzdur bunu baÅŸkası çözemez diyorum ve bununla kalmayıp anayasamızda bir çeliÅŸki bir saptırılma olduÄŸunu yazarak bunun en kısa zamanda türbanlılar aleyhine de sonuçlanmasını ümit ediyorum…..yine bir vak’a dan bahsetmek istiyorum radio daki acil kan aranıyor mesajını duyan bir türbanlı anne sanırım çapa hastanesine kan vermek için gttiÄŸinde hastaneden hemÅŸire tarafından kovuluyor ve aÅŸağılanıyor bunun üzerine dava açan türbanlı kadının açtığı dava hakkın’a bakın ‘’ anayasanın temel hak ve özgürlüklere ve vicdan özgürlüğüne iliÅŸkin hükümlerini çiÄŸnediÄŸini tck 125.maddede tanımı bulunan hakaret tck 122.maddesinde tanımı bulunan ayrımcılk ve tck 218.maddede belirlenen aÅŸağılama suçlarının var olduÄŸu tespitinde bulunulmuÅŸ ve davası ona göre açılmış….ÅŸimdi anayasamıza bakın din ve vicdan özgürlüğümü savunurken ve hatta açık bir ÅŸekilde ibadet yapacağımı savunurken, öte yandan bana dava hakkı da verirken, benim elimden eÄŸitimimi ve iÅŸ hayatımı elimden alarak toplumun bazı kesimlerinde de dışlanmama ve ayrımcılık yapılmasına sebep oluyor.…dierek bitirmek istiyorum sanırım baya uzun oldu fazla yorulmadan okuyun eleÅŸtirileriniz olacaktır ben onları bekleyim….

En son sumru geridöndü tarafından, 20 Ekim 2007 16:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 16:19 
Hardliner
 Profile bak

üMüT yazdı:
ya sumru sen hosgoruyu ne anliyorsun evet girsinler ancak inandiklari seyleri niye tartismiyim gerekirse agir elestri getirmiyim boyle mallik var mi?
afadersin ama mallık işte tam da burdadır sanamı kalmış benim kitabımı,inancımı eleştirmek derim..........

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 17:58 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

elestiremem yani senin inancini var mi boyle bisey ya ne kadar sacma senin inandigin sey yuzunden bana yumruk atiyolarsa(bana sakin din o degil muhabbeti gecme git ogret ozaman onlara dini beni baglamaz) oyle bir elestri getiririm ki.bunu gectim boyle seyler olmasa bile elestiririm mantiksiz gelir mantiksiz derim.senin dediklerin resmen komedi

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 18:10 
Tough-Guy
 Profile bak

bu yasak neden var bilen var mı ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 20:09 
Führer
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
islamın emri olan türban’ı

Yok böyle bişey. 18-19 yaşlarındaki araştırmalarımdan ulaştığım sonuç ama koca koca adamlar nasıl inanıyorlar bilmem.

İslamın emri=Farz (Kuranda direkt yazan islami emirler). (Sünnet beni ilgilendirmiyor çünkü isteyen istediği yere çeker)

Örtünmeyle alaka kurulan yakaladığım 3 ayet var.

1) Ey ademoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süs kıyafeti indirdik. (7 Araf Suresi 26) BAŞ VEYA TÜRBAN KELİMESİ YOK. AVRET YERLERİNİN NERESİ OLDUĞUNU HERKES BİLİR.

2)Mümin kadınlara da söyle: Bakışları ölçülü olsun ve cinsel organlarını korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. Örtülerini yaka açıklarına koysunlar. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. (24 Nur Suresi 31)

BU SUREDE "örtülerini yaka açıklarına koysunlar cümlesi" BAŞÖRTÜSÜ SAVUNANLARCA İŞLERİNİNE GELDİĞİ GİBİ ŞU ŞEKİLDE ÇEVRİLİR-ÇEVİRİ FARKINA DİKKAT-ARAPÇA TÜRKÇEDEN LASTİKLİDİR-"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar. Irzlarını korusunlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar."

BURADAKİ ÖRTÜ ARAPÇADA "HIMAR" DEMEKTİR VE GENİŞ ANLAMLIDIR BAŞI ÖRTERSE BAŞ ÖRTÜSÜ, MASAYI ÖRTERSE MASA ÖRTÜSÜ OLUR.

FAKAT ARAPÇA KURALLARINA GÖRE BAŞ ÖRTSÜ OLMASI İÇİN "RES" KELİMESİ İLE VURGULANMALIDIR. ve abdest almak kuranda "res ile tanımlanmıştır." İSPATI- ABDEST ALIRKEN BAŞI SIVAZLAMAK "RESETMEKTİR" Küçükken annem de aynen böyle öĞretmiştİ abdest almayı bana.

EĞER KURANDAKİ ÖRTÜ BAŞÖRTÜSÜ OLSAYDI "HIMARRÜRRES" OLURDU

Üstelik ayette kapatılacak yerin yaka açığı olduÄŸu geçer. Yani hımarın başı kapatması deÄŸil, ayette açıkça yaka dekoltesini örtmesi istenir. (Yaka açığı manasına gelen ‘cuub’ kelimesi hem bu ayette kapanılacak bölgeyi belirtmek için, hem Hz. Musa’nın yaka açığına elini soktuÄŸunu belirten ayetlerde geçer.)

YANİ KURANDA BAŞÖRTÜSÜ DİYE BİRŞEY YOKTUR SORUN GELENEĞİN DİNSELLEŞMESİDİR .

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 20:42 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

örtünmenin amacı dikkat cekmeyi önlemek ama son bes altı yıldır işi siyasallaştırıp dikkatin amına bile koydular yani

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 21:21 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

türban yerine peruk taksınlar ak geldi geldi cok pis gerdi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 21:24 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Piyan yazdı:
Luzumsuz yazdı:
kuran nie arapça inmiş bazı şeylerin sebebi var insan o cücük kadar aklıyla bunu anlaymaz herşeyi sorgulamamak gerekir.

ulan hem salak salak şeyler yazıyonuz.. ondan sonrada kızıyosunuz...

kuran-ı kerim aslında portekizce incekmişte.. muhammed arapça bildiği için öyle uygun görmüşler.. yani daha doğrusu kendisi öyle uygun görmüş..
evet ilk msgi atan arkadasim bisi daha hristiyanlikda inmeden önce turkçe incekmiş ama dünyada daha türkçe bilen yokmuş isa hoş görmemiş ahıahı nekadr guldum ama lan tarak kafalılar turbani siyasi anlamda kullanan zihniyetin amk

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 21:38 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

mevlana eÅŸcinselmiÅŸ

ne olursan ol gel buna sadece küçük bir örnektir ayrıca dönüyo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:22 
Überpunk
 Profile bak

okan yazdı:
Yok böyle bişey. 18-19 yaşlarındaki araştırmalarımdan ulaştığım sonuç ama koca koca adamlar nasıl inanıyorlar bilmem.

İslamın emri=Farz (Kuranda direkt yazan islami emirler). (Sünnet beni ilgilendirmiyor çünkü isteyen istediği yere çeker)

1) Ey ademoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süs kıyafeti indirdik. (7 Araf Suresi 26) BAŞ VEYA TÜRBAN KELİMESİ YOK. AVRET YERLERİNİN NERESİ OLDUĞUNU HERKES BİLİR.

2)Mümin kadınlara da söyle: Bakışları ölçülü olsun ve cinsel organlarını korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. Örtülerini yaka açıklarına koysunlar. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. (24 Nur Suresi 31)

BU SUREDE "örtülerini yaka açıklarına koysunlar cümlesi" BAŞÖRTÜSÜ SAVUNANLARCA İŞLERİNİNE GELDİĞİ GİBİ ŞU ŞEKİLDE ÇEVRİLİR-ÇEVİRİ FARKINA DİKKAT-ARAPÇA TÜRKÇEDEN LASTİKLİDİR-"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar. Irzlarını korusunlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar."

BURADAKİ ÖRTÜ ARAPÇADA "HIMAR" DEMEKTİR VE GENİŞ ANLAMLIDIR BAŞI ÖRTERSE BAŞ ÖRTÜSÜ, MASAYI ÖRTERSE MASA ÖRTÜSÜ OLUR.

FAKAT ARAPÇA KURALLARINA GÖRE BAŞ ÖRTSÜ OLMASI İÇİN "RES" KELİMESİ İLE VURGULANMALIDIR. ve abdest almak kuranda "res ile tanımlanmıştır." İSPATI- ABDEST ALIRKEN BAŞI SIVAZLAMAK "RESETMEKTİR" Küçükken annem de aynen böyle öĞretmiştİ abdest almayı bana.

Üstelik ayette kapatılacak yerin yaka açığı olduÄŸu geçer. Yani hımarın başı kapatması deÄŸil, ayette açıkça yaka dekoltesini örtmesi istenir. (Yaka açığı manasına gelen ‘cuub’ kelimesi hem bu ayette kapanılacak bölgeyi belirtmek için, hem Hz. Musa’nın yaka açığına elini soktuÄŸunu belirten ayetlerde geçer.)

bi bok bilmeyen cahil insanlar gelip burda ben çok zekiyim tribine girmiyo mu uyuz oluyorum. :)

1- evet islamın emri=farz, yani kuranda geçen direk emirler. ama arkadaşım senin din konusunda cahilliğin o kadar belli ki daha dinin kurandan ibaret olmadığını, kurandaki emirlerin peygamberin eylemleriyle açıklandığını bilmiyosun. kadının kapanma emri kuranda verilmiştir kadınların nasıl örtüneceği de peygamber tarafından eylemle tasdik edilmiştir. senin dediğine kalacak olursak kuranda namaz hakkında sadece şu emir vardır. "namaz kıl".. e peki kılalım.. ama nasıl kılınacak bu namaz? işte namazın nasıl kılındığı da peygamber tarafından tasdik edilmiş ve nasıl namaz kılınacağını da insanlar bu sayede öğrenmiştir dini sadece kuran zannedip başka hiçbir şeyi dikkate almayıp cahilliğini belli etmenin alemi yok.

2- ya annen din hakkında çok bilgisiz, ya sen arapça bilmiyosun, ya da bu yazıyı yalan yanlış bir yerden kopyalamışsın. bir kere abdest alırken başı sıvazlamak resetmek değil, "meshetmek"tir. ayrıca arapçada "hımar" bi kere örtü değil, eşek demektir. yani resmen oturmuş burda bizle dalga geçiyosun. bari arapça bilgin olsun da öyle gel yaz bunları buraya. :D ayrıca üşenmedim açtım nur suresinin 31. ayetini açtım okudum, hımar diye bir cümle göremedim. nerenden uydurdun bunları allasen? :D

lütfen arkadaşlar bir konuda fikir beyan edeceksek önce o konuda bilgi sahibi olalım, ondan sonra diyeceğimizi diyelim, cahilce atıp tutmalar yapmayalım :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:28 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
sumru geridöndü yazdı:

tabi yavrucum tabi.
lan bu kadar şey yazcagına sadece 1kadının avret yeri neresi onu araştırsaydın ya.1de kalkmış burda 3kuruşluk arapçanla 2kelimeyi birleştirerekmi vardın bu sonuca.

yapmayın artık yemiyolar.tamam girmesinler istemiyonuz kabul etmiyonuzda bu kadarıda fazla.bari inkar etmeyin yalanlamayın.peygamber döneminden bu yana,hz muhammed dönemide dahil kadınlar başlarını örterler.kaç bin yıladan beri bu insanlar mal zaten.boku bokuna sıkıntı çekiyolar,özellikle arabistanın o sıcagında adam arşatımadan etmeden öylesine örtüyo başını.kim yapar.hiç kimse ne için yaptığını bilmeden,öylesine ,gelenek için falan yapmaz.hayvan mı bu sorgusuz sualsiz yapacak.

nese sizede bişe dememek lazım artık son koz bu kaldı elinizde,rahatlatıyo sizi sanırım devam edin.
he başörtüsü diye bişe yok hepsi gelenek..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:31 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

evet ya bende anlamadım resetmek ne ya.bu kadar cahillikle niye böyle 1yazı yazdın anlamadım .neyse takıl sen

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:33 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

türbanlı kızlar çok çirkin girmesinler kaslar falan kalın kalın hatta manikür pedikür kontrolu yapılsın girislerde

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:37 
Führer
 Profile bak

Delik beyin ve lüzumsuz, cahilliğimden bahsetmişsiniz o zaman sizin doğrularınızı görelim de bilgilenelim.

Ayrıca Kuranın dışındaki peygamber hareketleri dini kuralları belirler diyorsun. Bu belirlemeler yalandır diyorum. Herkes işine geleni peygamber sünnetidir diye uygulamıştır diyorum ispatlayıver de görelim beynin ne kadar delik ya da değil.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:42 
Führer
 Profile bak

Luzumsuz yazdı:
okan yazdı:
sumru geridöndü yazdı:

yalanlamayın.peygamber döneminden bu yana,hz muhammed dönemide dahil kadınlar başlarını örterler.kaç bin yıladan beri bu insanlar mal zaten.boku bokuna sıkıntı çekiyolar,özellikle arabistanın o sıcagında adam arşatımadan etmeden öylesine örtüyo başını.kim yapar.hiç kimse ne için yaptığını bilmeden,öylesine ,gelenek için falan yapmaz.hayvan mı bu sorgusuz sualsiz yapacak.
quote]

Lan hem kendin diyorsun arabistan sıcağı yüzünden örtünüyorlar diye. Sebebi bu işte. Gelenek burdan doğar. O zamanlar çöl sıcağından etkilenmemek için erkekler de örtünüyormuş. Aynı mantıklar erkekler de örtünsün bugün.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:44 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

2tutuman yazdı:
Piyan yazdı:
Luzumsuz yazdı:
kuran nie arapça inmiş bazı şeylerin sebebi var insan o cücük kadar aklıyla bunu anlaymaz herşeyi sorgulamamak gerekir.

ulan hem salak salak şeyler yazıyonuz.. ondan sonrada kızıyosunuz...

kuran-ı kerim aslında portekizce incekmişte.. muhammed arapça bildiği için öyle uygun görmüşler.. yani daha doğrusu kendisi öyle uygun görmüş..
evet ilk msgi atan arkadasim bisi daha hristiyanlikda inmeden önce turkçe incekmiş ama dünyada daha türkçe bilen yokmuş isa hoş görmemiş ahıahı nekadr guldum ama lan tarak kafalılar turbani siyasi anlamda kullanan zihniyetin amk

ulan varya okadar cahilsinizki aslında size cevap vermeye bile değmez ama hadi dayanamadım yine..
ne bok biliyosunki benim yazdığım yazıya laf atıyosun dalga geçebiliyosun.sen din hakkında kuran hakkında ne bilirsin o.ç
bide gelmiş benle kafa tutuyo,aklı sıra sen daha çok biliyon.aslında 1bok bilmiyon ve sende farkında değilsin.benide kendiniz gibi konuşturdunuz,siz anca bu dilden anlarsınız.

hadisi şerif(şimdi siz bunuda ne oldugunu bilmezsiniz hz muhammetin sözlerine denir hadis diye)Üç hasletten dolayı Arabi seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır."

başka cevap falanda yok size öküz olmayan anlar(hiçbiriniz anlamıcak biliyorum)ben bunu biliyorum arabinin küçümsenmesi gerektigini biliyorum çünkü ahirettede arabi olacak.herneyse bunlar sizin anlayamacagınız şeyler.bundan sonra bana götünüzden laf uydurarak,kendi mal kafanıza göre laf atmayın. bilen konuşsun.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:45 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sus lannnn luzumsuz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 22:48 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Ne yapalım şimdi bu küçük çocuklar sosyal çevresi(anne baba kardeş abi vs) lerinden etkileniyorlar gelip burada sözde düşünce özgürlüğünü savunuolar bırakın ya kolpaçinoluk bu ak

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: