Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 15 Ekim 2008 21:25

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 13:41 
Führer
 Profile bak

aynı sorum sana da sumru.

Ben örneklerimi saydım.

Bu insanların bu memlekete tek faydalı bir somut eylemini duymak istiyorum insan öldürmek, saf memleket insanlarını kandırmak... dışında.

Bi tane söyleyin dişimi kırayım.

Bekliyorum.

Tipik bir islami tavır bu. Verecek cevap yoksa "sinirlerimizi hoplatma Keseriz". Allahın askeri Hamza'mısının kimi kesiyosunuz.

Sivas'ta yaktıklarınız yetmez mi?

Ben her sakallıyı babam saymam. Bir tane Sakalsız Söyle o zaman.

Yunus Emre'den, MEvlana'dan sonra kimi çıkarttınız.

Erbakan mı? Tayyip Erdoğan mı? Şeyh Sait mi? Son halife (Halife = Allahın Elçisi) Vahdettin mi?

Bir tane tiyatro eseriniz var mı? Tiyatro basıp adam dövmekten başka.

Güzel bir örnek verin hemen kelime-i şahadet getirip, sakal bırakıcam.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 13:59 
Führer
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
şimdi islamıyet o kadar incedirki zahmet edin araştırın diyorum artık, ......

Araştırdım ve kuranda başörtüsünü farz kılan birşey olmadığını yazdım. Siz müslümanlar ne yazdınız,

Bre cahil, bre zındık, cahil...dediniz. Adam gibi cevap veremediniz. Tipik islami şiddet eğilimi.

O zaman sizin araştırmalarınızı bekliyorum. Bu konuyla ilgili.

Bir tane mantıklı cevap yazın dişimi yine kırayım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 15:41 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
sumru geridöndü yazdı:

Araştırdım ve kuranda başörtüsünü farz kılan birşey olmadığını yazdım. Siz müslümanlar ne yazdınız,

Bre cahil, bre zındık, cahil...dediniz. Adam gibi cevap veremediniz. Tipik islami şiddet eğilimi.

okan bu konuda haklı sumru, ben de islamı severim, ama bana bi tane modern müslüman göster, alayı geri kafalı molla tipler, bazen sırf bu yüzden müslümanlık uzak geliyo, ama sonra diorm o mollalardan bana ne din allahla kul arasındadır diye topluorm :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 16:35 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
Lüzumsuz arkadaşım, engin bilginle sadee bir kaç cevap istiyorum senden.

1) taraf olduğun insanların en büyük ve gurur duydukları vatan için yapılmış somut bir fiili söyleyebilir misin?

Ben bikaç tane sayayım.

Konya İslami Holdingleri, Almanyadaki gurbetçilerden kar payı vericez diye topladıkları paraları Konya'da üniversite ögrencisi kızları Meram'daki villarında metres tutmakta harcamadılar mı? Helal olsun müslümanlara. (Çok iyi biliyorum çünkü birisinin 3.000.000 mark tutarında hortumunu ispatlayıp SPK'da analarını ağlattım karşılığında bana Konya'da imam nikahlı eş teklif ile Konya'da ev açmayı ettiler, sonra da tehdit yolunu tercih ettiler)

Müsiad lı sanayiciler ve politikacılar el ele islamiyet adınamı vatanı yabancı şirketlere sattılar. Müsiadlıların çarşaflı eşlerinin bindikleri cipler sünnet midir.

Suriye bakanının eşini görüp utanmadız mı?

Lüzumsuz bir tane faydasını söyle bu adamların? (İstanbulun fethinden deme sakın)

kimin tarafındaymışım ben?
bak öncelikle sivastır,erbakandır sona yobazdır bana gelme.
banane onlardan ya varya senin gibi man kafalar,asıl sorun zaten.
o öyle hata yaptıysa,inançlı görünüp cahillik yapan insanlar varsa,dini çıkarına alet edenler varsa,bunu cezasını diğerleri çekmek zorundamı.

elinizde 1kaç örnek var,yapıştırın hemen damgayı tabi..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 16:52 
Führer
 Profile bak

Elimde bir kaç değil onlarca örnek var. Halife Vahdettin İngilizlere peşkeş çekmedi mi ümmetini. küçük örnek dediğin islam milyonlarca müslüman.

Konya'da 312 tane Yeşil Holding katrilyonlarca para topladı hemde camilerde namaz kılan cemaatten.

Ben sadece birini enseledim 3.000.000.-mark (en az 5.trilyon para eder). Küçük bir rakam dimi dostum. Müslüman müslümandan 5 trilyon iç ediyor. hem de camiide...müslüman müslümana yapar mı bunu.

Peki bu paraları nasıl bu kadar kolay topladılar. İSLAMIN EMRİ DİYE. Bu paraları kimler verdi senin gibi kulaktan dolma bilgili müslümanlar. Dünyan'ın hiç bir finanasal sektörü bu kadar parayı toplayamaz. Kim verir. Bu parayı havaya verene ne nedir.

Ufak mı örnekler?

Ama senden bir isim istiyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 17:47 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
Elimde bir kaç değil onlarca örnek var. Halife Vahdettin İngilizlere peşkeş çekmedi mi ümmetini. küçük örnek dediğin islam milyonlarca müslüman.

Konya'da 312 tane Yeşil Holding katrilyonlarca para topladı hemde camilerde namaz kılan cemaatten.

Ben sadece birini enseledim 3.000.000.-mark (en az 5.trilyon para eder). Küçük bir rakam dimi dostum. Müslüman müslümandan 5 trilyon iç ediyor. hem de camiide...müslüman müslümana yapar mı bunu.

Peki bu paraları nasıl bu kadar kolay topladılar. İSLAMIN EMRİ DİYE. Bu paraları kimler verdi senin gibi kulaktan dolma bilgili müslümanlar. Dünyan'ın hiç bir finanasal sektörü bu kadar parayı toplayamaz. Kim verir. Bu parayı havaya verene ne nedir.

Ufak mı örnekler?

Ama senden bir isim istiyorum.

hocam mark euro nun yarı fiyatı, yani 3,000,000 mark dediğin; 2 trilyon 550 milyar yapar :lol:

neyse konu bu diil, müslümanlık en çok kullanılan dil özelliğinde, nedeni tabu olması, adamlar hz.isa hakkında istediğini söylüo hristiyanlık hakkında istediği gibi düşünüo, bizde o o yok, üstteki bi kaç hırbonun dediine inanıosn ;

bkz. lailkliği sevmiolar, malezyada laiklik diyince susuolar ses yok, türkiyeden mal almıolar laik ülke diye bu nası bi zihniyettir, asıl allah laiklik istemiştir, hz.muhammede "sen onlara zorba değilsin sen söyle yapmazlarsa bana bırak demiştir" bu laikliğin temelidir, ister yap ister yapma mantığı kimsenin karışmaması devletin karışmaması, gerçekten ahiret varsa zaten allah herkese hakkını vercek olay budur....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 19:30 
Führer
 Profile bak

blink182 yazdı:
okan yazdı:
hocam mark euro nun yarı fiyatı, yani 3,000,000 mark dediğin; 2 trilyon 550 milyar yapar :lol:

.

Babacım yaw o zaman euro mu vardı. mark bir milyona yakalşıyordu. Bir de Yıllık %100 enflasyonu koy üzerine

ama konu bu değil. Yoldan geçen adam diyor herkes para versin ve veriyorlar. Allahın işi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Ekim 2007 21:28 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
sumru geridöndü yazdı:

ya arkadasım ewet sende haklısın ama gözunü sevim muslumanların hepsını aynı kefeye koyma evet müslümanlıktada saptırılan we çarpıtılan bi çok şey var bunu bnde kadul ediyorum senin dediğin bazı şeylere bende katılıyorum fakat sumru doğru söylüyor müslümanlık çok ince bir inançtır ama bunu son yıllarda ve günümüzde anlamayan okadar çok musluman varkı inan bana müslümanlığın özü kesinlikle bu deyil

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 00:37 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru SU olarak geri mi döndü.. ulan gerizekalı; müslümanların büyük çoğunluğu müslümanlığı yanlış anlaşıdıysa o iş bitmiştir. müslümanlıkta hoşgörü vardır.. fekat taşrada, yalnız doğu değil izmir balıkesir dahil taşrada ramazanda yemek yiyemezsin, dayak yemezsen iyice taciz edilirsin. ben bu örnekleri çoğalttıkça, üstelik de bunlar gazeteden okuduğum değil, birebir gördüğüm örnekler; bi takım mallar çıkıp "bunlar gerçek müslümanlık değil" diyorlar. alınız yeni örnek; ANKARA KIRKKONAKLAR'da oturan arkadaşım. muhtar oruç tutmayanların listesini tutuyor. elektrik faturaları yırtılıp yere atılmış. 8 parça kağıdı birleştirdiler elektrik borcunun ne kadar olduğunu bulmak için. ramazan ayında su ve doğalgaz faturası hiç gelmedi. onları direkt çöpe attılar tahminen. gidip şubeden borçlarını öğrenerek oraya ödediler. dışlama ve ezme politikası var. bir topluluğun karakteri aşırı uçlarından anlaşılır. eğer müslümanlık hoşgörü diniyse; bu mahalledeki; sizin dediğine göre aslında ÇOĞUNLUK olan müslümanların bu aşırı azınlığa karşı çıkması gerekir. bunlar aramızdan çıkan aşırıcılar.. bizi hiç ilgilendirmezler.. demek onlara göz yummak, onları meşrulaştırmak ve onaylamaktık. aynı milliyetçiliğin faşizme gözyumduğu gibi. bir topluluk aşırılıklara ne kadar müsaade ettiğiyle ölçülür. bunu şöyle de algılayabilirsiniz; herkes sakindir, iyi huyludur... taa ki kontrolünü kaybedene kadar. bir insanın ne kadar sakin olduğu, kontrolünü ne zaman kaybettiğiyle ölçülür. ve dönemimizde ve ülkemizde müslüman toplulukları kontrollerini çok erken kaybetmekte ve kontrolünü kaybeden fanatikleri durdurmak üzere hiçbirşey yapmamaktadırlar. sivas'ta tekbir çekerek otel yakanlar kaç kişidir? belki yüz belki 300.. etrafta milyon tane sizin dediğiniz sözde süper ÖZ müslüman vardır. fakat bu müslümanlar bu taşkınlığı durduramazlar.. çünkü bu zaten kendi içlerinde büyüttükleri besledikleri bir taşkınlıktır.

belalarım yüzünden uzundur forumda yokum, şimdilik bu kadar konuşuyorum. sumrunun aramızda olmadığına da ne kadar memnun olduğumu anlatamam

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 10:48 
Hardliner
 Profile bak

yawrum evladım beni anmışsın kulaklarım çınladı, ben burdayım ama şuan sadece varlığımı ispat etmek için yazdım konu dağılmasın sana ve diğerlerine dönüşüm uzun olucak bekle........ 9.sayfada yazımı oku.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 13:26 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
sumru SU olarak geri mi döndü.. ulan gerizekalı; müslümanların büyük çoğunluğu müslümanlığı yanlış anlaşıdıysa o iş bitmiştir. müslümanlıkta hoşgörü vardır.. fekat taşrada, yalnız doğu değil izmir balıkesir dahil taşrada ramazanda yemek yiyemezsin, dayak yemezsen iyice taciz edilirsin. ben bu örnekleri çoğalttıkça, üstelik de bunlar gazeteden okuduğum değil, birebir gördüğüm örnekler; bi takım mallar çıkıp "bunlar gerçek müslümanlık değil" diyorlar. alınız yeni örnek; ANKARA KIRKKONAKLAR'da oturan arkadaşım. muhtar oruç tutmayanların listesini tutuyor. elektrik faturaları yırtılıp yere atılmış. 8 parça kağıdı birleştirdiler elektrik borcunun ne kadar olduğunu bulmak için. ramazan ayında su ve doğalgaz faturası hiç gelmedi. onları direkt çöpe attılar tahminen. gidip şubeden borçlarını öğrenerek oraya ödediler. dışlama ve ezme politikası var. bir topluluğun karakteri aşırı uçlarından anlaşılır. eğer müslümanlık hoşgörü diniyse; bu mahalledeki; sizin dediğine göre aslında ÇOĞUNLUK olan müslümanların bu aşırı azınlkarşı çıkması gerekir. bunlar aramızdan çıkan aşırıcılar.. bizi hiç ilgilendirmezler.. demek onlara göz yummak, onları meşrulaştırmak ve onaylamaktık. aynı milliyetçiliğin faşizme gözyumduğu gibi. bir topluluk aşırılıklara ne kadar müsaade ettiğiyle ölçülür. bunu şöyle de algılayabilirsiniz; herkes sakindir, iyi huyludur... taa ki kontrolünü kaybedene kadar. bir insanın ne kadar sakin olduğu, kontrolünü ne zaman kaybettiğiyle ölçülür. ve dönemimizde ve ülkemizde müslüman toplulukları kontrollerini çok erken kaybetmekte ve kontrolünü kaybeden fanatikleri durdurmak üzere hiçbirşey yapmamaktadırlar. sivas'ta tekbir çekerek otel yakanlar kaç kişidir? belki yüz belki 300.. etrafta milyon tane sizin dediğiniz sözde süper ÖZ müslüman vardır. fakat bu müslümanlar bu taşkınlığı durduramazlar.. çünkü bu zaten kendi içlerinde büyüttükleri besledikleri bir taşkınlıktır.

belalarım yüzünden uzundur forumda yokum, şimdilik bu kadar konuşuyorum. sumrunun aramızda olmadığına da ne kadar memnun olduğumu anlatamam
ya ne diosun be gerizekelı sensin lafını bilde konus gelen 4 tane dinden hangisi gunumuze çarpıtılmadan geldi hadi sole birtanesini? benm yanlış anlayanlar dedim kitle kndini dogru sanıyo onların dogruları bni hiç ilgilendirmez bn kendi dogrularıma bakarm ayrıcada bn sumru dilim bunuda kafana sokk itirazın yada dicen bişey varsa adam gibi konus bnle ''ulan gerizekalı'' diye bi bayana hitap edilmez

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 13:42 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

üniversiteye tüşörtsüz girme hakkımızı isteriz..türban yerine bere falan taksalar o saçı kapatmazmı?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 15:40 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Luzumsuz yazdı:
2tutuman yazdı:
Luzumsuz yazdı:
2tutuman yazdı:
sus lannnn luzumsuz

biliyodum biliyodum 1bok bilmediÄŸini biliyodum.

kaç yaşındasin amk sidik yarıştırmayamı geldin

lan işim yok bide senle yaş muhabbetinemi gircem.yaşı büyük olan dahamı çok şey biliyomuş.hemen işi yaşa dökmeleri yokmu.
1bok biliyo olsan,1şeyler söylerdin ben orda açık açık bişeyler yazmışım sen kalkmmış bana sus diyon.dicek başka bişe bulamıyon tabi.
he tamam bn küçüüm senden mutlu olcaksan.tamam sustum:p
salak..
lan aklini skm verdigin cevabida akil yasindan bahsediyorum verdigin bu cevapla belli ettin yeteri kadar :lol:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 15:56 
Hardliner
 Profile bak

kediNeOlaki? yazdı:
üniversiteye tüşörtsüz girme hakkımızı isteriz..türban yerine bere falan taksalar o saçı kapatmazmı?

tabi tabi sende hakkını iste en doğal hakkın dır zaten konuşmak kimse susturmaz seni dikkate alınırsan tabi :D

saçı kapama konusuna geleyim, canım onların maksadı sadce saç kapamak değil ki hem biz değişik bir milletiz bazıları başını kapar kıçını açar bunun adına da türbanlı deriz belki hatunun saçında saç kıran çıktı onu saklıyor bunu düşünmeyiz ama, şimdide saçlarını kapamak için bere taksalar O NE LAN TAS GİBİ kafalar la okuyoruz dencek, değişik milletiz değişik adamlar artık bize bakacak olsalar ne takcaklarını şaşırcaklar hepimizin göz zevki ayrı....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 16:49 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

2tutuman yazdı:
Luzumsuz yazdı:
2tutuman yazdı:
Luzumsuz yazdı:
2tutuman yazdı:
sus lannnn luzumsuz

biliyodum biliyodum 1bok bilmediÄŸini biliyodum.

kaç yaşındasin amk sidik yarıştırmayamı geldin

lan işim yok bide senle yaş muhabbetinemi gircem.yaşı büyük olan dahamı çok şey biliyomuş.hemen işi yaşa dökmeleri yokmu.
1bok biliyo olsan,1şeyler söylerdin ben orda açık açık bişeyler yazmışım sen kalkmmış bana sus diyon.dicek başka bişe bulamıyon tabi.
he tamam bn küçüüm senden mutlu olcaksan.tamam sustum:p
salak..
lan aklini skm verdigin cevabida akil yasindan bahsediyorum verdigin bu cevapla belli ettin yeteri kadar :lol:

ben senin aklını skmicem malesef çünkü yok..
madem 1bok biliyon ona buna sus dicene 1şeyler sölede ne kadar aklılı oldugunu görelim yada kafa çeneni otur aşagı..

şu bere olayıda dikkatmi çekti.berede yasak ki bizim okulda bereli 1kız vardı kapalı değil öyle bere takmış kışın.hoca çıkarttı.başı örten,tanınmayı önlicek herşey yasakmış,mantıgı buymuş:p

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 17:07 
Hardliner
 Profile bak

aaaaahhhhhhhhhh selametçi aaaaaaahhhhhhhhhhhhh........

muhtara bak beeeee işi gücü yok oruç tutmayanların listesini yapıyor ben diyorum zaten bu muhtarlar boş boş oturuyo biri gelicekte ikametgah çıkarcak 1 malleden 10 kişi gelse 10 dk işi biter yapar nediyelim artık işi gücü yok liste çıkarmıştır....peki sonrasında ne olmuş bu muhtar listeyi boşa çıkarmadı heralde dimi ?

elektirk faturasının olayıda çok vahim 8 parçayı yapıştırmasalrdı rakamı görmeselerdi en olcaktı ya elektrikleri kesilcekti üstelik bunun üzerinden birde açtırma parası alacaklardı yada geciktiği gün kadar gecikme faizi alıcaktı devlet dimi ?

su ve doğalgaz faturalarının da gelmemesi cabası tüh vah,vah yazık içler acısı bir durum, ya devletten akıllı olmayıpta gidipte borcun gerçek rakamını öğrenmeselerdi ne olcaktı neyseki akılllık yapmışlar da gidip rakamı çıkarıp ödemişler...

aşırı azınlık olan anarşist müslümanlara bak hele neler yapmışlar neler,üüffff,üfffff bende bu anarşislerin avukatı olarak savunlaya başlıyorum,şimdi muhtar konusuna deyinmiycem eğer çıkardığı liste hakkında sonrasında ne yaptığını yazarsan belki yorum yaparım kii az çok tahmin ediyorum,neyse bak kerem 8.parçaya bölünen bu söz konusu faturanın ne mağlum sokaktaki fırlamaların yırtmadığı,öyleki zaten bu biizm oturduğumuz apartmanda da geçerli bizim telf.faturası daima açık yırtılmış elimize geçiyor, mesela geçen ayda doğalgaz faturası gelmedi bunun sebebi ramazan ayı dolayısıyla erken çıkışlardan kaynaklanan sebeplerden olabilir...

herneyse nasıl bu olanlara dışlama ve ezme politikası olarak nasıl bakıyorsun anlamıyorum, ya bir insan bu derece nasıl art niyetli olabilir,nasıl olurda karası elinde gezer anlamıyorum.......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 18:29 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

su sen sumrusun. sumru sen de susun. dontcrybaby de sizin üçüncünüz.. hepiniz de "ulan gerizekalı"larsınız.

yürü git sumru kes sesini artık. bi bu örneği verdim di mi beyin özürlü. bi milyon tane örnek verdim, bütün bu örnekler de müslümanız diye can alanların örnekleriydi. sen de her zaman dedin ki; bunlar gerçek müslüman değil. hayır bu MÜSLÜMANLIK GERÇEĞİDİR. müslümanlığın, hristiyanlığın olduğu yerde kafa kesilir zulmedilir. kanıtı tarihtir. ha sen yanlış anlaşılmış dersin. benim ona diyecek bişeyim yok. gerçek müslümanlık budur demiyorum zaten. müslümanlık gerçeği budur. bu kafalar kesilmiştir. bu kadar kişi de yanlış anlıyorsa; siz doğru anlayan aklı evveller de bunların karşısında eli kolu bağlı duruyorsanız, o din yerin dibine batsın. ve bunun devamında bütün dinler yerin dibine batsın.

ha bu faturaları gelmeyen arkadaşın kardeşi hemen her gün okuldan dönerken en iyi ihtimalle sıkıştırılıyo, hırpalanıyo, dayak yiyo. ama tabi bu müslümanlık değil.. bunlar gerçek müslüman değiller. eyvallah. bunları atıyor musunuz forumdan ben mi gideyim?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 18:32 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ha bu arada 4 tane din yoktur. 3 tane kitaplı yüzlerce de kitapsız din vardır gerizekalı sayın bayan.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 21:50 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tek din müslümanlıkmış, kuran öyle dio, yahudilik hristiyanlık falan hep müslümanlığa geçiş içinmiş walla ben bilmem bkz. kuran

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Ekim 2007 22:55 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

aynısını hristiyanlarda diyor

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Ekim 2007 11:29 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

asıl müslümanlık o deÄŸil, bu deÄŸil de ne peki? yani, medine’ye has tek bir siyasal ve dini otorite ideali midir asıl islam? türkiye’de ne kadar geçerlidir bu ideal? yani, türkiye’de genel tanımıyla köktenci/ radikal/ siyasal islam yönelimi oldu mu / var mı? islamın öğreti ve pratiklerinin siyasal ve toplumsal alanları da içerecek ÅŸekilde tümüyle uygulanmasının müslüman cemaatini hatta tüm dünyayı idealleÅŸtirilmiÅŸ ilk müslüman cemaatinin (medine) bir yansıması olan, uyumlu, ideal bir devlete götüreceÄŸini kaç kiÅŸi/ grup düşünüyor? bir dolu baÅŸka soru…
ilk soruya bakarsak; medine idealinin laik siyasi ideoloji sosyalizm ile benzerlikleri [kurucu tarafından formüle edilen reçetelerin tümüyle uygulanması, baskısız, sömürüsüz, uyumlu bir topluma yol açmalıdır] dikkat çekici olmakla birlikte [bu hususta islam ile yahudilik arasında yakın bir akrabalık varken hristiyanlık ile aralarında büyük farklılık var: dinin devletten ayrılması islamın pratiÄŸine deÄŸilse bile idealine aykırıyken, hrıstiyanlıkta romadan beri bir ayrılık söz konusu: hristiyanlığın isa’dan iki üç yüzyıl sonra kurumsallaÅŸmasıyla birlikte devlet aygıtı ve kilise aygıtı müttefik olarak var olagelmiÅŸ, taa ki…] sosyalizm ve neticesinde komünizm geleceÄŸe yönelen bir tasarı iken islami köktencilik bir ara var olmuÅŸ, ama on dört yüzyıl önce var olmuÅŸ bir modele baÄŸlanmaktadır. medine devletinin efsanevi gücü bizzat muhammet’in hem siyasi hem dini anlamda en üst yönetici olmasından kaynaklanmaktadır: bizzat katılımı saÄŸlaması, kabileler arasındaki ihtilafları çözmesi, savunma ve saldırı ihtiyaçlarını karşılaması, vb. yani, bu idealde siyasal olan ile dini olan taa en baÅŸta iç içe geçmiÅŸtir. öte yandan, artık günümüzde had safhada muÄŸlak bir idealdir bu: bu ideal uÄŸruna savaÅŸanların kapitalizmi de sosyalizmi de aÅŸan reçetelerini konusunda doÄŸru dürüst bir açıklamaları yok; meÅŸruiyetleri de pek sallantılı, özellikle toplumun deÄŸiÅŸmesi gerektiÄŸine dair taleplerin karşısında. [hatta ve hatta, suudi arabistan ve iran’da “islami devrimler”in kurdukları yeni toplum, eski toplumun temellerini pek deÄŸiÅŸtirmemiÅŸtir dense yeridir, yeni “toplum” had safhada bir öncekine benzemektedir, bırakın 14 yüzyıl öncesine yansı tutmayı… tarih içerisinde müslüman alemi batıdan öyle ya da böyle pek çok reçete ödünç almış, yirminci yüzyılda da uygulamaya koymuÅŸ: liberal, parlamenter, sosyalizme meyal vb, ama sonunda bunlardan biraz iÄŸrenmiÅŸ olsa gerek, sonunda “eskiye has” ideal ideolojiye dönülmek istenmiÅŸtir, olay budur;] ama mümkün müdür bu dönüş, olmasa bile, siyasi/ radikal/ köktenci islamın iktidara gelme talebi vardır. iktidarda olduÄŸu yerlerde ne olur pek bilinmez: ama daha ziyade, iktidarda olmadığı yerlerde, insanları aşırılığa baÄŸlanmaya iten, tabandaki yoksulluk ve yoksunluk, tatminsizlik olduÄŸu sürece bir ideal olarak kalmaya devam edecektir.
[türban baÄŸlamında örnek vermek gerekirse: islamda erkeklerin üstünlüğü ve kadınlara karşı ayrımcılık konusunda devasa bir gelenek var. islami köktenciliÄŸin cazibesinin, siyasi islama yönelimin, diÄŸer ÅŸeylerin yanı sıra, bir nedeni de bu olmasın sakın: her ÅŸeyiyle yabancısı olduÄŸu yeni bir toplumda var olduÄŸunu sandığı geleneklerine/ deÄŸerlerine daha sıkı sarılan ilk almanya göçmenlerini düşünün: aynı durum türkiye’ye hızla giren ve var olduÄŸu sanılan gelenekleri ve deÄŸerleri altüst eden, tozduman halindeki bir modernlik karşısında geleneksel ayrıcalıklarını yitirdiklerini gören erkeklerin onlara önerilen ÅŸekliyle bir müslüman toplumda en azından eril üstünlük konusunda kutsal metinlere güvenebileceÄŸini her bir hücresiyle, bilinç ve bilinçaltında bilmesi?]
avrupa’da dinden iÄŸrenmek için dinin egemenliÄŸinde yeterince kırmızı uzun yüzyıllar geçmiÅŸ; islami köktencilik de geçici, geçiÅŸsel bir harekettir, ama bugün hayatta olanların yaÅŸam süresi içinde sönümlenir mi? kendisinden iÄŸrenmek ve iÄŸrendirmek için uzun bir din egemenliÄŸi mi gerekmektedir? illaki kendisinden iÄŸrenmesi/ iÄŸrendirmesi mi gerekir: buna alternatif inandırıcı, heyecan veren, bunun kusurlarını ve kusurlarımızı teÅŸhir eden bir alternatif, hiç hiç hiç kolay deÄŸil… bir ideal karşısında dilin, düşüncenin hükmü nedir ki?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Ekim 2007 15:38 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rio karnavalına katılmak isteyeler lütfen adlarını bildirsinler....

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Ekim 2007 17:13 
Überpunk
 Profile bak

ben katılırım

destroying all the shows

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Ekim 2007 18:11 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
su sen sumrusun. sumru sen de susun. dontcrybaby de sizin üçüncünüz.. hepiniz de "ulan gerizekalı"larsınız.

yürü git sumru kes sesini artık. bi bu örneği verdim di mi beyin özürlü. bi milyon tane örnek verdim,

ha bu faturaları gelmeyen arkadaşın kardeşi hemen her gün okuldan dönerken en iyi ihtimalle sıkıştırılıyo, hırpalanıyo, dayak yiyo. ama tabi bu müslümanlık değil.. bunlar gerçek müslüman değiller. eyvallah. bunları atıyor musunuz forumdan ben mi gideyim?

bak kerem kişisel saldırılardan vazgeç artık, yazdıklarımın işine gelmediğini ve ayrıca sana prim yapmadığını biliyorum ama artık yeter ,benim bu forumdan gidişime ve kalışıma sen mi karar vereceksin ? kimsin ki ?

ayrıca yukarda yazmış olduğun yazıda ihtimal vermişsin bana böyle ihtimallerle gelme olur mu ? hani mantıkçıydınız siz ateistler, bu ihtimallerle mi mantığınızı ortaya koyuyorsunuz ? ayrıca ne malum onların kişisel bir problemi olmadığı ?

neyse yazdıkların bana hiç mantıklı gelmiyor artık ben yazmıyorum, sen yaz ben uzaktan okurum yok olmadı dayanamayıp cevap yazarım........

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Ekim 2007 18:51 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kerem ve sumru ortak kararlaştırdığınız bir yerde buluşup tartışın.birbirinizden hoslanıp evlenirseniz özel mesajdan dügün davetiyesi atarsanız şekerinizi yimeye gelirim.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: