delikbeyin yazdı:
hoppidi yazdı:
evet ozel... bir laf var "ya disindasindir cemberin, yada tam icinde yer alacaksin". benim hanim da hem katoligim diyor hem de evrime inaniyorum diyor. yok ya! bi sdiktirin gidin ne oldugunuza karar verin once..
hanımının yaptığı "ben hristiyanım ama ateistim" demek gibi bişey. ama yiyişmenin insan dinine herhangi bir etkisi olduğunu sanmıyorum. bu kızlar rahibe değil, hayatlarını istedikleri gibi yaşama özgürlükleri var. türban takan converse giymez kot pantolon giymez sevgilisiyle öpüşmez ne abi bu kızlar? senin benim gibi insan, hiçbirimizden farkı yok!
türbanlı kız yiyişince orospu oluyor, başı açık kız yiyişince gayet normal öyle mi? yiyişmekle kalmayan kızlar ne oluyor bu durumda çok merak ediyorum..
"sen kimsin ki bana dinimi sorarsın" dizesini içeren bir şiiri sonuna kadar destekleyenlerin başkalarının dinlerine ve hayatlarına karışması da hayli ilginç oluyor.
yiyisme olayi turbanli-turbansiz'la degil, musluman-gayrimuslim ile alakali. turban takan kiz musluman oldugunu acikca deklare ediyor. buna karsin basi acigin hangi dinden yada dinsiz olup olmadigini, kendisi soylemedikce bilemeyiz.
toplum icerisinde, imam nikahi olmayan bir erkekle yiyisen kizi orospu yapan ben degilim. bunu yapan kurandir, allahtir, muhammettir, islamdir.
benim, bu saydigim kitap, kisi ve ideoloji ile bir alakam olmadigi icin, yiyismem gayet dogaldir, cok ta yiyismisimdir. ama ben muslumanim iddiasinda olan, hatta sadece iman degil ibadet de (turban takmak) eden bir insan bunu yaparsa tuhaf olur.
onlarin ne dini umrumda nede hayatlari. bizim tenkit ettigimiz ikiyuzluluk. sanirim ornegi verirken kendi ailemden bahsetmem de samimiyetimi ortaya koyuyor.