zenginler hep kendileri görmek,kendileri yaşamak isterler bişeyleri.Bu yuzden pek paylaşmazlar ama zengin olupta paylaşanlarda vardır.Paylaşmayanlar gönülsüz olurlar arkadaşlıkta.Ve ilkel insanları düşÃ¼necek olursak sosyal ilişkilerin neredeyse tamamı paylaşmaktan dogmuştur.İnsanlar ilk arkadaştırlar çünkü az bir paylaşım vardır aralarında,dostdurlar aralarında herşeyi paylaşırlar.İnsan paylaşmadıgı bi insana dostum diyemez.1inci basamak arkadaşlık,2inci basamak dostluk ise 3üncü basamak aşk olmaktadır.İnsan sevdigiyle hayatı paylaşır burda.ama bunların hepsinin olması için insan cimri olmaması gerekir.Eger cimri ise baştan kaybeder.Ben cimriliğin sosyal yaşamdan bi getirisi oldugunu düşÃ¼nmüyorum.Daha çok aile içinde dönen muhabbet sonucu bi insan cimri olabilir.yada para böyle yapabilir.
Ben zenginlerin oturdugu biyerde oturuyorum ama cimrilik benden çok uzaktır.Ve zenginde degilizdir.Burda burnu havada olup para insanlarla kavga ettigimde çok olmuştur.Hatta böyle bi yerden nasıl anarşist ruhlu insanlar çıkabilir diye çok kez düşÃ¼nmüşÃ¼mdür.Yani demek istedigim zenginlik ve cimrilik çok farklı kavramdırlar.Aslında her sorununda kökünü bilmek gerekir,kökünü bilerek yanlışlarımızıda çok rahat bulabiliriz..